Connect with us

Καβάλα

Αρκούδα κάνει «βόλτες» στον ορεινό όγκο του Παγγαίου

Αρκούδα-κάνει-«βόλτες»-στον-ορεινό-όγκο-του-Παγγαίου

Στέργιος Κεχαγιάς: Έχουν εντοπιστεί ίχνη σε δέντρα και σε πολλά σημεία περιττώματα / Δεν χρειάζεται πανικός / Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε μια συνάντηση μαζί της

Την προσοχή όλων όσοι κινούνται στον ορεινό όγκο του Παγγαίου, εφιστά ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του ομώνυμου δήμου, Στέργιος Κεχαγιάς, μετά τις αναφορές για ίχνη αρκούδας στην ευρύτερη περιοχή.

Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο κ. Κεχαγιάς σημείωσε ότι οι περισσότερες αναφορές έχουν να κάνουν με την περιοχή του Παλαιοχωρίου και προς Νικήσιανη, ενώ σημείωσε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί για την παρουσία του άγριου ζώου.

Μάρτιο του 2020 και Μάιο του 2021 είχε εμφανιστεί και πάλι αρκούδα στην περιοχή

«Όντως έχει προκαλέσει αίσθηση η παρουσία αρκούδας στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου. Δεν είναι πρώτη φορά που εμφανίζεται αρκούδα στα όρια του Δήμου μας, καθώς για πρώτη φορά καταγράφηκε εμφάνισή της τον Μάρτιο του 2020. Είχαμε επανεμφάνισή της μετά τον Μάιο του 2021 και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πιο αισθητή η παρουσία της, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κυρίως εργαζομένων στο δάσος. Έχουν εντοπιστεί ίχνη της αρκούδας ή των αρκούδων σε δέντρα και σε πολλά σημεία περιττώματα, ενώ υπάρχει και η φήμη ότι κάποιος την έχει δει. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει εντοπιστεί είναι ίχνη που δηλώνουν την παρουσία του άγριου ζώου», ανέφερε αρχικά ο κ. Κεχαγιάς. 

«Θα πρέπει να είμαστε όλοι συγκρατημένοι, δεν χρειάζεται να τρομοκρατούμε τους πολίτες…»

«Μιλάμε για πιο έντονη παρουσία του ζώου στην περιοχή του Παλαιοχωρίου και στην διαδρομή προς Νικήσιανη. Υπάρχουν και κάποιες αναφορές από την πλευρά του σερραϊκού Παγγαίου, γι’ αυτό και μιλάμε με τον Δήμο Αμφίπολης, με τον οποίο έχουμε υπογράψει κι ένα μνημόνιο συνεργασίας. Αυτή τη στιγμή όλες οι υπηρεσίες είναι ενημερωμένες, καταγράφουν τη συμπεριφορά και την πορεία του ζώου με τη συγκέντρωση πληροφοριών. Από ‘κει και πέρα θα πρέπει να είμαστε όλοι συγκρατημένοι, δεν χρειάζεται να τρομοκρατούμε τους πολίτες», πρόσθεσε στη συνέχεια όσων δήλωσε στον «Ε» ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου. 

Σύσταση ειδικής επιτροπής στην Π.Ε. Καβάλας

«Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι από τις αρχές του έτους έχει ιδρυθεί μία επιτροπή σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τον αντίστοιχο διευθυντή δασών ως πρόεδρο, η οποία ουσιαστικά διαχειρίζεται και συντονίζει περιστατικά προσέγγισης αρκούδας και ανθρώπου, τη διαμόρφωση προτάσεων και τη λήψη σχετικών ενεργειών και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων, η οποία ουσιαστικά είναι αυτή που θα έχει και την κύρια ευθύνη για την λήψη οποιουδήποτε μέτρου απαιτηθεί», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Κεχαγιάς.

Μην αφήνετε τροφές μέσα στο δάσος ή έξω από κάδους σε ορεινούς οικισμούς – Κάντε θόρυβο όταν κινείστε στο δάσος – Έχετε μαζί σας σφυρίχτρα

Για το τι πρέπει να προσέχουμε γενικότερα, ο Στέργιος Κεχαγιάς σημείωσε: «Σίγουρα η συνάντηση με ένα άγριο ζώο και ειδικά με μία αρκούδα είναι μία αξέχαστη εμπειρία, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη ιδιαίτερη προσοχή. Είναι δύσκολη η συνύπαρξή μας μ’ αυτόν τον ευγενικό γίγαντα της φύσης. Οτιδήποτε έχει σχέση με την τροφική πηγή για την αρκούδα θα πρέπει να διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αποτελεί πόλο έλξης για το ζώο. Να μην αφήνουμε δηλαδή τρόφιμα σε δασώδεις περιοχές, ενώ ακόμη και οι κάδοι που βρίσκονται περιφερειακά των οικισμών που βρίσκονται στο σύνολο του όρους Παγγαίου, θα πρέπει να είναι καθαροί, γιατί όταν είναι νηστική η αρκούδα θα καταφύγει οπουδήποτε. Όλες οι οργανώσεις που ασχολούνται με το κεφάλαιο αρκούδα έχουν καταγράψει στις σελίδες τους πάρα πολλές προειδοποιήσεις και αναφορές για τη συμπεριφορά μας απέναντι σε μία αρκούδα. Γενικότερα όλοι μας θα είμαστε προσεκτικοί όταν κινούμαστε μέσα στο δάσος. Θα πρέπει να δημιουργούμε θόρυβο έχοντας μια σφυρίχτρα για παραδειγμα μαζί μας, γιατί είναι κάτι που ενοχλεί την αρκούδα και την απομακρύνει».

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές από αρκούδα στην περιοχή του Παγγαίου

«Το πώς θα διαχειριστούμε ένα περιστατικό συνάντησης με ένα ζώο πάνω από δύο μέτρα και πάνω από 200 kg είναι ένα άλλο ζήτημα. Είχαμε πρόσφατα το τραγικό περιστατικό στα βουνά της Δράμας, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όλοι. Το 2021 είχαμε καταστροφές σε κυψέλες ακόμη και σε κάποιες μικρές στάνες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές. Όσοι θέλουν πληροφόρηση μπορούν να καταφεύγουν στο Δασαρχείο που έχει και την ευθύνη, όπως και η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων στην περίπτωση συνάντησης αρκούδας και ανθρώπου. Να έχουμε το νου μας γενικότερα και να έχουμε κάποιο εργαλείο που να παράγει ήχο, όπως είναι μια σφυρίχτρα», επισήμανε καταληκτικά σε όσα δήλωσε για το θέμα στον «Ε» ο κ. Κεχαγιάς. 

Οδηγίες της Διεύθυνσης Δασών με αφορμή την αρκούδα στο Παγγαίο

Με αφορμή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την εμφάνιση αρκούδας στο Παγγαίο όρος, παρακαλούνται οι κάτοικοι της ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους τις βραδινές ώρες και σε περίπτωση που αντιληφθούν εμφάνιση αρκούδας να ενημερώσουν αμέσως το Δασαρχείο Καβάλας, καλώντας τους αριθμούς 2313309940, 2313309961 ή το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ή το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στον αριθμό 1591.
Για την πληρέστερη ενημέρωση και ασφάλεια των πολιτών της Π.Ε. Καβάλας, ακολουθούν οδηγίες και μέτρα προφύλαξης, σε περιπτώσεις προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές.
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ:
• Έγκαιρη συλλογή καρποφόρων δέντρων και αποφυγή συγκέντρωσης δεύτερης διαλογής καρπών εντός ορίων των καλλιεργειών.
• Συλλογή απορριμμάτων από εξωτερικούς χώρους, πλατείες, αυλές σπιτιών καθώς και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί τροφική πηγή για την αρκούδα.
• Αποφυγή ρίψης απορριμμάτων έξω από τους κάδους στις περιοχές που έχει παρατηρηθεί κίνηση ή αποτελούν βιότοπο της αρκούδας, ώστε οι κάδοι να είναι καθαροί τη νύχτα.
• Επισκευή περιφράξεων ή τοποθέτηση ηλεκτροφόρας περίφραξης όπου είναι δυνατόν, για την προστασία του γεωργικού, κτηνοτροφικού και μελισσοκομικού κεφαλαίου.
• Επαρκής φωτισμός περιμετρικά των οικοπέδων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων κλπ.
• Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στους κατόχους των οικόσιτων ζώων και τους κτηνοτρόφους οι οποίοι θα πρέπει να ασφαλίζουν κατά τις νυχτερινές ώρες τα ζώα τους και να μην αφήνουν εκτεθειμένα νεκρά ζώα.
• Φύλαξη κοπαδιών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από ποιμενικούς σκύλους.
• Αποφυγή ρίψης οικιακών απορριμμάτων σε σκουπιδότοπους και διατήρησης αυτών σε κατοικημένες περιοχές, οικισμούς.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΑΡΚΟΥΔΑΣ στην ύπαιθρο θα πρέπει να ακολουθούνται οι παρακάτω κατευθύνσεις:

• Θα πρέπει να αφεθεί ο ανοιχτός χώρος (διάκενο δάσους, δρόμος) προς την αρκούδα προκειμένου να έχει ελεύθερο χώρο διαφυγής ώστε να μην αισθανθεί εγκλωβισμένη και να φύγει, γιατί διαφορετικά πιθανόν να αντιδράσει απειλητικά προς τον άνθρωπο.
• Η αρκούδα δεν πρέπει να αισθανθεί ότι απειλείται.
• Να κρατηθεί η ψυχραιμία του ανθρώπου που θα συναντήσει την αρκούδα και να μείνει ακίνητος. Να μην τρέξει ο άνθρωπος.
• Η αρκούδα όταν συναντήσει πεζό άνθρωπο συνήθως σηκώνεται όρθια στα δυο πίσω πόδια της. Αυτό το κάνει για να μυρίσει τον αέρα προκειμένου να ερευνήσει τι είναι αυτό που εμφανίστηκε μπροστά της διότι έχει ισχυρή όσφρηση και αδύνατη όραση. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να την εκλάβει αυτή την κίνηση της αρκούδας ως κίνηση προς επίθεση και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χάσει την ψυχραιμία του και να της επιτεθεί με ξύλα, κλαδιά, πέτρες κλπ.
• Το πιο πιθανό είναι ότι μέχρι ο άνθρωπος να σκεφθεί τα παραπάνω η αρκούδα θα έχει φύγει.
• Υπόψη ότι η αρκούδα είναι ικανή να τρέξει πολύ γρήγορα, αλλά δεν είναι ικανή να ανέβει γρήγορα μια πλαγιά βουνού με απότομη κλίση καθώς δυσκολεύεται επειδή είναι πελματοβάμων ζώο (πατάει ολόκληρο το πέλμα των ποδιών της στο έδαφος).
• Υπόψη ότι η αρκούδα είναι καλός αναρριχητής και σκαρφαλώνει επάνω στα δένδρα.
• Είναι νυκτόβιο ζώο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεκουράζεται ή κοιμάται.
• Η αρκούδα κινείται κυρίως από το σούρουπο ως την αυγή.
• Ενοχλείται από τους θορύβους καθώς και από τον θόρυβο των οχημάτων ενώ απομακρύνεται πριν γίνει αντιληπτή από τον άνθρωπο. Πρέπει να κάνετε θόρυβο εφόσον βρίσκεστε σε δασική περιοχή ή να μιλάτε διαρκώς. Έχετε υπόψη ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την περιοχή ως πέρασμα.

Τονίζεται ότι η καφέ αρκούδα είναι απόλυτα προστατευόμενο είδος με βάση την εθνική νομοθεσία [άρθρο 258, παρ. 2ε και 2ζ (ΝΔ 86/69) του Δασικού Κώδικα], ενώ περιλαμβάνεται και ως είδος προτεραιότητας στα παραρτήματα ΙΙ και IV της Οδηγίας των Οικοτόπων (92/43/EΟΚ). Επίσης, περιλαμβάνεται στο παράρτημα ΙΙ της Σύμβασης της Βέρνης ως είδος υπό αυστηρή προστασία, ενώ το εμπόριό της καθώς και το εμπόριο τμημάτων της απαγορεύεται σύμφωνα με τη Σύμβαση CITES.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΑΣΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΑΝΝΗΣ

Δασολόγος με βαθμό Α΄

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Μάρκος Δέμπας: Αφουγκράζομαι ότι η Καβάλα θέλει την αλλαγή

Μάρκος-Δέμπας:-Αφουγκράζομαι-ότι-η-Καβάλα-θέλει-την-αλλαγή

Για την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δήμο Καβάλας, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.

«Προχωράμε, έχουμε δρόμο μπροστά μας, έχουμε χρόνο για να αφουγκραστούμε, να γίνουν οι ζυμώσεις, οι απαιτούμενες επαφές και ο σχεδιασμός μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας.

Απαιτούνται αλλαγές, πρέπει να σπάσουμε αυγά σε πολλά πράγματα, προκειμένου να παρθούν σωστές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ροή

«Ο δήμος Καβάλας θέλει πολλή δουλειά κι αυτό γιατί έχει πολλά ζητήματα που πρέπει πραγματικά να αποτελέσουν προτεραιότητα. Απαιτούνται αλλαγές, πρέπει να σπάσουμε αυγά σε πολλά πράγματα, προκειμένου να παρθούν σωστές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ροή, την αναπτυξιακή πορεία του δήμου Καβάλας. Αυτό το διάστημα γίνεται η οργάνωση αυτή, έχουμε επαφές με κόσμο, με νέους που θέλουν να ασχοληθούν, αλλά έχουν και πολύ σημαντικές ιδέες και απόψεις κι εδώ είναι το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί. Διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κόσμος στο τέλος θα πρέπει να καταλάβει το όραμα, τους στόχους και για ποιο λόγο υπάρχει κάτι διαφορετικό για να μπορέσει να πάει μπροστά ο δήμος Καβάλας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Μάρκος Δέμπας. 

Αφουγκράζομαι ότι η Καβάλα θέλει την αλλαγή, θέλει κάτι καλύτερο να γίνει κι αυτό που μας αξίζει πραγματικά να το διεκδικήσουμε

«Έχουμε δουλειά, έχουμε χρόνο που δουλεύει υπέρ μας και από ‘κει και πέρα πολύ σύντομα θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε. Θα διεκδικήσω τον δήμο Καβάλας, δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Έχουμε σχεδόν δυόμιση χρόνια ακόμη, είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς ζυμώνεται εδώ και καιρό, δεν έχει αλλάξει κάτι μέσα μου και μ’ αυτά που ακούω. Αφουγκράζομαι ότι η Καβάλα θέλει την αλλαγή, θέλει κάτι καλύτερο να γίνει κι αυτό που μας αξίζει πραγματικά να το διεκδικήσουμε. Μακάρι σε αυτήν την προσπάθεια να ενωθούμε πολλοί περισσότεροι, να μην υπάρχουν ούτε κόντρες, ούτε αντιπαραθέσεις γιατί το κοινό καλό είναι πάνω απ’ όλα για τους Καβαλιώτες, η πόλη μας να γίνει φιλική, να αναπτυχθεί και ν’ αφήσουμε κι εμείς ένα θετικό αποτύπωμα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Γιάννης Κελγιώργης: Ακούσαμε μέτρα που αφορούν το αύριο ενώ το πρόβλημα είναι σήμερα

Γιάννης-Κελγιώργης:-Ακούσαμε-μέτρα-που-αφορούν-το-αύριο-ενώ-το-πρόβλημα-είναι-σήμερα

Απογοητευμένος δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, αναφορικά με τα όσα εξήγγειλε από τη Δ.Ε.Θ. ο πρωθυπουργός, καθώς κανένα από τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.

«Ως Εμπορικός Σύλλογος και δεδομένων των συνθηκών που βιώνουν οι εμπορικές επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά την άλλη, στείλαμε ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό, προκειμένου κάποια μέτρα να συμπεριληφθούν στην Δ.Ε.Θ.», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Το πρόβλημα είναι σήμερα κι όχι αύριο ή ύστερα από 10 χρόνια

«Αυτό που αποκομίσαμε τους τελευταίους μήνες ήταν ότι φέτος είναι η χρονιά σας, φέτος η έκθεση θα είναι αφιερωμένη στην μικρομεσαία επιχείρηση, στον αυτοαπασχολούμενο κι όπως είναι λογικό είχαμε δημιουργήσει όλοι μας μέσα μας προσδοκίες ότι κάποια στιγμή θα έχουμε ανακοινώσεις στην έκθεση που ν’ αφορούν εμάς, όπως η κατάργηση του τεκμαρτού και πολλά άλλα. Αντ’ αυτού δεν είδαμε τίποτα για το σήμερα, γιατί το πρόβλημα είναι σήμερα κι όχι αύριο ή ύστερα από 10 χρόνια. Είδαμε μέτρα που αφορούν καθαρά το αύριο, όπως τη μείωση του 5% της προκαταβολής φόρου που θα ισχύσει από το 2029», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιάννης Κελγιώργης. 

Βρέθηκα στην Δ.Ε.Θ., είδα αρκετούς συναδέλφους πρόεδρους από όλη την επικράτεια, είδα μία απογοήτευση που την έχουμε κι εμείς

«Δεν ακούσαμε τίποτα απολύτως που να αφορά τον εμπορικό κόσμο. Την Κυριακή βρέθηκα στην Δ.Ε.Θ., είδα αρκετούς συναδέλφους πρόεδρους από όλη την επικράτεια, είδα μία απογοήτευση που την έχουμε κι εμείς εδώ στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και οι συνάδελφοί μου, καθώς προσδοκούσαμε να δούμε πράγματα. Δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Η επιχειρηματικότητα έχει πρόβλημα σήμερα, δεν έχει πρόβλημα ύστερα από τρία και τέσσερα και δέκα χρόνια. Ας ανακοίνωνε τουλάχιστον κάτι που να έλεγε αυτό είναι για τα παιδιά σας δεν αφορά εσάς», σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Αν δεν βλέπεις τίποτα προεκλογικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών

«Εμείς θέλαμε λύσεις για πολλά ζητήματα σήμερα. Η υψηλή φορολόγηση, οι τραπεζικές προμήθειες που έχουν φτάσει στον Θεό και αυξάνονται κάθε μήνα ανεξέλεγκτα, δεν υπάρχει αφορολόγητο για τους συναδέλφους μας, δεν μπορεί κάποιος να πάρει ένα χιλιάρικο αφορολόγητο, καθώς φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Το τεκμαρτό, η κατάργηση διαφόρων τελών που υπάρχουν πάνω σε επιχειρήσεις και πολλά άλλα. Συνολικά 13 μέτρα είχαμε ζητήσει, ώστε να τα δει ο πρωθυπουργός και να δοθούν λύσεις, αλλά δεν κοίταξαν τίποτα απολύτως. Θα θυμίσω ότι φέτος είναι μία προεκλογική χρονιά και αν δεν βλέπεις τίποτα προεκλογικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Κελγιώργης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Καβάλας

Ο-Μανώλης-Χριστοδουλάκης-επισκέφθηκε-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Στο Επιμελητήριο Καβάλας βρέθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καβάλα, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι βασικοί παραγωγικοί και οικονομικοί πυλώνες της περιοχής, με αναφορές στον τουρισμό, τη μεταποίηση, την εξαγωγική δραστηριότητα, τον πρωτογενή τομέα και την εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η περιορισμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, το αυξημένο λειτουργικό κόστος και οι γενικότερες δυσκολίες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου επισημάνθηκε η ανάγκη για ουσιαστικότερη συνεργασία και διαβούλευση της Πολιτείας με τους παραγωγικούς φορείς και τα Επιμελητήρια, ώστε οι αποφάσεις οικονομικής πολιτικής να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, παρέδωσε στον κ. Χριστοδουλάκη υπόμνημα με τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς και προτάσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δημιουργία ενός πιο σταθερού και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναγιωτίδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα