Connect with us

Νέα Θάσου

Δήμος Θάσου: Ιστορική η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Δήμος-Θάσου:-Ιστορική-η-επίσκεψη-του-Οικουμενικού-Πατριάρχη

Η Θάσος υποδέχθηκε στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2022 με λαμπρότητα και τιμή τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, συνοδευόμενο από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.

Ταυτόχρονα η Θάσος υποδέχθηκε με κάθε λαμπρότητα την Ιερά Εικόνα της «Σύναξις των Αγίων της Θάσου».

Επρόκειτο για ιστορική επίσκεψη στη Θάσο, καθώς αποτελεί την πρώτη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νήσο Θάσο και την πρώτη επίσκεψη από κοινού του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στη Νήσο.

Κατά την διήμερη επίσκεψη του Παναγιωτάτου και των Μακαριωτάτων στη Θάσο διοργανώθηκαν εκδηλώσεις από το Δήμο Θάσου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με την στήριξη των τοπικών φορέων και των συλλόγων της Θάσου, ανάλογες της ιστορικότητας της επισκέψεως, ενώ υπήρξε έκδηλη η έκφραση αγάπης, σεβασμού και ευγνωμοσύνης από το λαό της Θάσου.

Ειδικότερα:

Πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής του Παναγιωτάτου, των Μακαριωτάτων και της Ιεράς Εικόνας των Αγίων της Θάσου το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Ακολούθησε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας Πατριαρχική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Θάσου, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θάσου στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου εκδήλωση αναγόρευσης της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου & της Α.Μ. Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου σε Επίτιμους Δημότες Θάσου, η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ.

Το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2022 και ημέρα εορτής της «Σύναξις των Αγίων της Θάσου», τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Θάσου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας της παραλιακής οδού «Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου» στα Λιμενάρια της Θάσου.

Ο Δήμος της Θάσου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι, υψηλοί προσκεκλημένοι και μη, τίμησαν με την παρουσία τους τις ιστορικές αυτές στιγμές που βίωσε το νησί μας.

Ευχαριστεί δε ειδικότερα την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τις Ένοπλές Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Θάσου, τις Ναυτιλιακές Εταιρείες, τους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες της Θάσου, το προσωπικό του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του για την πολύτιμη στήριξη και συνεισφορά τους στην επιτυχή πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων του Δήμου.

Ιδιαιτέρα ο Δήμος της Θάσου ευχαριστεί θερμά τους απλούς πολίτες της Θάσου, που με αισθήματα χαράς, αγάπης και σεβασμού συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Δήμου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Ξεκίνησε από τον Δήμο Θάσου η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον παραδοσιακό οικισμό του Θεολόγου

Ξεκίνησε-από-τον-Δήμο-Θάσου-η-τοποθέτηση-πινακίδων-πληροφοριών-και-κατευθύνσης-στον-παραδοσιακό-οικισμό-του-Θεολόγου

Αρχική ΚΑΒΑΛΑ Ξεκίνησε από τον Δήμο Θάσου η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον…

Ξεκίνησε από τον Δήμο Θάσου η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον παραδοσιακό οικισμό του Θεολόγου

Ξεκίνησε, από τον Δήμο Θάσου, η τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριών και κατευθύνσης στον παραδοσιακό οικισμό του Θεολόγου.

Η προσπάθεια σήμανσης έχει σκοπό την ανάδειξη του συνόλου του οικισμού και την διευκόλυνση των επισκεπτών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης”

Υπογραφή-Σύμβασης-του-έργου:-“Εξωτερικό-δίκτυο-ύδρευσης-από-Σκάλα-Ραχωνίου-–-Σκάλα-Καλλιράχης”

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον κ. Χαράλαμπο Τσέλο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης”, συνολικής δαπάνης 1.501.950,97€.
Φορέας Κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Θάσου και Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ.
Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι εννέα (9) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής).
Το παρόν έργο αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης με νέο σύγχρονο δίκτυο μεγαλύτερης δυνατότητας μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση στην περιοχή Σκάλας Ραχωνίου έως τη δεξαμενή Σκάλας Καλλιράχης, προκειμένου να εξαλειφθούν οι συχνές βλάβες στον υφιστάμενο αγωγό κατά τη λειτουργία του.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Σε στενή και αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ εργαζόμαστε συνεχώς με σχέδιο και όραμα για την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Θάσο.
Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης δρομολογείται η υλοποίηση ακόμη ενός μεγάλου έργου υποδομής για την Θάσο.
Οι υποδομές της Θάσου αλλάζουν και βελτιώνονται προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.
Η Θάσος προχωράει μπροστά!»

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Σε Καβάλα και Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε-Καβάλα-και-Θάσο-ο-Κυριάκος-Μητσοτάκης

Σε Καβάλα και Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 7 Ιουνίου θα βρεθεί σε Καβάλα και Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ακριβές προγραμμα του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με πληροφοριες το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου θα βρεθεί στην Θάσο και θα συναντηθεί με πολίτες αμέσως μετά θα βρεθεί στην Καβαλα και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επισκεφθεί και την Δράμα

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα