Connect with us

Νέα Θάσου

ΔΕΥΑΘ: Θωρακίζεται η Θάσος κατά των πλημμυρών

ΔΕΥΑΘ:-Θωρακίζεται-η-Θάσος-κατά-των-πλημμυρών

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, προκειμένου να θωρακιστεί όσο το δυνατό καλύτερα το νησί έναντι των βροχοπτώσεων που θα σημειωθούν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., Κώστας Μανίτσας, ήδη έχει καθαριστεί το 85% των φρεατίων, ενώ ικανοποιητικός είναι και ο βαθμός ετοιμότητας όσον αφορά την εκβάθυνση και τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μανίτσα, οι όποιες ανησυχίες εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Ποταμιάς, όπου το καλοκαίρι σημειώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά. Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ., όπως είπε, βρίσκεται εν αναμονή των μελετών και σε διαρκή επαφή με τη Διεύθυνση Δασών, ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη των εργασιών για τις κορμοδεσίες και τα ρείθρα καθαρισμού που επιβάλλεται να γίνουν, καθώς  στο σημείο διασταυρώνονται αρκετοί χείμαρροι.

«Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, όλοι είναι επί ποδός και μέχρι να πιάσουν τα πρωτοβρόχια θα έχουμε τελειώσει. Βέβαια όλα αυτά που κάνουμε τώρα είναι για να αντέξουν οι υποδομές μας σε νορμάλ βροχοπτώσεις…»

«Φυσικά δεν θέλουμε να έχουμε κάποιο περιστατικό όπως αυτό του 2019. Το απευχόμαστε. Τα περισσότερα φρεάτια, σε ποσοστό 85% περίπου, είναι καθαρά. Προσπαθούμε αγόγγυστα, τα καθαρίζουμε συνέχεια, ώστε να είμαστε όσο μπορούμε πιο έτοιμοι ενόψει των βροχοπτώσεων του φθινοπώρου και του χειμώνα. Βέβαια το που θα πέσει ο μεγάλος όγκος νερού δεν το ξέρουμε. Όσο πιο απότομες είναι οι πλαγιές τόσο μεγαλύτερη είναι η φοβία μας. Για παράδειγμα Παναγία και Ποταμιά εκεί το βουνό έχει μεγάλη κλίση πάνω από τα χωριά. Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, όλοι είναι επί ποδός και μέχρι να πιάσουν τα πρωτοβρόχια θα έχουμε τελειώσει. Βέβαια όλα αυτά που κάνουμε τώρα είναι για να αντέξουν οι υποδομές μας σε νορμάλ βροχοπτώσεις. Για κατακλυσμούς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μανίτσας.

Ολοκληρώνεται η τελευταία φάση του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης Ποτού – Πευκαρίου – Το 20% απομένει και για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του Ποτού

 Όσον αφορά έργα που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να δρομολογηθούν και και εκτελεστούν το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου αναφέρθηκε αρχικά στο έργο που αφορά το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Ποτού – Πευκαρίου, για την εξέλιξη του οποίου υπήρξε συνάντηση με τον ανάδοχο στα Λιμενάρια την Παρασκευή (21/10). Η προθεσμία περαίωσης του συγκεκριμένου έργου ορίζεται στους 9 μήνες και επί της ουσίας ολοκληρώνεται η τελευταία φάση του έργου κι έτσι τίθεται σε λειτουργία πλέον με αστικά λύματα ο βιολογικός καθαρισμός του Ποτού.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο τώρα το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του Ποτού. Σύμφωνα με πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου απομένει μόλις ένα 20% για την ολοκλήρωση του έργου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την «απελευθέρωση» των πολιτών από το δυσβάσταχτο κόστος που πληρώνουν στα βυτία για την μεταφορά των λυμάτων.

Δημοπρατήθηκε και αναδείχθηκε ανάδοχος για το δίκτυο ύδρευσης της Καλλιράχης –  Σε εξέλιξη το δίκτυο ύδρευσης του Πρίνου – Σε εξέλιξη είναι το δίκτυο ύδρευσης Αγίου Γεωργίου – Ραχωνίου

 Σε σχέση με τα έργα που αφορούν τα δίκτυα ύδρευσης, ο κ. Μανίτσας ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι το δίκτυο ύδρευσης Αγίου Γεωργίου – Ραχωνίου, το οποίο ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη. Πρόκειται για ένα έργο χρηματοδοτούμενο από τον Υ.Ε.Ν., εκτελούμενο σε δυο φάσεις. Η πρώτη φάση έχει περάσει τα μισά και τώρα δημοπρατείται η δεύτερη φάση.

Παράλληλα, έχει δημοπρατηθεί και έχει αναδειχθεί ανάδοχος για το δίκτυο ύδρευσης της Καλλιράχης, ιδιαίτερα σημαντικό έργο κατά τον κ. Μανίτσα, καθώς υπήρχαν πολλές πολλές ζημιές στον κεντρικό αγωγό. Αναμένεται να προχωρήσουν όλα τα  διαδικαστικά θέματα για να ξεκινήσει το έργο.

Τέλος σε εξέλιξη είναι και το δίκτυο ύδρευσης του Πρίνου εν αναμονή αποστολής συνεργείου από τον ίδιο ανάδοχο, καθώς επίσης και στις Μαριές το οποίο έχει με τη σειρά του δημοπρατηθεί.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου “Περί της ιδιωτικοποίησης του νερού”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θάσου με την υπ’ αριθ. 56/ 20-03-2023 (ΑΔΑ: 9Μ4ΗΩΡΔ-Ι8Ψ) Απόφασή του με θέμα: «Περί της ιδιωτικοποίησης του νερού», αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

«Ο Δήμος Θάσου είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του νερού. Το νερό, το αγαθό, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να παραμείνει υπό την εποπτεία και τον έλεγχο των ΔΕΥΑ και των Δήμων».

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θάσου

 

ΑΠΟΦ ΔΣ 56-2023 (9Μ4ΗΩΡΔ-Ι8Ψ)

Continue Reading

Νέα Θάσου

Δενδροφύτευση από τον Δήμο Θάσου στο Δασύλλιο Πρίνου

Δενδροφύτευση-από-τον-Δήμο-Θάσου-στο-Δασύλλιο-Πρίνου

Σήμερα, στα πλαίσια εορτασμού της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ο Δήμος της Θάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου Θάσου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Το Μικρό Καζαβίτι”, πραγματοποίησε συμβολική περιβαλλοντική δράση δενδροφύτευσης περίπου 200 θάμνων (Πρίνων) από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου στην περιοχή του Δασυλλίου Πρίνου με σύνθημα “Τα παιδιά χρειάζονται το δάσος και το δάσος τα παιδιά”.

Κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης, που είχε ως βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για την προστασία του δάσους, διανεμήθηκαν από το Δήμο Θάσου στους μαθητές 30 ποτιστήρια καθώς και 180 μπλουζάκια με το σύνθημα “Τα παιδιά χρειάζονται το δάσος και το δάσος τα παιδιά”.

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν από ειδικούς για την καθιέρωση εορτασμού της 21ης Μαρτίου, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών το 1971, ως ημέρας προβληματισμού σχετικά με τον ρόλο και την αξία των δασών και ευαισθητοποίησης των πολιτών προς την κατεύθυνση προστασίας τους.

Επίσης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία των δασών για τη ζωή και τον άνθρωπο καθώς αποτελούν μοναδικό φυσικό πόρο που προσφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.

Την δράση πλαισίωσε, πραγματοποιώντας ομιλία, ο Δασάρχης Θάσου κ. Γεώργιος Ράνης καθώς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θάσου με την αποστολή ειδικού πυροσβεστικού οχήματος.

Στην δράση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνου κ. Ευάγγελος Γιάντσος, αρμόδιοι υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου, ο Διευθυντής και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου, εκπρόσωποι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Μικρό Καζαβίτι”, γονείς και μαθητές.

Μετά το πέρας της δράσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας δήλωσε:

«Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα παιδιά μας, με την υποστήριξη όλων μας, να συμμετέχουν και να δρουν για την διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους, που αποτελεί έναν μοναδικό φυσικό πόρο του τόπου μας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Θάσου.

Ο Δήμος της Θάσου στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει ενεργά προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της προστασίας του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας».

 Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Νέα Θάσου

Η εκδήλωση της Θάσου στο Βελιγράδι ενθουσίασε τους Σέρβους

Η-εκδήλωση-της-Θάσου-στο-Βελιγράδι-ενθουσίασε-τους-Σέρβους

Ο Δήμος της Θάσου ολοκλήρωσε με επιτυχία, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023, μία ακόμα δράση προβολής του Νησιού μας, αυτή τη φορά στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Σε μια ειδικά σχεδιασμένη εκδήλωση, στο κέντρο της πόλης, σε ένα ποταμόπλοιο αγκυροβολημένο στις όχθες του Σάββα, οι εκπρόσωποι του Δήμου Θάσου υποδέχτηκαν δεκάδες προσκεκλημένους από τον χώρο των Media, του τουρισμού, των τεχνών και του πολιτισμού και παρουσίασαν τους λόγους που καθιστούν την Θάσο έναν μοναδικό και μαγικό προορισμό.

Ο κ. Πάρης Παρασχούδης, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου παρουσίασε τους «πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επισκεφτείς τη Θάσο» ενώ τα επτά θεματικά βίντεο που προβλήθηκαν κέρδισαν το ενδιαφέρον και ενθουσίασαν όλους τους παριστάμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι (ο κ. Κων/νος Ανδρουλάκης και η κα Όλγα Μπάρμπα), καθώς και πάνω από τριάντα εκπρόσωποι των media και του τουριστικού κλάδου.

Η βραδιά κύλησε όμορφα, υπό τους ήχους ελληνικής και σερβικής ζωντανής μουσικής, δίνοντας στην εκδήλωση έναν τόνο ζεστασιάς και γλεντιού, αντανακλώντας την εικόνα που έχουν οι Σέρβοι επισκέπτες από τη Θάσο.

Επισημαίνουμε πως η αγορά της Σερβίας αποτελεί παραδοσιακά μια από τις σημαντικότερες για το Νησί της Θάσου και ο Δήμος μας είναι αποφασισμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να την ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Oι Σέρβοι αγαπούν την Ελλάδα και ασφαλώς αγαπούν και το Νησί μας, την Θάσο. Ενισχύουμε την εικόνα της Θάσου ως έναν ιδανικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προσεγγίζοντας Σέρβους καθοδηγητές της κοινής γνώμης και τουριστικούς πράκτορες».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα