Connect with us

Καβάλα

Βραβεύτηκαν από τον δήμο Καβάλας οι καλύτερες βιτρίνες την περίοδο των Χριστουγέννων

Βραβεύτηκαν-από-τον-δήμο-Καβάλας-οι-καλύτερες-βιτρίνες-την-περίοδο-των-Χριστουγέννων

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, των Αντιδημάρχων Ανάπτυξης και Τουρισμού, Παναγιώτη Αγγελίδη και Πολιτισμού, Διά Βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης, Απόστολου Μουμτσάκη και των παραγόντων της αγοράς, η βράβευση των καλύτερα στολισμένων βιτρινών του Δήμου Καβάλας την χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Το χρηματικό έπαθλο που εισέπραξαν οι επαγγελματίες της περιοχής μας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημάρχου Καβάλας, ήταν σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

ΚΑΒΑΛΑ:

Βιβλιοχαρτοπωλείο “ΖΑΠΩΝΗΣ” – 500 €

Βιβλιοχαρτοπωλείο “Santi Book & Art” – 300 €

Κατάστημα Delicatessen “Ποικιλίες ΑΝΑΝΙΑΔΗ” – 200 €

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ:

Ξηροί Καρποί “ΖΩΓΙΑ” – 500 €

Κρεπερί “Mr Bear” – 300 €

Cafe “Barcode” – 200 €

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων, φρόντισαν, για μία ακόμη χρονιά, να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο στους επιχειρηματίες της περιοχής μας, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζουν οι βιτρίνες των καταστημάτων στην πόλη και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Γι΄αυτό το λόγο, όχι μόνο διατήρησαν τον εν λόγω θεσμό, αλλά αποφάσισαν να διαθέσουν και περισσότερα χρήματα για τα τρία πρώτα βραβεία.

Έτσι, από 500 ευρώ θα πάρουν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην πρώτη θέση, από 300 ευρώ στη δεύτερη και από 200 ευρώ στην τρίτη θέση.

Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα ανταποκριθούν περισσότεροι επαγγελματίες στο κάλεσμα μας, για να έχουμε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει, εκτός από το Δήμο Καβάλας, να συμμετέχουν και αυτοί πιο ενεργά στη διαμόρφωση ενός πιο ζεστού κλίματος, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις.

Πριν δώσω το λόγο στους ανθρώπους της αγοράς, επιτρέψτε μου να συγχαρώ τους νικητές του διαγωνισμού, ήτοι τις επιχειρήσεις Βιβλιοχαρτοπωλείο «ΖΑΠΩΝΗΣ», στην οδό Βενιζέλου 63, το κατάστημα Ξηρών Καρπών «ΖΩΓΙΑ», στις Κρηνίδες, το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Santi Book & Art», στην οδό Ζαλόγγου 38, την Κρεπερί «Mr Bear», στις Κρηνίδες, το κατάστημα Delicatessen «Ποικιλίες ΑΝΑΝΙΑΔΗ», στην οδό Κύπρου, και το Cafe «Barcode», στον Αμυγδαλεώνα.

Τους ευχαριστώ που πρόσθεσαν τις όμορφες πινελιές τους, για να γεμίσει με χρώματα και τη λάμψη των εορταστικών ημερών ο Δήμος Καβάλας”.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗ: “Σήμερα βραβεύουμε αυτούς που έδειξαν λίγη παραπάνω διάθεση και μεράκι για τον στολισμό των καταστημάτων τους. Κάποιες επιχειρήσεις διακρίθηκαν και την προηγούμενη χρονιά, κάτι που δείχνει πώς δεν θέλουν να μείνουν στα ίδια και αλλάζουν συνεχώς την εικόνα των βιτρινών τους”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: “Οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Καβάλας, σε συνδυασμό με τον στολισμό των βιτρινών, δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων. Με τη σειρά μου θέλω να συγχαρώ τους επαγγελματίες που βραβεύονται σήμερα και να προσθέσω ότι και οι παράγοντες της αγοράς πρέπει να κάνουν περισσότερα για να είμαστε πολύ καλύτεροι τα επόμενα Χριστούγεννα”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΛΓΙΩΡΓΗΣ: “Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους για τις πολύ ωραίες εικόνες που μας πρόσφεραν τα Χριστούγεννα. Η προσπάθειά τους ήταν πραγματικά αξιόλογη. Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να έχουμε πιο μεγάλη συμμετοχή από τους καταστηματάρχες της πόλης μας, αφενός μεν για να ομορφύνουμε τα μαγαζιά μας και αφετέρου για να έχουμε και πιο πολλές απαιτήσεις από τον Δήμο Καβάλας”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, ΒΟΥΛΑ ΦΑΛΑΚΡΙΔΟΥ: “Συγχαρητήρια σε όσους βραβεύτηκαν. Πρόκειται για δύο επιχειρήσεις από τις Κρηνίδες και μία από τον Αμυγδαλεώνα. Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν δεν ήταν πολλές. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα”.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, ΚΟΡΙΝΑ ΓΑΝΙΤΟΥ: “Κατόπιν πρότασης που κατατέθηκε στα μέλη της επιτροπής, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης του επιτυχημένου και καθιερωμένου τα τελευταία χρόνια διαγωνισμού βράβευσης των καλύτερα στολισμένων βιτρινών και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι καφετέριες. Ευελπιστούμε, επίσης, οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης των επαγγελματιών ως προς τις νέες τάσεις διακόσμησης των βιτρινών τους, να χαίρουν μεγαλύτερης συμμετοχής και να καθιερωθούν σε σταθερή βάση, κάνοντας το έργο της επιτροπής ακόμα δυσκολότερο”.

Οι επαγγελματίες που βραβεύτηκαν από τον Δήμο Καβάλας ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Καβάλας και τα μέλη των Επιτροπών για το γεγονός ότι τους επέλεξαν και διότι με τη διατήρηση του συγκεκριμένου θεσμού, δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο καλύτερου στολισμού σε όλους τους συναδέλφους τους.

Ο κ. Ζαπώνης, παίρνοντας το λόγο μετά τη βράβευση του, τόνισε πως το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ, θα το διαθέσει ισόποσα στον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας και τον Σύλλογο για το Παιδί και την Οικογένεια “ΠΝΟΗ”, για τη σημαντική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΚΑΒΑΛΑ:

Κορίνα Γανίτου – Διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”

Μαρία Καραμπουρνιώτη – Εκπρόσωπος Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας

Ζιζή Ζαχαριάδου – Εκπρόσωπος Δήμου Καβάλας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ:

Γιάννης Κούτρας – Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων

Γεύση Καγκσίδου – Ειδική Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων

Παρασκευή Φαλακρίδου – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κρηνίδων

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Σε-ελεγχόμενες-διακοπές-υδροδότησης-προχωρά-η-ΔΕΥΑΚ

Απόστολος Χρόνης: Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, παρ’ όλο που ο δήμος Καβάλας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει σε οικισμούς χωρίς νέο δίκτυο ύδρευσης και κυρίως στα υψηλά σημεία αυτών των οικισμών που κάποιες ώρες μένουν χωρίς νερό ή πέφτει πολύ η πίεσή του.

«Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις…»

«Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερκατανάλωσης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν την υπερκατανάλωση δεν μπορούν να την υποστηρίξουν τα δίκτυα. Αυτό αφορά και τον Ζυγό και τις Κρηνίδες, αφορά και το Χαλκερό, στο οποίο έχουμε μετριάσει την κατάσταση δηλαδή κάναμε κινήσεις παρόμοιες που θα κάνουμε τώρα στον Ζυγό και στις Κρηνίδες κλείνοντας τα δίκτυα και μειώνοντας την παροχή στις αρδευτικές περιοχές. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και σε αυτά τα δύο χωριά. Δηλαδή το δίκτυο που είναι εκτός σχεδίου πόλης θα το περιορίσουμε για κάποιες ώρες, κυρίως απογευματινές, που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία στους κατοίκους να μην ποτίζουν τους κήπους τους απόγευμα. Παρά το γεγονός ότι εμείς παρέχουμε μόνο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τους ανθρώπους μ’ ένα μικρό μπαξέ που έχουν να σταματήσουν να τον έχουν. Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

«Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης…»

Όσον αφορά τα μέτρα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τόνισε: «Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης και φυσικά αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα πάμε και σε περαιτέρω μέτρα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα στα άκρα. Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος και να σεβαστεί τον συνάνθρωπό του. Αυτό είναι το πρόβλημα, ο αλληλοσεβασμός. Δεν είναι το γκαζόν προτεραιότητα. Ο άνθρωπος είναι προτεραιότητα, τα ζώα και τα φυτά στη συνέχεια. Όταν φτάνει για τους ανθρώπους θα δώσουμε στα ζώα, όταν φτάνει για τα ζώα θα δώσουμε και στα φυτά. Όχι το αντίθετο. Πρώτα ο άνθρωπος και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα