Connect with us

Οικονομία

Δεν έκανε ανάσταση η αγορά της Καβάλας

Δεν-έκανε-ανάσταση-η-αγορά-της-Καβάλας

Χαμηλότερη των προσδοκιών ήταν για τους εμπόρους της Καβάλας η πασχαλινή περίοδος, αφού παρά το ότι από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και μετά η κίνηση των καταναλωτών στην αγορά ήταν αυξημένη, εντούτοις δεν μεταφράστηκε σε πολλές αγορές, πέραν των απαραίτητων, με αποτέλεσμα η σύγκριση με το 2019 να δείχνει μείωση τζίρου κοντά στο 50%.

Για την κίνηση στη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, την «Λευκή Νύχτα» που ακολουθεί στις 6 Μαΐου, αλλά και για το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο που αρχίζει στις 3 Μαΐου, μίλησε στον «Ενήμερο» ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

«Το πορτοφόλι των καταναλωτών ήταν πιο αδύναμο από κάθε άλλη χρονιά…»

«Την Μεγάλη Εβδομάδα είδαμε κόσμο στην τοπική αγορά, με το πορτοφόλι των καταναλωτών όμως να είναι πιο αδύναμο από κάθε άλλη χρονιά. Με το που υπήρξε βελτίωση του καιρού, ειδικά από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά, ο κόσμος βγήκε στα καταστήματα της Καβάλας, όμως η λαίλαπα των αυξήσεων των προηγούμενων τριών μηνών σε ενέργεια, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, έκανε τους καταναλωτές να είναι πολύ συγκρατημένοι στις αγορές τους και να μην έχουν τα διαθέσιμα που προσδοκούσαμε εμείς ως καταστήματα», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κελγιώργης.

«Με βάση τους τζίρους μας είμαστε πολύ κάτω από το 2019. Ο κόσμος κινήθηκε στα μισά του 2019, γιατί αυτή ήταν η δυνατότητά του…»

«Επειδή πέρυσι και πρόπερσι υπήρχαν πολλοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας, συγκρίνουμε τους τζίρους μας με την τελευταία χρονιά κανονικότητας που ήταν το 2019. Με βάση τους τζίρους της φετινής πασχαλινής περιόδου είμαστε πολύ κάτω από το 2019. Ο κόσμος κινήθηκε στα μισά του 2019, γιατί αυτή ήταν η δυνατότητά του. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς χάσαμε εντελώς την Κυριακή των Βαΐων, η οποία παραδοσιακά άλλες χρονιές ήταν μια καλή εμπορικά ημέρα. Επίσης είχαμε πολύ κρύο Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη, οπότε από Μεγάλη Τετάρτη και μετά άρχισε να κινείται ο κόσμος μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Η εβδομάδα μετά το Πάσχα που κλείνει το Σάββατο (30/4) ήταν «νεκρή» για την αγορά της Καβάλας», ανέφερε ακόμη για το θέμα ο γενικός γραμματέας του Ε.Σ.Κ.

«Ως Εμπορικοί Σύλλογοι είμαστε αντίθετοι ως προς τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίος δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, παρά μόνο μια αναστάτωση στις επιχειρήσεις…»

Αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις που αρχίζουν στις 3 Μαΐου και θα διαρκέσουν 15 ημέρες, ο Γιάννης Κελγιώργης τόνισε: «Οι καταναλωτές περιμένουν να πέσουν λίγο οι τιμές, για να μπορέσουν να προβούν σε αγορές για κάποια είδη που τα έχουν ανάγκη. Στην πορεία συναντάμε την «Λευκή Νύχτα», Παρασκευή 6 Μαϊου, ενώ ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και την Κυριακή 8 Μαΐου, μια από τις 7 Κυριακές του χρόνου που τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά. Τα καταστήματα έχουν δυο είδη προς διάθεση. Είναι αυτά της προηγούμενης σεζόν, τα χειμερινά, στα οποία θα υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις κι είναι και τα είδη για τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε είναι λογικό οι εκπτώσεις να είναι χαμηλότερες σε ποσοστό 20 με 30%. Ως Εμπορικοί Σύλλογοι είμαστε αντίθετοι ως προς τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίος δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, παρά μόνο μια αναστάτωση στις επιχειρήσεις. Είναι μια μόδα που ξεκίνησε από τα μεγάλα πολυκαταστήματα, αυτοί πίεσαν ώστε να καθιερωθούν για να μπορέσουν με παραπλανητικές πιθανώς εκπτώσεις να δελεάσουν τους καταναλωτές, αυτούς τους μήνες που είναι στο μεταίχμιο πριν το καλοκαίρι και πριν τον χειμώνα».

«Δεν χαμηλώνουμε τον πήχη για τη «Λευκή Νύχτα», είναι ψηλά και στόχος μας είναι να κάνουμε μια εκδήλωση που θα ξεπεράσει αυτήν του 2019…»

Σε σχέση με τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» και το κατά πόσο έτοιμος είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για τη διοργάνωσή της, ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε καλά αν μας βοηθήσει φυσικά ο καιρός. Μέχρι στιγμής τα προγνωστικά δείχνουν ότι η Παρασκευή (6/5) θα είναι ηλιόλουστη. Ο κόσμος το έχει ανάγκη, δεχόμαστε καθημερινά μηνύματα, ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, φυσικά με τα μέτρα που θα προβλέπονται. Δεν χαμηλώνουμε τον πήχη για τη «Λευκή Νύχτα», είναι ψηλά και στόχος μας είναι να κάνουμε μια εκδήλωση που θα ξεπεράσει αυτήν του 2019. Πέρασε πολλά ο καταναλωτής τα δυο τελευταία χρόνια με την πανδημία, έχει ανάγκη να βγει έξω γι’ αυτό και κάνουμε την εκδήλωση αυτή, ελπίζοντας ότι οι Καβαλιώτες θα βγουν στην αγορά κι αν το επιτρέψουν τα οικονομικά τους θα ψωνίσουν κιόλας στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα».

Δεν μπορούμε γενικότερα να κάνουμε καμιά πρόβλεψη για τον τουρισμό, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πόλεμος στη γειτονιά μας…»

Αναφορικά με το ποια είναι η εκτίμηση του για τη φετινή τουριστική περίοδο, ο Γιάννης Κελγιώργης δήλωσε: «Το Πάσχα έδειξε καλά δείγματα. Κατέβηκαν τουρίστες, καθώς είδαμε Ρουμάνους, Βούλγαρους, αλλά και Τούρκους. Το Πάσχα είναι πάντα το προοίμιο της τουριστικής περιόδου και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτούς τους επισκέπτες κι ότι όλα θα πάνε καλά. Τώρα αν η αγοραστική τους δύναμη θα είναι ίδια με τα προηγούμενα χρόνια θα το δούμε στην πορεία. Δεν μπορούμε γενικότερα να κάνουμε καμιά πρόβλεψη για τον τουρισμό, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πόλεμος στη γειτονιά μας. Φέτος δεν θα δούμε επισκέπτες από Ρωσία και Ουκρανία κι αυτό είναι μια σημαντική απώλεια εσόδων. Από εκεί και πέρα θα πορευτούμε με επισκέπτες από τα Βαλκάνια και από τις δυτικές χώρες».

«Το αποτύπωμα που αφήνει το πρώτο τετράμηνο του 2022 σίγουρα είναι πολύ αρνητικό. Περάσαμε ένα τετράμηνο που δεν έχει προηγούμενο…»

Ερωτηθείς τέλος για το ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει το πρώτο τετράμηνο του 2022 στην τοπική αγορά, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Το αποτύπωμα σίγουρα είναι πολύ αρνητικό. Περάσαμε ένα τετράμηνο που δεν έχει προηγούμενο. Δεν το ζήσαμε ξανά ούτε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, των περικοπών δώρων και μισθών, των capital controls, ούτε της πανδημίας. Η ενεργειακή κρίση ήρθε και τσάκισε τα διαθέσιμα εισοδήματα των καταναλωτών. Όταν ένα νοικοκυριό καλείται να πληρώσει έναν μισθό σε ρεύμα, αυτό «κόβει» από την αγορά. Ακολουθούν οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τα καύσιμα έχουν παγιωθεί πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ ένα προϊόν για να μεταφερθεί απαιτείται αύξηση σχεδόν 50% των κομίστρων. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση γι’ αυτό και το πρώτο τετράμηνο του 2022 δεν έχει προηγούμενο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Στην Καβάλα ο Κ. Φραγκογιάννης για μεγάλη επένδυση της Erickson

Στην-Καβάλα-ο-Κ.-Φραγκογιάννης-για-μεγάλη-επένδυση-της-erickson

Αυθημερόν επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί αύριο, Τετάρτη, στην Καβάλα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συνοδεύσει υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson, που ενδιαφέρονται για μεγάλη επένδυση στην περιοχή.

Για τον σκοπό αυτό, θα βρίσκονται στην Ελλάδα, από αύριο και μέχρι την 3η Μαρτίου, ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Erickson Ντάγκλας Κιτάνι και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ράιν Πέρκινς.

Στην επίσκεψη στην Καβάλα και στις σχετικές συζητήσεις θα συμμετέχει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την επίσκεψη στην Καβάλα, οι Έλληνες υπουργοί και οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα επισκεφθούν το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, το οποίο έχει προταθεί από την ελληνική κυβέρνηση ως κατάλληλος χώρος για την ανάπτυξη του κέντρου συναρμολόγησης, συντήρησης και επισκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που επιθυμεί να αναπτύξει η Erickson, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής τής Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η ιδέα της σχετικής επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί αρχικά κατά την επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στις ΗΠΑ, τον περασμένο Νοέμβριο. Με την παρουσία τους στην Ελλάδα και την επί τόπου επίσκεψη στον Αμυγδαλεώνα, οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές επιβεβαιώνουν το ενεργό ενδιαφέρον τής εταιρείας για την πραγματοποίηση της επένδυσης, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Erickson είναι αεροδιαστημική βιομηχανία και πάροχος αεροπορικών υπηρεσιών, με έδρα το Πόρτλαντ, Όρεγκον, στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1971 και έκτοτε έχει καταστεί εξέχουσα και καινοτόμος εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της εναέριας πυρόσβεσης.

πηγή: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ένα «βουνό» υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους

Ένα-«βουνό»-υποχρεώσεις-για-τους-φορολογούμενους

Γιάννης Παναγιωτίδης: Θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων / Για διαδικασίες όπως το market pass, οι οποίες είναι απλουστευμένες, δεν χρειάζεται οι πολίτες να απευθύνονται στα λογιστικά γραφεία

«Βουνό» είναι οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων τις επόμενες ημέρες, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο φοροτεχνικός, Γιάννης Παναγιωτίδης. Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος του 2022, την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ του 2022, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις υποχρεώσεις που δεν έχουν εξοφλήσει μέχρι σήμερα…»

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παναγιωτίδη, οι φορολογούμενοι πρέπει να καταβάλουν τη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής, τη δόση ή τις δόσεις των ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών, καθώς και τον ΦΠΑ Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Παράλληλα, όπως σημείωσε σχετικά, ο χρόνος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας, την υποβολή αίτησης για χωριστή δήλωση συζύγων, την οριστικοποίηση των στοιχείων για τα ακίνητα και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις του 2022 στο μητρώο της ΑΑΔΕ και την εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών. «Έχουμε έναν κύκλο υποχρεώσεων που πρέπει να πληρωθούν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη (28/2). Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις υποχρεώσεις που δεν έχουν εξοφλήσει μέχρι σήμερα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης,

«Θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων…»

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το σύστημα θα ανοίξει πριν την 25η Μαρτίου. Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα των λογιστών. Δεν θέλουμε παρατάσεις, αλλά να ανοίγει το σύστημα στην ώρα του. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε αυτό που είναι θεσμοθετημένο, δηλαδή να ανοίγει την 1η Φεβρουαρίου και να κλείνει την 30η Ιουνίου. Στην ουσία το σύστημα ανοίγει περίπου για δυο μήνες, κάτι που δημιουργεί καθυστερήσεις. Αν ανοίξει το σύστημα πριν την 25η Μαρτίου, ανεξάρτητα αν θα έχουμε εκλογές, νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, δεν θα επηρεαστούν οι ημερομηνίες. Κανένας μας δεν έχει τάσεις μαζοχιστικές να είμαστε μέσα στο καλοκαίρι και να υποβάλλουμε φορολογικές δηλώσεις. Όλοι μας θέλουμε μια ανάσα και για να γίνει αυτό πρέπει να ανοίξει νωρίς το σύστημα και οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στην ώρα τους. Προϋπόθεση βέβαια για να πάνε όλα καλά, είναι τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως το δημόσιο, να αναρτήσουν τις βεβαιώσεις συντάξεων και μισθών για την υποβολή των δηλώσεων. Αν δεν γίνουν αυτά θα πάμε πάλι πολύ πίσω».

«Για τέτοιες διαδικασίες όπως το market pass, οι οποίες είναι απλουστευμένες, δεν χρειάζεται οι πολίτες να απευθύνονται στα λογιστικά γραφεία…»

Όσον αφορά το market pass, οι αιτήσεις για το οποίο άρχισαν να υποβάλλονται από την Τρίτη (21/2) και για το αν οι πολίτες σπεύδουν στα λογιστικά γραφεία για να την κάνουν, ο Γιάννης Παναγιωτίδης απάντησε: «Τα τελευταία χρόνια τα λογιστικά γραφεία έχουν αντικαταστήσει τα ΚΕΠ. Για τέτοιες διαδικασίες όπως το market pass, οι οποίες είναι απλουστευμένες, δεν χρειάζεται οι πολίτες να απευθύνονται στα λογιστικά γραφεία. Ο καθένας μας έχει υποχρέωση να γνωρίζει τους κωδικούς του και μπορεί να υποβάλει απλά την αίτησή του, όχι μόνο για το market pass. Σίγουρα υπάρχει μια κατηγορία πολιτών που δυσκολεύονται με τους υπολογιστές, αλλά αυτή η μερίδα είναι μικρή και φυσικά είμαστε εδώ για να τους εξυπηρετήσουμε. Πάντως δεν έχουμε πολλές επισκέψεις στα λογιστικά γραφεία για το market pass, αφού οι περισσότεροι το κάνουν μόνοι τους και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τον κάνουν τα παιδιά τους».

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή και ουσιαστική στους ελέγχους και στη συγκράτηση των τιμών»

Τέλος, σε σχέση με την εκτίμησή του για την πορεία της Οικονομίας το επόμενο διάστημα, ο κ. Παναγιωτίδης υπογράμμισε: «Περάσαμε μια δεκαετή οικονομική κρίση, ακολούθησε μια διετία υγειονομικής κρίσης και αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια πληθωριστική – ενεργειακή κρίση που είναι διαρκής. Έχουμε ένα ράλι ακρίβειας στις τιμές και η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή και ουσιαστική στους ελέγχους και στη συγκράτηση των τιμών. Από την άλλη ξεπερνάμε έναν ήπιο χειμώνα που δεν μας επιβάρυνε ιδιαίτερα οικονομικά, όσον αφορά την ενέργεια και θεωρώντας ότι οι τιμές θα βαίνουν μειούμενες, υπάρχει η προσδοκία της νέας τουριστικής περιόδου, θέλω να πιστεύω ότι και με τις αυξήσεις μισθών που έρχονται και τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, θα έχουμε αν όχι μια καλύτερη χρονιά, τουλάχιστον μια ίδια με την περσινή, όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Στην Καβάλα ιδιοκτήτες γραφείων real estate από 81 περιοχές της Ελλάδας για το Broker Meeting της RE/MAX Greece

Στην-Καβάλα-ιδιοκτήτες-γραφείων-real-estate-από-81-περιοχές-της-Ελλάδας-για-το-broker-meeting-της-re/max-greece

Τιμώμενη εταιρεία η RE/MAX Choice

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου στο Lucy Hotel στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο Πανελλαδικό Broker Meeting της RE/MAX Greece. Οι Brokers/Owners 81 γραφείων RE/MAX της χώρας μας συγκεντρώθηκαν στην πρώτη τους συνάντηση για το 2023 που για μόλις τρίτη φορά στην ιστορία της διοργανώθηκε εκτός Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Η επιλογή της πόλης της Καβάλας δεν ήταν τυχαία. Έγινε εκεί προς τιμήν δύο ανθρώπων που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε με τις επιτυχίες των γραφείων τους. Ο λόγος για τον Νίκο Κουρτίδη και την Κωνσταντίνα Δημητρόβα, Brokers/Owners της RE/MAX Choice.

Η RE/MAX Choice, η μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία του Ομίλου Εταιρειών Κουρτίδη, με φυσική παρουσία σε 6 σημεία στη Β. Ελλάδα (Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Ν. Ηρακλείτσα, Σέρρες, Δράμα και Θάσος) αποτελεί τον πιο ισχυρό κρίκο της αλυσίδας της RE/MAX Greece. Πρόσφατα, συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο των αγοραπωλησιών. Οι διακρίσεις της όλο αυτό το διάστημα σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο είναι εντυπωσιακές. Για το 2022, το γραφείο της στην Παραλία Οφρυνίου κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε παραγωγή. Ο κ. Κουρτίδης και η κα Δημητρόβα μοιράστηκαν σκέψεις και τα μυστικά της επιτυχημένης πορείας τους με όλους τους παρευρισκόμενους του meeting, σε κλίμα συνεργασίας και συναδελφικότητας.

«Η εταιρεία μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Με την βοήθεια των εργαλείων της RE/MAX Greece, οι συνεργάτες μας αναπτύσσουν όλο και περισσότερες δεξιότητες, που σε συνδυασμό με το πάθος τους για τη δουλειά έχουν φέρει αυτά τα τόσο σημαντικά αποτελέσματα. Χαίρομαι πολύ που συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ, στην όμορφη πόλη μας, και που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας τον τρόπο που λειτουργούμε και εργαζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας», τόνισε ο κ. Κουρτίδης. Η αντιπρόεδρος του ομίλου κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα συμπλήρωσε πως «Η συνεργασία είναι το κλειδί της επιτυχίας. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ, ανάμεσα σε τόσο αξιόλογους συναδέλφους και να διηγούμαστε την ιστορία μας, την ιστορία της RE/MAX Choice, το πώς ξεκινήσαμε και το πώς φτάσαμε εδώ».

Ο Regional Director της RE/MAX Greece Στέλιος Σαμολαδάς έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και όλων όσων κατόρθωσε το δίκτυο, ενώ παράλληλα έθεσε τους στόχους για το μέλλον. Το διήμερο αυτό και η άρτια οργανωμένη συνάντηση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθούν μετά από καιρό οι ισχυροί αυτοί άνθρωποι του real estate που εκπροσωπούν το μεγάλο brand της RE/MAX στην Ελλάδα, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.

Η πόλη της Καβάλας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους Brokers/Owners. Μέσα σε αυτές τις δύο μέρες είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές της, να γευτούν την τοπική γαστρονομία και να επισκεφτούν τα ιστορικά της σημεία.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα