Connect with us

Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Το αποχετευτικό δίκτυο λειτουργεί κανονικά στην περιοχή της Παναγίας

Απόστολος-Χρόνης:-Το-αποχετευτικό-δίκτυο-λειτουργεί-κανονικά-στην-περιοχή-της-Παναγίας

Διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα τοπικού μέσου, που αναφέρεται σε λύματα στη θάλασσα κάτω από την περιοχή της Παναγίας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης.

«Έχουμε καθημερινά πολλά ζητήματα στα δίκτυα, κυρίως αποχέτευσης, τα οποία όμως οφείλονται κυρίως τα φερτά υλικά, δηλαδή σε μωρομάντηλα, στα υγρά πανάκια καθαρισμού και είδη ατομικής υγιεινής. Έχουμε άπειρες εμφράξεις σε πολλά δίκτυα. Δεν έχουμε καμία βλάβη στην Παναγία και λειτουργεί το δίκτυο κανονικά. Ενημερώθηκα το πρωί της Δευτέρας (21/8) από τον υπεύθυνο, δεν υπάρχει απολύτως καμία βλάβη. Απλά έχουμε συνηθίσει πολλές φορές τα παραμύθια! Είμαστε συνηθισμένοι με τους συγκεκριμένους ανθρώπους στα παραμύθια. Ένα παραμυθάκι ακόμη είναι και τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει καμία απολύτως βλάβη», ξεκαθάρισε για το θέμα μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Χρόνης.

«Τελικά στην Ραψάνη πήγαν όλα καλά, αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη και από την περασμένη εβδομάδα άρχισε να γίνεται και αποκατάσταση στο οδόστρωμα και σε λίγο δεν θα θυμίζει τίποτα τη βλάβη που είχαμε στη συγκεκριμένη περιοχή…»

Σε σχέση με την παραλία της Ραψάνης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας τόνισε: «Θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τα δίκτυα αποχέτευσης, τα οποία όλα περνάνε στο παραλιακό μέτωπο. Έχουμε πέντε αντλιοστάσια στο παραλιακό μέτωπο με πολλούς αγωγούς φυσικά. Ήταν μία άτυχη στιγμή, μας έσπασε αγωγός, αλλά ευτυχώς προλάβαμε τελικά και δεν χύθηκαν λύματα εκεί. Ευτυχώς διορθώθηκε η βλάβη πάρα πολύ σύντομα και βγήκε άμεσα και το αποτέλεσμα των μετρήσεων και είχαμε την άρση απαγόρευσης κολύμβησης. Την απαγόρευση εμείς την είχαμε ζητήσει για προληπτικούς λόγους, γιατί φοβηθήκαμε ότι μπορεί να υπήρχαν λύματα εκεί. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Καβαλιώτες, είπαμε ότι πρέπει να τους προστατεύσουμε, ώστε αν χυθούν λύματα να μην είναι μέσα στη θάλασσα οι άνθρωποι. Τελικά πήγαν όλα καλά, αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη και από την περασμένη εβδομάδα άρχισε να γίνεται και αποκατάσταση στο οδόστρωμα και σε λίγο δεν θα θυμίζει τίποτα τη βλάβη που είχαμε στη συγκεκριμένη περιοχή».

«Το σημαντικό που έχουμε πετύχει είναι να έχει όλος ο κόσμος αδιάλειπτα νερό. Και αυτό το πετύχαμε μέχρι σήμερα και μάλιστα φέτος που οι καταναλώσεις έχουν ξεφύγει από κάθε προηγούμενο…» «Το ίδιο μπορεί να συμβεί οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή, δεν αποκλείεται τίποτα. Αυτά δεν είναι στο χέρι μας να τα λύσουμε άμεσα. Εμείς κάνουμε τις συντηρήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εξοπλισμό μας. Σε όλα τα αντλιοστάσια που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο, έχουμε φροντίσει ακόμη από το χειμώνα και έγινε καθαρισμός των αντλιοστασίων, ώστε να μην έχουμε προβλήματα παρά το γεγονός ότι έχουμε πάρα πολλούς τουρίστες, οι οποίοι δεν είναι συνηθισμένοι στα δικά μας δίκτυα και πετάνε μέσα στις τουαλέτες και στις αποχετεύσεις πράγματα. Για αυτό ζητάμε και από αυτούς που έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια να ενημερώνουν αυτούς τους τουρίστες, ότι απαγορεύεται να πετάνε είδη ατομικής υγιεινής μέσα στην τουαλέτα. Τρέχουν τα παιδιά μέρα νύχτα μόλις προκύπτει κάποια έμφραξη, κάποιο βούλωμα, το αποκαθιστούν άμεσα. Δεν είχαμε άλλα προβλήματα φέτος το καλοκαίρι, δεν είχαμε άλλα προβλήματα με τα δίκτυα ύδρευσης φέτος το καλοκαίρι. Όλοι οι τεχνίτες μας είναι συνεχώς στο δρόμο, ώστε να μη λείψει το νερό από κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι το καταφέραμε μέχρι αυτή τη στιγμή. Ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά σε ό,τι αφορά τις βλάβες. Το σημαντικό που έχουμε πετύχει είναι να έχει όλος ο κόσμος αδιάλειπτα νερό. Και αυτό το πετύχαμε μέχρι σήμερα και μάλιστα φέτος που οι καταναλώσεις έχουν ξεφύγει από κάθε προηγούμενο. Οι καταναλώσεις σε όλα τα δίκτυα μας, σε όλους τους οικισμούς και φυσικά στην πόλη της Καβάλας είναι τεράστιες. Μου λένε ότι στο Παληό τέτοιες καταναλώσεις δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξανά στην ιστορία. Αυτή είναι η αλήθεια, όλος ο Δήμος είναι γεμάτος με τουρίστες. Αυτό θέλουμε. Τουρίστες που έρχονται για να αφήνουν τα χρήματά τους εδώ, για να μπορούμε να επιβιώσουμε και εμείς», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Χρόνης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ο επαγγελματικός κόσμος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα

Ο-επαγγελματικός-κόσμος-έστειλε-ξεκάθαρο-μήνυμα

Μάρκος Δέμπας: Η καμπάνα κι όχι το καμπανάκι που χτύπησε, νομίζω ότι τους έχει ταρακουνήσει / Ζούμε απίστευτα πράγματα με αυτό το φορολογικό και γι’ αυτό ήρθε αυτή η αντίδραση από τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Ο επαγγελματικός κόσμος της χώρας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ήδη κάποιες δηλώσεις εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις. Η καμπάνα κι όχι το καμπανάκι που χτύπησε, νομίζω ότι τους έχει ταρακουνήσει και πραγματικά θα πρέπει να δουν το τι συμβαίνει».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, στις οποίες οι ελεύθεροι επαγγελματίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά για το θέμα της φορολόγησής τους με το νέο σύστημα.

«Ο σοφός λαός πάλι με την ψήφο του έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε, ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει…»

«Το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν παράλληλα πολλαπλό προς όλα τα κόμματα. Νομίζω ότι ο σοφός λαός πάλι με την ψήφο του έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε, ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει με την καθημερινότητα, μέσα στην οποία είναι και το ζήτημα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Εμείς από την πρώτη στιγμή και ως Επιμελητήριο Καβάλας και ως επιμελητηριακή κοινότητα, είπαμε ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο ουσιαστικά επαναφέρει τα τεκμαρτά εισοδήματα, τα οποία τα ζήσαμε και τη δεκαετία του ’80 και ουσιαστικά δεν πρόσφεραν κάτι. Ήταν ένα στιγμιαίο έσοδο για τα ταμεία του κράτους, αλλά δυστυχώς επί της ουσίας δεν εκσυγχρόνισαν το φορολογικό μας σύστημα και αυτό λέμε και σήμερα. Το να πηγαίνουμε σε συνταγές του παρελθόντος επί δικαίων και αδίκων είναι λάθος. Ναι, υπάρχει ένα ποσοστό φοροδιαφυγής. Όμως πώς την καταπολεμάς αυτή τη φοροδιαφυγή; Εξισώνοντας ακόμα και αυτόν ο οποίος σήμερα πραγματικά παλεύει να βγάλει τα προς το ζήν του με έναν που φοροδιαφεύγει;», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Δέμπας.

«Τις αντιδράσεις για το νέο φορολογικό που ήρθε πριν από 6 μήνες, είχα πει θα τις δούμε τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ήδη κάποιοι είδαν υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν…»

«Ο ελεύθερος επαγγελματίες είναι όπως ο μισθωτός του, όπως είναι ένας χαμηλοσυνταξιούχος, όπως είναι ένας άνεργος. Αυτό που μένει στο τέλος στο χέρι, το κέρδος ενός επαγγελματία, ναι, μπορεί δυστυχώς να είναι και 500€ και 600€, δηλαδή πολύ λιγότερα από τα 1.100 που λέει η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να δηλώνει ο ελεύθερος επαγγελματίας. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο μήνυμα προς την κυβέρνηση που λέει ότι «δεν έχω φύγει από την Νέα Δημοκρατία ακόμα εδώ είμαι, δεν έχω πάει σε κάποιο άλλο κόμμα» και για αυτό είδαμε και τα άλλα κόμματα ιδιαίτερα της αξιωματικής και της μείζονος αντιπολίτευσης να μην κερδίζουν τίποτα από το μήνυμα προς την κυβέρνηση. Απλώς ο επαγγελματίας καλεί την κυβέρνηση το θέμα της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, να το αντιμετωπίσει με διαφορετικούς τρόπους και πολύ σοβαρά. Τις αντιδράσεις για το νέο φορολογικό που ήρθε πριν από 6 μήνες, είχα πει θα τις δούμε τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ήδη κάποιοι είδαν υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν. Εμείς λέμε πολύ απλά αντιμετωπίστε με σύγχρονα μέσα τη φοροδιαφυγή. Γιατί δεν εφαρμόζουμε αυτό το οποίο κάνει το αμερικάνικο σύστημα, έσοδα – έξοδα; Ας πάμε σε τρόπους που θα παροτρύνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους πάντες να ζητάμε αποδείξεις και τιμολόγια. Ζούμε απίστευτα πράγματα με αυτό το φορολογικό και γι’ αυτό ήρθε αυτή η αντίδραση από τους ελεύθερους επαγγελματίες από τους ανθρώπους που πραγματικά πολλοί εξ αυτών βιοπορίζονται μέσα από τη δουλειά τους», υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

40.000 ευρώ ενοίκιο η πρόταση του δήμου για την Καλαμίτσα

40.000-ευρώ-ενοίκιο-η-πρόταση-του-δήμου-για-την-Καλαμίτσα

Για την τελική συνάντηση με την ΕΤ.Α.Δ. σχετικά με το θέμα της Καλαμίτσας μεταβαίνει στην Αθήνα, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Για το θέμα ο κ. Μουριάδης μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, τονίζοντας αρχικά: «Θα είναι η τελική συνάντηση με προτάσεις εκατέρωθεν κι από εκεί και πέρα αν δεν συμφέρει στον δήμο ας το αξιοποιήσουν, να δουν τι εύκολα πιάνονται τα λεφτά που ζητάνε».

«Πρέπει να τελειώνει το θέμα της Καλαμίτσας και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πλέον. Η πρότασή μας είναι για 40.000 ευρώ τον χρόνο το πολύ…»

«Αυτή η ιστορία κράτησε περίπου τέσσερα χρόνια. Δεν μπορεί να πηγαινοερχόμαστε, ούτε να αλλάζουν οι διοικήσεις ή να ξαναρχίζουμε από την αρχή. Πρέπει να τελειώνει το θέμα της Καλαμίτσας και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πλέον. Η πρότασή μας είναι για 40.000 ευρώ τον χρόνο το πολύ. Διότι η ακτή αυτή με τις εγκαταστάσεις όπως είναι και με το τι μπορεί να γίνει δεν μπορεί να πιάσει από 90.000 ευρώ στα μισθώματα. Άρα πρέπει να είναι δια του δύο, άλλα δεν μπορεί να είναι περισσότερα από αυτά που ζητάνε. Ενδεχομένως να έχουν στον μυαλό τους την εικόνα της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης. Εδώ εμείς όμως δεν είμαστε οι περιοχές που ανέφερα. Είναι ένας χώρος που θα δουλέψει το πολύ τέσσερις μήνες», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Καβάλας.

«Με το ζόρι προσπαθούμε να διατηρήσουμε κάποιες εγκαταστάσεις και πάει ο κάθε ανεγκέφαλος και καταστρέφει…»

Παράλληλα, ο κ, Μουριάδης στάθηκε και στις ζημιές που γίνονται στην ακτή της Καλαμίτσας τονίζοντας: «Πήγαν κατέβασαν και έκαψαν μια ομπρέλα. Άλλη μέρα σπάζουνε. Πέρυσι φτιάξαμε όλες τις τουαλέτες, φέτος τις έχουν σπάσει όλες. Εδώ μιλάμε ότι κάποιοι βανδαλίζουν. Με το ζόρι προσπαθούμε να διατηρήσουμε κάποιες εγκαταστάσεις και πάει ο κάθε ανεγκέφαλος και καταστρέφει. Τα παιδιά αυτά που έκαψαν την ομπρέλα δεν έχουν μυαλό και κρίση, αλλά πως θα περάσουμε καλά. Και σε αυτό φταίμε όλοι μας, φταίει η κοινωνία που δείχνουμε στα παιδιά μας ότι το Α και το Ω είναι καλοπέρασή μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Αυξάνονται τα πάγια στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ

Αυξάνονται-τα-πάγια-στα-τιμολόγια-της-ΔΕΥΑΚ

Το 2ευρω θα καταργηθεί το 2025, όταν θα γίνουν τα… φωτοβολταϊκά πάρκα

Αυξάνονται κατά δύο ευρώ τον μήνα τα πάγια στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, όπως αποφάσισε την Τρίτη (11/6) στη συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Για τους λόγους που αποφασίστηκαν οι αυξήσεις αυτές, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης.

«Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση για να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα και να καλύψουμε το κενό του 2022…»

«Στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας που συνεδρίασε την Τρίτη (11/6), αποφασίστηκε να υπάρξουν αυξήσεις, λόγω χρηματοδοτικού κενού, εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους το 2022, των αυξήσεων των υλικών και των καυσίμων. Για να καλυφθεί αυτό το κενό έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση για να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα και να καλύψουμε το κενό του 2022. Η απόφαση είναι να μπουν δυο ευρώ τον μήνα σε κάθε σπίτι στο πάγιο για έναν χρόνο. Αυτό θα ισχύσει άπαξ», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

«Τον Ιούνιο του 2025 θα αποσυρθεί αυτό το δίευρω, γιατί θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενεργειακές παρεμβάσεις, ενώ θα έχουν στηθεί και τα φωτοβολταϊκά πάρκα…»

«Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει στις παρεμβάσεις που έπρεπε να κάνουμε. Ήδη έχουμε προχωρήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Μόνο το 2022, σε σχέση με το 2021, έχουμε μειώσει την κατανάλωση ρεύματος κατά 2,2 εκ. ευρώ. Όμως επειδή είχε αυξηθεί η τιμή, το κενό ήταν πολύ μεγάλο. Η κυβέρνηση και το κράτος δεν έλαβαν καμιά μέριμνα για να βοηθηθούν και να στηριχθούν οι Δ.Ε.Υ.Α., οπότε κάπως έπρεπε να καλυφθεί το κενό. Τον Ιούνιο του 2025 θα αποσυρθεί αυτό το δίευρω, γιατί θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενεργειακές παρεμβάσεις, ενώ θα έχουν στηθεί και τα φωτοβολταϊκά πάρκα στο Δάτο και δίπλα στον Χ.Υ.Τ.Α. για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., πέρα από την ενεργειακή κοινότητα», επισήμανε καταληκτικά ο Απόστολος Χρόνης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα