Connect with us

Καβάλα

Βραβεύτηκαν οι τέσσερις ομορφότερες βιτρίνες της Καβάλας

Βραβεύτηκαν-οι-τέσσερις-ομορφότερες-βιτρίνες-της-Καβάλας

Τους καταστηματάρχες της Καβάλας, που παρουσίασαν τις τέσσερις καλύτερα στολισμένες βιτρίνες στην πόλη, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, βράβευσαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, απονέμοντάς τους ισάριθμα χρηματικά έπαθλα.

Στην εκδήλωση βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, παρέστησαν και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, Κορίνα Γανίτου (διευθύντρια Πολιτιστικού-Τουρισμού και Ανάπτυξης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ), Μαρία Καραμπουρνιώτη (εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας) και Ευαγγελία Νικολαϊδου (εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας).

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Κατά την εκδήλωση, ο κ. Μουριάδης συνεχάρη τους καταστηματάρχες που κέρδισαν στον διαγωνισμό, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και τόνισε ότι «ο Δήμος Καβάλας έφτιαξε και φέτος ένα χριστουγεννιάτικο πακέτο εκδηλώσεων, γεμάτο μουσικές, παιχνίδια, χρώματα, τραγούδια, με σκοπό να δημιουργηθεί γιορτινή ατμόσφαιρα, ικανή να σκεπάσει τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Στην προσπάθειά μας συνέβαλαν και φέτος πολλοί καταστηματάρχες. Ήταν σημαντικός ο αριθμός των συμμετεχόντων στον Διαγωνισμό Βιτρίνας που προκηρύξαμε και αξιέπαινη η προσπάθεια των επιχειρηματιών να βάλουν την προσωπική πινελιά τους στον στολισμό της πόλης. Τους ευχαριστούμε όλους, διότι, με τον τρόπο τους, συμβάλλουν στη δημιουργία εορταστικού κλίματος, δίνουν χρώμα και ζωή στους δρόμους της πόλης και επιδρούν θετικά στην ψυχολογία όλων μας».

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε «καλή και ειρηνική χρονιά σε όλους και του χρόνου να είμαστε υγιείς, δυνατοί και να τα ξαναπούμε με καλύτερες και ομορφότερες ιδέες».

Ο κ. Αγγελίδης επισήμανε ότι «οι επαγγελματίες της πόλης έδωσαν το κάτι παραπάνω στον εορταστικό διάκοσμο του κέντρου και τόνωσαν, σε μια δύσκολη περίοδο για όλους, την ψυχολογία μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, καθώς και των επισκεπτών. Όσο η τάση των στολισμένων εορταστικών βιτρινών εξαπλωνόταν για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην πόλη μας βρίσκονται άνθρωποι που έκαναν τον στολισμό της προθήκης ενός καταστήματος -Τέχνη».

Η κα. Γανίτου υπογράμμισε το μέγεθος της καλής συνεργασίας μεταξύ ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στα κριτήρια αξιολόγησης των βιτρινών και γνωστοποίησε ότι οι αποφάσεις για τις καλύτερες προσπάθειες ήταν ομόφωνες!

Η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, Μαρία Καραμπουρνιώτη, σημείωσε ότι «υπήρξαν πολλές αξιόλογες προσπάθειες, παρά την ενεργειακή κρίση» και επιλέχθηκαν οι βιτρίνες αυτών που είχαν «λίγη παραπάνω διάθεση»

Τέλος, η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου, Ευαγγελία Νικολαϊδου, παρατήρησε πως κατά τη φετινή γιορταστική περίοδο, «πολλά μαγαζιά είναι στολισμένα υπέροχα».

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν που βραβεύτηκαν είναι οι έξης:

Βιβλιοχαρτοπωλείο “ΖΑΠΩΝΗΣ – Χαρτί και Μολύβι” (Βενιζέλου 63), ιδιοκτησίας Παναγιώτη Ζαπώνη

– Χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ

Bakehouse by Chrisanthidis (Αβέρωφ 8, πλατεία Καπνεργάτη), ιδιοκτησίας Βικελίδης-Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ

– Χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ

Delicatessen «Ποικιλίες Ανανιάδης» (Κύπρου και Δαμιανού, πλατεία Καπνεργάτη), ιδιοκτησίας Σοφίας Ανανιάδου – Σπύρου Παππά

– Χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ

«ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ» (Βενιζέλου 42), ιδιοκτησίας Λένας Περδικούλη

– Χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο αρχαίο θέατρο Θάσου

Η-Εφορεία-Αρχαιοτήτων-για-την-προσβασιμότητα-των-ΑΜΕΑ-στο-αρχαίο-θέατρο-Θάσου

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο αρχαίο θέατρο της Θάσου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας πληροφορεί το κοινό ότι το αρχαίο θέατρο της Θάσου ήταν και είναι μερικώς προσβάσιμο με όχημα εκτός δρόμου μέσω δασικού δρόμου από τη δημοτική οδό Λιμένα-Μακρυάμμου. Για τον δρόμο αυτό που διέρχεται από δημοτική δασική έκταση έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη βελτίωσης βατότητας, η υλοποίηση της οποίας προγραμματίζεται από το Δήμο Θάσου.

Ως γνωστόν, το αρχαίο θέατρο της Θάσου χωροθετείται σε δασική έκταση, σε υψόμετρο 55μ., θέση που παρουσιάζει δυσκολίες εν τη γενέσει της. Επιπρόσθετο πρόβλημα αποτελεί ότι ανάμεσα σε δημόσιες και δημοτικές γαίες μεσολαβούν και ιδιωτικές. Η ολιστική επίλυση του θέματος είναι ένα σύνθετο τεχνικό έργο που απαιτεί ώριμες τεχνικές μελέτες και σύμπραξη και άλλων φορέων στους οποίους ανήκει η γη.

Το έργο της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλάμβανε την αποκατάσταση του κοίλου, το δίκτυο αποστράγγισης όμβριων υδάτων, τη βελτίωση του πυροσβεστικού δικτύου, τη βελτίωση του φωτισμού και παροχής ρεύματος, τη βελτίωση του ανατολικού μονοπατιού, τη βελτίωση του δυτικού λιθόστρωτου βαθμιδωτού μονοπατιού, και την κατασκευή νέας περίφραξης.

Επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο έργο με πολλές περιφερειακές εργασίες, πλην του αναστηλωτικού έργου, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί από μόνο του άθλο.

Στην φάση αυτή η πρόβλεψη για ΑΜΕΑ είναι η τοποθέτηση infokiosk στο Μουσείο Θάσου, όπου θα υπάρχει εικονική περιήγηση 360, η οποία μπορεί να λειτουργεί και σε ιστοσελίδα εκτός μουσείου, ώστε να είναι προσβάσιμη από παντού. Η λύση αυτή χρησιμοποιείται και στα μνημεία του Αγίου Όρους, όπου αποκλείεται η προσβασιμότητα του 50% σχεδόν του πληθυσμού, και γίνεται αποδεκτή κατά την αξιολόγηση των προγραμμάτων, όταν οι δυσκολίες σε πρώτη φάση είναι ανυπέρβλητες.

Κάθε έργο εντασσόμενο σε συγχρηματοδοτημένο πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου οι εργασίες που επιλέγονται να ενταχθούν είναι αυτές που υποστηρίζονται από ώριμες μελέτες, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν και να μην κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο.

Στόχος της υπηρεσίας μας είναι να συμπράξουμε και με άλλους φορείς, ώστε να ωριμάσουν οι ενδεδειγμένες λύσεις που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Αυξήσεις 50%στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Αυξήσεις-50%στα-τιμολόγια-της-ΔΕΥΑΚ!»

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει!

Δηλαδή το κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει: 12 μήνες * 6 ευρώ = 72 ευρώ τον χρόνο!

Και συνολικά για τα 45.000 υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ, όλοι οι δημότες θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 1.080.000 ευρώ τον χρόνο!

Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!

Αυτές είναι οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης, της κατασπατάλησης χρημάτων, των ανεξέλεγκτων αναθέσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δημιούργησαν χρέος στη ΔΕΗ 4.000.000 ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αδιαφόρησαν για τις ζημίες που συσσωρεύονταν κάθε χρόνο στα οικονομικά της επιχείρησης και έχουν φτάσει τα 32.500.000 ευρώ!

Με τον Θόδωρο Μουριάδη Δήμαρχο και τον Απόστολο Χρόνη Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΚ, η δημοτική επιχείρηση εμφανίζει μόνο ζημίες!

Οι ζημίες μόνο για το 2022 έφτασαν κοντά στις 900.000 ευρώ!

Η Διοίκηση του Δήμου έλεγε προεκλογικά ότι δε θα μετακυλήσει στους δημότες το κόστος των επιλογών της…

Τώρα που πέρασαν οι δημοτικές εκλογές όμως, Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έδειξαν το πραγματικό τους “πρόσωπο”…

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

2o Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη

2o-food-truck-festival-στην-Ελευθερούπολη

Μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία στο  2o Food Truck Festival!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Τοποθεσία : Ελευθερούπολη Καβάλας

Κόμβος πρώην Λέσχης Αξιωματικών (Πράσινο παρκάκι)

Ωράριο :

Παρασκευή : 17:00 – 00:00

Σάββατο : 17:00 – 00:00

Κυριακή : 17:00 – 00:00

Είσοδος: Δωρεάν για όλες τις μέρες !

Μαζί μας φέτος η εκπληκτική μπάντα «ONIRAMA» με Θοδωρή Μαραντίνη και την παρέα του να κάνουν στάση πριν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στην υπέροχη Ελευθερούπολη καλεσμένοι του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης.

Μουσικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 21-06

Η μπάντα Jukebox Band Live βγαίνει δυνατά, μ’ ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα, με μουσικές που θα μας βάλουν στο mood του Φεστιβάλ μας και θα μας ξεσηκώσουν! Ξεκινάμε στις 21:30!

Σάββατο 22-06

Οι Onirama δεν χρειάζονται συστάσεις! Έρχονται Σάββατο βράδυ και το κέφι απογειώνεται! Ξεκινάμε στις 21:30!

Κυριακή 23-06

ΤοΣύγχρονο Ωδείο Παγγαίου και η κομπανίαPaggaioreites  μ’ ένα πλούσιο λαϊκό – ρεμπέτικο πρόγραμμα θα μας κρατήσουν συντροφιά στο κλείσιμο του τριημέρου μας! Ξεκινάμε στις 21:30!

2o Food Truck Festival!

Μια πανδαισία γεύσεων με τις πιο δημοφιλείς καντίνες που κάνουν tour σε όλη την Ελλάδα!

Ζουμερά Βurgers , αφράτα Bao Buns , πρωτότυπα και κλασικά Hot Dogs ,Τσιγγάνικη κουζίνα, ανεπανάληπτα καπνισμένα κρέατα ,crispy fried chicken , μοναδικά corn dogs , αλλά και cocktail , mocktail  και φυσικά μπύρες θα βρίσκονται στο πιο ωραίο Φεστιβάλ φαγητού του δρόμου .

Από γλυκά η ποικιλία μεγάλη σε παγωτά, churros ,λαχταριστούς λουκουμάδες, γλυκό του Δούναβη, βάφλες  και ατέλειωτα ζαχαρωτά!

Συμμετέχουν οι επιχειρήσεις :

Outlaw Smoke House Thessaloniki

Home’s Street Food

Τhe Nass Project  – Crazy Chicken

Moira Cocktail

Corn Dogs on Wheels SKG

Canteenito

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες Ορφανίδης

Umami Cat – Bao Bun

The Vanners

Aθηναϊκή ΖυθοποιίαΜπύρα Άλφα

Chimney Cake

The Gipsy Street Food

Camelot

The Van Cage

Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερούπολης

Υποστήριξη : Σωματείο Street Foods In Greece

Υπό την αιγίδα:

Δήμος Παγγαίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας

Ετοιμαστείτε για την πιο ωραία γιορτή φαγητού, με τα πιο ωραία χαμόγελα, διάθεση, γεύσεις, μουσικές για να περάσουμε όλοι ΥΠΕΡΟΧΑ!

Πείτε το σε όλους! Ερχόμαστε για ένα τριήμερο γεμάτο αγάπη και φροντίδα στο φαγητό του δρόμου με καλεσμένους όλους εσάς!

2Ο Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα