Connect with us

Καβάλα

Αυξητική τάση στον τουρισμό, αλλά όχι η προσδοκώμενη…

Αυξητική-τάση-στον-τουρισμό,-αλλά-όχι-η-προσδοκώμενη…

Διαρκής αυξητική τάση του τουριστικού ρεύματος καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κεραμωτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Ωστόσο, ο κ. Μιχαηλίδης με έμφαση υπογράμμισε πως η σχετικά καλή εικόνα απέχει ακόμη αρκετά από το να χαρακτηριστεί η φετινή τουριστική περίοδος ως ικανοποιητική, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του, το διάστημα που απομένει έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, να «ισοφαρίσει» κατά κάποιο τρόπο τις απώλειες που έχουν σημειωθεί τα δυο τελευταία χρόνια.

«Γενικά η χρονιά θα κλείσει με ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τα προσδοκώμενα…»

«Στην Κεραμωτή είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια διαρκής αυξητική τάση της κίνησης, καθώς το κύριο τουριστικό ρεύμα προέρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας που η κυρίαρχη αγορά είναι αυτή της Ρουμανίας. Ωστόσο, είμαστε αρκετά πίσω από το να έχουμε ένα καλό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η περίοδος μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι το διάστημα που απομένει θα «ισοφαρίσει» λίγο τις προηγούμενες απώλειες. Γενικά η χρονιά θα κλείσει με ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τα προσδοκώμενα. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, όσον αφορά τον τουρισμό. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε μια αρνητική εξέλιξη που αφορά την επιστροφή των επισκεπτών από τη Ρουμανία στη χώρα τους, οι οποίοι θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα. Λογικό είναι πολλοί να έχουν αλλάξει τον προγραμματισμό τους κι αυτό θα έχει σίγουρα αντίκτυπο και στην περιοχή μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Σάββας Μιχαηλίδης.

«Ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε πολλές παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής μας, των υποδομών γενικότερα της Κεραμωτής…»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ώστε την επόμενη χρονιά τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα, όσον αφορά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.

«Ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε πολλές παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής μας, των υποδομών γενικότερα της Κεραμωτής, με το κάμπινγκ που έχει αναβαθμιστεί πολύ, αλλά και με τις παρεμβάσεις σε περιμετρικούς δρόμους και στο εσωτερικό δίκτυο. Έχουμε κάνει αγώνα δρόμου για να διατηρήσουμε την τροφοδοσία με πόσιμο νερό, κάτι που δεν είναι αυτονόητο και που γίνεται με μεγάλο κόπο. Σχεδιάζουμε έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να ολοκληρωθούν έργα ύδρευσης και φυσικά να δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, με τα δίκτυα ακαθάρτων που έχουν κατασκευαστεί, να γίνουν σωστά οι αποκαταστάσεις των ασφαλτικών και γενικότερα στην Κεραμωτή να δημιουργηθεί μια προβλήτα στο βορειοανατολικό τμήμα της, ο σχεδιασμός της οποίας τυγχάνει και της υποστήριξης της Περιφέρειας. Η προμελέτη παραδίδεται οσονούπω για να προκηρυχθεί το έργο από την ΠΑΜΘ, ώστε να έχουμε μετά δυο και πλέον έτη στα χέρια μας ένα καθαρά τεχνικό και απόλυτα σοβαρό επιχείρημα, μια ώριμη δηλαδή μελέτη, που θα αναζητά μόνο προϋπολογισμό, δηλαδή χρηματοδότηση, ώστε να δημιουργηθεί με ασφάλεια το περιβάλλον μετάβασης από και προς το νησί της Θάσου, το οποίο δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην Κεραμωτή, αλλά πολύ καλύτερες συνθήκες στο τουριστικό ρεύμα που έχει ούτως ή άλλως η Θάσος ως πρώτος προορισμός στην Περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νέστου.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βγούμε μπροστά στις εξελίξεις όπως πρέπει να είναι ένας δήμος σαν τον δήμο Νέστου»

«Το κρίσιμο μέγεθος τουριστικά για την περιοχή μας είναι στα χρόνια που έρχονται, γι’ αυτό κι εμείς οφείλουμε να έχουμε σοβαρές και ορθές βάσεις και προγραμματισμό, ώστε αυτά να αποτελέσουν πλεονέκτημα για την επόμενη μέρα κι όχι μειονέκτημα. Τα επιχειρησιακά μας σχέδια, στο σύνολο τους ένα προς ένα, δημιουργούν αυτές τις νέες συνθήκες. Εκτός από τον τουρισμό όμως πρέπει να δούμε και τον οικοτουρισμό, τον οποίο πρέπει από εδώ και πέρα να αναδείξουμε σε συνδυασμό με την αγροτική οδοποιία που προγραμματίζουμε για την άνοιξη του 2022, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα να δημιουργήσουμε ασφαλείς επισκεψιμότητες και στο κομμάτι του Νέστου, μέσα από προγράμματα του LEADER και τις αναπτυξιακές υποδομές διημέρευσης, φιλοξενίας, εστίασης και ψυχαγωγίας. Τα πράγματα νομίζω ότι αρχίζουν να ρέουν προς την κανονικότητα ή τουλάχιστον να διαφαίνεται ο ισοσκελισμός με ένα άδοξο παρελθόν τελευταία που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βγούμε μπροστά στις εξελίξεις όπως πρέπει να είναι ένας δήμος σαν τον δήμο Νέστου», υπογράμμισε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου.

Καλή η επιδημιολογική εικόνα του δήμου Νέστου στην παρούσα φάση, αλλά χρειάζεται προσοχή από όλους και εμβολιασμός για όσους δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα

Τέλος, ερωτηθείς για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει στην παρούσα φάση ο δήμος Νέστου, ο Σάββας Μιχαηλίδης απάντησε: «Ο δήμος Νέστου είναι σε καλό επίπεδο επιδημιολογικά, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Θα πρέπει να εισακουστούν οι εκκλήσεις των ειδικών για τον εμβολιασμό των πολιτών που δεν το έχουν κάνει, να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βεβαίως να μείνουμε όσο γίνεται πιο μακριά από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία θα χτυπήσει και τη δική μας περιοχή κάποια στιγμή. Είναι λογικό από τις μετακινήσεις ειδικά σε νησιά ότι μοιραία θα φέρουν τη μετάλλαξη σε όλη την Π.Ε. Καβάλας και γι’ αυτό όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο λιμάνι της Κεραμωτής

Γυναίκα-εντοπίστηκε-νεκρή-στο-λιμάνι-της-Κεραμωτής

Το πρωί της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2022 η Λιμενική Αρχή Κεραμωτής ενημερώθηκε για την ύπαρξη σορού γυναίκας εντός της θαλάσσιας περιοχής στον λιμένα Κεραμωτής.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου ανέσυραν την ανωτέρω σορό, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Καβάλας, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 38χρονη αλλοδαπή.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Δωρεά φορητού απινιδωτή στη μνήμη του Χρήστου Ρέμμου

Δωρεά-φορητού-απινιδωτή-στη-μνήμη-του-Χρήστου-Ρέμμου

Στην επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ενός φορητού απινιδωτή που δώρισε στον Δήμο Καβάλας ο κ. Θόδωρος Ρέμμος, στη μνήμη του πατέρα του Χρήστου Ρέμμου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Καβάλας, του Ερασιτέχνη ΑΟΚ και της ΠΑΕ ΑΟΚ, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου 2022 στο ΔΑΚ “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, οι εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ζεκή Μεμέτ Αλή και Λευτέρης Διακογιάννης.

Την επίδειξη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και των Αντιδημάρχων Αθλητισμού και Οικονομικών Υπηρεσιών, Κώστα Βακιρτζή και Γιάννη Προμούσα αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, θέτοντας παράλληλα διάφορα ερωτήματα, και οι εκπρόσωποι των ομάδων που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο φορητός απινιδωτής, με πρωτοβουλία των υπευθύνων για τη λειτουργία των δημοτικών γυμναστηρίων, τοποθετήθηκε δίπλα στη γραμματεία του κλειστού γυμναστηρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη αντιμετώπισης καρδιακού επεισοδίου.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης του πριν τη διεξαγωγή της σημερινής επίδειξης, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Ρέμμο για τη χορηγία του, όσο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στο Δήμο Καβάλας, καθώς και στους συλλόγους της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Τέλος, αναφερόμενος στον αείμνηστο Χρήστο Ρέμμο, επισήμανε πως με τη συνολική του προσφορά κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην εκπαίδευση και τον τοπικό αθλητισμό.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

«Πονοκέφαλος» για την Δ. Ε. Ελευθερών οι κυνηγοί από την Κύπρο

«Πονοκέφαλος»-για-την-Δ-Ε.-Ελευθερών-οι-κυνηγοί-από-την-Κύπρο

Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει στον Δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ελευθερών από την παρουσία πολλών κυνηγών που έρχονται οργανωμένα από την Κύπρο με σκοπό να κυνηγήσουν μέσα στον κάμπο πουλιά.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από το μέτρο, όμως ο νόμος για το κυνήγι που δεν έχει αλλάξει εδώ και εξήντα χρόνια τους καλύπτει. Έτσι ούτε το Δασαρχείο ούτε η Αστυνομία δεν μπορούν να επέμβουν.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι γιατί ναι μεν κυνηγούν εκτός αστικής περιοχής, όμως πολλοί εκτός του ότι βρίσκουν σκάγια ακόμα και μέσα στο σπίτι τους , βλέπουν να καταστρέφονται και οι ελαιώνες τους ή τα αμπέλια τους, αφού τα σκάγια τους διαλύουν τα νάιλον που σκεπάζουν τις καλλιέργειές τους και ότι άλλες κατασκευές έχουν κάνει για να τα προστατέψουν μέσα στον χειμώνα.

Για το θέμα αυτό έχει κάνει καταγγελία ο αντιδήμαρχος Ελευθερών κ. Χρήστος Πριονίδης και αναμένει να πάρει μια απάντηση από την πολιτεία αφού έχει δημοσιοποιήσει το θέμα, το οποίο αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ειδικότερα ο κ. Πριονίδης σε ανάρτησή του σημειώνει:

Ένα χρόνιο πρόβλημα που λαμβάνει χώρα πάντα τέτοιο καιρό είναι τα γκρουπ κυνηγών που έρχονται από Κύπρο και κυνηγάνε στον κάμπο των Ελευθερών με θράσος λες και τους ανήκει, αφού δεν σκέφτονται τις περιουσίες των αγροτών μας και με τις βολές τους τρυπάνε τα ναύλων, τα σταγονίδια, πολλές φορές δεξαμενές ποτίσματος, αλλά και κολόνες τις ΔΕΗ όπως πέρσι να θυμίσω που έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες το Δημοτικό Διαμέρισμα των Ελευθερών.

Το σημαντικότερο δε είναι οι ανθρώπινες ζωές! Αφού απευθύνθηκα τηλεφωνικά εγώ ο ίδιος (σ.σ.: ο Χρήστος Πριονίδης) στο Δασαρχείο πήρα την απάντηση πως δεν τους καλύπτει η νομοθεσία ώστε να μπορούν να επέμβουν και πως έχουν κάνει ενέργειες από το 2018 για να αλλάξει αυτό, αλλά μέχρι τώρα τίποτα.

Έτσι μίλησα με τον συνάδελφο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Μποσμπότη και του ζήτησα να δει το νομικό καθεστώς ώστε να παρθεί απόφαση που να απαγορεύει στα συγκεκριμένα γκρουπ το κυνήγι για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα