Connect with us

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Συνάντηση με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ για τον συντονισμό των έργων ΕΣΠΑ

Δήμος-Καβάλας:-Συνάντηση-με-τον-περιφερειάρχη-ΑΜΘ-για-τον-συντονισμό-των-έργων-ΕΣΠΑ

Στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο, συνάντηση εργασίας μεταξύ του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χριστόδουλου Τοψίδη, του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Γιώργου Δαλακούρα, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας, Αλέξη Γούλα, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Απόστολου Χρόνη, του εντεταλμένου συμβούλου Εξοικονόμησης Ενέργειας του δήμου Καβάλας, Σωτήρη Τσεκμέζογλου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, με στελέχη και υπηρεσιακούς εκπροσώπους του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και είχε ως βασικό αντικείμενο τη συζήτηση, τον συντονισμό και τον προγραμματισμό των έργων που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στην πορεία των έργων, την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και τη βελτίωση των διαδικασιών παρακολούθησης και επίβλεψής τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη συντονισμένης δράσης ανάμεσα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υλοποίηση των παρεμβάσεων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η ανταλλαγή απόψεων και τεχνικών προτάσεων αποτέλεσε χρήσιμη αφετηρία για την καλύτερη οργάνωση του επόμενου σταδίου υλοποίησης των έργων.

Ο Δήμος Καβάλας επισημαίνει ότι τέτοιες υπηρεσιακές συναντήσεις συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της καλής συνεργασίας και της αμοιβαίας ενημέρωσης ανάμεσα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η στενή επικοινωνία και ο κοινός προγραμματισμός αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την αποτελεσματική διαχείριση των έργων και την επίτευξη των κοινών στόχων που θέτουν Περιφέρεια και Δήμος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Με ενιαία κατεύθυνση και συντονισμένες ενέργειες όλων των πλευρών, παραμένει ως βασική στόχευση η έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, με γνώμονα τη διαφάνεια, την αποδοτικότητα και τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο Δήμος Καβάλας θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Περιφέρεια ΑΜΘ, προκειμένου μέσα από την ουσιαστική συνεργασία και τον ανοιχτό διάλογο να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό όφελος για την τοπική ανάπτυξη.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Το ευχαριστώ του δημάρχου Θάσου

Το-ευχαριστώ-του-δημάρχου-Θάσου

Το ευχαριστώ του δημάρχου Θάσου

Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Καπνεργάτη και όλοι μαζί εκφράσαμε την αντίθεσή μας στο έργο της αποθήκευσης CO2 σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας!
Ο αγώνας μας έχει μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας για τον τόπο μας και αδιαμφισβήτητα, πλέον, έχει και ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό:
Ένωσε τη Θάσο και λειτούργησε ως πνοή αφύπνισης για το ηπειρωτικό τμήμα του Νομού μας!
Η ενότητα, η ομόνοια και η ομοψυχία είναι τα βέλη στη φαρέτρα μας! Είναι το απόρθητο και ανίκητο τοίχος της συνείδησής μας!
Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και επιχειρήματα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας!!!
Να είμαστε όλες και όλοι καλά και οπλισμένοι με δύναμη, υπομονή και επιμονή!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δύο προτάσεις του Γ. Παναγιωτίδη έγιναν δεκτές από την Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ

Δύο-προτάσεις-του-Γ.-Παναγιωτίδη-έγιναν-δεκτές-από-την-Γενική-Συνέλευση-της-ΚΕΕΕ

Δεκτές έγιναν από τη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που έγινε στην Πάτρα, δύο προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης.

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάκης Καφετζής.

«Ο τρέχον προϋπολογισμός θα τρέξει σύμφωνα με τις επισημάνσεις που έκανε ο πρόεδρός μας…»

«Το κυρίαρχο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο προϋπολογισμός για το τρέχον. Ο πρόεδρος Γιάννης Παναγιωτίδης έκανε δύο επισημάνσεις που υιοθετήθηκαν τελικά στον προϋπολογισμό που θα τρέξει. Η μια ήταν η αύξηση των επιχορηγήσεων της Κ.Ε.Ε.Ε. προς τα Επιμελητήρια και η δεύτερη παρέμβαση ήταν η αύξηση των κονδυλίων όσον αφορά τις εκθέσεις του εξωτερικού. Έγιναν οι τοποθετήσεις και υιοθετήθηκαν από το σώμα και ο τρέχον προϋπολογισμός θα τρέξει σύμφωνα με τις επισημάνσεις που έκανε ο πρόεδρός μας. Είμαστε λίγο χαρούμενοι γιατί όταν γίνεται μία τέτοια γενική συνέλευση και βάζεις θέσεις που υιοθετούνται αυτό σε κάνει και λίγο περισσότερο ευτυχισμένο», σημείωσε σχετικά ο κ. Καφετζής.

Τα υπόλοιπα θέματα

«Τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων ήταν η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, οι προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων σε προγράμματα αμυντικού εξοπλισμού. Συζητήθηκαν οι τρόποι λειτουργίας του μητρώου του ΓΕΜΗ. Αυτά ήταν εν ολίγοις τα θέματα που συζητήθηκαν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

Ο απολογισμός για τον ένα χρόνο διοίκησης

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του αναφέρθηκε και στον έναν χρόνο διοίκησης του Γ. Παναγιωτίδη υπογραμμίζοντας: «Μπορούμε να πούμε ότι σε αυτόν τον χρόνο έγιναν κάποια πράγματα όπως το ότι το Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης εντάχθηκε στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, επίσης για το ίδιο κτήριο έγινε μελέτη πυροπροστασίας και έλαβε πιστοποιητικό πυρασφαλείας. Η έκθεση που έγινε τον Οκτώβριο νομίζω ότι αναβαθμίστηκε. Μπορούμε να πούμε ότι η οργάνωση των υπηρεσιών του ΓΕΜΗ έχει γίνει πολύ καλύτερη. Τα μέλη μας ενημερώνονται γραπτώς για κάθε εξέλιξη και δραστηριότητα του Επιμελητηρίου. Πήραμε την πρωτοβουλία και κάνουμε συναντήσεις με σκοπό αν μπορέσουμε να πετύχουμε την απομάκρυνση του Τελωνείου από το κέντρο της Καβάλας. Μετείχαμε σε εκθέσεις όπως αυτή στην πλατεία Συντάγματος και θεωρώ έχουμε δώσει το στίγμα μας  ως διοίκηση. Έχουμε την όρεξη θεωρώ ότι και τα μηνύματα που παίρνουμε από τους πολίτες μας επιβραβεύουν για όλα αυτά και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ενημέρωση για την ιστοσελίδα «Ελληνικό Μητρώο Επιχειρήσεων»

Ενημέρωση-για-την-ιστοσελίδα-«Ελληνικό-Μητρώο-Επιχειρήσεων»

Το Επιμελητήριο Καβάλας, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network Hellas (EEN), ενημερώνει τα μέλη του και το επιχειρηματικό κοινό ότι σε αρκετές επιχειρήσεις έχει αποσταλεί, αμέσως μετά τη σύσταση εταιρείας, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://ellinikoemporikomitroo.gr/ .

Το μήνυμα προέρχεται από την ιστοσελίδα με την επωνυμία «Ελληνικό Μητρώο Επιχειρήσεων» και καλεί τις επιχειρήσεις να προβούν σε εγγραφή και καταχώρησή τους στο εν λόγω Μητρώο, καταβάλλοντας συνδρομή ύψους πενήντα ευρώ (50,00 €).

Το Επιμελητήριο Καβάλας επισημαίνει ρητά, ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με το Επιμελητήριο Καβάλας, ούτε με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.). Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου δεν έχουν καμία υποχρέωση εγγραφής στην εν λόγω ιδιωτική πλατφόρμα, ούτε καταβολής οποιουδήποτε χρηματικού ποσού.

Η ιστοσελίδα «Ελληνικό Μητρώο Επιχειρήσεων» φαίνεται να αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία, με σκοπό την απλή διαφήμιση και προώθηση επιχειρήσεων, χωρίς θεσμική ή διοικητική σύνδεση με επίσημους φορείς.

Το Επιμελητήριο Καβάλας συνιστά στις επιχειρήσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με σχετικές αναρτήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα και να απευθύνονται στις υπηρεσίες του για κάθε απορία ή διευκρίνιση.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναγιωτίδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα