Connect with us

Καβάλα

Βραβεύτηκαν από τον δήμο Καβάλας οι καλύτερες βιτρίνες την περίοδο των Χριστουγέννων

Βραβεύτηκαν-από-τον-δήμο-Καβάλας-οι-καλύτερες-βιτρίνες-την-περίοδο-των-Χριστουγέννων

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, των Αντιδημάρχων Ανάπτυξης και Τουρισμού, Παναγιώτη Αγγελίδη και Πολιτισμού, Διά Βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης, Απόστολου Μουμτσάκη και των παραγόντων της αγοράς, η βράβευση των καλύτερα στολισμένων βιτρινών του Δήμου Καβάλας την χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Το χρηματικό έπαθλο που εισέπραξαν οι επαγγελματίες της περιοχής μας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημάρχου Καβάλας, ήταν σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

ΚΑΒΑΛΑ:

Βιβλιοχαρτοπωλείο “ΖΑΠΩΝΗΣ” – 500 €

Βιβλιοχαρτοπωλείο “Santi Book & Art” – 300 €

Κατάστημα Delicatessen “Ποικιλίες ΑΝΑΝΙΑΔΗ” – 200 €

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ:

Ξηροί Καρποί “ΖΩΓΙΑ” – 500 €

Κρεπερί “Mr Bear” – 300 €

Cafe “Barcode” – 200 €

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων, φρόντισαν, για μία ακόμη χρονιά, να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο στους επιχειρηματίες της περιοχής μας, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζουν οι βιτρίνες των καταστημάτων στην πόλη και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Γι΄αυτό το λόγο, όχι μόνο διατήρησαν τον εν λόγω θεσμό, αλλά αποφάσισαν να διαθέσουν και περισσότερα χρήματα για τα τρία πρώτα βραβεία.

Έτσι, από 500 ευρώ θα πάρουν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην πρώτη θέση, από 300 ευρώ στη δεύτερη και από 200 ευρώ στην τρίτη θέση.

Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα ανταποκριθούν περισσότεροι επαγγελματίες στο κάλεσμα μας, για να έχουμε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει, εκτός από το Δήμο Καβάλας, να συμμετέχουν και αυτοί πιο ενεργά στη διαμόρφωση ενός πιο ζεστού κλίματος, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις.

Πριν δώσω το λόγο στους ανθρώπους της αγοράς, επιτρέψτε μου να συγχαρώ τους νικητές του διαγωνισμού, ήτοι τις επιχειρήσεις Βιβλιοχαρτοπωλείο «ΖΑΠΩΝΗΣ», στην οδό Βενιζέλου 63, το κατάστημα Ξηρών Καρπών «ΖΩΓΙΑ», στις Κρηνίδες, το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Santi Book & Art», στην οδό Ζαλόγγου 38, την Κρεπερί «Mr Bear», στις Κρηνίδες, το κατάστημα Delicatessen «Ποικιλίες ΑΝΑΝΙΑΔΗ», στην οδό Κύπρου, και το Cafe «Barcode», στον Αμυγδαλεώνα.

Τους ευχαριστώ που πρόσθεσαν τις όμορφες πινελιές τους, για να γεμίσει με χρώματα και τη λάμψη των εορταστικών ημερών ο Δήμος Καβάλας”.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗ: “Σήμερα βραβεύουμε αυτούς που έδειξαν λίγη παραπάνω διάθεση και μεράκι για τον στολισμό των καταστημάτων τους. Κάποιες επιχειρήσεις διακρίθηκαν και την προηγούμενη χρονιά, κάτι που δείχνει πώς δεν θέλουν να μείνουν στα ίδια και αλλάζουν συνεχώς την εικόνα των βιτρινών τους”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: “Οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Καβάλας, σε συνδυασμό με τον στολισμό των βιτρινών, δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων. Με τη σειρά μου θέλω να συγχαρώ τους επαγγελματίες που βραβεύονται σήμερα και να προσθέσω ότι και οι παράγοντες της αγοράς πρέπει να κάνουν περισσότερα για να είμαστε πολύ καλύτεροι τα επόμενα Χριστούγεννα”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΛΓΙΩΡΓΗΣ: “Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους για τις πολύ ωραίες εικόνες που μας πρόσφεραν τα Χριστούγεννα. Η προσπάθειά τους ήταν πραγματικά αξιόλογη. Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να έχουμε πιο μεγάλη συμμετοχή από τους καταστηματάρχες της πόλης μας, αφενός μεν για να ομορφύνουμε τα μαγαζιά μας και αφετέρου για να έχουμε και πιο πολλές απαιτήσεις από τον Δήμο Καβάλας”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, ΒΟΥΛΑ ΦΑΛΑΚΡΙΔΟΥ: “Συγχαρητήρια σε όσους βραβεύτηκαν. Πρόκειται για δύο επιχειρήσεις από τις Κρηνίδες και μία από τον Αμυγδαλεώνα. Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν δεν ήταν πολλές. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα”.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, ΚΟΡΙΝΑ ΓΑΝΙΤΟΥ: “Κατόπιν πρότασης που κατατέθηκε στα μέλη της επιτροπής, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης του επιτυχημένου και καθιερωμένου τα τελευταία χρόνια διαγωνισμού βράβευσης των καλύτερα στολισμένων βιτρινών και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι καφετέριες. Ευελπιστούμε, επίσης, οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης των επαγγελματιών ως προς τις νέες τάσεις διακόσμησης των βιτρινών τους, να χαίρουν μεγαλύτερης συμμετοχής και να καθιερωθούν σε σταθερή βάση, κάνοντας το έργο της επιτροπής ακόμα δυσκολότερο”.

Οι επαγγελματίες που βραβεύτηκαν από τον Δήμο Καβάλας ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Καβάλας και τα μέλη των Επιτροπών για το γεγονός ότι τους επέλεξαν και διότι με τη διατήρηση του συγκεκριμένου θεσμού, δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο καλύτερου στολισμού σε όλους τους συναδέλφους τους.

Ο κ. Ζαπώνης, παίρνοντας το λόγο μετά τη βράβευση του, τόνισε πως το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ, θα το διαθέσει ισόποσα στον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας και τον Σύλλογο για το Παιδί και την Οικογένεια “ΠΝΟΗ”, για τη σημαντική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΚΑΒΑΛΑ:

Κορίνα Γανίτου – Διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”

Μαρία Καραμπουρνιώτη – Εκπρόσωπος Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας

Ζιζή Ζαχαριάδου – Εκπρόσωπος Δήμου Καβάλας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ:

Γιάννης Κούτρας – Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων

Γεύση Καγκσίδου – Ειδική Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων

Παρασκευή Φαλακρίδου – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κρηνίδων

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Προσπάθεια-για-αλλαγή-χρήσης-του-πρώην-Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον δήμο Καβάλας

Η αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου και της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής ήταν το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του δήμου Καβάλας που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (12/4).

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πρώτο θέμα ήταν η γνωμοδότηση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσον αφορά το πρώην Σανατόριο και το ακίνητο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής».

«Στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας…»

«Προτείνεται να αλλάξει η χρήση, η οποία ήταν περιορισμένη, σε χρήσεις για κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προς όφελος της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.  Άρα είναι μία αλλαγή χρήσης των εν λόγω κτηρίων και το πρώτο βήμα έγινε στο τοπικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας. Υπάρχει μια πρόοδος όσον αφορά τα τεκταινόμενα της Ι.Ε.Κ.», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.  

«Απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο…»

Παράλληλα, ο κ. Κροκίδης αναφέρθηκε και στην εκκρεμούσα μέχρι πρότινος απόφαση του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας: «Σε επαφή που είχα με τον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, μου είπε ότι είχε επικοινωνία με τους νομικούς μας συμβούλους στην Αθήνα και η πληροφόρηση είναι ότι το δικαστήριο το οποίο εκκρεμούσε, ότι η απόφαση είναι υπέρ ημών, δηλαδή απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο. Άρα περιμένουμε να καθαρογραφεί και να πάρει το πρώην Σανατόριο την πορεία για την αξιοποίησή του».

Ενδεχόμενη παραχώρηση από την Ιατρική Εταιρεία στον δήμο Καβάλας του συνεδριακού χώρου στον Αμυγδαλεώνα, ώστε να αξιοποιηθεί 

«Από την άλλη μεριά πριν από δυο εβδομάδες υπήρξε μια συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας και την γραμματέα του δημάρχου, προκειμένου να δούμε νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της Ιατρικής Εταιρείας. Συμφωνήσαμε στον χώρο του Αμυγδαλεώνα, όπου έχουμε εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού και έναν μεγάλο συνεδριακό χώρο, ενδεχομένως να τον παραχωρήσουμε μ’ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να αναλάβει ο δήμος, τόσο την ανακαίνιση, όσο και τη συντήρηση του χώρου, αλλά και την εκμετάλλευση με την έννοια να γίνονται εκδηλώσεις από διάφορους τοπικούς φορείς, αλλά και άλλους. Άρα και αυτό είναι μια εξέλιξη πολύ σημαντική για την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Η-ΠΕΔ-ΑΜΘ-λέει-ξεκάθαρα-όχι-στη-συνένωση-των-ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει συνένωση των δήμων / Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι

«Η θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον ξεκάθαρη, αφού απορρίπτει και διαφωνεί απόλυτα με όποια κυβερνητική ή άλλη πρόταση, ενδεχομένως και την αντιπρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε., που αφορά την συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α., είτε σε νομαρχιακό, είτε σε περιφερειακό ή οποιοδήποτε άλλο επίπεδο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ., Σάββας Μιχαηλίδης, σχετικά με το θέμα των συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α., μετά και την έκτακτη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (9/4) στην Κομοτηνή, παρουσία του προέδρου της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Δημήτρη Μαραβέλια και του διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Ιωάννη Γούπιου.

«Η μόνη περίπτωση για αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων…»

«Οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και σε όσους δήμους λειτουργούν, πέραν της διαχείρισης και της διασφάλισης του πόσιμου νερού που παρέχουν στις δημότες, επιτελούν και ένα κοινωνικό έργο. Είναι άγνωστο αυτό σε πολλούς συναδέλφους δημάρχους που δεν έχουν Δ.Ε.Υ.Α. ή δεν διαχειρίζεται ο δήμος τους, λόγω μεγέθους, απευθείας την παροχή νερού. Παρ’ όλα αυτά όμως κάνουν προτάσεις που θα εφαρμοστούν σε μας. Διασαφηνίζουμε προς όλους ότι η μόνη περίπτωση για την αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων αυτών που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων. Με κανέναν άλλο τρόπο ή μοντέλο διαχείρισης δεν μπορεί να γίνει αναγκαστική συνένωση, η οποία θα αποφασίζει για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, την τιμολογιακή πολιτική και τις προτεραιότητες των υπολοίπων», τόνισε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε.Υ.Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα…»

«Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας πώς μπορεί να γίνει οικονομική ανάταξη, οικονομική εξυγίανση, αυτοτέλεια οικονομική των επιχειρήσεων αυτών. Με ποιες συντονισμένες ενέργειες, σε πόσο χρόνο, αρκεί να το θέλουν και να το νομοθετήσουν όλοι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν γι’ αυτό. Σε αυτήν την κατεύθυνση νομίζουμε ότι έπρεπε να κινηθεί και η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. Με την αντιπρόταση η μόνη διαφορά που κάνει είναι το μικρότερο σχήμα. Δεν είναι όμως θέμα μεγέθους. Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι όλες αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις που επιβίωσαν από την οικονομική κρίση δεν μετέφεραν τα βάρη αυτής της κρίσης στους δημότες, δεν αύξησαν τα τέλη στο νερό, όπως επίσης και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης. Εκεί λοιπόν, αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε..Υ. Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ.

«Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι – Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α…»

«Στο ψήφισμα μας έχουμε καταλήξει ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Α.Μ.Θ. θα πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι ότι δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει κανένα σχέδιο, με όποιο μανδύα κι αν έρχεται ή με όποια τυπική νομιμοποίηση, αφού εμείς οι δήμαρχοι έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε τους δήμους μας, όπως τους παραλάβαμε, χωρίς να υπαναχωρήσουμε και να παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα ή αρμοδιότητα. Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι. Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α., να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο σε όλη αυτή τη δημοτική περίοδο, στο οποίο θα συμβάλλει και η πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α. και με την ανάλογη χρηματοδότηση και με κάλυψη του ενεργειακού κόστους, αφού είμαστε οι μόνες επιχειρήσεις που δεν πήραν οποιαδήποτε ανταπόδοση για το ενεργειακό κόστος. Φυσικά να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους δήμους, που είναι μόνο οι δήμοι που διαθέτουν Δ.Ε.Υ.Α. μ’ ένα χρονοδιάγραμμα που θα λήγει σ’ αυτήν την θητεία και τότε θα δούμε όσοι δεν συμμετέχουν ή δεν προσαρμοστούν τι μέτρα μπορεί να ληφθούν. Δεν πάμε σε οριζόντια μέτρα, ώστε να πετύχουμε υποτίθεται οικονομία, γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος τακτική μ’ όλες τις παρενέργειες που προείπα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Οι-«Μοναδικές-Γεύσεις»-της-Καβάλας-ταξίδεψαν-στον-σταθμό-του-μετρό-στο-Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4) στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, η έκθεση των τοπικών προϊόντων της Π.Ε. Καβάλας και συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο (13/4).

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και την απήχηση της έκθεσης, που πλέον γίνεται θεσμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Λαμπρή η τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη…»

«Βρεθήκαμε στην Αθήνα από την Τετάρτη (10/4) ξεκινώντας την παρουσίαση των τοπικών μας προϊόντων, με τις μοναδικές γεύσεις από την Καβάλα, το Παγγαίο, τον Νέστο και τη Θάσο, καθώς και από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη, αλλά και του «δικού» μας υπουργού, Δημήτρη Καιρίδη. Επίσης παρόντες ήταν και οι τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας. δήμαρχοι από όλες τις περιοχές Περιφέρειας και πάνω απ’ όλα οι επιχειρήσεις μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας. 

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας…»

«Πρόκειται για δεκάδες επιχειρήσεις που εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Περιφέρειάς μας. Βρέθηκαν στην πρωτεύουσα με τα προϊόντα τους, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί εκατομμύρια κόσμος περνάει από το μετρό του Συντάγματος, όπου έχουμε στήσει την δεύτερη κατά σειρά έκθεση τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πλέον γίνεται θεσμός. Αυτό είναι κάτι που το κρατάμε. Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας και κατορθώσαμε τα έξι Επιμελητήρια, οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας να έχουμε αυτήν την προσπάθεια παρουσιάζοντας στην καρδιά της Αθήνας, στο μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας τα τοπικά προϊόντα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Το μεγάλο στοίχημα, είναι να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας…»

«Οι επισκέπτες της έκθεσης που έχουν δει τα προϊόντα μας, είπαν ότι πραγματικά κάποια από αυτά τα γνωρίζαμε, κάποια δεν τα γνωρίζαμε, αλλά με αυτά τα οποία βλέπουμε, αυτά τα οποία έχουμε γευτεί, θα τα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε να τα βρούμε να τα αγοράσουμε και να γίνουμε μόνιμοι καταναλωτές. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας και πραγματικά ευχόμαστε μέχρι και το Σάββατο (13/4) να κλείσει αυτή η τετραήμερη έκθεση με πολύ μεγάλη επιτυχία», ανέφερε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας. 

«Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών…»

«Η έκθεση αυτή γίνεται πλέον θεσμός και είπαμε σαν Επιμελητήρια και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια θα δηλώνουμε «παρών» γιατί υπάρχει ανταπόκριση και από τις επιχειρήσεις και από το καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει οι επιχειρήσεις μας να φοβούνται να συμμετέχουν σε αυτές τις εκθέσεις, καθώς τους δίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα το να διεισδύσουν σε άλλες αγορές, να φύγουν από τη δική μας θα λέγαμε τοπική αγορά που πολλές φορές λέμε ότι είναι μικρή. Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην αγορά της Αθήνας», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα