Connect with us

Καβάλα

Δικαίωμα στάθμευσης στην Παναγία θα έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι

Δικαίωμα-στάθμευσης-στην-Παναγία-θα-έχουν-μόνο-οι-μόνιμοι-κάτοικοι

Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/5), μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του σώματος, Κώστας Πεφάνης.

Αρχικά αναφέρθηκε στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τον κανονισμό στάθμευσης στην περιοχή της Παναγίας, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την αλλαγή σε κάποια άρθρα του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δικαίωμα στάθμευσης στην Παναγία θα έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, με μία διαδικασία έκδοσης καρτών, καταγραφής των αυτοκινήτων – Τι ισχύει για όλους τους υπόλοιπους

«Υπήρξε μία πολύ μακρά διαβούλευση με τους κατοίκους, με τον Σύλλογο, με τους καταστηματάρχες της περιοχής, ώστε να καταφέρουμε να βρούμε την καλύτερη λύση πρώτα για αυτούς και κατόπιν για όλους τους Καβαλιώτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Έπρεπε λοιπόν να καταλήξουμε στην καλύτερη διαχείριση του θέματος της κυκλοφορίας στην περιοχή της Παναγίας. Αυτό και έγινε και πλέον δικαίωμα στάθμευσης θα έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, με μία διαδικασία έκδοσης καρτών, καταγραφής των αυτοκινήτων. Βέβαια και κάποιοι που έχουν ένα σπίτι στην Παναγία και είναι κάτοικοι εξωτερικού ή έχουν κάποια δουλειά στο σπίτι τους στην Παναγία, θα δίνεται η δυνατότητα να παίρνουν μία κάρτα για να μπορούν να σταθμεύσουν για λίγο χρόνο. Εννοείται ότι όλοι θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης με το δικαίωμα της στάσης. Δηλαδή κάποιοι τουρίστες που έχουν ένα σπίτι Airbnb, θα μπορούν να αφήσουν τα πράγματά τους και να φύγουν με αυτοκίνητο για να παρκάρουν στο πάρκινγκ. Πρέπει να συμμαζευτεί η περιοχή της Παναγίας και το πρώτο και καθοριστικό βήμα είναι αυτό. Είναι συνειδητοποιημένοι όλοι στην Παναγία οι μόνιμοι κάτοικοι. Η ταλαιπωρία που καθημερινά υφίστανται, τα προβλήματα που υπάρχουν με την κυκλοφορία αυτοκινήτων κοινής ωφέλειας ή πρώτης ανάγκης, όπως τα ασθενοφόρα, είναι πάρα μεγάλα. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση  ανάγκης. Αυτά λοιπόν καλούμαστε να τα διορθώσουμε με αυτή την απόφαση. Βεβαίως οποιαδήποτε απόφαση έχει θέμα εφαρμογής. Αν θα μπορέσει να εφαρμοστεί πλήρως. Για να μπορέσει να εφαρμοστεί πλήρως θα υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία. Πρέπει πρώτα από όλα εμείς η ίδιοι, οι οδηγοί, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, να φερόμαστε σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν κάθε φορά. Πρέπει να σεβόμαστε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τους συνανθρώπους μας. Αν τα κάνουμε όλα αυτά και ο κανονισμός θα πετύχει και η Παναγία θα είναι το πραγματικό κόσμημα της Καβάλας», σημείωσε σχετικά με το θέμα της Παναγίας ο κ. Πεφάνης. 

Μειώθηκε ο χρόνος ομιλίας των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων από 7 λεπτά σε 5 λεπτά. Παραμένουν τα 3 λεπτά για τους δημοτικούς συμβούλους

«Ένα ακόμη θέμα που πέρασε και μας ταλάνισε, ήταν το θέμα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την αρχή της θητείας μας έκανα μία προσπάθεια να αλλάξουμε τον κανονισμό ως προς κάποια άρθρα του, γιατί πλέον ήταν του 2009 και δεν κάλυπτε όλες τις νέες διατάξεις που είχαν μπει. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου. Έγινε λοιπόν μία προσπάθεια στην αρχή της θητείας μας το 2020, όταν κάναμε μία επιτροπή, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε και να αλλάξουμε κάποια θέματα. Ένα από τα βασικά μας προβλήματα είναι ο χρόνος ομιλίας. Υπάρχουν οκτώ παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο και εκ των πραγμάτων ο χρόνος που είχαν δικαίωμα να μιλούν όλοι ήταν τόσο πολύς που φτάναμε στο να μην ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις ή να φτάνουν μέχρι τη 1:00, όπως έγινε και τη Δευτέρα. Πέραν αυτού προέκυψε και ένα άλλο θέμα, γιατί τα εκτός ημερήσιας θέματα στον κανονισμό τον προηγούμενο συζητούνταν στο τέλος. Υπήρχε όμως ένα εθιμικό να είναι πάντα στην αρχή. Εδώ και τέσσερις περίπου συνεδριάσεις κάποιος σύμβουλος έθετε θέμα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και πιστής εφαρμογής του κανονισμού και τα συζητούσαμε στο τέλος με συνέπεια να φεύγουν, να κουράζονται και να μη μένουν στο τέλος, παρότι έχουν την υποχρέωση να βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης. Τα θέματα που αλλάξαμε στον κανονισμό ήταν συνολικά πέντε. Τα τρία τυπικά και τα δύο ουσιαστικά. Το ένα αφορούσε τη συζήτηση των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης στην έναρξη της συνεδρίασης εκτός από περιπτώσεις όπου κρίνει ο πρόεδρος να έχουμε θέματα που βρίσκονται πολίτες και πρέπει να συζητηθούν πρώτα αυτά. Και το δεύτερο θέμα ήταν η μείωση του χρόνου ομιλίας των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων από 7 λεπτά σε 5 λεπτά. Παραμένουν τα 3 λεπτά για τους δημοτικούς συμβούλους. Το εξορθολογήσαμε σύμφωνα με το πρότυπο κανονισμό λειτουργίας Δημοτικών Συμβουλίων που έχει εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Θεωρώ και αυτό είπα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό κατάλαβαν οι περισσότεροι και το ασπάζονται, ότι όταν έχουμε συγκροτημένο και μεστό λόγο, μπορούμε και στα 5 λεπτά να εκφράσουμε αυτά που θέλουμε. Το να πολυλογούμε και να επαναλαμβανόμαστε δεν είναι καλό. Επομένως πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να είμαστε σωστοί στον χρόνο μας, να είμαστε στο λόγο μας ολοκληρωμένοι και να προχωράμε συζητώντας προβάλλοντας τα επιχειρήματά μας», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Κατασκευή Παιδικών Χαρών στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, στο Νέο Ζυγό και στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου

Κατασκευή-Παιδικών-Χαρών-στον-Σταυρό-Αμυγδαλεώνα,-στο-Νέο-Ζυγό-και-στη-συνοικία-του-Αγίου-Γεωργίου

Το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Μαϊου 2023, στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, του Τοπικού Συμβούλου Ζυγού, Γιώργου Πορτοκαλίδη και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της εργολαβικής κοινοπραξίας «Βασίλης Φιλιππίδης-Παναγιώτης Τσάντας» τη Σύμβαση για την κατασκευή Παιδικών Χαρών στις Δημοτικές Κοινότητες Αμυγδαλεώνα (οικισμός Σταυρού) και Ζυγού (οικισμός Νέου Ζυγού), καθώς και στη συνοικία Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Καβάλας.

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιφάνεια ανάπτυξης της Παιδικής Χαράς: 798,83τμ.

Προβλέπονται:

Περιμετρική περίφραξη μεταλλική με πάνελ πλέγματος.

Ειδικό κιγκλίδωμα ράμπας, όπως και κιγκλίδωμα στην κλίμακα.

Διατηρούνται οι δύο είσοδοι και οι πόρτες εισόδου.

Εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων παιδικών χαρών, τα οποία θα καλύπτουν ηλικιακές ομάδες μεγαλύτερες του 1,5 έτους και θα περιλαμβάνουν κούνια τριθέσια, τραμπάλα και σύνθετο όργανο τσουλήθρας.

Εγκατάσταση οργάνου άθλησης για έφηβους και ενήλικες.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στρώση πάχους περίπου 10εκ. από άοπλο σκυρόδεμα (γκρο μπετόν καθαριότητας).

Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος πάχους 20εκ. (C16/20), με διπλή στρώση δομικού πλέγματος.

Εργασίες για δίκτυα Η/Μ.

Επίστρωση με δάπεδο ασφαλείας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η έκταση που καλύπτεται από τον χώρο πτώσης θα επενδυθεί με δάπεδο ασφαλείας από πλάκες, το οποίο θα φέρει κατάλληλη πιστοποίηση .

Διαμόρφωση των πεζοδρομίων στις 2 εισόδους με τσιμεντοκονία για καλύτερη πρόσβαση.

Διατηρείται το κιόσκι. Οι εργασίες στον χώρο αυτό αφορούν στην αντικατάσταση της στέγης. Προβλέπεται η επίστρωση με ασφαλτικά κεραμίδια. Το χρώμα θα είναι επιλογή της υπηρεσίας. Το υπόστρωμα θα είναι με μεμβράνη αναπνέουσα. Επίσης, προβλέπεται η συντήρηση των μεταλλικών στοιχείων του στέγαστρου και των 2 θυρών εισόδου.

Διατηρείται η υφιστάμενη φύτευση και προστίθεται κηπευτικό χώμα. Η επιφάνεια αυτή θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με την άνω επιφάνεια δαπέδων.

Κατασκευάζεται ράμπα με κλίση 6%. Το δάπεδο θα είναι ραβδωτό  αντιολισθηρό. Διαμορφώνονται τα σκαλοπάτια.

Το δάπεδο της ράμπας, της κλίμακας, του στεγάστρου και οι διάδρομοι θα έχουν στρώση πατητής τσιμεντοκονίας.

Καθαίρεση και τοποθέτηση κιγκλιδώματος.

Συντήρηση των υφιστάμενων επιφανειών (τοιχίων).

Θα τοποθετηθούν καθιστικά, κάδοι -καλαθάκια απορριμμάτων, φωτιστικά, ενώ θα διατηρηθεί η υφιστάμενη κατασκευή βρύσης.

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η Επιφάνεια ανάπτυξης της Παιδικής Χαράς καλύπτει 383.29m2.

Προβλέπονται:

Περιμετρική περίφραξη μεταλλική, με πάνελ πλέγματος, με δύο εισόδους ανοίγματος 3μ. και 1,10 μ.

Εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων Παιδικών Χαρών, τα οποία θα καλύπτουν ηλικιακές ομάδες μεγαλύτερες του 1,5 έτους, και θα περιλαμβάνουν σύνθετη κατασκευή τσουλήθρα, κούνια τριθέσια και τραμπάλα.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στρώση πάχους περίπου 10εκ. από άοπλο σκυρόδεμα (γκρο μπετόν καθαριότητας).

Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος πάχους 20εκ. (C16/20), με διπλό οπλισμό.

Εργασίες για δίκτυα Η/Μ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η έκταση που καλύπτεται από τον χώρο πτώσης, θα επενδυθεί με δάπεδο ασφαλείας από πλάκες ανακυκλωμένου ελαστικού, το οποίο θα φέρει κατάλληλη πιστοποίηση. Οι διάδρομοι κίνησης θα επιστρωθούν με έγχρωμες βοτσαλόπλακες ορθογωνικής διατομής.

Το υφιστάμενο κιόσκι θα διατηρηθεί, θα γίνει συντήρηση όπου απαιτείται και το δάπεδό του, όπως και των πλατύσκαλων, θα επιστρωθεί με πατητή τσιμεντοκονία. Θα γίνει αντικατάσταση όσων κεραμιδιών έχουν υποστεί φθορές.

Θα διατηρηθεί η υφιστάμενη φύτευση και θα προστεθεί κηπευτικό χώμα.

Θα τοποθετηθούν καθιστικά, βρύση, φωτιστικά, καλάθι απορριμμάτων Παιδικής Χαράς.

ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιφάνεια ανάπτυξης της Παιδικής Χαράς: 78.57τμ.

Προβλέπονται:

Περιμετρική περίφραξη μεταλλική με πάνελ πλέγματος.

Θα υπάρχει μία πόρτα εισόδου.

Εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων παιδικών χαρών που απευθύνονται σε ηλικιακές ομάδες μεγαλύτερες του 1,5 έτους, που θα περιλαμβάνουν κούνια διθέσια και τραμπάλα.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διατήρηση της πλάκας σκυροδέματος όπου υφίσταται.

Στρώση πάχους περίπου 10εκ. από άοπλο σκυρόδεμα (γκρο μπετόν) καθαριότητας.

Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος πάχους 20εκ. (C16/20).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η άνω επιφάνεια των πλακών θα να είναι στο ίδιο επίπεδο (συνεπίπεδες).

Κατασκευή ράμπας με κλίση 5% εξωτερικά του χώρου της παιδικής χαράς με δάπεδο ραβδωτό αντιολισθηρό. Επίστρωση με χυτό δάπεδο ασφαλείας καθ’ όλο το μήκος και πλάτος του χώρου της παιδικής χαράς. Εργασίες δικτύων Η/Μ. Θα τοποθετηθούν καθιστικά και καλάθι απορριμμάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

“Με την κατασκευή των παιδικών χαρών στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, το Νέο Ζυγό και τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των εν λόγω περιοχών. Μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν γίνει, άλλες και αυτές που δρομολογούνται, θα αλλάξει η εικόνα των οικισμών”.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Χρηματοδότηση: Από ίδιους πόρους του Δήμου Καβάλας

Προϋπολογισμός: 205.006,79 ευρώ

Χρόνος περαίωσης: 12 μήνες

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Διευθέτηση τμήματος του κεντρικού χειμάρρου στα Λιμενάρια Θάσου

Διευθέτηση-τμήματος-του-κεντρικού-χειμάρρου-στα-Λιμενάρια-Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 2.722.948,20€.

Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δεκαπέντε (15) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το παρόν έργο αφορά στην διευθέτηση του κεντρικού ρέματος Λιμεναρίων Θάσου στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό των Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου. Το ρέμα διευθετείται με ανοικτή διατομή που αποτελείται από πέντε (5) τμήματα με συνολικό μήκος 554 μέτρων περίπου και τέσσερις γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους περίπου 60,85 μέτρων.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό των Λιμεναρίων.

Με την εκτέλεση του έργου αυτού επιλύεται ακόμη ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα στον οικισμό των Λιμεναρίων.

Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, με σχέδιο, αγώνα και προσήλωση εργάζεται αποκλειστικά προς όφελος των κατοίκων της Θάσου, επιλύοντας στην πράξη προβλήματα δεκαετιών.

Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή Θάσο».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος»

Υπογράφηκε-η-σύμβαση-του-έργου-«Αποχέτευση-ακαθάρτων-οικισμών-Σκάλας-Καλλιράχης,-Σκάλας-Σωτήρος»

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος», συνολικής δαπάνης 4.598.539€.

Φορέας Κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Θάσου και Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ.

Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δέκα οκτώ (18) μήνες και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Σκάλας Καλλιράχης και Σκάλας Σωτήρος και στην κατασκευή αντλιοστασίων και εξωτερικών καταθλιπτικών αγωγών για τη μεταφορά των λυμάτων των δύο οικισμών στην Ε.Ε.Λ., που έχει ήδη έχει κατασκευασθεί.

Επιπλέον, με το παρόν έργο θα κατασκευασθούν οι αγωγοί ύδρευσης εντός της Επαρχιακής Οδού Ε069 στα όρια του οικισμού Σκάλας Καλλιράχης, όπως αυτοί προβλέπονται στην μελέτη «Δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σκάλας Καλλιράχης» που έχει εγκριθεί προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Τέλος, με το παρόν έργο προβλέπεται η αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε όλο το πλάτος της Επαρχιακής Οδού Ε069 των δύο οικισμών, όπου θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ή ύδρευσης.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου υποδομής προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Για πρώτη φορά η υλοποίηση ενός έργου (αποχέτευσης) περιλαμβάνει και την υλοποίηση ενός άλλου έργου (ύδρευσης), προκειμένου αφενός να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων και των διερχομένων από την περιοχή, αφετέρου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του καταστρώματος της Επαρχιακής Οδού.

Συνεχίζουμε με έργα την οικοδόμηση της Θάσου που μας αξίζει αλλάζοντας την εικόνα του τόπου μας όπως μας κληροδοτήθηκε από το απώτερο και το απώτατο παρελθόν!!

Η Θάσος προχωράει μπροστά και μόνο μπροστά!!!».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα