Connect with us

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Τι έχουμε κάνει για την συντήρηση των καυστήρων στα σχολεία

Δήμος-Καβάλας:-Τι-έχουμε-κάνει-για-την-συντήρηση-των-καυστήρων-στα-σχολεία

Από το γραφείο του Προέδρου του Νομικού Προσώπου “Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Δήμου Καβάλας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Δήμου Καβάλας, στον απόηχο της δυσάρεστης είδησης του τραγικού θανάτου ενός 11χρονου μαθητή σε σχολείο της ΠΕ Σερρών, ανακοινώνονται τα εξής:

«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον τραγικό θάνατο ενός μικρού μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο.

Η σκέψη όλων μας αυτές τις ώρες είναι στο πλευρό των μελών της οικογένειάς του.

Ευχόμαστε ο Θεός να τους δώσει δύναμη για να ξεπεράσουν την πρόωρη και αναπάντεχη απώλεια του παιδιού τους.

Απαντώντας στα εύλογα ερωτήματα των γονιών του Δήμου Καβάλας, για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, επιθυμούμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

▪ η συντήρηση και ο καθαρισμός των καυστήρων σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Καβάλας, γίνεται κάθε χρόνο, στις αρχές Σεπτεμβρίου

▪ η εύρυθμη λειτουργία των καυστήρων και των θερμαντικών σωμάτων ελέγχεται επισταμένως από εξωτερικό συνεργάτη πριν από την κανονική χρήση τους

▪ στα λεβητοστάσια των περισσότερων σχολικών κτηρίων, έχουν τοποθετηθεί πυράντοχες πόρτες, καθώς και συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεση, όπου αυτό προβλέπεται κατόπιν σχετικής εισήγησης του τεχνικού ασφαλείας

Η ασφάλεια των μαθητών του Δήμου Καβάλας, αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για όλους μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Αίτημα για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου της Παναγίας Θάσου ως 3/θέσιου

Αίτημα-για-την-κατ’-εξαίρεση-λειτουργία-του-Δημοτικού-Σχολείου-της-Παναγίας-Θάσου-ως-3/θέσιου

Αίτημα να εγκριθεί κατ’ εξαίρεση η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου της Παναγίας Θάσου ως 3/θέσιου για το σχολικό έτος 2026-2027 υπέβαλε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας προς το υπουργείο Παιδείας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:  

Η εξέλιξη στο θέμα του Δημοτικού Σχολείου της Παναγίας απέδειξε ότι η ενότητα, ως κοινή στόχευση και αλληλεγγύη, λειτουργεί θετικά στην γρήγορη και συντονισμένη δράση απέναντι σε προβλήματα , εξοβελίζοντας το διχασμό και την πόλωση!

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι το τελευταίο διάστημα συνεργαστήκαμε προς όφελος των παιδιών μας που είναι και το μέλλον αυτού του τόπου!

Ενα ξεχωριστό μπράβο στην αξιοπρεπή αλλά δυναμική στάση των γονέων αλλά και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας, κα Αθανασία Γαϊτανίδου, για την αμέριστη και συνεχή συμπαράστασή της στο ουσιαστικά δίκαιο αίτημά μας!

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με υπευθυνότητα και ομόνοια!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Αιτήσεις μέσω ΚΕΠ για το Ειδικό  Εποχικό Βοήθημα έτους 2026

Δήμος-Καβάλας:-Αιτήσεις-μέσω-ΚΕΠ-για-το-Ειδικό- Εποχικό-Βοήθημα-έτους-2026

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνεται ότι από 23 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2026 θα πραγματοποιείται μέσω των ΚΕΠ η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του Ειδικού Εποχικού Βοηθήματος 2026 στους εργαζόμενους των επαγγελματικών κατηγοριών που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/1989.

Διευκρινίζεται ότι:

► Όσοι έχουν καταστεί συνταξιούχοι έως και 10/9/2026 δεν δικαιούνται το βοήθημα. Όσοι συνταξιοδοτούνται από 11/9/2026 και μετά, είναι δικαιούχοι, εφόσον πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

► Δεν δικαιούνται το βοήθημα όσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία έως και 10/9/2026. Όσοι κατατάχθηκαν από 11/9/2026 και μετά μπορούν να είναι δικαιούχοι, εφόσον πληρούν και τις λοιπές προϋποθέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ για την υποβολή της αίτησής τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Η πραγματική οικονομία είναι το πρόβλημα, όχι οι αριθμοί

Θόδωρος-Χατζηχρήστος:-Η-πραγματική-οικονομία-είναι-το-πρόβλημα,-όχι-οι-αριθμοί

Για την επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας προς τους βουλευτές του νομού, αναφορικά με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη Δ.Ε.Θ., μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., Θόδωρος Χατζηχρήστος.

«Η επιστολή ήταν μία απόφαση του διοικητικού συμβουλίου μας. Συζητήθηκαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. και αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους εκπροσώπους του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης μιας και οι τέσσερις βουλευτές Καβάλας ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, ώστε και αυτοί να μεταφέρουν τη δυσαρέσκεια μας στην κεντρική διοίκηση», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

Αντί για ουσιαστικές παρεμβάσεις είδαμε ρυθμίσεις περιορισμένης εμβέλειας

«Φυσικά περιμέναμε ουσιαστικές παρεμβάσεις, που θα δώσουν μία ανάσα στην πραγματική οικονομία. Αντ’ αυτού ανακοινώθηκαν ρυθμίσεις περιορισμένης εμβέλειας που την μεγάλη πλειονότητα των μικρομεσαίων την έχουν αφήσει εκτός. Θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα στήριξης άμεσα. Είναι πάγιες οι θέσεις μας και να μην είναι ημίμετρα ή ανακοινώσεις που θα υλοποιηθούν μετά από ένα – δύο χρόνια. Δεν θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο από αυτό που σήμερα συμβαίνει και σήμερα έχουμε συρρίκνωση του τζίρου μας και αβεβαιότητα για το αύριο. Οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες, έρχεται και ο χειμώνας που θα είναι δύσκολος», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Θόδωρος Χατζηχρήστος. 

Η πραγματική οικονομία είναι το πρόβλημα, δεν είναι οι αριθμοί που μας παρουσιάζουν

«Η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να είχε πολύ κόσμο αλλά δεν είχε το αποτέλεσμα που είχαμε πέρυσι κι όλα αυτά νομίζω ότι θα δυσκολέψουν την κατάσταση. Για τον λόγο αυτό απευθυνόμαστε στους βουλευτές, οι οποίοι πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμα προς την κυβέρνηση. Ποτέ δεν είναι αργά, ίσως να υπάρχουν διορθώσεις, καθώς είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ας περιμένουμε μήπως δούμε κάτι να αλλάζει. Η πραγματική οικονομία είναι το πρόβλημα, δεν είναι οι αριθμοί που μας παρουσιάζουν. Εκεί μπορεί να φαίνονται όλα καλύτερα, αλλά στην πραγματικότητα με αυτά τα υψηλά κόστη σε ενέργεια, καύσιμα, προμήθειες τραπεζών, εκεί είναι που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα