Connect with us

Περιφέρεια

Βασίλης Κικίλιας: Το brand Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό

Βασίλης-Κικίλιας:-Το-brand-Ελλάδα-είναι-πολύ-ισχυρό

«Κάναμε και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και να έχουμε ποιοτικότερους τουρίστες και εδώ στην Περιφέρεια σας και στους δήμους σας», τόνισε από την Καβάλα στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην περιοχή μας, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Με τα εργαλεία που έχουμε και την κοινή μας προσπάθεια, ευελπιστώ να έχουμε μια δυνατή παρουσία και το 2023. Προσβλέπω στη συνεργασία και όλοι μαζί με μια κοινή προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα», ανέφερε ακόμη ο κ. Κικίλιας στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (25/10) στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη.

Χ. Μέτιος: «Η διοίκηση μας ήταν αυτή που τα τελευταία χρόνια έβαλε τον τουρισμό

στο κέντρο της στρατηγικής πολιτικής…»

Στη σύσκεψη παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος στην εισήγηση του υπογράμμισε ότι «η διοίκηση μας ήταν αυτή που τα τελευταία χρόνια έβαλε τον τουρισμό στο κέντρο της στρατηγικής πολιτικής με ένα συνολικό πρόγραμμα και μια σειρά από παρεμβάσεις, γιατί ο τόπος μας έχει όλα εκείνα τα στοιχεία με τα οποία μπορούμε να χτίσουμε μια ελκυστική τουριστική ταυτότητα. Οι υποδομές μας και το μεγάλο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που είναι ήδη σε εξέλιξη είναι τα εργαλεία με τα οποία προσπαθούμε να χτίσουμε αυτήν την ελκυστική τουριστική ταυτότητα που προανέφερα».

Β. Κικίλιας: «Οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές, αλλά το brand Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό…»

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με μια εξαιρετική τουριστική χρονιά φέτος, με πολλά προβλήματα, καθώς μαίνεται ο πόλεμος, έχουμε ενεργειακή κρίση, πληθωρισμό, παγκόσμια αστάθεια, ακρίβεια και τα ελληνοτουρκικά. Οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές, αλλά το brand Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία κι αυτό γυρίζει πίσω στη μικρή και μεσαία ελληνική οικογένεια και επιχείρηση, καθώς η κυβέρνηση μας μπορεί να βοηθά οριζοντίως και άλλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε επίσης την χαρά του για τον μεγάλο αριθμό κρουαζιερόπλοιων που βρέθηκαν φέτος στο λιμάνι της Καβάλας, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος, αλλά και ο πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκές χώρες για την προσέλκυση τουριστών.

Μ. Δέμπας: «Είμαστε ικανοποιημένοι που φέτος η χρονιά πλησίασε ίσως και να ξεπεράσει το 2019 – Ευχαριστώ τον υπουργό που έμπρακτα έδειξε τη στήριξη του στην επιχειρηματικότητα της Καβάλας»

Στη συνέχεια, ο υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας, όπου μετείχε σε μια ακόμη συνάντηση φορέων, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι χρηματοδοτήσεις και η προβολή της Π.Ε. Καβάλας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τόσο δυναμικό υπουργό, που για πρώτη φορά υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται τη Θάσο. Μαζί με όλους τους φορείς κατορθώσαμε να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα του τουρισμού, ο οποίος στην περιοχή μας είναι η ναυαρχίδα της οικονομίας μας, προσφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό στο τοπικό Α.Ε.Π. και πλέον είμαστε ικανοποιημένοι που φέτος η χρονιά πλησίασε ίσως και να ξεπεράσει το 2019. Αναφέραμε στον υπουργό και τα προβλήματα που έχουμε, ενδεικτικά με τις πύλες εισόδου, που μας απάντησε για εξελίξεις πολύ σύντομα, ειδικά για τη Νυμφαία, για το κομμάτι προγραμμάτων χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις και επενδυτικά σχέδια, καθώς και το κομμάτι της προβολής με την ενίσχυσή της μέσω του Ε.Ο.Τ. και του υπουργείου. Να ευχαριστήσω τον υπουργό που έμπρακτα έδειξε τη στήριξη του στην επιχειρηματικότητα της Καβάλας».

Β. Κικίλιας: «Σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. η Καβάλα και η Θάσος θα κινηθούν στις αγορές της βόρειας Ευρώπης, πιο δυναμικά ..»

Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε: «Άκουσα θέματα τοπικού αλλά και υπέρ τοπικού ενδιαφέροντος που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, την πρόσβαση, με έργα υποδομών του δημοσίου, αλλά και επενδυτικές δυνατότητες από τον επενδυτικό τομέα. Προσπαθούμε να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια όλοι μαζί. Αποδείχθηκε για άλλη μια χρονιά, δύσκολη, ότι η βαριά βιομηχανία μας είναι ο τουρισμός. Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε μαζί τι έργα υποδομών πρέπει να βάλουμε μπροστά, ποιες είναι οι δράσεις, προκειμένου να μπορέσουμε υλοποιήσουμε καλύτερα τα προγράμματά μας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεργαστούμε με το Επιμελητήριο και τους φορείς του, ώστε να δούμε ποια από αυτά τα έργα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να υλοποιηθούν στην περιοχή. Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ η Καβάλα και η Θάσος θα κινηθούν στις αγορές της βόρειας Ευρώπης, πιο δυναμικά, εκτός από την κυριαρχία που επιβεβαιώσαμε στις βαλκανικές χώρες με αιχμή του δόρατος τις αγορές της Ρουμανίας και της Σερβίας».

Μ. Λαζαρίδης: «Ήταν μια επίσκεψη – σταθμός, γιατί ο υπουργός άκουσε προβλήματα και παράλληλα έδωσε λύσεις…»

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επισήμανε: «Ήταν μια επίσκεψη – σταθμός, γιατί ο υπουργός άκουσε προβλήματα και παράλληλα έδωσε λύσεις. Η Π.Ε. Καβάλας μαζί με την Θάσο, αποτελούν τον βασικό τουριστικό πυλώνα, όχι μόνο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά συνολικά της Μακεδονίας. Έτσι το βλέπει πλέον το υπουργείο Τουρισμού κι αυτό ανοίγει τις προοπτικές της περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας».

Α. Μιτζάλης: «Θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή για να δούμε και να βρούμε τον νέο ρόλο που πρέπει να παίξει η περιοχή μας στα τουριστικά δρώμενα…»

«Ήταν ένα διήμερο εξαιρετικά παραγωγικό. Ο υπουργός είδε από κοντά τις ομορφιές, αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μας. Είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση με τους φορείς και τους επιχειρηματίες στη Θάσο, το ίδιο και στην Καβάλα και θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή για να δούμε και να βρούμε τον νέο ρόλο που πρέπει να παίξει η περιοχή μας στα τουριστικά δρώμενα της Ελλάδας», ανέφερε τέλος στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Υποψήφιος με τον Χρ. Μέτιο ο Σωτήριος Παπαδόπουλος

Υποψήφιος-με-τον-Χρ.-Μέτιο-ο-Σωτήριος Παπαδόπουλος

Την υποψηφιότητά του με την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Χρήστου Μέτιου ανακοίνωσε ο Σωτήριος Κ. Παπαδόπουλος.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίου Χρήστου Μέτιου, να συμμετάσχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με την παράταξη: “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” για τον Νομό Καβάλας.

Η πρόταση αυτή ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τα πιστεύω μου και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο τόπος μας να ξεπεράσει τα πολλά και σύνθετα εμπόδια, προσπαθώντας παράλληλα να δημιουργήσουμε μέσω ενός κοινού σχεδίου δράσεων ένα σύγχρονο, δίκαιο και ευνοϊκό περιβάλλον για όλες τις κοινωνικές τάξεις. 

Ενωμένοι λοιπόν, με συλλογική δουλειά, αγκαλιάζοντας όλο τον κόσμο θα προχωρήσουμε με ένα στόχο, την εξέλιξη όπου θα φέρει σταθερότητα και ανάπτυξη σε κάθε επαγγελματικό τομέα στο Νομό Καβάλας.

Με Εκτίμηση

Σωτήριος Κ. Παπαδόπουλος 

 Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη:

“Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”

για τον Νομό Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Μήνυμα-του-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας-Αλέξη-Πολίτη-για-τις-Πανελλαδικές-εξετάσεις

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις κάθε επιτυχία, να έχετε  πίστη στις δυνάμεις σας και να αγωνίζεστε πάντα για τα όνειρα σας! Οι εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή σας όμως δεν τελειώνει σε αυτές. Ο δρόμος ανοίγεται μπροστά σας και είναι πάντα γεμάτος νέες ευκαιρίες και προκλήσεις!

                                                                                    Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

                                                                                                   Αλέξης Πολίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Αθανάσιος Τσώνης: Mας δικαίωσε o στρατηγικός σχεδιασμός για τον τουρισμό

Αθανάσιος-Τσώνης:-mας-δικαίωσε-o-στρατηγικός-σχεδιασμός-για-τον-τουρισμό

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας / Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη»

«Πραγματικά νιώθουμε δικαιωμένοι για τον αγώνα που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε χαράξει για τον Τουρισμό ως διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι τουριστικές αγορές έχουν αποκατασταθεί και φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, σχολιάζοντας τη μεγάλη τουριστική κίνηση που καταγράφεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας…»

«Οι αριθμοί είναι πάρα πολύ ικανοποιητικοί. Έχουμε πληρότητα στις περισσότερες περιοχές. Θα είναι ένα εξαιρετικό καλοκαίρι, τόσο στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στα δυο νησιά μας, Θάσο και Σαμοθράκη. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς βλέπουμε μια αυξητική τάση και σε τουριστικές αγορές που ανοίξαμε τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις παραδοσιακές που συνεχίζουν να μας στηρίζουν με νούμερα που είναι ανοδικά. Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Μπορεί μεν η κρουαζιέρα να αφορά την Καβάλα, όμως οι τουρίστες θα κινηθούν και στην Π.Ε. Ξάνθης. Αντίστοιχα άνθρωποι που έρχονται για διακοπές στην Αλεξανδρούπολη και δεν βρίσκουν κατάλυμα, κλείνουν στην Π.Ε. Ροδόπης. Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη. Οπότε με πυρήνες κάποιες περιοχές ξεκινάμε και αναπτύσσουμε και λιγότερα τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές, ώστε να φανεί πραγματικά το αποτέλεσμα σε όλη την Π.Α.Μ.Θ.», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσώνης.

«Στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο…»

Σε ερώτηση τέλος για το σε ποιο σημείο βρίσκεται ο στόχος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θάσου – Σαμοθράκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, απάντησε: «Ασκούνται πιέσεις, κάποια στιγμή θα ωριμάσει. Είναι νωρίς θεωρώ ακόμη. Στον Τουρισμό ο σχεδιασμός γίνεται καιρό πριν, όπως συμβαίνει και με τις αεροπορικές συνδέσεις, τις οποίες δουλεύουμε, ώστε σε βάθος χρόνου να φανούν τα αποτελέσματα, να μπουν και νέες αεροπορικές συνδέσεις, όπως και ακτοπλοϊκές. Η διασύνδεση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αλλά στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θεωρώ ότι τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φαίνονται και θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένα το επόμενο διάστημα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα