Connect with us

Καβάλα

Γιάννης Τσίρλης: Η αύξηση που έγινε στα ανταποδοτικά τέλη είναι παράλογη

Γιάννης-Τσίρλης:-Η-αύξηση-που-έγινε-στα-ανταποδοτικά-τέλη-είναι-παράλογη

«Ως έμπορο με τιμά που στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όμως είμαι κάθετα αντίθετος για το ότι ψήφισαν τις αυξήσεις»

«Από την πλευρά μας κάναμε ό,τι έπρεπε ως φορέας, αλλά νομίζω το σημαντικότερο είναι ότι θα έπρεπε όλοι να ξεσηκωθούμε, διότι η αύξηση που έγινε στα ανταποδοτικά τέλη δεν είναι λογική, είναι παράλογη».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Τσίρλης, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του με τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που ψήφισε τη Δευτέρα (22/1) η διοίκηση του Δήμου Καβάλας. 

«Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη και η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα κιόλας. Η αγορά αιφνιδιάστηκε φυσικά…»

«Η αύξηση αυτή καθιστά το επιχειρηματικό περιβάλλον κι όχι μόνο μη ανταγωνιστικό με τις γειτονικές περιοχές. Βλέπουμε ότι βάλλεται ο πολίτης γενικότερα καθημερινά από υπέρογκες αυξήσεις στα προϊόντα, στην ενέργεια, όλα έχουν πάρει φωτιά. Δεν μας έφταναν όλα αυτά έχουμε τώρα και τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη. Αντί λοιπόν να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία επιβάλλουμε επιπλέον κόστος στον Καβαλιώτη; Οι αυξήσεις είναι υπέρογκες, για μένα είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη και η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα κιόλας. Η αγορά αιφνιδιάστηκε φυσικά. Αν και αντέδρασε ο συλλογικός μας φορέας που λέγεται Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας και μάλιστα με παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο. Παρά ταύτα είδαμε ότι δυστυχώς πέρασε η αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Νομίζω ότι δεν είναι καθόλου σωστή η απόφαση αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τσίρλης. 

«Ως έμπορο με τιμά που στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όμως είμαι κάθετα αντίθετος για το ότι ψήφισαν, δυστυχώς, τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη…»

«Υπάρχουν στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου στο δημοτικό συμβούλιο. Μιλάμε για έναν Σύλλογο με εκατοντάδες μέλη. Μέσα σε όλα αυτά τα μέλη δεν μπορεί να συμφωνούμε όλοι. Ο καθένας έχει την προσωπικότητα του, έχει τις δικές του προσλαμβάνουσες και βγάζει το δικό του συμπέρασμα για οτιδήποτε γίνεται. Ως έμπορο με τιμά που στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και μας εκπροσωπούν, παρά ταύτα είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό το κομμάτι και διαφωνώ κάθετα και με τους συναδέλφους που ψήφισαν, δυστυχώς, τις συγκεκριμένες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του  στον «Ε» ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Η υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα μειωθούν τα τέλη δεν με ικανοποιεί. Θα έπρεπε να δούμε πώς μπορούμε να βρούμε μεθόδους και πρακτικές να ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και όχι να τους επιβαρύνουμε επιπλέον…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν τον ικανοποιεί η υπόσχεση της δημοτικής αρχής ότι κάποια στιγμή θα μειωθούν και πάλι τα ανταποδοτικά τέλη, ο Γιάννης Τσίρλης απάντησε: «Η υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα μειωθούν και πάλι τα τέλη δεν με ικανοποιεί. Δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε αυτό το θέμα τώρα. Θα έπρεπε να δούμε πώς μπορούμε να βρούμε διάφορες μεθόδους και πρακτικές να ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και όχι να τους επιβαρύνουμε επιπλέον. Και πόσο μάλλον από μία προοδευτική παράταξη, με φρέσκες ιδέες που θα ‘πρεπε να το βλέπει και διαφορετικά το θέμα και όχι τόσο φοροληστρικά».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα