Connect with us

Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Το αποχετευτικό δίκτυο λειτουργεί κανονικά στην περιοχή της Παναγίας

Απόστολος-Χρόνης:-Το-αποχετευτικό-δίκτυο-λειτουργεί-κανονικά-στην-περιοχή-της-Παναγίας

Διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα τοπικού μέσου, που αναφέρεται σε λύματα στη θάλασσα κάτω από την περιοχή της Παναγίας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης.

«Έχουμε καθημερινά πολλά ζητήματα στα δίκτυα, κυρίως αποχέτευσης, τα οποία όμως οφείλονται κυρίως τα φερτά υλικά, δηλαδή σε μωρομάντηλα, στα υγρά πανάκια καθαρισμού και είδη ατομικής υγιεινής. Έχουμε άπειρες εμφράξεις σε πολλά δίκτυα. Δεν έχουμε καμία βλάβη στην Παναγία και λειτουργεί το δίκτυο κανονικά. Ενημερώθηκα το πρωί της Δευτέρας (21/8) από τον υπεύθυνο, δεν υπάρχει απολύτως καμία βλάβη. Απλά έχουμε συνηθίσει πολλές φορές τα παραμύθια! Είμαστε συνηθισμένοι με τους συγκεκριμένους ανθρώπους στα παραμύθια. Ένα παραμυθάκι ακόμη είναι και τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει καμία απολύτως βλάβη», ξεκαθάρισε για το θέμα μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Χρόνης.

«Τελικά στην Ραψάνη πήγαν όλα καλά, αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη και από την περασμένη εβδομάδα άρχισε να γίνεται και αποκατάσταση στο οδόστρωμα και σε λίγο δεν θα θυμίζει τίποτα τη βλάβη που είχαμε στη συγκεκριμένη περιοχή…»

Σε σχέση με την παραλία της Ραψάνης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας τόνισε: «Θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τα δίκτυα αποχέτευσης, τα οποία όλα περνάνε στο παραλιακό μέτωπο. Έχουμε πέντε αντλιοστάσια στο παραλιακό μέτωπο με πολλούς αγωγούς φυσικά. Ήταν μία άτυχη στιγμή, μας έσπασε αγωγός, αλλά ευτυχώς προλάβαμε τελικά και δεν χύθηκαν λύματα εκεί. Ευτυχώς διορθώθηκε η βλάβη πάρα πολύ σύντομα και βγήκε άμεσα και το αποτέλεσμα των μετρήσεων και είχαμε την άρση απαγόρευσης κολύμβησης. Την απαγόρευση εμείς την είχαμε ζητήσει για προληπτικούς λόγους, γιατί φοβηθήκαμε ότι μπορεί να υπήρχαν λύματα εκεί. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Καβαλιώτες, είπαμε ότι πρέπει να τους προστατεύσουμε, ώστε αν χυθούν λύματα να μην είναι μέσα στη θάλασσα οι άνθρωποι. Τελικά πήγαν όλα καλά, αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη και από την περασμένη εβδομάδα άρχισε να γίνεται και αποκατάσταση στο οδόστρωμα και σε λίγο δεν θα θυμίζει τίποτα τη βλάβη που είχαμε στη συγκεκριμένη περιοχή».

«Το σημαντικό που έχουμε πετύχει είναι να έχει όλος ο κόσμος αδιάλειπτα νερό. Και αυτό το πετύχαμε μέχρι σήμερα και μάλιστα φέτος που οι καταναλώσεις έχουν ξεφύγει από κάθε προηγούμενο…» «Το ίδιο μπορεί να συμβεί οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή, δεν αποκλείεται τίποτα. Αυτά δεν είναι στο χέρι μας να τα λύσουμε άμεσα. Εμείς κάνουμε τις συντηρήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εξοπλισμό μας. Σε όλα τα αντλιοστάσια που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο, έχουμε φροντίσει ακόμη από το χειμώνα και έγινε καθαρισμός των αντλιοστασίων, ώστε να μην έχουμε προβλήματα παρά το γεγονός ότι έχουμε πάρα πολλούς τουρίστες, οι οποίοι δεν είναι συνηθισμένοι στα δικά μας δίκτυα και πετάνε μέσα στις τουαλέτες και στις αποχετεύσεις πράγματα. Για αυτό ζητάμε και από αυτούς που έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια να ενημερώνουν αυτούς τους τουρίστες, ότι απαγορεύεται να πετάνε είδη ατομικής υγιεινής μέσα στην τουαλέτα. Τρέχουν τα παιδιά μέρα νύχτα μόλις προκύπτει κάποια έμφραξη, κάποιο βούλωμα, το αποκαθιστούν άμεσα. Δεν είχαμε άλλα προβλήματα φέτος το καλοκαίρι, δεν είχαμε άλλα προβλήματα με τα δίκτυα ύδρευσης φέτος το καλοκαίρι. Όλοι οι τεχνίτες μας είναι συνεχώς στο δρόμο, ώστε να μη λείψει το νερό από κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι το καταφέραμε μέχρι αυτή τη στιγμή. Ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά σε ό,τι αφορά τις βλάβες. Το σημαντικό που έχουμε πετύχει είναι να έχει όλος ο κόσμος αδιάλειπτα νερό. Και αυτό το πετύχαμε μέχρι σήμερα και μάλιστα φέτος που οι καταναλώσεις έχουν ξεφύγει από κάθε προηγούμενο. Οι καταναλώσεις σε όλα τα δίκτυα μας, σε όλους τους οικισμούς και φυσικά στην πόλη της Καβάλας είναι τεράστιες. Μου λένε ότι στο Παληό τέτοιες καταναλώσεις δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξανά στην ιστορία. Αυτή είναι η αλήθεια, όλος ο Δήμος είναι γεμάτος με τουρίστες. Αυτό θέλουμε. Τουρίστες που έρχονται για να αφήνουν τα χρήματά τους εδώ, για να μπορούμε να επιβιώσουμε και εμείς», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Χρόνης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Κάνουμε-την-Καλαμίτσα-ένα-κόσμημα!»

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες και είμαστε υπέρ της ριζικής και της ολοκληρωμένης αναβάθμισης και αξιοποίησης της ακτής και των εγκαταστάσεων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Τα έσοδα του Δήμου, που θα προκύπτουν από τα καταστήματα της Ακτής Καλαμίτσας, θα καλύπτουν όλο το λειτουργικό κόστος για τη λειτουργία της παραλίας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Με τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη δίνουμε στο Χαλκερό τη σημασία και τη φροντίδα που του αξίζει»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Με-τον-Σάββα-Χατζηβασιλειάδη-δίνουμε-στο-Χαλκερό-τη-σημασία-και-τη-φροντίδα-που-του-αξίζει»

Μάκης Παπαδόπουλος: «Με τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη δίνουμε στο Χαλκερό τη σημασία και τη φροντίδα που του αξίζει»

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των υποψηφίων του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη, πρώην ιδιωτικό υπάλληλο της ΒΦΛ και εν ενεργεία Πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκερού.

Ο Σάββας Χατζηβασιλειάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1970 και διαμένει στο Χαλκερό. Είναι παντρεμένος με την Άννα Παυλίδου και έχουν έναν γιο, τον Νικόλαο. Είναι πρώην ιδιωτικός υπάλληλος στα Λιπάσματα Καβάλας και Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκερού από το 2011.

Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμένα και την παράταξή μας, αλλά και για την απόφασή του να δώσει μαζί μας τη “μάχη” των δημοτικών εκλογών του 2023.

Η δική μας Διοίκηση θα δώσει σε όλες τις μικρές Κοινότητες του Δήμου μας τη φροντίδα και τη σημασία που τους αξίζει.

Μάκης Παπαδόπουλος 

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παναγιώτης Αγγελίδης: Θέλω να είμαι συμμέτοχος στο «γίγνεσθαι» του τόπου μου

Παναγιώτης-Αγγελίδης:-Θέλω-να-είμαι-συμμέτοχος-στο-«γίγνεσθαι»-του-τόπου-μου

«Ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας ο Μάκης Παπαδόπουλος / Αχνό το αποτύπωμά της διοίκησης Μουριάδη / Ζητώ από τους συνδημότες μου να μου δώσουν την δύναμη να υπερασπιστώ κι από θεσμική θέση το κοινό όφελος»

Με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας», του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας, Μάκη Παπαδόπουλου, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (Δ.Ε. Φιλίππων), ο Παναγιώτης Αγγελίδης.

Για την απόφασή του αυτή, ο κ. Αγγελίδης παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο», ενώ υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος. 

Αρχικά πείτε μας κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, για να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Ονομάζομαι Παναγιώτης Αγγελίδης και κατάγομαι από τον Πλαταμώνα Καβάλας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ανόβερο της Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Έχω υπηρετήσει τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός. Έχω διατελέσει μέλος της διοίκησης του Ε.Υ.Κ. Δράμας, πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε. Νομού Δράμας, της Δ.Α.Κ.Ε. – Ι.Ν..Ε – Γ.Σ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ενώ έχω εκλεγεί και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2019 είμαι πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας. Μιλώ αγγλικά και τουρκικά. Είμαι έγγαμος με την Χρυσούλα Τσακιράκη και έχω έναν γιο, τον Νικόλα. Ο Νικόλας είναι ιδιαίτερος για όλους μας (ΑΜΕΑ – Αυτισμό) και έχει την ειδική αγάπη και φροντίδα που θέλουν αυτά τα παιδιά».

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  στις εκλογές του Οκτωβρίου;

«Πάντοτε με διακατείχε μια πεποίθηση, πως ο καθένας οφείλει να προσπαθεί να βελτιώνει όσα τον ενοχλούν και να συμβάλλει στην βελτίωση μιας κατάστασης.

Ήμουν της παραδοχής του «εμένα με νοιάζει». Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται ξαφνικά. Όπως γνωρίζετε κι από το βιογραφικό μου, συμμετείχα από χρόνια πολλά στα κοινά. Τελευταία ως πρόεδρος της κοινότητας Λυδίας έζησα εκ των έσω τα αυτοδιοικητικά και σταθεροποιήθηκε η παραδοχή μου πως δεν ταιριάζει σε μένα να μην συμμετέχω στο «γίγνεσθαι» του τόπου μου, το πολιτικό, το κοινωνικό, το οικονομικό, το πολιτισμικό. Ίσως δεν ταιριάζει σε κανένα να μην είναι συμμέτοχος σε ένα τέτοιο «γίγνεσθαι», αλλά θεσμικά πέφτει σε λίγους ο κλήρος».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας»;

«Πολλοί οι λόγοι που επέλεξα τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου. Παρακολουθούσα την πολιτική του πορεία από το μετερίζι της αντιπολίτευσης και έβλεπα δυναμισμό και σθεναρότητα που πήγαζε από γνώση και τεκμηριωμένο επιχειρηματικό λόγο. Ο χαλαρός ρυθμός των έργων που «έτρεχε» η απερχόμενη διοίκηση (για να μην γίνω σκληρός μιλώντας για απουσία έργων) με πονούσε και με έστρεφε στον προγραμματισμό του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής Μας». Τα πολλά κακώς κείμενα στον πρώην Δήμο Φιλίππων, τα οποία ως κάτοικος γνωρίζω εκ του σύνεγγυς, αλλά και η ίδια η προσωπικότητα του επικεφαλής μας, η προσήνεια και η διάθεσή του απέναντι στα καυτά θέματα του Δήμου, ήταν καθαρό κίνητρο να συμπορευτώ μαζί του σ’ αυτή την εκλογή».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή στην περίπτωση που εκλεγείτε και εκλεγεί φυσικά δήμαρχος ο Μάκης Παπαδόπουλος;

«Θέλω να πιστεύω πως κανείς εκ των υποψηφίων στους συνδυασμούς δεν έχει ποταπά και ιδιοτελή κίνητρα. Μιλώντας για μένα ζητώ την στήριξη των συνδημοτών μου για να υπηρετήσω θεσμικά τα συμφέροντά τους. Θα είμαι στη διάθεση του επικεφαλής του συνδυασμού μας, για να τοποθετηθώ όπου αυτός κρίνει πως θα είμαι χρησιμότερος στην κοινή προσπάθεια για τον γρηγορότερο προς τα εμπρός βηματισμό του Δήμου μας, «Του Τόπου της Ζωής Μας».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του Θ. Μουριάδη; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στον Δήμο Καβάλας;

«Δεν θέλω να είμαι αιχμηρός με την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Συνεργάστηκα ως πρόεδρος της κοινότητας Λυδίας και δεν ακυρώνω αυτή την συνεργασία. Δεν μπορώ να αποσιωπήσω όμως πως είναι αχνό το αποτύπωμά της, γιατί αυτό εισέπραττα από τις επαφές μου με τους συνδημότες μου, αλλά και από την προσωπική μου εκτίμηση. Εχθρός του καλού το καλύτερο λέει ο λαός και σ’ αυτό θα στοχεύσουμε με επικεφαλής μας τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο, προωθώντας την ομαδική δουλειά και την νίκη του συνδυασμού μας για ένα εύρωστο Δήμο Καβάλας».

Θεωρείτε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών;

«Πιστεύω πως τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος. Έχει πρόγραμμα με όραμα, δουλεμένο με προσοχή και τεκμηρίωση αλλά και μια ομάδα ικανή και έτοιμη να μαζέψει τα μανίκια και να δουλέψει. Ναι, το πιστεύω».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συνδημότες μας;

«Σε κάθε επαφή με τους συνδημότες μου, (δύσκολα να διαχειριστεί κανείς συναισθηματικά τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους), εισπράττω επιτακτική ανάγκη αλλαγής σε θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Δήμου».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Σ’ αυτή την σκληρή οικονομική συγκυρία, τις τραγωδίες των πυρκαγιών και των πλημμυρών, το μεταναστευτικό θέμα αλλά και εξ αυτών την παρακμή πολλών ηθικών αξιών, ζητώ από όλους τους συνδημότες μου να προσέλθουν στην κάλπη, γιατί η εκλογική διαδικασία είναι ύψιστη έκφανση της δημοκρατίας και με την δύναμη της ψήφου τους να αναδείξουν τους αξιότερους. Να τιμήσουν κι εμένα επιθυμώ στον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου, με την εμπιστοσύνη τους για να μου δώσουν την δύναμη να υπερασπιστώ κι από θεσμική θέση το κοινό όφελος, τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα