Connect with us

Νέα Θάσου

ΔΗΚΕΘ: Το πρόγραμμα του φεστιβάλ τεχνών Θάσου

ΔΗΚΕΘ:-Το-πρόγραμμα-του-φεστιβάλ-τεχνών-Θάσου

Μετά από μια αγωνιώδη χρονιά με δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας, μπορούμε και πάλι να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να ζήσουμε ότι στερηθήκαμε.

Με κύριο μέλημα την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας – τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα -, προγραμματίσαμε δυο μήνες εκδηλώσεων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και διαφυλάττοντας την μοναδική αισθητική των μνημείων τέλεσης των εκδηλώσεων, που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά της Θάσου.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου, ανακοινώνει το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις εικαστικών, παιδικά θέατρα και σύνολα οργάνων.

Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι το Ιστορικό κτίριο «Καλογερικό» στη Θάσο, (Λιμένας) Θάσου, οι Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια , ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου, το Θεατράκι στο Μικρό Καζαβίτι, το θεατράκι στον Ποτό, η πλατεία στην Παναγία και άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Θάσου, με στόχο την εξακτίνωση των πολιτιστικών δράσεων σε όλο το νησί.

Υπόσχεσή μας να προσπαθήσουμε μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι πιο αισιόδοξο και δημιουργικό από το προηγούμενο.

Συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ντόπιοι και μη, που θέλουν να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με το ευρύ κοινό.

Συνεχίζουμε και φέτος την πρωτοβουλία ανάδειξης των καλλιτεχνών του νησιού οι οποίοι είναι πολλοί και αξιόλογοι, με έργο σημαντικό και άξιο προβολής .

Αντίστοιχα συνεχίζεται και μια σημαντική προσπάθεια υλοποίησης δράσεων για παιδιά και νέους, παρά τις προαναφερόμενες αντίξοες συνθήκες. Ανάμεσα τους, ξεχωρίζει η δημιουργία Παιδικής Θεατρικής Σκηνής Δήμου Θάσου, με δύο τμήματα, που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες δράσεις.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

 1. ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ, Αποθήκες Μεταλλείων –Λιμενάρια

Παιδική Θεατρική Παράσταση από τη νεοσύστατη Παιδική Θεατρική Σκηνή της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Λιμεναρίων, «Εκλογές στο Δάσος», σε διασκευή και σκηνοθεσία ΣΤΕΛΛΑΣ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ.

Έναρξη 20.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 1. ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, Χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Λιμένα

Παιδική Θεατρική Παράσταση από τη νεοσύστατη Παιδική Θεατρική Σκηνή της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Λιμένα, «Εκλογές στο Δάσος», σε διασκευή και σκηνοθεσία ΣΤΕΛΛΑΣ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Έναρξη 20.00. Είσοδος Ελεύθερη.

Η δημιουργία των Παιδικών Θεατρικών Σκηνών είναι μια νέα πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και της Δημοτικής Αρχής, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, συνέχισε τις πρόβες της διαδικτυακά και έφθασε στην ολοκλήρωση των ζωντανών της παραστάσεων, αφήνοντας μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

 1. ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ , Πλατεία Ηρώων Κοινότητας Παναγίας

Θέατρο Σκιών από το Θρακικό Θέατρο και τον Γιάννη Βουλτσίδη με τίτλο «Ο Δον Κιχώτης στην Ελλάδα». Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με πανδουρά, σαντούρι και τραγούδι και πρωτότυπες φιγούρες από την Γεωργία Γιαννοπούλου.

Ώρα Έναρξης 21.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 1. ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, Θεατράκι Ποτού

Θέατρο Σκιών από το Θρακικό Θέατρο και τον Γιάννη Βουλτσίδη με τίτλο «Ο Δον Κιχώτης στην Ελλάδα». Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με πανδουρά, σαντούρι και τραγούδι και πρωτότυπες φιγούρες από την Γεωργία Γιαννοπούλου.

Ώρα Έναρξης 21.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 1. ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ , Λιμένας -Καλογερικό.

Έκθεση Ντόπιων Δημιουργών – Α ομάδα. Συμμετέχουν αλφαβητικάꓽ Βαριάς Δημήτριος (Αγιογραφία), Βαριάς Συμεών (Ζωγραφική), Cat Miggelbrink (Ζωγραφική), Ζαγοριανός Άγγελος (Ιχνηλάτηση), Ζήδρου Θέμιδα (Φωτογραφία), Καλοπούλου Σεβαστή (Ζωγραφική), Κόντη Κατερίνα (Αγιογραφία), Κρυωνίδης Νίκος (Ζωγραφική), Οικονομίδου- Λεονταράκη Καλλιόπη (Ζωγραφική).

Διάρκεια Έκθεσης 22,23,24,25,26,27,28 και 29 Ιουλίου

Ώρες Έκθεσης 20.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ, Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια.

Συναυλία από το μουσικό σχήμα «Λοξάτοι Πετεινοί». Τα τραγούδια τους έχουν ως πυρήνα την Τζαζ αρμονική ατμόσφαιρα και οι ρυθμοί τους είναι πρόγονοι ή απόγονοι μπλουζ, φανκ, σουίνγκ, τάνγκο, ρέγγε, ατμοσφαιρικό μπιτ εναλλάσσονται ακόμα και στο… ίδιο κομμάτι!

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Τσίγκας ηλεκτρική κιθάρα, ο Μιχάλης Πρεπόνης πιάνο, σαξόφωνο, τραγούδι.

Ώρα Έναρξης 21.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 1. ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ, Λιμενάρια

Midnight summer trip”.Ένα μουσικό ταξίδι στους ήχους της Τζαζ, Λάτιν, Cuban, Funk και Soul με τον trumpet- flugerhorn music performance ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΛΑΧΟ

Στον πεζόδρομο των Λιμεναρίων.

Ώρα Έναρξης 21.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ , Κεντρική Εκδήλωση, Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου.

Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση με τίτλο «Μουσικός Πολιτισμός »,από τη Χορωδία της ΔΗ.ΚΕ.Θ. του Δήμου Θάσου με την συμμετοχή της Παιδικής, Νεανικής, Μικτής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής.

Το πρόγραμμα επιμελείται η καθηγήτρια των χορωδιών κα ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ που συνοδεύει στο πιάνο και διευθύνει εθελοντικά η κα ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΠΑΛΑΣΚΑΡΗ. Την Φιλαρμονική Διευθύνει η κα ΕΥΗ ΣΧΟΙΝΑΚΗ.

Ώρα Έναρξης 20.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 1. ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ, Λιμένας- Καλογερικό

Έκθεση Ντόπιων Δημιουργών- Β ομάδα. Συμμετέχουν αλφαβητικά Αργυρόπουλος Νικόλαος (Ζωγραφική), Γεωργακούδη Αλεξάνδρα (Ζωγραφική), Κυδώνης Βασίλειος (Αρχαία Μουσικά Όργανα), Λόβουλος Κωνσταντίνος (Γλυπτική), Σιαμπανόπουλος Δημήτριος (Ψηφιδωτά).

Διάρκεια Έκθεσης 31 Ιουλίου, 1,2,3,4,5,6,7 και 8 Αυγούστου.

Ώρες Έκθεσης 20.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 1. ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ , Λιμένας

Midnight summer tripΈνα μουσικό ταξίδι στους ήχους της Τζαζ, Λάτιν, Cuban, Funk και Soul με τον trumpet- flugerhorn music performance ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΛΑΧΟ

Στον πεζόδρομο του Λιμένα.

Ώρα Έναρξης 21.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

 1. ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Camping Χρυσής Αμμουδιάς

Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Θεατρικού Παιχνιδιού.

Εάν αποπειραθούμε να ξεπεράσουμε όλα όσα μας εμποδίζουν να εκθέτουμε τον αληθινό μας εαυτό, θα μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά σε αυτόν. Το ταξίδι στην υποκριτική ξεκινά με μόνη αποσκευή την αλήθεια μας.

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε τη λειτουργία του σώματος στην καθημερινή ζωή, να διδάξει τον αυθορμητισμό, την απελευθέρωση, την ευρηματικότητα, τη φαντασία, την εμπιστοσύνη και πάνω από όλα να θυμηθούμε το παιχνίδι.

Εισηγήτρια Σεμιναρίου είναι η κα Στέλλα Φουρναράκη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηλικίες 15 ετών και άνω και η παρακολούθηση του είναι Δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 27.7.2021 στο dikethassos@gmail.com .

Πληροφορίες στο τηλ. 6932412039.

Διάρκεια Σεμιναρίου 2,3,4,5 και 6 Αυγούστου 10.00-12.00

 

 1. ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Θεατράκι στο Μικρό Καζαβίτι

Θεατρικό έργο κούκλας και αντικειμένων με τίτλο «ΚοσκινοΑρμενίζοντας» του Θεάτρου Ανάποδα, εμπνευσμένο από την nonsense ποίηση του Edward Lear. Το Θέατρο Ανάποδα παίζει με τα θέματα ποιημάτων του σημαντικότερου συγγραφέα παραδοξολογημάτων της Βικτοριανής εποχής, συνθέτοντας ένα διασκεδαστικό ταξίδι στα μακρινά μέρη όπου οι μπερδεμένοι ζουν.

Διασκευή : Θέατρο Ανάποδα, Σκηνοθεσία : Κλωντιάνα Τσαμάτη

Εικαστική επιμέλεια: Μιχάλης Θεοδοσιάδης, Performer: Κλωντιάνα Τσαμάτη, Μιχάλης Θεοδοσιάδης Παραγωγή: Θέατρο Ανάποδα

Ώρα Έναρξης 20.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. ΤΡΙΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Λιμένας Καλογερικό
  Έκθεση Θάσιων Δημιουργών
  με θέμα « Από το 1821 στο σήμερα- Θάσιοι Δημιουργοί».

Διάρκεια Έκθεσης 10,11,12,13,14 και 15 Αυγούστου.

Ώρες Έκθεσης 20.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Λιμένας –Καλογερικό

16η Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «ΕΥΖΩΝΕΣ/Οι φύλακες των αφανών» της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ.

Διάρκεια Έκθεσης 13,14,15,16,17 και 18 Αυγούστου.

Ώρες ‘Έκθεσης 19.30-00.Είσοδος Ελεύθερη.

 

 1. ΤΡΙΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Λιμένας, Καλογερικό

Έκθεση Εικαστικών. Συμμετέχουν ο εικαστικός Ελευθέριος Φασουλάς με τίτλο «DadaGlitch/ Ένα glitch στην πόλη» και ο εικαστικός Ian Wiles ατομική έκθεση.

Διάρκεια Έκθεση 17,18,19,20,21,22 και 23 Αυγούστου.

Ώρες Έκθεσης 20.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 1. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Λιμένας, Καλογερικό

Έκθεση Φωτογραφίας από τον βραβευμένο με το «1ο βραβείο Athens Photo World 2021-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», Δημήτρη Τοσίδη. Τίτλος έκθεσης «Διάβα».

Διάρκεια Έκθεσης 25,26,27,28,29,30 και 31 Αυγούστου

Ώρες Έκθεσης 20.00- 23.00. Είσοδος Ελεύθερη.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

 1. ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, Λιμένας, Καλογερικό

Καλοκαιρινό Τουρνά Σκάκι Θάσου, Παίδων- Εφήβων

Διάρκεια 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Συμμετοχή Ελεύθερη.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Συλλυπητήρια της Θασιακής Ένωσης για τον θάνατο της μητέρας του Δημάρχου Θάσου

Συλλυπητήρια-της-Θασιακής-Ένωσης-για-τον-θάνατο-της-μητέρας-του-Δημάρχου-Θάσου

Το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθερίου Κυριακίδη για τον θάνατο της μητέρας του.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Τσιλογεώργης Αγλαΐα Τερλελέ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα