Connect with us

Καβάλα

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Ενεργοποιείται-ο-πανθασιακός-σύλλογος-επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα χωριά του νησιού / Η εύρεση προσωπικού το κυριότερο πρόβλημα / Τα μηνύματα είναι καλά για τη φετινή τουριστική περίοδο

Στην επανενεργοποίηση του πανθασιακού συλλόγου επαγγελματιών, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου του νησιού, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (18/2) στην Σκάλα Πρίνου.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» η τουριστική πράκτορας και επαγγελματίας του τουρισμού στη Θάσο, Μαρία Πολυμέρου, η οποία υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία, ώστε όλοι οι επαγγελματίες να έχουν τη δυνατότητα να θέτουν σε ένα όργανο τα προβλήματα που τους απασχολούν και από αυτό να προωθούνται οι ανάλογες λύσεις. 

«Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα χωριά του νησιού και σε αυτό που καταλήξαμε και που θα ξεκινήσει σιγά σιγά, είναι ότι θα δημιουργηθεί ένας πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών, ώστε να μπορούν να προωθούν τα προβλήματά τους…»

«Είναι μία κίνηση που ξεκίνησε από επαγγελματίες όλων των κλάδων, από όλη τη Θάσο. Η πρώτη συζήτηση είχε γίνει εν μέσω της τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι, αλλά λόγω υποχρεώσεων κάναμε αυτήν την συνάντηση πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα χωριά του νησιού και σε αυτό που εν τέλει καταλήξαμε και που θα ξεκινήσει σιγά σιγά, είναι ότι θα δημιουργηθεί ένας πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών, ώστε να μπορούν να προωθούν τα προβλήματά τους οι επαγγελματίες και να αναζητούμε λύσεις για αυτά.

Να σημειώσω ότι πανθασιακός σύλλογος υπήρχε παλιότερα, ο οποίος ήταν σε παύση και τώρα θα ενεργοποιηθεί ξανά. Από κάθε χωριό υπάρχουν εκπρόσωποι στο προσωρινό συμβούλιο, που δεν είναι ακόμη διοίκηση, το τονίζω αυτό, γιατί δεν είναι κάτι επίσημο ακόμη, με στόχο οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να τρέξουν τις διαδικασίες, ώστε να γίνει η ενεργοποίηση του συλλόγου», επισήμανε σχετικά η Μαρία Πολυμέρου.

Η εύρεση προσωπικού το κυριότερο πρόβλημα που έχουν να επιλύσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Θάσο

Όσον αφορά τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της Κυριακής, η Μαρία Πολυμέρου τόνισε ότι οι υποδομές ήταν ένα από τα προβλήματα που συζητήθηκαν, όμως δεν ήταν το σημαντικότερο.

«Υπάρχουν πολύ πιο άμεσα προβλήματα και ενόψει του ξεκινήματος της τουριστικής σεζόν ένα εξ αυτών είναι η εύρεση προσωπικού. Είναι ένα μείζον θέμα που ταλανίζει τους περισσότερους επαγγελματίες του νησιού. Συζητήθηκαν κάποιες λύσεις, ενώ επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει από το νέο συμβούλιο. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η μικρή σεζόν που υπάρχει στη Θάσο, αλλά και η προβολή του νησιού. Τέθηκαν δηλαδή θέματα που όλοι συζητάμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν υπήρχε ένα όργανο, το οποίο να εκπροσωπεί όλη τη Θάσο, ώστε να μπορέσει να γίνει κάποια περαιτέρω συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πολυμέρου. 

«Θα ξαναγίνει μία συνάντηση σε 20 περίπου ημέρες για να μας ενημερώσουν πως έχουν προχωρήσει και θα πορευτούμε αυτή τη σεζόν με το συμβούλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή…»

«Αποφασίσαμε ότι το προσωρινό συμβούλιο που έχει προκύψει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να γίνει ενεργοποίηση του παλαιότερου συλλόγου και του καταστατικού του και όλα όσα χρειάζονται. Θα πατήσουμε πάνω σε αυτό για να είναι λίγο πιο εύκολη η διαδικασία, καθώς γενικότερα είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες και χρόνος δεν υπάρχει από τη στιγμή. Θα ξαναγίνει μία συνάντηση σε 20 περίπου ημέρες για να μας ενημερώσουν πως έχουν προχωρήσει και θα πορευτούμε αυτή τη σεζόν με το συμβούλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Όταν ολοκληρωθεί η σεζόν με το καλό, θα γίνουν και πιο επίσημες διαδικασίες για εκλογή των αντιπροσώπων και επίσημου διοικητικού συμβουλίου. Αυτή τη στιγμή το κάθε χωριό είπε ποιοι θέλουν να το εκπροσωπούν, από αυτούς που είχαν και τη διάθεση, γιατί χρειάζεται αρκετός προσωπικός χρόνος για να τρέξει κανείς για τέτοια θέματα», τόνισε ακόμη στις δηλώσεις της η Μαρία Πολυμέρου. 

«Ευτυχώς για όλους μας εξακολουθούν τα μηνύματα να είναι καλά για τη φετινή τουριστική περίοδο. Ακόμη και για το Πάσχα πλέον…»

Τέλος, αναφορικά με το αν συνεχίζουν τα μηνύματα να είναι καλά για τη φετινή τουριστική περίοδο στο νησί της Θάσου, η Μαρία Πολυμέρου υπογράμμισε: «Ευτυχώς για όλους μας εξακολουθούν τα μηνύματα να είναι καλά. Ακόμη και για το Πάσχα πλέον. Απ’ όσο έχω ενημερωθεί υπάρχει και ένα δεκαήμερο στη Ρουμανία όπου έχουν αργία, οπότε έχουν ανέβει οι κρατήσεις από νωρίς. Το καλό με τη φετινή τουριστική περίοδο είναι ότι το Πάσχα πέφτει πιο αργά και θα είναι πιο ομαλή η σεζόν, θα υπάρχει συνέχεια και δεν θα υπάρχουν τα κενά ενδιάμεσα που υπήρχαν τις προηγούμενες χρονιές, τα οποία δημιουργούν προβλήματα και στις επιχειρήσεις και κυρίως τους ξενοδόχους».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Εξώδικο-της-ΔΕΥΑΑΠ-στον-ΔΕΔΔΗΕ-για-τις-συχνές-διακοπές-ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία στις αντλίες

Εξώδικο στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. απέστειλε η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου, λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος, αλλά και των πτώσεων της τάσης, αμφότερες εκ των οποίων πέραν της ταλαιπωρίας πολιτών και τουριστών, προκαλούν ζημιές στα μηχανήματα της επιχείρησης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος σημείωσε αρχικά: «Για εμάς στον δήμο Παγγαίου και για την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., το πράγμα με τις διακοπές ρεύματος έχει φτάσει στο σημείο που λέμε ως εδώ και μη παρέκει».

«Κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν…»

«Είναι τόσο συχνές οι διακοπές ρεύματος, που υποβάλλουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. απέστειλε εξώδικο προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., με το οποίο ζητά να λάβει ουσιαστικά μέτρα, γιατί δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό. Πέρα από την ταλαιπωρία των ανθρώπων κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης.

«Τεράστια η ζημία στις αντλίες. Καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου…»

«Μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι λόγω μη σταθερής τάσης και της συνεχούς πτώσης της, η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. έχει τεράστια ζημία με τις αντλίες. Παθαίνουν ζημιές, καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κινδυνεύει να γίνει καθημερινότητά μας αυτή η κατάσταση, που μας δημιουργεί εν τέλει τόσα πολλά προβλήματα. Πλέον έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο με αυτήν την κατάσταση», τόνισε ακόμη ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Καταφέραμε να μεταφέρουμε νερό από απόσταση 50 χιλιομέτρων για να μη μείνει κανένας οικισμός χωρίς νερό…

«Ο δήμος Παγγαίου έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έναν τεράστιο αγώνα για να μη μείνει από νερό κανένας οικισμός κι όντως το πετυχαίνουμε. Μεταφέρουμε νερό από τον Μαρμαρά μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα σε μια απόσταση 50 χιλιομέτρων, για να μην έχουμε θέμα στα παραθαλάσσια, στους ορεινούς οικισμούς κλπ. Έχουμε πετύχει μ’ αυτό να έχουμε παντού σ’ όλους τους οικισμούς, όχι μόνο νερό για ύδρευση, αλλά και στους αγρότες για άρδευση. Ε, δε μπορεί να βιώνουμε αυτήν την κατάσταση με τη Δ.Ε.Η. και να μην μιλάει κανείς. Έτσι αποστείλαμε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. ένα εξώδικο, με το οποίο ζητάμε να ληφθούν μέτρα», δήλωσε ακόμη ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Δεν επαρκεί ένα μόνο συνεργείο μετά το μεσημέρι για την αποκατάσταση των βλαβών

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου μίλησε και για το ότι τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για την αποκατάσταση των βλαβών από το μεσημέρι και μετά δεν επαρκούν σημειώνοντας: «Συνήθως από το μεσημέρι και μετά υπάρχει ένα συνεργείο που δουλεύει και πραγματικά είναι ήρωες. Δουλεύουν ασταμάτητα κάτω από ακραίες συνθήκες. Όμως δεν είναι δυνατόν για τις βλάβες να έχουμε μετά το μεσημέρι ένα συνεργείο από τον Νέστο μέχρι τον Στρυμόνα, δεν γίνεται. Ουσιαστικά εμείς θέλουμε να κουνήσουμε λίγο τα νερά, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα