Connect with us

Νέα Θάσου

ΔΕΥΑΘ: Όλα καλά παρά την αύξηση της ζήτησης του νερού

Παρά την τεράστια αύξηση της ζήτησης σε νερό, η υδροδότηση στη Θάσο δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα κι αυτό εξαιτίας των έργων υποδομής που υλοποιήθηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια, όπως υπογράμμισε με έμφαση στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., Κώστας Μανίτσας.

«Όλες οι προσπάθειες και οι ενέργειες που κάναμε τα δυο τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαμε σημαντικά μικρότερη τουριστική κίνηση λόγω της πανδημίας, έχουν αποδώσει καρπούς επιτρέποντας μας να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για να φέρουμε σε πέρας τη φετινή τουριστική περίοδο που όλοι περιμέναμε ότι θα είναι πολύ καλή και θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε νερό», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής ως προς την υδροδότηση και σε κανέναν οικισμό στο νησί. Είναι καλυμμένο σε ποσοστό 100% όλο το νησί και με νέες γεωτρήσεις και με δεξαμενές…»

 «Έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές, τόσο σε δίκτυα ύδρευσης, όσο και αποχέτευσης, ενώ μας βοήθησε και ο χειμώνας με τις αρκετές βροχές και τα χιόνια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής ως προς την υδροδότηση και σε κανέναν οικισμό στο νησί. Είναι καλυμμένο σε ποσοστό 100% όλο το νησί και με νέες γεωτρήσεις και με δεξαμενές που δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η ζήτηση για νερό, είναι φοβερή θα έλεγα. Αρκεί μόνο να πούμε ότι έχουμε πάνω από 2.500 νέα καταλύματα (δωμάτια) στο νησί», ανέφερε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο κ. Μανίτσας.

Ικανοποιητική η πίεση του νερού – Πολύ καλή η ποιότητα του νερού – Συνεχείς η αναλύσεις, πολύ περισσότερες από αυτές που προβλέπει ο νόμος

 Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η πίεση του νερού είναι ικανοποιητική, ενώ όπως τόνισε και η ποιότητα του νερού είναι καλή, σημειώνοντας ότι γίνονται συνεχείς αναλύσεις, περισσότερες από αυτές που προβλέπει ο νόμος.

«Και το 2019 είχε πολύ κόσμο στο νησί, αλλά τότε τα προβλήματα ήταν χαώδη. Αυτά τα δυο χρόνια οι υποδομές σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης έφεραν αυτό το καλό αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα. Αν έχουμε κατά καιρούς κάποιο πρόβλημα αυτό γίνεται από ζημιές που όμως αποκαθίστανται άμεσα. Όλα λειτουργούν σχεδόν στο 95% στην εντέλεια, γιατί αφήνουμε πάντα και ένα μικρό ποσοστό για κάποιες τυχόν αστοχίες ή μικροπροβλήματα», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

«Ξέρουμε τι μας περιμένει για τον Αύγουστο. Δεν μπορεί να αυξηθεί η ζήτηση παραπάνω από όσο τώρα, αφού η Θάσος έχει ήδη πληρότητα 100%. Έχουμε λοιπόν τον «μπούσουλα» για Αύγουστο και Σεπτέμβριο…»

Σε ερώτηση για το αν τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για τη Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου τον Αύγουστο, ο κ. Μανίτσας απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί μιας και ήδη στο νησί υπάρχει πληρότητα 100%!

«Ξέρουμε τι μας περιμένει. Δεν μπορεί να αυξηθεί η ζήτηση παραπάνω από όσο τώρα, αφού η Θάσος έχει ήδη πληρότητα 100%. Έχουμε λοιπόν τον «μπούσουλα» για Αύγουστο και Σεπτέμβριο, οπότε έχουμε εικόνα για το τι θα βρούμε μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μανίτσας.

Επίσης, όσον αφορά κάποια σημαντικά έργα για τις υποδομές του νησιού, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε ο βιολογικός καθαρισμός του Πρίνου με 14 εκ. ευρώ, ενώ ήδη δημοπρατήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με 4,7 εκ. ευρώ το αποχετευτικό δίκτυο του Πρίνου – Σωτήρος – Καλλιράχης.

Μείζον πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. – Θα χρειαστεί ριζική αναδιάρθρωση η επιχείρηση τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υποστηρίζει ο Κώστας Μανίτσας

Τέλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου στάθηκε στο μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και δεν είναι άλλο από την έλλειψη προσωπικού.

«Έχουμε σοβαρό θέμα με το προσωπικό. Σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι εργαζόμενοι γιατί είναι άνθρωποι κι αυτοί. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα χρειαστεί ριζική αναδιάρθρωση η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. εκ βάθρων, όσον αφορά το προσωπικό. Δεν γίνεται, δεν παλεύεται η κατάσταση, γιατί με αυτόν το ρυθμό που δουλεύουμε δεν μπορεί να «βγει» με το υπάρχον προσωπικό, είναι αδιανόητο. Σε σημείο τρέλας βρισκόμαστε. Δεν μπορείς να έχεις 15 συμβασιούχους και να υπογράφει ο ένας που είναι μόνιμος.

Ελπίζουμε να παρθούν κάποια μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις. Εμείς από τη μεριά μας κάνουμε συνεχώς οχλήσεις και αιτήματα χωρίς σταματημό προς την κεντρική διοίκηση αναμένοντας ανταπόκριση», σημείωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Κώστας Μανίτσας.

 

The post ΔΕΥΑΘ: Όλα καλά παρά την αύξηση της ζήτησης του νερού appeared first on KavalaWebNews.gr.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής στη Θάσο

Δράση-Προληπτικής-Νοσηλευτικής-στη-Θάσο

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής στη Θάσο

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής «Μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων & ουρικού οξέος» Μηνός Μαρτίου 2024

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Νόμιμες οι απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας

Νόμιμες-οι-απολύσεις-στα-Πετρέλαια-Καβάλας

Έγινε γνωστή σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, είναι απολύτως νόμιμες, οι απολύσεις 92 εργαζόμενων που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα απορρίπτοντας την αγωγή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής στη Θάσο

Δράση Προληπτικής Νοσηλευτικής «Μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων & ουρικού οξέος» Μηνός Μαρτίου 2024

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες στις εκκλησίες ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Πένθιμα-θα-χτυπούν-οι-καμπάνες-στις-εκκλησίες-ένα-χρόνο-μετά-το-δυστύχημα-στα-Τέμπη

Όπως είναι σε όλους γνωστό την 28η Φεβρουαρίου 2024 συμπληρώνεται ένας (1) χρόνος από το πρωτοφανές και τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, το οποίο προκάλεσε τον αιφνίδιο και μαρτυρικό θάνατο 57 ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, ήταν νεαρής ηλικίας.
Στην μαύρη αυτή επέτειο, η «φιλόστοργος μήτηρ» αγία μας Εκκλησία ανταποκρίθηκε δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών κ. Μαρίας Καρυστιανού, και ανέλαβε την πρωτοβουλία, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους αδικοχαμένους αδελφούς μας, νὰ προτρέψει και να υποδείξη την «πένθιμη κωδωνοκρουσία» σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ελλάδος.
Με αυτά τα δεδομένα, το πρωΐ της Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10 π.μ. σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα ψαλλεί νεκρώσιμο τρισάγιο, κατά την διάρκεια του οποίου θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Με συντριβή καρδίας ευχόμασθε και προσευχόμασθε υπέρ αναπαύσεως των «εν τω σιδηροδρόμω βιαίως τελειωθέντων αδελφών ημών», την δε διεκδικουμένη δικαίωση της μνήμης και της θυσίας τους ενθέρμως και ανεπιφυλάκτως υποστηρίζουμε.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα