Connect with us

Καβάλα

Αυξητική τάση στον τουρισμό, αλλά όχι η προσδοκώμενη…

Αυξητική-τάση-στον-τουρισμό,-αλλά-όχι-η-προσδοκώμενη…

Διαρκής αυξητική τάση του τουριστικού ρεύματος καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κεραμωτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Ωστόσο, ο κ. Μιχαηλίδης με έμφαση υπογράμμισε πως η σχετικά καλή εικόνα απέχει ακόμη αρκετά από το να χαρακτηριστεί η φετινή τουριστική περίοδος ως ικανοποιητική, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του, το διάστημα που απομένει έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, να «ισοφαρίσει» κατά κάποιο τρόπο τις απώλειες που έχουν σημειωθεί τα δυο τελευταία χρόνια.

«Γενικά η χρονιά θα κλείσει με ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τα προσδοκώμενα…»

«Στην Κεραμωτή είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια διαρκής αυξητική τάση της κίνησης, καθώς το κύριο τουριστικό ρεύμα προέρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας που η κυρίαρχη αγορά είναι αυτή της Ρουμανίας. Ωστόσο, είμαστε αρκετά πίσω από το να έχουμε ένα καλό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η περίοδος μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι το διάστημα που απομένει θα «ισοφαρίσει» λίγο τις προηγούμενες απώλειες. Γενικά η χρονιά θα κλείσει με ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τα προσδοκώμενα. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, όσον αφορά τον τουρισμό. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε μια αρνητική εξέλιξη που αφορά την επιστροφή των επισκεπτών από τη Ρουμανία στη χώρα τους, οι οποίοι θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα. Λογικό είναι πολλοί να έχουν αλλάξει τον προγραμματισμό τους κι αυτό θα έχει σίγουρα αντίκτυπο και στην περιοχή μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Σάββας Μιχαηλίδης.

«Ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε πολλές παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής μας, των υποδομών γενικότερα της Κεραμωτής…»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ώστε την επόμενη χρονιά τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα, όσον αφορά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.

«Ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε πολλές παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής μας, των υποδομών γενικότερα της Κεραμωτής, με το κάμπινγκ που έχει αναβαθμιστεί πολύ, αλλά και με τις παρεμβάσεις σε περιμετρικούς δρόμους και στο εσωτερικό δίκτυο. Έχουμε κάνει αγώνα δρόμου για να διατηρήσουμε την τροφοδοσία με πόσιμο νερό, κάτι που δεν είναι αυτονόητο και που γίνεται με μεγάλο κόπο. Σχεδιάζουμε έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να ολοκληρωθούν έργα ύδρευσης και φυσικά να δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, με τα δίκτυα ακαθάρτων που έχουν κατασκευαστεί, να γίνουν σωστά οι αποκαταστάσεις των ασφαλτικών και γενικότερα στην Κεραμωτή να δημιουργηθεί μια προβλήτα στο βορειοανατολικό τμήμα της, ο σχεδιασμός της οποίας τυγχάνει και της υποστήριξης της Περιφέρειας. Η προμελέτη παραδίδεται οσονούπω για να προκηρυχθεί το έργο από την ΠΑΜΘ, ώστε να έχουμε μετά δυο και πλέον έτη στα χέρια μας ένα καθαρά τεχνικό και απόλυτα σοβαρό επιχείρημα, μια ώριμη δηλαδή μελέτη, που θα αναζητά μόνο προϋπολογισμό, δηλαδή χρηματοδότηση, ώστε να δημιουργηθεί με ασφάλεια το περιβάλλον μετάβασης από και προς το νησί της Θάσου, το οποίο δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην Κεραμωτή, αλλά πολύ καλύτερες συνθήκες στο τουριστικό ρεύμα που έχει ούτως ή άλλως η Θάσος ως πρώτος προορισμός στην Περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νέστου.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βγούμε μπροστά στις εξελίξεις όπως πρέπει να είναι ένας δήμος σαν τον δήμο Νέστου»

«Το κρίσιμο μέγεθος τουριστικά για την περιοχή μας είναι στα χρόνια που έρχονται, γι’ αυτό κι εμείς οφείλουμε να έχουμε σοβαρές και ορθές βάσεις και προγραμματισμό, ώστε αυτά να αποτελέσουν πλεονέκτημα για την επόμενη μέρα κι όχι μειονέκτημα. Τα επιχειρησιακά μας σχέδια, στο σύνολο τους ένα προς ένα, δημιουργούν αυτές τις νέες συνθήκες. Εκτός από τον τουρισμό όμως πρέπει να δούμε και τον οικοτουρισμό, τον οποίο πρέπει από εδώ και πέρα να αναδείξουμε σε συνδυασμό με την αγροτική οδοποιία που προγραμματίζουμε για την άνοιξη του 2022, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα να δημιουργήσουμε ασφαλείς επισκεψιμότητες και στο κομμάτι του Νέστου, μέσα από προγράμματα του LEADER και τις αναπτυξιακές υποδομές διημέρευσης, φιλοξενίας, εστίασης και ψυχαγωγίας. Τα πράγματα νομίζω ότι αρχίζουν να ρέουν προς την κανονικότητα ή τουλάχιστον να διαφαίνεται ο ισοσκελισμός με ένα άδοξο παρελθόν τελευταία που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βγούμε μπροστά στις εξελίξεις όπως πρέπει να είναι ένας δήμος σαν τον δήμο Νέστου», υπογράμμισε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου.

Καλή η επιδημιολογική εικόνα του δήμου Νέστου στην παρούσα φάση, αλλά χρειάζεται προσοχή από όλους και εμβολιασμός για όσους δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα

Τέλος, ερωτηθείς για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει στην παρούσα φάση ο δήμος Νέστου, ο Σάββας Μιχαηλίδης απάντησε: «Ο δήμος Νέστου είναι σε καλό επίπεδο επιδημιολογικά, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Θα πρέπει να εισακουστούν οι εκκλήσεις των ειδικών για τον εμβολιασμό των πολιτών που δεν το έχουν κάνει, να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βεβαίως να μείνουμε όσο γίνεται πιο μακριά από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία θα χτυπήσει και τη δική μας περιοχή κάποια στιγμή. Είναι λογικό από τις μετακινήσεις ειδικά σε νησιά ότι μοιραία θα φέρουν τη μετάλλαξη σε όλη την Π.Ε. Καβάλας και γι’ αυτό όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Θάσος: Το φέρυ μπώουτ διέσωσε αγνοούμενο ψαροτουφεκά

Θάσος:-Το-φέρυ-μπώουτ-διέσωσε-αγνοούμενο-ψαροτουφεκά

Ενημερώθηκαν, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, οι Λιμενικές Αρχές Καβἀλας και Θάσου, για περιστατικό αγνοούμενου 65χρονου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου “ΠΑΧΥΣ” ν. Θάσου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, τριών (03) ιδιωτικών σκαφών, ενός διασωστικού σκάφους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) Καβάλας, καθώς και τέσσερις (04)ιδιώτες δύτες.

Ο 65χρονος εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ” Ν.Π. 11589, στον δίαυλο όπου εκτελούνται τα τακτικά δρομολόγια Θάσου-Κεραμωτής και περισυνελέγη από το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: Σε λειτουργία οι δύο πρώτοι μηχανισμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Δήμος-Παγγαίου:-Σε-λειτουργία-οι-δύο-πρώτοι-μηχανισμοί-φόρτισης-ηλεκτρικών-αυτοκινήτων

Ο Δήμος Παγγαίου είναι και επίσημα πλέον από τους πρώτους Δήμους, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος, μετά την εγκατάσταση δύο μηχανισμών φόρτισης στην Ελευθερούπολη και στη Νέα Πέραμο, ενώ το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί ακόμη ένας σταθμός φόρτισης στην παραλία Οφρυνίου.

Οι πολίτες οι οποίοι θα χρησιμοποιούν το σημείο φόρτισης θα μπορούν να αποκτήσουν προπληρωμένες κάρτες από τον Δήμο Παγγαίου, ενώ η χρέωση θα ορίζεται ανάλογα με την κιλοβατώρες οι οποίες καταναλώνονται.

Ο Δήμος Παγγαίου πρωτοπορεί, εξελίσσεται, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών και τον σεβασμό στο Περιβάλλον.

Επιπλέον, το τουριστικό προϊόν αποκτάει υπεραξία όταν «συνοδεύεται» και από την παροχή ανάλογων υπηρεσιών.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Προτεραιότητα η Παιδεία για τον δήμο Παγγαίου

Προτεραιότητα-η-Παιδεία-για-τον-δήμο-Παγγαίου

Το μεγάλο βάρος, το οποίο ρίχνει η διοίκηση του δήμου Παγγαίου στην Παιδεία και στη διαρκή βελτίωση των υποδομών στις σχολικές μονάδες, υπογραμμίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης.

«Η Παιδεία αποτελεί για τον δήμο Παγγαίου πρώτη προτεραιότητα κι αυτό είναι εντολή από τον δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη», σημειώνει σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλλινικίδης, συμπληρώνοντας ότι η εικόνα των 59 συνολικά σχολικών μονάδων του δήμου, μ’ αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι πάρα πολύ καλή.

«Κάνουμε έναν μακροχρόνιο προγραμματισμό που θα μας επιτρέψει ισόρροπα να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας»

«Από την πλευρά μας, όλα αυτά τα χρόνια είμαστε σε διαρκή επαφή με τους διευθυντές όλων των σχολείων του δήμου Παγγαίου, για να δούμε την κατάσταση τους κι από εκεί και μετά να κάνουμε έναν μακροχρόνιο προγραμματισμό που θα μας επιτρέψει ισόρροπα να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, ώστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές υποδομές για να προχωρά απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό έργο», αναφέρει αρχικά στα όσα δηλώνει στον «Ε» ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

«Γενικότερα κάναμε παρεμβάσεις από το μικρότερο νηπιαγωγείο, ενδεικτικά αναφέρω αυτό της Γαληψού, μέχρι τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα που είναι το γυμνάσιο της Ελευθερούπολης»

Μάλιστα, όπως με έμφαση τονίζει ο κ. Καλλινικίδης, πολλά από τα σχολικά κτήρια είναι της δεκαετίας του 1930 κι ως εκ τούτου αναμενόμενο είναι τα προβλήματα που υπάρχουν να είναι πολλά.

«Εμείς ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας. Έγιναν μεγάλα έργα, όπως για παράδειγμα στο Ποδοχώρι, όπου κάναμε ένα μεγάλο κτήριο γιατί δεν χωρούσαν τα παιδιά πλέον, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια κλπ. Επίσης, στο γυμνάσιο Ποδοχωρίου, που ήταν σε άθλια κατάσταση, τώρα η εικόνα του είναι εντελώς διαφορετική, καθώς ανακαινίστηκε πλήρως με γήπεδα, στέγες κλπ. Γενικότερα κάναμε παρεμβάσεις από το μικρότερο νηπιαγωγείο, ενδεικτικά αναφέρω αυτό της Γαληψού, μέχρι τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα που είναι το γυμνάσιο της Ελευθερούπολης», επισημαίνει σχετικά.

Προχωρά και επεκτείνεται το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων του δήμου Παγγαίου

Αναφερόμενος ειδικότερα στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο ήδη υλοποιείται, ο κ. Καλλινικίδης σημειώνει ότι «στην παρούσα φάση αναβαθμίζουμε ενεργειακά το γυμνάσιο και το ΕΠΑ.Λ. της Ελευθερούπολης, το δημοτικό της Νικήσιανης, τα δημοτικά Κοκκινοχώματος και Ποδοχωρίου. Ταυτόχρονα προγραμματίζουμε για το επόμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης να εντάξουμε το γυμνάσιο Νικήσιανης και το δημοτικό Μελισσοκομείου. Προβαίνουμε γενικότερα σε πολυεπίπεδες παρεμβάσεις».

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου τονίζει ακόμη ότι «προτεραιότητα μας είναι τα Α.Μ.Ε.Α., καθώς υλοποιείται ένα έργο αυτή τη στιγμή με τουαλέτες και ράμπες για Α.Μ.Ε.Α. σε πάρα πολλά από τα σχολεία μας».

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε και σε μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει, να έχουμε σχολεία σύγχρονα και στις υποδομές και στον εξοπλισμό…»

«Προβαίνουμε σε συνεχείς παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Όλα γίνονται με βάση τις ανάγκες και τον προγραμματισμό που έχουμε. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε και σε μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει, να έχουμε σχολεία σύγχρονα και στις υποδομές και στον εξοπλισμό. Σε πάρα πολλά σχολεία έχουν αγοραστεί υπολογιστές, αλλά και ο εξοπλισμός που απαιτείται. Προχωράμε σε αυτήν την κατεύθυνση, δεν αφήνουμε κανένα σχολείο πίσω. Λόγω και της ιδιότητας μου ως εκπαιδευτικός, ο δήμαρχος μου δίνει αρμοδιότητες κι εγώ με τη σειρά μου συνεργάζομαι άψογα με τις δυο σχολικές επιτροπές και με τους προέδρους της πρωτοβάθμιας τον κ. Δημητρακούδη και της δευτεροβάθμιας την κ. Μπενή, ώστε συντεταγμένα να προχωράμε και να κάνουμε παρεμβάσεις», επισημαίνει ακόμη στα όσα δηλώνει στον «Ε» ο Γιώργος Καλλινικίδης.

«Καταφέραμε να εξυγιάνουμε και τα οικονομικά των σχολικών επιτροπών – Θα συνεχίσουμε την επαφή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε τα σχολεία μας να είναι σύγχρονα και αντάξια των παιδιών μας…»

«Υπάρχει μια αγαστή συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές και με την εποπτεία του δημάρχου προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα σχολεία μας. Δεν τα πετύχαμε όλα, όμως προχωράμε και είμαστε σε καλό δρόμο. Θα συνεχίσουμε την επαφή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε τα σχολεία μας να είναι σύγχρονα και αντάξια των παιδιών μας. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα έλεγα ότι η εικόνα των σχολικών μονάδων του δήμου μας είναι πολύ καλή. Μπορεί ακόμη να δουλεύουν εργολάβοι μέσα σε κάποια σχολεία, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορεί σε λίγο καιρό μέσα στο καλοκαίρι να γίνουν όλα σε 59 σχολικές μονάδες. Υπάρχει μια μικρή ταλαιπωρία, αλλά δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Το θέμα είναι να γίνονται έργα παρά να υπάρχει στασιμότητα. Τέλος, καταφέραμε να εξυγιάνουμε και τα οικονομικά των σχολικών επιτροπών. Όταν αναλάβαμε η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή για παράδειγμα, είχε ένα χρέος 60.000 ευρώ. Έχουμε καταφέρει να εξυγιάνουμε τα οικονομικά και παρέχουμε καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες στα σχολεία μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», σημειώνει καταληκτικά στις δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα