Connect with us

Καβάλα

Γιώργος Καλλινικίδης: Περιμένουμε τα σχέδια του επενδυτή για την Αλάνα της Ηρακλείτσας

Γιώργος-Καλλινικίδης:-Περιμένουμε-τα-σχέδια-του-επενδυτή-για-την-Αλάνα-της-Ηρακλείτσας

«Φαίνεται πλέον ότι οριστικά περάσαμε στο επόμενο βήμα κι αυτό που μένει τώρα είναι η αξιοποίηση της «Αλάνας», να είναι προς όφελος της αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, μ’ αφορμή την υπογραφή του συμβολαίου πώλησης του ακινήτου της «Αλάνας» στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία «Ηρακλείτσα Α.Ε.».

«Ευχόμαστε να γίνει ένας πόλος προσέλκυσης ακόμη περισσότερων επισκεπτών προς την Νέα Ηρακλείτσα, μιας πολύ όμορφης και σημαντικής περιοχής για τον δήμο μας. Από εδώ και πέρα ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν πολύ διαφορετικά…»

«Το θέμα της αξιοποίησης της «Αλάνας» ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα. Υπήρχαν πολλές σκέψεις, αλλά και σχέδια κατά καιρούς, για το μπορεί να γίνει εκεί. Τελικά φτάσαμε στην ανακοίνωση της Τετάρτης (16/11) και στην αγορά της από έναν ιδιώτη, τον κ. Alexander Haditaghi. Αυτό που θέλουμε εμείς ως δήμος Παγγαίου είναι να γίνει ό,τι καλύτερο για την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας. Πολλές ήταν οι φορές που ο δήμος Παγγαίου είχε παρέμβει για τον θέμα της καθαριότητας στην «Αλάνα», καθώς δεν ήταν ιδιοκτησία μας και το πρόβλημα ήταν μόνιμο μιας και είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Ευχόμαστε να γίνει ένας πόλος προσέλκυσης ακόμη περισσότερων επισκεπτών προς την Νέα Ηρακλείτσα, μιας πολύ όμορφης και σημαντικής περιοχής για τον δήμο μας. Από εδώ και πέρα ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν πολύ διαφορετικά».

«Είναι λίγο πρόωρο να μιλήσουμε και να πούμε οτιδήποτε. Ας περιμένουμε να δούμε το επόμενο βήμα και τα σχέδια του επενδυτή…»

Σε ερώτηση για το αν έχει εικόνα σχετικά με την έναρξη αξιοποίησης του εν λόγω χώρου κι αν αυτή θα αρχίσει μέσα στο 2023, ο κ. Καλλινικίδης απάντησε: «Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι πάνω σε αυτό. Ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι της διαδικασίας. Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε και το master plan του επενδυτή. Είναι λίγο πρόωρο να μιλήσουμε και να πούμε οτιδήποτε. Ας περιμένουμε να δούμε το επόμενο βήμα και τα σχέδια του επενδυτή. Πολλά γράφονται, πολλά ακούγονται ας περιμένουμε λίγο ακόμη. Άλλωστε περιμέναμε χρόνια ολόκληρα».

Στα 18,5 εκατομμύρια ευρώ η τελική προσφορά, αυξημένη κατά 103,3% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε διαμορφωθεί στα 9,1 εκατομμύρια ευρώ

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του συμβολαίου πώλησης του ακινήτου της «Αλάνας» στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, στην εταιρεία «Ηρακλείτσα Α.Ε.». Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ηρακλείτσα Α.Ε.», Alexander Haditaghi, o διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης και ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ., Γιάννης Πασχαλίδης. Η τελική προσφορά ανήλθε σε 18,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένη κατά 103,3% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε διαμορφωθεί στα 9,1 εκατομμύρια ευρώ.

Δημήτρης Πολίτης: «Στο ΤΑΙΠΕΔ αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αξιοποίηση περιφερειακών περιουσιακών στοιχείων και είμαστε πεπεισμένοι ότι το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης…»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την εκκίνηση της αξιοποίησης του ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας. Στο ΤΑΙΠΕΔ αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αξιοποίηση περιφερειακών περιουσιακών στοιχείων και είμαστε πεπεισμένοι ότι το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, με την αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η απόφαση των μετόχων της «Ηρακλείτσα Α.Ε.» να επενδύσουν στη χώρα μας προσφέροντας ένα υψηλό τίμημα, αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της κτηματαγοράς, του τουριστικού κλάδου και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα».

Alexander Haditaghi: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική που σηματοδοτεί η απόκτηση του ακινήτου για την περιοχή της Μακεδονίας…»

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ηρακλείτσα Α.Ε.», Alexander Haditaghi, σημείωσε: «Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για εμένα προσωπικά, για την εταιρεία μας και για τους συνεργάτες μου. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική που σηματοδοτεί η απόκτηση του ακινήτου για την περιοχή της Μακεδονίας και αυτή την όμορφη χώρα γενικότερα. Καταφέραμε να φτάσουμε στη σημερινή μέρα χάρη στην σκληρή δουλειά της ομάδας του ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον βουλευτή, Ιωάννη Πασχαλίδη. Ευχαριστούμε τη νομική ομάδα και τους συμβούλους μας. Αυτό το έργο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αφοσίωσης και αγάπης μας για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και της Ελλάδας εν γένει».

Συνεδρίαση Σ.Ο.Π.Π. Παγγαίου: «Εμείς από την πλευρά μας, σε αυτό που μας αναλογεί, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας. Τα ρέματα και τα φρεάτια είναι καθαρά, το προσωπικό και τα μηχανήματά μας είναι σε ετοιμότητας…»

 Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Καλλινικίδης, αναφέρθηκε και στην προετοιμασία του δήμου Παγγαίου ενόψει του χειμώνα, καθώς την Πέμπτη (17/11) πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του τοπικού Σ.Ο.Π.Π. του δήμου Παγγαίου.

«Στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. μετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία όλων των φορέων και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς από την πλευρά μας, σε αυτό που μας αναλογεί, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας. Τα ρέματα και τα φρεάτια είναι καθαρά, το προσωπικό και τα μηχανήματά μας είναι σε ετοιμότητα. Βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία προμήθειας αλατιού για τον χειμώνα. Λέμε βέβαια πάντα ότι έχουμε ετοιμότητα κι έτσι είναι, όμως πολλές φορές δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση, ειδικά όταν τα φαινόμενα είναι ακραία. Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί φέτος. Η ετοιμότητα που έχουμε δεν είναι μιας εβδομάδας, αλλά μια προετοιμασία που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ξέρουμε που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα κι αυτό είναι με το ρέμα στην παραλία Οφρυνίου. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μια μεγάλη παρέμβαση, να δούμε το θέμα μαζί με την Περιφέρεια για να λυθεί το πρόβλημα. Επίσης ένα ακόμη θέμα έχουμε στο Κοκκινόχωμα, έχει δοθεί σε ανάδοχο το έργο και προχωράμε με καλή συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων. Η ετοιμότητα πάντως υπάρχει».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Χρήστος Μποσπότης: Να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα

Χρήστος-Μποσπότης:-Να-μην-γίνουν-φέτος-καθόλου-τα-πρωταθλήματα

«Το θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα γήπεδα / Να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις / Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας

Την αναστολή της αγωνιστικής δράσης για όλη τη χρονιά, μετά τον τραγικό θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Βύρωνα Καβάλας, προτείνει στην Ε.Π.Σ.Κ., ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

«Καταρχάς να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του άτυχου 16χρονου ποδοσφαιριστή, ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους. Θέλουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα να αθλούνται κι όχι να σκοτώνονται. Η ΕΠΣΚ θα πρέπει, όσο βαρύ κι αν είναι αυτό, να αναστείλει για φέτος το πρωτάθλημα πλήρως. Να χαθεί μια χρονιά, με δέσμευση και των δήμων, αλλά από ’κει και πέρα και του κράτους, ότι θα γίνει άμεσα μια κοστολόγηση να βρεθούν χρήματα και σε όσα γήπεδα γίνονται αγώνες να έχουν μόνιμες κι όχι προσωρινές άδειες για να αποφευχθεί το ίδιο πρόβλημα», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Μποσμπότης.

«Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις…»

Ερωτηθείς για το αν θα προκληθούν αντιδράσεις από αυτήν του την πρόταση, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις. Εγώ καταλήγω εκεί, να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα. Να σταματήσουν, με το οποίο κόστος, γιατί κόστος θα υπάρξει. Αν οι τέσσερις δήμαρχοι πουν εμείς δεν υπογράφουμε καμία άδεια μοιραία δεν θα ματαιωθεί το πρωτάθλημα; Καλά έκανε η ΕΠΣΚ σε πρώτη φάση και ματαίωσε επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, αλλά εγώ αυτή θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα όποια γήπεδα ο κάθε δήμος θεωρεί ότι μπορεί να τα κάνει πλήρως λειτουργικά και αδειοδοτημένα».

«Θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

«Υπάρχει μια αδυναμία στην αδειοδότηση και στον σωστό τρόπο λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει και στην ΚΕΔΕ, μιας και είμαι μέλος στην επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ. Το θέμα και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εντοπίζοντας όλα αυτά τα προβλήματα που είναι μεγάλα και δεν λύνονται εύκολα. Και γιατί είναι μεγάλα αυτά τα προβλήματα; Γιατί μας δίνει η Πολιτεία το δικαίωμα να δίνουμε προσωρινές άδειες. Τι σημαίνει αυτό; Η Τεχνική Υπηρεσία κάνει ένα τεχνικό δελτίο και λέει αυτό το γήπεδο έχει αυτές τις ελλείψεις, οπότε μπορεί να δοθεί προσωρινή άδεια μέχρι να αρθούν αυτές οι ελλείψεις. Η επικινδυνότητα όμως υπάρχει. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Βέβαια, αυτό έχει ένα τεράστιο κόστος, γιατί αν το κράτος νομοθετήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βρεθούν και τα αντίστοιχα κονδύλια για να γίνουν όλα τα γήπεδα της χώρας», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Μποσμπότης.

«Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας…»

«Στην Ελλάδα ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Κάθε χρόνο βγαίνει μια Κ.Υ.Α. και παίρνουμε παρατάσεις για κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας! Δεν γίνεται το κάθε χωριό να έχει το δικό του γήπεδο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 γήπεδα. Πώς θα συντηρηθούν όλα αυτά και πως θα έχουν την ασφάλεια που πρέπει τη στιγμή που έχουμε γήπεδα με αμφίβολο ιδιοκτησιακό καθεστώς, έχουμε γήπεδα σε οικόπεδα που δεν ανήκουν στον δήμο κλπ. Καταστάσεις 30 και 40 ετών. Πρέπει να γίνει “ξεσκαρτάρισμα”», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φύτευση χρυσάνθεμων στη νησίδα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης

Φύτευση-χρυσάνθεμων-στη-νησίδα-της-οδού-Χρυσοστόμου-Σμύρνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αισθητικής και περιβάλλοντικής αναβάθμισης της νησίδας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πράσινου, Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, Κυριάκου Σταυρίδη και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Κώστα Δουκίδη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εν λόγω υπηρεσίας, αφού φρόντισαν για την αποξήλωση των παλιών πυράκανθων, την απομάκρυνση των ριζών, τη λίπανση και την αναμόχλευση του εδάφους σε μικρό βάθος, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος και στη φύτευση χρυσάνθεμων.
Τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση στην περιοχή, με την τοποθέτηση pom pom και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσφορά δύο καμερών από τον Δήμο Καβάλας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Προσφορά-δύο-καμερών-από-τον-Δήμο-Καβάλας-στην-Πυροσβεστική-Υπηρεσία

Στην προφορά δύο καμερών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενισχύσει το δύσκολο έργο που επιτελεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Για την παραλαβή των καμερών επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας ο Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη δωρεά, τόνισε χαρακτηριστικά πως “οι δύο κάμερες θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων περιστατικών. Η προσφορά του Δήμου Καβάλας είναι και μια αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μου στην πρώτη γραμμή” και συμπλήρωσε “αυτοί σε σταθερή βάση αναδεικνύουν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά σημείωσε ότι “η δωρεά δύο καμερών είναι το ελάχιστο που μπορούμε για την προσφορά Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας τόσο στη δική μας επικράτεια, όσο και σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Δεν αναφέρομαι μόνον στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της, αλλά και στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων την ώρα της κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες της Καβάλας έχουν επιδείξει πως είναι ικανότατοι και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε την προστασία μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα