Connect with us

Καβάλα

Ελπίδες για να «ζεσταθεί» η αγορά γεννούν οι εκπτώσεις

Ελπίδες-για-να-«ζεσταθεί»-η-αγορά-γεννούν-οι-εκπτώσεις

Γιάννης Τσίρλης: Η εκπτωτική περίοδος συμπίπτει με δύο πολύ δυνατούς μήνες για την περιοχή μας / Τουρίστες υπάρχουν, αλλά ξοδεύουν πλέον λιγότερα χρήματα / Εξαιρετική σε ποιότητα και τιμές η αγορά της Καβάλας

Σε ρυθμούς θερινών εκπτώσεων εισέρχεται η αγορά της Καβάλας από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν τα προϊόντα που επιθυμούν σε χαμηλότερες τιμές, αλλά και στα τοπικά καταστήματα να «ζεστάνουν» σημαντικά τα ταμεία τους.

Για τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Καβάλας από τις θερινές εκπτώσεις, αλλά και για την κίνηση που καταγράφεται το τρέχον διάστημα στην τοπική αγορά, μίλησε στον «Ενήμερο», το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Τσίρλης.

Λιγότερα χρήματα ξοδεύουν οι τουρίστες

«Η εκπτωτική περίοδος πάντα γεννά ελπίδες για τόνωση της αγοράς της Καβάλας, καθώς συμπίπτει με δύο πολύ δυνατούς μήνες για την περιοχή μας, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η Καβάλα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο τουριστική, ωστόσο το αρνητικό είναι ότι οι επισκέπτες μας από τις βαλκανικές χώρες ξοδεύουν πλέον λιγότερα χρήματα. Είναι σαφές ότι η οικονομική τους δυναμική έχει αλλάξει σημαντικά, οι αγορές τους είναι πολύ λιγότερες. Δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στους τζίρους μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίρλης. 

Θα πρέπει να συρρικνωθεί ο χρόνος των εκπτώσεων

«Γενικότερα στην πόλη μας υπάρχει πολύς κόσμος, το βλέπουμε καθημερινά, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Ωστόσο δεν αφήνουν το αντίστοιχο αποτύπωμα στην αγορά της Καβάλας. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τις εκπτώσεις, καλό είναι οι καταναλωτές να κάνουν την έρευνα αγοράς τους τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις 13 Ιουλίου. Άποψή μου γενικότερα πάντως είναι ότι η περίοδος των εκπτώσεων είναι πολύ μεγάλη. Θεωρώ ότι θα πρέπει να συρρικνωθεί για να υπάρχει και μεγαλύτερη ουσία, διαφορετικά η έννοια έκπτωση χάνει τη σημασία της. Δεν βοηθά κανέναν αυτή η παρατεταμένη περίοδος μέχρι και το τέλος Αυγούστου», πρόσθεσε στη συνέχεια το μέλος του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Εξαιρετική η αγορά της Καβάλας

Αναφερόμενος ειδικότερα στην αγορά της Καβάλας και την περίοδο των εκπτώσεων, ο κ. Τσίρλης επισήμανε σχετικά: «Η αγορά της Καβάλας έχει αποδείξει σε βάθος χρόνου ότι είναι μια καλή αγορά και όσον αφορά την ποικιλία των προϊόντων που παρέχει κι όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων και τις τιμές. Σε όλα τα επίπεδα η αγορά μας είναι εξαιρετική. Από εκεί και πέρα πρέπει να αλλάξει κεντρικά η αντιμετώπιση του μικρού επαγγελματία, διότι δεν πρόκειται να δυναμώσει ποτέ ο μικρομεσαίος επαγγελματίας, η ραχοκοκαλιά όπως μας αποκαλούν της ελληνικής οικονομίας. Η μη στήριξη αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα ελλείψεις στην αγορά».

Να σημειωθεί τέλος ότι τα απογεύματα που είναι ανοιχτή η αγορά τα καταστήματα λειτουργούν από τις 18.30 μέχρι τις 21.30.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Πολύ υψηλές είναι οι πληρότητες στην Θάσο

Πολύ-υψηλές-είναι-οι-πληρότητες-στην-Θάσο

«Πλέον οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές στην Θάσο, υπάρχει πολύς κόσμος στο νησί, ενώ ξεκινά η εποχή που έρχονται και οι ετεροδημότες κι όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες, οπότε είναι ακόμη μεγαλύτερος ο αριθμός των επισκεπτών μας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός, περιγράφοντας την τουριστική εικόνα του νησιού την τρέχουσα περίοδο.

Κυριαρχούν οι Βαλκάνιοι – Οι Τούρκοι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα

«Είναι η εποχή που υπάρχει ένα μεγάλο τουριστικό μείγμα στο νησί μας. Φυσικά οι Βαλκάνιοι είναι οι περισσότεροι αυτήν την περίοδο, αλλά έχουμε ένα πολύ καλό μείγμα εθνικοτήτων κι αυτό είναι που μας βοηθά να προσπερνάμε τις δύσκολες περιόδους κι όποιο πρόβλημα μπορεί να δημιουργείται. Αυτός είναι ο στόχος μας, να προσπαθούμε να μην εξαρτώμαστε από κάποια συγκεκριμένη αγορά, όσο αυτό είναι δυνατόν, για να είμαστε καλύτερα. Συνεχίζεται παράλληλα με την ίδια ένταση η έλευση Τούρκων επισκπεπτών στο νησί. Τούρκοι και Σέρβοι είναι οι δυο εθνικότητες που ξεκίνησαν νωρίς φέτος και συνεχίζουν. Ειδικά οι Τούρκοι είναι επισκέπτες που μας ταιριάζουν και ξοδεύουν αρκετά χρήματα», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου.

Πιο κουμπωμένοι στην κατανάλωση οι ξένοι επισκέπτες

Ερωτηθείς αναφορικά με την εικόνα που έχει για τον κλάδο της εστίασης και την κατανάλωση που καταγράφεται, ο Γιάννης Μαρκιανός απάντησε: «Προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει μια υστέρηση. Ο κόσμος είναι προσεκτικός. Δεν ξέρουμε αν είναι οικονομικοί οι λόγοι ή αν απλά είναι προσεκτικοί με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας. Πολλοί φροντίζουν για την επόμενη μέρα και σκέφτοντα και το αύριο. Επομένως φαίνεται να είναι λίγο πιο διστακτικοί και κουμπωμένοι, αλλά παρ’ όλα αυτά ο όγκος των επισκεπτών φαίνεται αυτό να μας βοηθά να το προσπεράσουμε. Οι επαγγελματίες παλεύουν, προσπαθούν και βρίσκουν τον τρόπο να προχωράνε σε ό,τι κι αν τους συμβεί». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Βουλιάζει» από κόσμο και φέτος το καλοκαίρι η παραλία Οφρυνίου

«Βουλιάζει»-από-κόσμο-και-φέτος-το-καλοκαίρι-η-παραλία-Οφρυνίου

Όλγα Αμπατζιά: Είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

Βουλιάζει από κόσμο η παραλία Οφρυνίου και το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, η αντιδήμαρχος Ορφανού, Όλγα Αμπατζιά.

«Ειδικά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή γίνεται το αδιαχώρητο, δεν πέφτει καρφίτσα, το λέω ειλικρινά. Θεωρώ ότι είμαστε η περιοχή με τον περισσότερο κόσμο στον δήμο Παγγαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αμπατζιά.

Είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

«Συγκρινόμαστε με τους Αμμολόφους 100%. Κατακλυζόμαστε από δεκάδες λεωφορεία και μάλιστα από πολύ πρωί κάθε τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή. Έχει πάρα πολύ κόσμο η περιοχή. Οι μόνιμοι κάτοικοι, αυτοί που έχουν εξοχικές κατοικίες, αλλά και οι τουρίστες στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εικόνα αυτή. Από τη μεριά μας είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί όλος αυτός ο κόσμος θέλει νερό, καθαριότητα κι όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες κι αυτό το έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά το νερό που είναι το πιο βασικό αγαθό. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. μας τα πάει άψογα και προχωράμε δυναμικά», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Ορφανού.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση παρουσίασης κρασιών και τσίπουρου που παράγονται στον δήμο Παγγαίου

Παράλληλα, η κ. Αμπατζιά αναφέρθηκε και στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης (22/7) η εκδήλωση παρουσίασης κρασιών και τσίπουρου, που πραγματοποποιήθηκε στην παραλία Οφρυνίου επισημαίνοντας σχετικά: «Ευτυχώς ο καιρός δεν μας τα χάλασε και είχαμε μια υπέροχη εκδήλωση. Όσοι βρέθηκαν εδώ είχαν την ευκαιρία να γευτούν κρασί και τσίπουρο που παράγεται αποκλειστικά και μόνο στον δήμο Παγγαίου. Οι επισκέπτες το απόλαυσαν, το χάρηκαν, δοκίμασαν τα κρασιά μας κι αυτός ήταν ο σκοπός μας, να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τα κρασιά μας και τα τσίπουρα της περιοχής. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τα καλύτερα οινοποιεία στην περιοχή μας, αλλά και στην Ελλάδα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

35ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας

35ο-Διεθνές-Σκακιστικό-Τουρνουά-Καβάλας

Η διαχρονική αξία του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης», η στενή συνεργασία των τοπικών και περιφερειακών φορέων για την επιτυχή διοργάνωσή του, καθώς και το σημαντικό αναπτυξιακό και τουριστικό αποτύπωμα που αφήνει στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου στη Μεγάλη Λέσχη, ενόψει της διεξαγωγής του 35ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Καβάλας.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Απασχόλησης ΑΜ-Θ, Στέλιος Ιγνατιάδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας, Κώστας Χατζηαναστασίου, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος και ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Χριστόφορος Αποστολακάκης. Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων αποτέλεσε η σημασία της διαχρονικής συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιμελητηρίου και του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, μιας συνεργασίας που έχει συμβάλει καθοριστικά στην καθιέρωση του τουρνουά ως ενός από τα σημαντικότερα διεθνή σκακιστικά γεγονότα της Ευρώπης.
Κατά την τοποθέτησή του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Χατζηαναστασίου, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την πόλη, καθώς το αποτύπωμά της υπερβαίνει τα όρια ενός αθλητικού γεγονότος. Όπως επισήμανε, κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές, συνοδοί και επισκέπτες γνωρίζουν την Καβάλα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, της τουριστικής κίνησης και της διεθνούς προβολής της περιοχής. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της διοργάνωσης, ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας στους συμμετέχοντες, συνδυάζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα με δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την τοπική παραγωγή και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής. Όπως σημείωσε, στόχος είναι το τουρνουά να αποτελεί όχι μόνο μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση, αλλά και έναν σημαντικό πυλώνα εξωστρέφειας και προβολής της Καβάλας σε διεθνές επίπεδο.
Το 35ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης» θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη χρονιά τον ρόλο της Καβάλας ως μιας πόλης που επικεντρώνεται σε διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες ενισχύουν την εξωστρέφεια, τον αθλητικό τουρισμό και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα