Connect with us

Καβάλα

Αυξητική τάση στον τουρισμό, αλλά όχι η προσδοκώμενη…

Αυξητική-τάση-στον-τουρισμό,-αλλά-όχι-η-προσδοκώμενη…

Διαρκής αυξητική τάση του τουριστικού ρεύματος καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κεραμωτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Ωστόσο, ο κ. Μιχαηλίδης με έμφαση υπογράμμισε πως η σχετικά καλή εικόνα απέχει ακόμη αρκετά από το να χαρακτηριστεί η φετινή τουριστική περίοδος ως ικανοποιητική, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του, το διάστημα που απομένει έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, να «ισοφαρίσει» κατά κάποιο τρόπο τις απώλειες που έχουν σημειωθεί τα δυο τελευταία χρόνια.

«Γενικά η χρονιά θα κλείσει με ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τα προσδοκώμενα…»

«Στην Κεραμωτή είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια διαρκής αυξητική τάση της κίνησης, καθώς το κύριο τουριστικό ρεύμα προέρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας που η κυρίαρχη αγορά είναι αυτή της Ρουμανίας. Ωστόσο, είμαστε αρκετά πίσω από το να έχουμε ένα καλό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η περίοδος μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι το διάστημα που απομένει θα «ισοφαρίσει» λίγο τις προηγούμενες απώλειες. Γενικά η χρονιά θα κλείσει με ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τα προσδοκώμενα. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, όσον αφορά τον τουρισμό. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε μια αρνητική εξέλιξη που αφορά την επιστροφή των επισκεπτών από τη Ρουμανία στη χώρα τους, οι οποίοι θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα. Λογικό είναι πολλοί να έχουν αλλάξει τον προγραμματισμό τους κι αυτό θα έχει σίγουρα αντίκτυπο και στην περιοχή μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Σάββας Μιχαηλίδης.

«Ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε πολλές παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής μας, των υποδομών γενικότερα της Κεραμωτής…»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ώστε την επόμενη χρονιά τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα, όσον αφορά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.

«Ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε πολλές παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής μας, των υποδομών γενικότερα της Κεραμωτής, με το κάμπινγκ που έχει αναβαθμιστεί πολύ, αλλά και με τις παρεμβάσεις σε περιμετρικούς δρόμους και στο εσωτερικό δίκτυο. Έχουμε κάνει αγώνα δρόμου για να διατηρήσουμε την τροφοδοσία με πόσιμο νερό, κάτι που δεν είναι αυτονόητο και που γίνεται με μεγάλο κόπο. Σχεδιάζουμε έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να ολοκληρωθούν έργα ύδρευσης και φυσικά να δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, με τα δίκτυα ακαθάρτων που έχουν κατασκευαστεί, να γίνουν σωστά οι αποκαταστάσεις των ασφαλτικών και γενικότερα στην Κεραμωτή να δημιουργηθεί μια προβλήτα στο βορειοανατολικό τμήμα της, ο σχεδιασμός της οποίας τυγχάνει και της υποστήριξης της Περιφέρειας. Η προμελέτη παραδίδεται οσονούπω για να προκηρυχθεί το έργο από την ΠΑΜΘ, ώστε να έχουμε μετά δυο και πλέον έτη στα χέρια μας ένα καθαρά τεχνικό και απόλυτα σοβαρό επιχείρημα, μια ώριμη δηλαδή μελέτη, που θα αναζητά μόνο προϋπολογισμό, δηλαδή χρηματοδότηση, ώστε να δημιουργηθεί με ασφάλεια το περιβάλλον μετάβασης από και προς το νησί της Θάσου, το οποίο δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην Κεραμωτή, αλλά πολύ καλύτερες συνθήκες στο τουριστικό ρεύμα που έχει ούτως ή άλλως η Θάσος ως πρώτος προορισμός στην Περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νέστου.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βγούμε μπροστά στις εξελίξεις όπως πρέπει να είναι ένας δήμος σαν τον δήμο Νέστου»

«Το κρίσιμο μέγεθος τουριστικά για την περιοχή μας είναι στα χρόνια που έρχονται, γι’ αυτό κι εμείς οφείλουμε να έχουμε σοβαρές και ορθές βάσεις και προγραμματισμό, ώστε αυτά να αποτελέσουν πλεονέκτημα για την επόμενη μέρα κι όχι μειονέκτημα. Τα επιχειρησιακά μας σχέδια, στο σύνολο τους ένα προς ένα, δημιουργούν αυτές τις νέες συνθήκες. Εκτός από τον τουρισμό όμως πρέπει να δούμε και τον οικοτουρισμό, τον οποίο πρέπει από εδώ και πέρα να αναδείξουμε σε συνδυασμό με την αγροτική οδοποιία που προγραμματίζουμε για την άνοιξη του 2022, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα να δημιουργήσουμε ασφαλείς επισκεψιμότητες και στο κομμάτι του Νέστου, μέσα από προγράμματα του LEADER και τις αναπτυξιακές υποδομές διημέρευσης, φιλοξενίας, εστίασης και ψυχαγωγίας. Τα πράγματα νομίζω ότι αρχίζουν να ρέουν προς την κανονικότητα ή τουλάχιστον να διαφαίνεται ο ισοσκελισμός με ένα άδοξο παρελθόν τελευταία που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βγούμε μπροστά στις εξελίξεις όπως πρέπει να είναι ένας δήμος σαν τον δήμο Νέστου», υπογράμμισε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου.

Καλή η επιδημιολογική εικόνα του δήμου Νέστου στην παρούσα φάση, αλλά χρειάζεται προσοχή από όλους και εμβολιασμός για όσους δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα

Τέλος, ερωτηθείς για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει στην παρούσα φάση ο δήμος Νέστου, ο Σάββας Μιχαηλίδης απάντησε: «Ο δήμος Νέστου είναι σε καλό επίπεδο επιδημιολογικά, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Θα πρέπει να εισακουστούν οι εκκλήσεις των ειδικών για τον εμβολιασμό των πολιτών που δεν το έχουν κάνει, να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βεβαίως να μείνουμε όσο γίνεται πιο μακριά από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία θα χτυπήσει και τη δική μας περιοχή κάποια στιγμή. Είναι λογικό από τις μετακινήσεις ειδικά σε νησιά ότι μοιραία θα φέρουν τη μετάλλαξη σε όλη την Π.Ε. Καβάλας και γι’ αυτό όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

20 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου

20-εκατ.-ευρώ-για-την-αξιοποίηση-του-γεωθερμικού-πεδίου-Ακροποτάμου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Ημέρα ορόσημο για τον τόπο μας

Νέα χρηματοδότηση, ύψους 20 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου.

Σχετικά, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε:

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας και την περαιτέρω ανάπτυξή του! Μία στιγμή που επρόκειτο να αλλάξει το Ρου της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής! Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν πλέον μονόδρομο! Παρά τις αντίξοες υγειονομικές συνθήκες, δεν εγκαταλείψαμε τις προσπάθειες, εργαστήκαμε σκληρά με όλα τα μέσα ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα! Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πεδίο διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη θερμοδυναμική ποσότητα, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα γεωθερμικά πεδία χαμηλής ενθαλπίας της χώρας!

Οι άξονες που θα κινηθούμε είναι:

Τηλεθέρμανση κτιρίων, δημόσιων/δημοτικών αλλά και κατοικιών,

Τηλεθέρμανση θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων

Τηλεθέρμανση μεταποιητικών μονάδων

Τηλεθέρμανση τουριστικών καταλυμάτων

Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, που μειώνει κατά πολύ το λειτουργικό κόστος παραγωγής του έργου, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό το γεωθερμικό ρευστό που διαθέτουμε.

Ήδη έχει υπάρξει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για το εν λόγω έργο και είμαστε βέβαιοι πως αυτό είναι μόνο η αρχή! Αναλυτικότερα:

•SELECTA ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ ΕΕ (Καλλιέργεια Ανθέων Θερμοκηπίου)

•MARCS Medifarms ΙΚΕ (Επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης και Παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής αγωγής)

•General Contractor S.T.A (Βιομηχανικές Κατασκευές & Εγκαταστάσεις)

•Petrov ΙΚΕ Olive 3* Resort Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων)

•Κουρτίδης Νικόλας ΜΟΝ. ΕΠΕ (Τουριστικές Επιχειρήσεις)

•Syrtaki Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Μητσόπουλος Τρύφων (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Golden Suites (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Leon Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Φ. ΜΑΡΙΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς)

•Γ. ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς & Λοιπών Αγροτικών Προϊόντων)

•ΕΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (Αγροτικός Συνεταιρισμός)

Πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε έτοιμοι ώστε το αργότερο σε δύο μήνες να δημοπρατήσουμε το εν λόγω έργο. Μέσα στο επόμενο έτος ξεκινούν οι εργασίες!

Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία .

Υιοθετώντας σύγχρονες και στοχευμένες στρατηγικές αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας την γρήγορη και ασφαλή τοπική ανάπτυξη!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Περιμένουν πολύ κόσμο το τριήμερο στη Θάσο

Περιμένουν-πολύ-κόσμο-το-τριήμερο-στη-Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια / Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο

«Τα πράγματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί της Θάσου είναι πάρα πολύ καλά. Άλλωστε αυτό το σημείο σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα υψηλά μεγέθη αυτής».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια, για όσους ενδιαφέρονται.

«Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του…»

«Μετά το Πάσχα ξεκινάνε οι προετοιμασίες των επιχειρήσεων και σταδιακά ανοίγουν τις πόρτες τους. Αυτή τη στιγμή όλες οι επιχειρήσεις και της φιλοξενίας, αλλά και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά και περιμένουμε ένα τριήμερο πάρα πολύ δυνατό, το οποίο θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί της Θάσου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επισήμανε: «Από κρατήσεις, πάμε πάρα πολύ καλά, αν και πρέπει να πω ότι για το τριήμερο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια. Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια για το τριήμερο, μιας και ακόμη δεν υπάρχει μαζική προσέλευση των Βαλκανίων τουριστών, η οποία αναμένεται για το τριήμερο, αλλά όχι στο μέγεθος που θα ξεκινήσει μετά το κλείσιμο των σχολείων στις χώρες αυτές». 

«Ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ…»

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση που αναμένεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Παρασχούδης σημείωσε: «Από άποψη προσέλευσης το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δυνατό. Ωστόσο, ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ, γιατί στις κρατήσεις εκτός σεζόν που γίνονται τελευταία στιγμή, σημαντικός παράγοντας είναι και ο καιρός. Είδαμε ότι ο Μάιος δεν μας βοήθησε καθόλου και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι να φταίει αυτό και όχι κάτι άλλο. Δεν είχαμε την αναμενόμενη προσέλευση στο νησί, κυρίως από τις γειτονικές περιοχές. Ιούλιος και Αύγουστος προβλέπονται πάρα πολύ δυνατοί μήνες, όμως αυτό που επιθυμούμε τώρα είναι να τραβήξει αυτό, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και να υπάρχει αρκετή επισκεψιμότητα στο νησί μας».

«Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο…»

Τέλος, σε σχέση με το αν μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο συνήθως έχουμε αρκετό κόσμο μέχρι και τις 20 του μήνα. Μετά σταδιακά αρχίζει το νησί να αδειάζει. Αυτό θέλουμε να γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ώστε να κρατήσει η σεζόν όπως και παλιότερα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό είναι το επιθυμητό, ώστε να μην επιβαρύνεται το νησί με τόση μεγάλη κίνηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μόνο. Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συνεχίζω μόνος μου

Ντίνος-Κλειτσιώτης:-Συνεχίζω-μόνος-μου

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου, στην οποία απέκλεισε την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, έδωσε ο Ντίνος Κλειτσιώτης με δήλωσή του. Σε αυτήν αντικρούει όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ιωσηφίδου, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζει κανονικά ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

«Είχαμε έρθει σε συμφωνία με την κ. Ιωσηφίδου για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, αφού κάνουμε μια δημοσκόπηση. Έγινε αυτή η δημοσκόπηση και έβγαλε εμένα λίγο πιο μπροστά. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Από εκεί και πέρα η συμφωνία που κάναμε προέβλεπε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 31 Μαΐου, λόγω όμως των υποχρεώσεων που είχε η κ. Ιωσηφίδου την αναβάλαμε για την Παρασκευή (2/6) ορίζοντας χώρο και ώρα. Την Πέμπτη (1/6), όλως περιέργως, η κ. Ιωσηφίδου εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν θα συμπορευτούμε. Απόψή της, σεβαστή καθ’ όλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του…»

«Ένα μόνο θέλω να πω εγώ. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του. Οι Καβαλιώτες να είναι βέβαιοι ότι από πλευράς μου ούτε θα αναφερθώ από εδώ και πέρα στο τι έγινε μέχρι σήμερα. Θα προχωρήσουμε μπροστά με τον συνδυασμό και τους συνεργάτες μου. Μέχρι τώρα σεβάστηκα απόλυτα αυτή τη συμφωνία. Αφού περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από την Τρίτη (6/6), σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε έντονα την παρουσία μας κοντά στους δημότες, όσον αφορά το τι σκεφτόμαστε για την πόλη και επιπλέον στοχεύσεις. Είμαι βέβαιος ότι οι Καβαλιώτες θα έρθουν κοντά μου, είμαι βέβαιος ότι θα αναγνωρίσουν το ποιος είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης και ο σχεδιασμός του και σιγά σιγά θα παίρνουμε δυναμική από την παρουσία και τη συμπαράσταση του κόσμου», επισημαίνει ακόμη στη δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα