Connect with us

Καβάλα

Δικαίωμα στάθμευσης στην Παναγία θα έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι

Δικαίωμα-στάθμευσης-στην-Παναγία-θα-έχουν-μόνο-οι-μόνιμοι-κάτοικοι

Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/5), μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του σώματος, Κώστας Πεφάνης.

Αρχικά αναφέρθηκε στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τον κανονισμό στάθμευσης στην περιοχή της Παναγίας, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την αλλαγή σε κάποια άρθρα του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δικαίωμα στάθμευσης στην Παναγία θα έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, με μία διαδικασία έκδοσης καρτών, καταγραφής των αυτοκινήτων – Τι ισχύει για όλους τους υπόλοιπους

«Υπήρξε μία πολύ μακρά διαβούλευση με τους κατοίκους, με τον Σύλλογο, με τους καταστηματάρχες της περιοχής, ώστε να καταφέρουμε να βρούμε την καλύτερη λύση πρώτα για αυτούς και κατόπιν για όλους τους Καβαλιώτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Έπρεπε λοιπόν να καταλήξουμε στην καλύτερη διαχείριση του θέματος της κυκλοφορίας στην περιοχή της Παναγίας. Αυτό και έγινε και πλέον δικαίωμα στάθμευσης θα έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, με μία διαδικασία έκδοσης καρτών, καταγραφής των αυτοκινήτων. Βέβαια και κάποιοι που έχουν ένα σπίτι στην Παναγία και είναι κάτοικοι εξωτερικού ή έχουν κάποια δουλειά στο σπίτι τους στην Παναγία, θα δίνεται η δυνατότητα να παίρνουν μία κάρτα για να μπορούν να σταθμεύσουν για λίγο χρόνο. Εννοείται ότι όλοι θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης με το δικαίωμα της στάσης. Δηλαδή κάποιοι τουρίστες που έχουν ένα σπίτι Airbnb, θα μπορούν να αφήσουν τα πράγματά τους και να φύγουν με αυτοκίνητο για να παρκάρουν στο πάρκινγκ. Πρέπει να συμμαζευτεί η περιοχή της Παναγίας και το πρώτο και καθοριστικό βήμα είναι αυτό. Είναι συνειδητοποιημένοι όλοι στην Παναγία οι μόνιμοι κάτοικοι. Η ταλαιπωρία που καθημερινά υφίστανται, τα προβλήματα που υπάρχουν με την κυκλοφορία αυτοκινήτων κοινής ωφέλειας ή πρώτης ανάγκης, όπως τα ασθενοφόρα, είναι πάρα μεγάλα. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση  ανάγκης. Αυτά λοιπόν καλούμαστε να τα διορθώσουμε με αυτή την απόφαση. Βεβαίως οποιαδήποτε απόφαση έχει θέμα εφαρμογής. Αν θα μπορέσει να εφαρμοστεί πλήρως. Για να μπορέσει να εφαρμοστεί πλήρως θα υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία. Πρέπει πρώτα από όλα εμείς η ίδιοι, οι οδηγοί, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, να φερόμαστε σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν κάθε φορά. Πρέπει να σεβόμαστε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τους συνανθρώπους μας. Αν τα κάνουμε όλα αυτά και ο κανονισμός θα πετύχει και η Παναγία θα είναι το πραγματικό κόσμημα της Καβάλας», σημείωσε σχετικά με το θέμα της Παναγίας ο κ. Πεφάνης. 

Μειώθηκε ο χρόνος ομιλίας των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων από 7 λεπτά σε 5 λεπτά. Παραμένουν τα 3 λεπτά για τους δημοτικούς συμβούλους

«Ένα ακόμη θέμα που πέρασε και μας ταλάνισε, ήταν το θέμα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την αρχή της θητείας μας έκανα μία προσπάθεια να αλλάξουμε τον κανονισμό ως προς κάποια άρθρα του, γιατί πλέον ήταν του 2009 και δεν κάλυπτε όλες τις νέες διατάξεις που είχαν μπει. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου. Έγινε λοιπόν μία προσπάθεια στην αρχή της θητείας μας το 2020, όταν κάναμε μία επιτροπή, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε και να αλλάξουμε κάποια θέματα. Ένα από τα βασικά μας προβλήματα είναι ο χρόνος ομιλίας. Υπάρχουν οκτώ παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο και εκ των πραγμάτων ο χρόνος που είχαν δικαίωμα να μιλούν όλοι ήταν τόσο πολύς που φτάναμε στο να μην ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις ή να φτάνουν μέχρι τη 1:00, όπως έγινε και τη Δευτέρα. Πέραν αυτού προέκυψε και ένα άλλο θέμα, γιατί τα εκτός ημερήσιας θέματα στον κανονισμό τον προηγούμενο συζητούνταν στο τέλος. Υπήρχε όμως ένα εθιμικό να είναι πάντα στην αρχή. Εδώ και τέσσερις περίπου συνεδριάσεις κάποιος σύμβουλος έθετε θέμα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και πιστής εφαρμογής του κανονισμού και τα συζητούσαμε στο τέλος με συνέπεια να φεύγουν, να κουράζονται και να μη μένουν στο τέλος, παρότι έχουν την υποχρέωση να βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης. Τα θέματα που αλλάξαμε στον κανονισμό ήταν συνολικά πέντε. Τα τρία τυπικά και τα δύο ουσιαστικά. Το ένα αφορούσε τη συζήτηση των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης στην έναρξη της συνεδρίασης εκτός από περιπτώσεις όπου κρίνει ο πρόεδρος να έχουμε θέματα που βρίσκονται πολίτες και πρέπει να συζητηθούν πρώτα αυτά. Και το δεύτερο θέμα ήταν η μείωση του χρόνου ομιλίας των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων από 7 λεπτά σε 5 λεπτά. Παραμένουν τα 3 λεπτά για τους δημοτικούς συμβούλους. Το εξορθολογήσαμε σύμφωνα με το πρότυπο κανονισμό λειτουργίας Δημοτικών Συμβουλίων που έχει εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Θεωρώ και αυτό είπα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό κατάλαβαν οι περισσότεροι και το ασπάζονται, ότι όταν έχουμε συγκροτημένο και μεστό λόγο, μπορούμε και στα 5 λεπτά να εκφράσουμε αυτά που θέλουμε. Το να πολυλογούμε και να επαναλαμβανόμαστε δεν είναι καλό. Επομένως πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να είμαστε σωστοί στον χρόνο μας, να είμαστε στο λόγο μας ολοκληρωμένοι και να προχωράμε συζητώντας προβάλλοντας τα επιχειρήματά μας», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Εξώδικο-της-ΔΕΥΑΑΠ-στον-ΔΕΔΔΗΕ-για-τις-συχνές-διακοπές-ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία στις αντλίες

Εξώδικο στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. απέστειλε η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου, λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος, αλλά και των πτώσεων της τάσης, αμφότερες εκ των οποίων πέραν της ταλαιπωρίας πολιτών και τουριστών, προκαλούν ζημιές στα μηχανήματα της επιχείρησης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος σημείωσε αρχικά: «Για εμάς στον δήμο Παγγαίου και για την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., το πράγμα με τις διακοπές ρεύματος έχει φτάσει στο σημείο που λέμε ως εδώ και μη παρέκει».

«Κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν…»

«Είναι τόσο συχνές οι διακοπές ρεύματος, που υποβάλλουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. απέστειλε εξώδικο προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., με το οποίο ζητά να λάβει ουσιαστικά μέτρα, γιατί δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό. Πέρα από την ταλαιπωρία των ανθρώπων κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης.

«Τεράστια η ζημία στις αντλίες. Καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου…»

«Μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι λόγω μη σταθερής τάσης και της συνεχούς πτώσης της, η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. έχει τεράστια ζημία με τις αντλίες. Παθαίνουν ζημιές, καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κινδυνεύει να γίνει καθημερινότητά μας αυτή η κατάσταση, που μας δημιουργεί εν τέλει τόσα πολλά προβλήματα. Πλέον έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο με αυτήν την κατάσταση», τόνισε ακόμη ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Καταφέραμε να μεταφέρουμε νερό από απόσταση 50 χιλιομέτρων για να μη μείνει κανένας οικισμός χωρίς νερό…

«Ο δήμος Παγγαίου έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έναν τεράστιο αγώνα για να μη μείνει από νερό κανένας οικισμός κι όντως το πετυχαίνουμε. Μεταφέρουμε νερό από τον Μαρμαρά μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα σε μια απόσταση 50 χιλιομέτρων, για να μην έχουμε θέμα στα παραθαλάσσια, στους ορεινούς οικισμούς κλπ. Έχουμε πετύχει μ’ αυτό να έχουμε παντού σ’ όλους τους οικισμούς, όχι μόνο νερό για ύδρευση, αλλά και στους αγρότες για άρδευση. Ε, δε μπορεί να βιώνουμε αυτήν την κατάσταση με τη Δ.Ε.Η. και να μην μιλάει κανείς. Έτσι αποστείλαμε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. ένα εξώδικο, με το οποίο ζητάμε να ληφθούν μέτρα», δήλωσε ακόμη ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Δεν επαρκεί ένα μόνο συνεργείο μετά το μεσημέρι για την αποκατάσταση των βλαβών

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου μίλησε και για το ότι τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για την αποκατάσταση των βλαβών από το μεσημέρι και μετά δεν επαρκούν σημειώνοντας: «Συνήθως από το μεσημέρι και μετά υπάρχει ένα συνεργείο που δουλεύει και πραγματικά είναι ήρωες. Δουλεύουν ασταμάτητα κάτω από ακραίες συνθήκες. Όμως δεν είναι δυνατόν για τις βλάβες να έχουμε μετά το μεσημέρι ένα συνεργείο από τον Νέστο μέχρι τον Στρυμόνα, δεν γίνεται. Ουσιαστικά εμείς θέλουμε να κουνήσουμε λίγο τα νερά, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα