Connect with us

Περιφέρεια

Ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας

Ασφαλτοστρώσεις-προϋπολογισμού-2,4-εκατ-ευρώ-στο-οδικό-δίκτυο-της-ΠΕ.-Καβάλας

Για τις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, και θα συνεχιστούν, σε ένα μεγάλο τμήμα τού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενημέρωσε με συνέντευξη την Δευτέρα (10/7) ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Συγκεκριμένα, όλο το προηγούμενο διαστημα υλοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας ασφαλιστικές εργασίες, καθώς και συντήρησης οδοστρώματος, συνολικά σε 25.300 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας τού Εθνικού Οδικού Δικτύου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, καθώς και σε 34.640 τ.μ. του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου στο χερσαίο τμήμα της Π.Ε. Καβάλας, κόστους επίσης 1.200.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα τμήματα στα οποία ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις είναι τα κάτωθι:

ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 

– Τμήμα της υπ΄αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης, πριν την είσοδο της Νέας Καρβάλης.

– Τμήμα της υπ΄αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης στη ΒΙ.ΠΕ., έως τον κόμβο Πετροπηγής.

– Τμήματα της υπ’ αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας – Αμφίπολης, μεταξύ του Κοκκινοχώματος και της Ελευθερούπολης.

Το έργο θα συνεχιστεί σε τμήμα της υπ΄αριθμ.2  Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης.

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

– Τμήματα της 11ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ Παλαιοχωρίου και Νικήσιανης.

– Τμήμα της 10ης επαρχιακής μεταξύ της Γαληψού και Ορφανίου.

– Τμήματα της 6ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ του κόμβου της Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης με την 6η επαρχιακή οδό μέχρι τον κόμβο του αεροδρομίου.

– Τμήμα της 16ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ του οικισμού Αγίου Χριστοφόρου και των ορίων του νομού Δράμας.

– Τμήμα στην παραλιακή Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης.

– Τμήμα της Εθνικής Οδού Καβάλας – Δράμας.

Επισημαίνεται ότι το έργο θα συνεχιστεί σε τμήματα της 10ης Επαρχιακής Οδού μεταξύ του κόμβου Μυρτοφύτου έως τη Φωλεά, και μεταξύ της Κάρυανης προς το Ορφάνι.

Επίσης θα ασφαλτοστρωθεί και τμήμα της 11ης Επαρχιακής Οδού μετά τη Νικησιάνη προς τα όρια του νομού Σερρών.

Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στην Θάσο, σε συνολικά 54.775 τ.μ. του οδικού της δικτύου.

Επίσης, είναι προγραμματισμένες για τον προσεχή Οκτώβριο, ανάλογες – κατασκευαστικές και βελτιωτικές – παρεμβάσεις και σε επιπλέον 4.800 τ.μ. επιφανείας στους δρόμους του νησιού.

Ο κ. Πολίτης επισήμανε ότι “πρόκειται για αναγκαίες και σημαντικές παρεμβάσεις στο ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας”, σημειώνοντας πως έχει ήδη αιτηθεί την διεύρυνση του προαναφερθέντος εργολαβικού αντικειμένου με στόχο να αυξηθούν τα διαθέσιμα χρήματα και να γίνουν επιπλέον ασφαλτοστρώσεις.

Μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα επαναδημοπρατηθεί αντίστοιχο έργο στον ορεινό όγκο της Π.Ε. Καβάλας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας πρόσθεσε ότι στην πορεία υλοποίησης των έργων υπήρξαν εμπόδια και δυσκολίες με ενστάσεις, αλλά και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, από τον οποίο κινδύνευσε η υλοποίηση δύο εξ’ αυτών.

Όλες οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν με συντονισμένες ενέργειες, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Πολίτης η δραστική βελτίωση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καβάλας είναι ύψιστης προτεραιότητας και θα συνεχιστεί.

Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, και τον αναπληρωτή προϊστάμενό της Κώστα Κουνάκο που ήταν παρών στην συνέντευξη, για τις άοκνες προσπάθειές τους, με δεδομένη και την έλλειψη προσωπικού.

Από την πλευρά του ο κ. Κουνάκος διευκρίνισε ότι οι ασφαλτοστρώσεις συνοδεύονται πάντα και άμεσα από νέες διαγραμμίσεις του οδοστρώματος, συμπληρώνοντας πως η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, παρά την έλλειψη προσωπικού, καταβάλλει διαρκή και μεγάλη προσπάθεια για την καλή κατάσταση ενός οδικού δικτύου 700 χιλιομέτρων.

Συνεχάρη και εκείνος με την σειρά του τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης, οι οποίοι, όπως τόνισε, υπερβάλλουν εαυτούς για να φέρνουν εις πέρας κάθε φορά τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Περιφέρεια

Ο Πρέσβης της Κίνας στον Θόδωρο Μαρκόπουλο

Ο-Πρέσβης-της-Κίνας-στον-Θόδωρο-Μαρκόπουλο

Την Α.Ε. τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κ. Fang Qiu υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας του στην περιοχή μας καθώς όπως ανάφερε: «Υπάρχουν πάντα δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας ή ανάληψη άλλων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών οι οποίες μπορεί να έχουν διεθνή και διακρατικό χαρακτήρα, καθώς η περιοχή μας βρίσκεται σε ένα καίριο σημείο που προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης».

Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη κ. Χαράλαμπος Δαλκίτζης ευχαρίστησε με την σειρά του την Α.Ε. τον Πρέσβη για την τριήμερη επίσκεψή του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανάπτυξης εμπορικών, οικονομικών, τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Α.Ε. ο Πρέσβης της Κίνας κ. Fang Qiu δήλωσε ενθουσιασμένος από την ομορφιά της πόλης, την φιλοξενία και την θερμή υποδοχή. Δήλωσε ότι θεωρεί τιμή και χαρά την επίσκεψή του στον τόπο μας με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στην εκπαίδευση, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την ενέργεια κ.α. Ανέφερε επίσης ότι φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ελλάδας.      

Ακολούθησε σύσκεψη όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, επίσης ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του ΔΠΘ Καθηγητής Νικόλαος Βορδός, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Καβάλας κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο Αρχαιολόγος κ. Μιχάλης Λυχούνας και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Κυπραίος κ.α.

Ο κ. Μαρκόπουλος προσέφερε στον Κινέζο Πρέσβη μία πλακέτα από την Καβάλα, ένα φωτογραφικό λεύκωμα από την Καβάλα.

Ακολούθως ο κ. Πρέσβης της Κίνας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης του ΔΠΘ στην πόλη μας όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπρύτανης καθ. κ. Κ. Χαλιορής, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Δήμου Παγγαίου και την εταιρεία ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Θ. Μαρκόπουλος: Μένει ένα τυπικό έγγραφο για το φράγμα του Μαρμαρά

Θ.-Μαρκόπουλος:-Μένει-ένα-τυπικό-έγγραφο-για-το-φράγμα-του-Μαρμαρά

«Είχα πει κάποτε ότι αν δεν λυθεί το θέμα με το φράγμα του Μαρμαρά επί των ημερών της διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη και εμού, δεν θα λυθεί ποτέ. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει μία μεγάλη προσπάθεια, που επιβεβαιώθηκε δημόσια από τη γενική γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την κ. Ζέρβα».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις του πολύπαθου έργου που αφορά το φράγμα του Μαρμαρά.

Μένει ένα τυπικό έγγραφο

«Θα βγει απόφαση αυτές τις μέρες που θα εντάξει και τα υποέργα, δηλαδή τα χρήματα για το έργο και μετά θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη της ολοκλήρωσης του φράγματος και της πρώτης πλήρωσης με νερό, ώστε να βρεθεί ένας ανάδοχος να αναλάβει το έργο. Είναι μία δύσκολη διαδικασία, η οποία μας έφαγε ατελείωτες ώρες συζητήσεων, πολλά έγγραφα, e-mail, παρεμβάσεις, αλλά τέλος πάντων το έργο έχει εξασφαλίσει πλέον τη χρηματοδότησή του. Μένει ένα έγγραφο τυπικό θα τολμούσα να πω για να πάμε παρακάτω», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. 

Το έργο έχει φτάσει στο 95% όσον αφορά την κατασκευή του φράγματος

«Το θέμα είναι να εξασφαλίσουμε να γίνει το φράγμα, να το γεμίσουμε νερό, να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και το επόμενο βήμα είναι αυτό του αρδευτικού δικτύου που είναι πολύ σημαντικό επίσης. Το πιο σημαντικό είναι να γεμίσει το φράγμα με νερό. Το έργο έχει φτάσει στο 95% όσον αφορά την κατασκευή του φράγματος. Πρέπει να προσθέσουμε ότι χρειάζονται εργασίες για την πρώτη πλήρωση και τις επιπλέον ενέργειες που πρέπει να χρηματοδοτηθούν, γιατί έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις, καθώς μιλάμε για περίφραξη, μιλάμε για δρόμους και πολλά άλλα που δεν υπήρχαν», υπογράμμισε καταληκτικά ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Άγγελου Συρίγου με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο

Συνάντηση-του-Άγγελου-Συρίγου-με-τον-Θόδωρο-Μαρκόπουλο

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Συνάντηση του Άγγελου Συρίγου με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και βουλευτής ΝΔ κ. Άγγελος Συρίγος, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Καβάλα προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος καλωσορίζοντας τον κ. Συρίγο δήλωσε: «έχουμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχόμαστε έναν άνθρωπο που είναι ταυτοχρόνως διακεκριμένος επιστήμονας που χαρακτηρίζεται από τις σοβαρές αναλύσεις στον τομέα των διεθνών σχέσεων, ο οποίος στις μέρες μας έχει ραγδαίες εξελίξεις» και συνεχάρη τη ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας για την πρόσκληση που απηύθυνε στον κ. Συρίγο για το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας, τα οποία πρέπει να προχωρήσουν και στα οποία ζήτησε τη συνδρομή του π.χ. ο οδικός άξονας Ε61 που δεν έχει βρει τη χρηματοδότηση την οποία χρειάζεται για να προχωρήσει, το ζήτημα της λίμνης που έχει δημιουργηθεί στα Τενάγη Φιλίππων η οποία περνάει τα 25 χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένα, υπογραμμίζοντας ότι: «Για τον λόγο αυτό έχει πραγματοποιηθεί μία συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σκοπό να βρεθεί ένας τρόπος και να χρηματοδοτηθούν τα έργα που χρειάζονται και επιπλέον να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι τελικά φέτος δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους». Επεσήμανε την καλή συνεργασία με τη Διοίκηση σε εθνικό επίπεδο αλλά και τους ανθρώπους οι οποίοι στελεχώνουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Καβάλας και στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ο κ. Συρίγος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή και αναφέρθηκε στην πρόσκληση της ΔΕΕΠ να είναι ομιλητής στην εκδήλωση για τις Παγκόσμιες Γεωπολιτικές Αλλαγές και τη θέση της Ελλάδας. Αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της θέσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η οποία περιλαμβάνει τα δύο από τα πέντε μεγάλα λιμάνια της Ελλάδας (Καβάλα και Αλεξανδρούπολη), επισημαίνοντας ότι η ΠΑΜΘ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας και ανέφερε χαρακτηριστικά:
 «Η περιοχή μας σιγά-σιγά μετατρέπεται σε είσοδο και έξοδο προϊόντων προς τα Βαλκάνια αλλά και την Ουκρανία και τα δύο λιμάνια μπορούν να λειτουργούν συμπληρωματικά το ένα προς το άλλο. Άρα, η έμφαση η οποία πρέπει να δοθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι πώς θα μετατρέψουμε σε κόμβο τα δύο λιμάνια και πώς θα τα διασυνδέσουμε και σιδηροδρομικά».

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας ΠΑΜΘ κ. Παναγιώτης Χαλβατζής και η πρόεδρος και μέλη της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας πρόσφερε στον κ. Συρίγο μία αναμνηστική πλακέτα από την Καβάλα και μία πολυτελή έκδοση της ΠΑΜΘ για την Ανατολική Μακεδονία.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα