Connect with us

Καβάλα

ΔΕΥΑΚ: Αυξημένη η ζήτηση νερού, αλλά χωρίς προβλήματα

ΔΕΥΑΚ:-Αυξημένη-η-ζήτηση-νερού,-αλλά-χωρίς-προβλήματα

Αυξημένη σε ποσοστό 20% είναι η ζήτηση σε νερό το φετινό καλοκαίρι, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, όπως τόνισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος απέδωσε την αύξηση αυτή και στο σημαντικό τουριστικό ρεύμα που καταγράφεται στην πόλη.

Όπως ξεκαθάρισε, η αυξημένη ζήτηση σε νερό δεν έχει δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα επάρκειάς του, ενώ χαρακτήρισε και την πίεση πολύ καλή, ακόμη και στην περιοχή του Βύρωνα, όπου παραδοσιακά τα καλοκαίρια υπήρχε πρόβλημα. Όσον αφορά την ποιότητα του πόσιμου νερού σημείωσε ότι είναι πολύ καλή, κάτι που προκύπτει και από τους καθημερινούς ελέγχους που γίνονται σε 25 σημεία της Καβάλας.

Πολύ καλύτερα τα πράγματα το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι λόγω του ότι τον χειμώνα αντικαταστάθηκαν μεγάλα τμήματα προβληματικών δικτύων που προκαλούσαν συνεχώς βλάβες

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χρόνης, τα πράγματα το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι κι αυτό γιατί όλο τον χειμώνα αντικαταστάθηκαν μεγάλα τμήματα προβληματικών δικτύων που προκαλούσαν συνεχώς βλάβες, οι οποίες πλέον έχουν μειωθεί σημαντικά.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. συμπλήρωσε ακόμη ότι το έργο της τηλεμετρίας, τηλεελέγου και τηλεχειρισμού, όπως και ελέγχου διαρροών, βοηθούν πάρα πολύ στο έργο της επιχείρησης.

Παραθέτοντας ένα σχετικό παράδειγμα είπε ότι στη Δ.Ε. Φιλίππων ενώ καταγράφονταν 8 με 10 βλάβες την ημέρα, τώρα σημειώνεται μια στον μήνα και μάλιστα μικρή. Όπως είπε στη συνέχεια το ίδιο συμβαίνει και με το Παληό όπου εγκαταστάθηκε ο 4ος σταθμός τοπικού ελέγχου και ρύθμισης πίεσης που βοήθησε να υπάρχουν λιγότερες βλάβες στα χαμηλά και να δίνεται νερό στα ψηλά.

Ανεπίλυτο το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας – Απαιτείται άμεση ενίσχυση με 28 άτομα και 45 συνολικά πιο μακροπρόθεσμα

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα που συνεχίζει να έχει η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας είναι αυτό του προσωπικού που δεν είναι επαρκές.

«Την προηγούμενη μόλις εβδομάδα αποστείλαμε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά, βασιζόμενοι στα δίμηνα, αφού μέχρι να μάθει κανείς τη δουλειά φεύγει κιόλας. Ζητάμε 45 άτομα μόνιμο προσωπικό για να είμαστε πλήρως στελεχωμένοι. Μας ήρθε από το υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο που ζητά να του γνωστοποιήσουμε τις άμεσες ανάγκες που έχουμε και ζητάμε 28 άτομα. Ωστόσο προς το παρόν έχουμε πάρει μηδέν! Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμη περιμένουμε ένα άτομο από την 3Κ του 2018! Το προσωπικό μας σήμερα είναι 98 άτομα και χρειαζόμαστε άλλα 45 άτομα για να έχουμε στελεχωμένες όλες τις θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Χρόνης.

Συνεχίζονται τα έργα του εμβληματικού έργου των 14,5 εκ. ευρώ στην περιοχή του Βύρωνα – Εκτελούνται παράλληλα έργα με τη ΔΕΗ και το φυσικό αέριο

Συμπλήρωσε δε ότι Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει και στις αποκαταστάσεις, όπου έχουν μείνει μόνο 6 άτομα, τα οποία στο σύνολο τους είναι προχωρημένης ηλικίας κι ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότησή τους.

«Κοιτάμε μήπως μπορέσουμε και βγάλουμε μια εργολαβία για να μας βοηθήσει κάποιος σε αυτό το ζήτημα», τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

Όσον αφορά τα αντλιοστάσια, ο κ. Χρόνης είπε ότι «αυτά λειτουργούν κανονικά. Η συντήρηση που είχε γίνει πέτυχε, δεν έχουμε προβλήματα με τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που λειτουργούν άμεσα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος».

Επίσης ανέφερε ότι προχωρά το εμβληματικό έργο των 14,5 εκ. ευρώ και αυτή την περίοδο γίνονται συνδέσεις που αφορούν την περιοχή του Βύρωνα, με στόχο σε ένα περίπου δίμηνο να ακυρωθεί το παλαιό δίκτυο που χρονολογείται από το 1923. Ακόμη εκτελούνται παράλληλα έργα εκεί όπου γίνονται εργασίες για το φυσικό αέριο και έργα της ΔΕΗ.

Αιτήματα χρηματοδότησης για σημαντικά έργα έχει υποβάλει η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας

Ο κ. Χρόνης δήλωσε ακόμη στον «Ε» ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας έχει υποβάλει αιτήματα χρηματοδότησης σε αρκετές προσκλήσεις έργων.

«Το ένα μεγάλο αίτημα αφορά την υδροδότηση από τις πηγές Βοϊράνης, όπου περιμένουμε αξιολόγηση για ένα έργο 8 εκ. ευρώ. Το δεύτερο είναι για 10 εκ. ευρώ για την ξήρανση της λυματολάσπης σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΑ Παγγαίου, 7,4 εκ. ευρώ ένα άλλο έργο για τον βιολογικό του Δάτου με πλήρη ανακατασκευή, για το οποίο έχει έρθει η έγκριση και 6,1 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση και ανακατασκευή των αντλιοστασίων αποχέτευσης στην πόλη της Καβάλας, στη Δ.Ε. Φιλίππων και στην Νέα Καρβάλη. Ταυτόχρονα εκεί έχουμε βάλει συντήρηση και αποκατάσταση αντλιών ύδρευσης στη Δ.Ε. Φιλίππων και το κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης που βρίσκεται στα Αμισιανά. Επειδή είδαμε ότι πέτυχε η αντικατάσταση που κάναμε στο Α5 με έξι αντλίες νέου τύπου και πετύχαμε εξοικονόμηση ενέργειας 50%, γι’ αυτό θα γίνει το ίδιο σε όλα τα αντλιοστάσια», σημείωσε σχετικά ο κ. Χρόνης.

Αυξάνονται διαρκώς οι διακανονισμοί λόγω των υψηλών τιμών σε ενέργεια και καύσιμα

Τέλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας ρωτήθηκε για το αν οι πολίτες μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους και απάντησε: «Υπάρχει δυσκολία και καθυστέρηση στις πληρωμές λόγω της εκτίναξης των τιμών στην ενέργεια και στα υγρά καύσιμα. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα κι αυτό φαίνεται και στα δικά μας ταμεία. Βλέπουμε συνεχώς ότι αυξάνονται οι διακανονισμοί. Αυτό ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και μετά γιατί κάποιοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Χαράλαμπος Σαράντος: Το δύσκολο είναι να μπούμε μπροστά και να βοηθήσουμε τον τόπο μας

Χαράλαμπος-Σαράντος:-Το-δύσκολο-είναι-να-μπούμε-μπροστά-και-να-βοηθήσουμε-τον-τόπο-μας

«Ο Φίλιππος Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός και έντιμος / Μπορώ να προσφέρω σε θέματα πολιτικής προστασίας λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας / Συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις, η νυν δημοτική αρχή θα έχει μια νέα θητεία»

Με τον συνδυασμό «Ναι, Μπορούμε», του υποψηφίου δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου, ο Χαράλαμπος Σαράντος.

Για την απόφασή του αυτή, ο κ. Σαράντος, παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο».

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Γεννήθηκα το 1969 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, όπου και κατοικώ μέχρι και σήμερα. Παιδί του Χρήστου και της Χρυσούλας Σαράντου, ενεργών δημοτών του τόπου μας. Μεγάλωσα και έζησα τα μαθητικά και εφηβικά μου χρόνια στην Ελευθερούπολη, διατηρώντας τους δεσμούς μου με φίλους και συμμαθητές μέχρι και σήμερα. Το 1991 εισήλθα στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και το 2008 στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών, απ’ όπου και εξήλθα με τον βαθμό του Αρχιπυροσβέστη. Από το 2000 υπηρετώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, σε όλες τις βαθμίδες. Είμαι παντρεμένος με τη Χαρούλα Παρίδου, υπάλληλο του Κτηματολογικού Γραφείου Παγγαίου και πατέρας δύο παιδιών, της Χρυσούλας και του Χρήστου. Το 2019 ασχολήθηκα ενεργά για πρώτη φορά με τις

αυτοδιοικητικές εκλογές και το 2022 ορκίστηκα δημοτικός σύμβουλος. Είμαι

ενεργά πολιτικοποιημένος από τα μαθητικά μου χρόνια».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Όπως προανάφερα, είναι η δεύτερη συμμετοχή μου σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Το να απέχουμε κρίνοντας και σχολιάζοντας τα κακώς κείμενα γύρω μας λέγοντας πως «αν ήμουν εγώ θα έκανα αυτό ή το άλλο» είναι πολύ εύκολο να το λέμε όλοι μας. Το εύκολο είναι πως όλοι από απόσταση θεωρούμε πως είμαστε καλοί. Το δύσκολο είναι να καταφέρουμε να ενεργοποιηθούμε, να μπούμε μπροστά, να παραβλέψουμε τις ευκολίες μας και να βοηθήσουμε τον τόπο που ζούμε. Να αναλάβουμε δράση και να

προτείνουμε λύσεις. Η καθημερινή επαφή λοιπόν με τους συμπολίτες μου, αλλά και η επιθυμία μου να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο του Δήμου Παγγαίου, με οδήγησαν στην απόφαση μου να είμαι υποψήφιος με την παράταξη «Ναι, Μπορούμε» του νυν δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τoν Φίλιππο Αναστασιάδη και τον συνδυασμό «Ναι, Μπορούμε»;

«Ο κ. Αναστασιάδης, ήδη με την πολύχρονη πείρα του, αλλά και την αποτελεσματικότητα που έδειξε στον τρόπο διοίκησης του, κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημοτών μας. Χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις καμιά φορές μεγάλες με γνώμονα το καλό του Δήμου. Είναι ένας άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός και έντιμος με αρχές που ταυτίζονται με τις δικές μου. Έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον Δήμο Παγγαίου, γνωρίζει τα προβλήματα του δήμου μας και έχει προτάσεις και λύσεις για το καθένα από αυτά. Όλα αυτά είναι τα στοιχεία που με έκαναν να τον εμπιστευτώ και να νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή για την πρόταση του να συστρατευτώ μαζί του».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή, αν εκλεγείτε και επανεκλεγεί φυσικά δήμαρχος ο κ. Αναστασιάδης;

«Αν μου δώσουν τη δυνατότητα οι συνδημότες μου να τους εκπροσωπήσω στον Δήμο Παγγαίου, θα προσφέρω σε θέματα πολιτικής προστασίας, καθώς άπτονται της επαγγελματικής μου ιδιότητας και περιλαμβάνουν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην οργάνωση ενός Δήμου. Όπως και να έχει είμαι στη διάθεση του δημάρχου με δηλωμένη την προσφορά μου ακόμη και σε τομείς τουρισμού, εθελοντισμού και αθλητισμού».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του κ. Αναστασιάδη; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στον Δήμο Παγγαίου;

«Ο κ. Αναστασιάδης και η διοίκηση του Δήμου κατάφεραν να αλλάξουν τον Δήμο Παγγαίου, βγάζοντας τον από μια τελματώδη κατάσταση και να δημιουργήσουν όλοι ένα Δήμο πρότυπο, στον αθλητισμό, τον τουρισμό, τις εγκρίσεις μεγάλων έργων, την κοινωνική ευθύνη. Σήμερα τολμάμε να πούμε πως είμαστε όλοι μας περήφανοι που ζούμε σ’ αυτό το Δήμο και αυτό είναι η επιτυχία του. Σίγουρα υπάρχουν και πράγματα που ακόμη θα πρέπει να γίνουν. Αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και είμαστε εδώ ζητώντας τη ψήφο των συνδημοτών μας για να το πράξουμε».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να κερδίσει ξανά τις δημοτικές εκλογές;

«Ο κόσμος έχει καταλάβει πως συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις. Αναγνωρίζει την επιτυχημένη θητεία της νυν δημοτικής αρχής και τα σχέδια της για την επόμενη μέρα. Είμαι πεπεισμένος πως η δημοτική αρχή θα έχει μια νέα θητεία και θα αφήσει εποχή στον Δήμο Παγγαίου. Θέλω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις και εγώ στην επόμενη μέρα της».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά και εγώ προσωπικά από τις επαφές μου είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Ο κόσμος ξέρει και έχει αντίληψη. Συζητάμε με επιχειρήματα, έχουμε την εμπειρία και η διοίκηση έχει δείξει το έργο της απέναντι στον δημότη. Ο κόσμος έχει κρίση και αντίληψη. Και αυτά είναι τα κριτήρια που θα φέρουν τον συνδυασμό του Φίλιππου Αναστασιάδη ξανά στην νίκη».

Τέλος, ποιο είναι το δικό σας μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Παγγαίου και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Θέλω να ζητήσω από τους συνδημότες μου να με στηρίξουν με την ψήφο τους. Ως αυτόματη υποχρέωση μου θα διαθέσω όσο πολύτιμο χρόνο μπορώ από την οικογενειακή και προσωπική μου ζωή για τον Δήμο Παγγαίου. Η αμεσότητα στις κρίσιμες καταστάσεις λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, η ανάληψη ευθυνών και άμεση λήψη αποφάσεων είναι στοιχεία που με χαρακτηρίζουν. Ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να κάνει πολλά για τον τόπο του. Το σημαντικότερο είναι να παραμείνει κοντά στους δημότες του ως εκπρόσωπος τους, ως η φωνή τους και να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν και τον τίμησαν με τη ψήφο τους. Και εγώ υπόσχομαι να είμαι ένας από αυτούς».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σάββας Μιχαηλίδης: Τα έργα που κατασκευάζονται είναι προσπάθεια πολλών ετών, μελέτης, διεκδίκησης

Σάββας-Μιχαηλίδης:-Τα-έργα-που-κατασκευάζονται-είναι-προσπάθεια-πολλών-ετών,-μελέτης,-διεκδίκησης

Για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Νέστου και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή», Σάββας Μιχαηλίδης.

«Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης των δημοτών, καθώς καθημερινά βρισκόμαστε στα Δημοτικά Διαμερίσματά του Δήμου μας, αναφέρουμε το τι κάναμε εκεί, αλλά και γενικότερα θυμίζουμε το έργο μας σε όλο τον Δήμο», τόνισε αρχικά ο κ. Μιχαηλίδης.

«Αυτά που κατασκευάζονται τώρα δεν είναι θεόσταλτα, αλλά είναι προσπάθεια πολλών ετών, σωστής μελέτης, ωρίμανσης, διεκδίκησης…»

«Το έργο μας είναι ορατό παντού, όπου και να γυρίσεις θα δεις «έργο Μιχαηλίδη». Έχουμε ένα πολύ καλό παρελθόν για να πείσουμε ότι αυτά που κατασκευάζονται τώρα δεν είναι θεόσταλτα, αλλά είναι προσπάθεια πολλών ετών, σωστής μελέτης, ωρίμανσης, διεκδίκησης. Γενικώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό και κατά  δεύτερο φυσικά πρέπει να τιμήσουμε τους ψηφοφόρους μας, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια περνώντας από όλες τις κοινότητες», επισήμανε στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή». 

«Ενημέρωσα το κυβερνητικό κλιμάκιο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αδράνεια στον Νέστο, όπου πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση για τον καθαρισμό της κοίτης»

«Παράλληλα ο Δήμος λειτουργεί, δεν τον κλείσαμε. Είχαμε τη Δευτέρα (25/9) κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή μας, το οποίο ενημέρωσα και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αδράνεια στον Νέστο, όπου πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση για τον καθαρισμό της κοίτης. Είναι πολύ μεγάλο έργο που πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσει. Όπως επίσης ενημέρωσα για τις δυνατότητες που έχουμε εδώ με την ωρίμανση της γεωθερμίας», υπογράμμισε ακόμη ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Νέστου.

«Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διεκδικούμε από τους δημότες μας την ψήφο, ώστε τα έργα που έχουμε τώρα εν εξελίξει να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία που τα έχει ανάγκη…»

«Συνεχίζουμε όπως κάθε φορά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα να διεκδικούμε από τους δημότες μας την ψήφο, ώστε τα έργα που έχουμε τώρα εν εξελίξει να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία που τα έχει ανάγκη. Έργα όπως το κολυμβητήριο, η ανακαίνιση του γηπέδου, οι πλατείες, το μεγάλο έργο που ενώνει τις εργατικές κατοικίες με την περιοχή του δημαρχείου, γενικότερα με τον κόμβο των σφαγείων με την οδό Λευκάδος, έναν δρόμο 18 μέτρων που θα είναι κόσμημα για την πόλη. Έχουμε την συντήρηση του 1ου διατηρητέου δημοτικού σχολείου που έγινε το 1929 και φυσικά τη δημοτική βιβλιοθήκη που είναι ένα χρηματοδοτημένο έργο όπου το παλιό ειρηνοδικείο μετατρέπεται σε βιβλιοθήκη, κάτι που είναι σημαντικό για τον τόπο μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Θάσος:-Συνελήφθη-πλοίαρχος-για-μη-ασφαλή-πρόσδεση-του-πλοίου

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προέβησαν, την Τρίτη, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, για παράβαση του άρθρου 235 παρ. 1 (Κ.Δ.Ν.Δ.) “Παράλειψη λήψης μέτρων για τη προστασία των επιβαινόντων”.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης οχημάτων από το εν λόγω πλοίο στον Νέο Λιμένα Θάσου, ο ανωτέρω Πλοίαρχος δε μερίμνησε για την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου, με αποτέλεσμα ο καταπέλτης να ακουμπήσει στη θάλασσα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα