Connect with us

Νέα Θάσου

Απολογισμός ενός πλούσιου έργου στην κοπή της πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Απολογισμός-ενός-πλούσιου-έργου-στην-κοπή-της-πίτας-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, στην Αίθουσα του Καλογερικού στην Θάσο (Λιμένας) Θάσου.

Σε μια άρτια εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Μανίτσας Δημήτριος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του ΔΛΤ Θάσου.

Στους εκλεκτούς προσκεκλημένους παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Γιαμάς Ευστράτιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου και Αντιπρόεδρος του ΔΛΤΘ κ Πιπίνης Δημήτριος, η Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Θάσου και μέλος του ΔΣ του ΔΛΤΘ Υποπλοίαρχος Αλατά Ευανθία, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης και μέλος του ΔΣ του ΔΛΤΘ κ. Τσολάκης Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Στρατηγέντας Σωτήρης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Πυρήνας Ευστράτιος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς κ. Τσουλκάνης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαριός Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου κ. Κουτσουμανής Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Θάσου κ. Καραβούζης Στυλιανός, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θάσου κ. Σαλταρής Αργύρης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Θάσου κ. Γκάγκος Αλέξανδρος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Θάσου κα. Καρκαμέτσου Παρασκευή, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ποταμιάς κα. Τελίδου Μαρίνα, η Πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιράχης κα. Σερδάρη Σταματία, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παναγίας κ. Κοντοβάς Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνου κ. Γιάντσος Ευάγγελος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραχωνίου κ. Δαρούδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιμεναρίων κ. Παπαντωνίου Αυγουστής, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, Σύμβουλοι Κοινοτήτων της Θάσου, εκπρόσωποι Ναυτιλιακών Εταιριών, Ιερείς, Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ Πολιτιστικών Συλλόγων της Θάσου.

Αναγνώστηκαν στην εκδήλωση ευχητήριες επιστολές από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ν. Καβάλας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Βουλευτή Ν. Καβάλας κ.Μακάριο Λαζαρίδη.

Το φλουρί έτυχε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου κ. Καραβούζης Στυλιανός.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας στην ομιλία του ανέφερε:

«Είναι χαρά και τιμή για μένα να βλέπω τόσους ανθρώπους συγκεντρωμένους στη σημερινή μας εκδήλωση.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου είναι η εμπροσθοφυλακή του Δήμου Θάσου στην καθημερινή μάχη με τα προβλήματα.

Ως διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου εδώ και τρία χρόνια, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες που αφορούσαν από την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου έως και την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για την εκτέλεση χρηματοδοτούμενων έργων, που ο κίνδυνος να χαθούν ήταν ορατός.

Με δουλειά και συλλογική προσπάθεια κατορθώσαμε να αλλάξουμε την εικόνα του χώρου αρμοδιότητας μας τόσο στο Λιμένα όσο και στον Πρίνο και την Καλλιράχη.

Με συνεχείς παρεμβάσεις εντός και εκτός των λιμανιών πετύχαμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους αλλά και την ευταξία στους γύρω χώρους.

Με συμμάχους μας τις ναυτιλιακές εταιρίες, τους ναυτικούς αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους χώρους ευθύνης μας, λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας αναβαθμίζοντας την πρώτη εικόνα του κάθε επισκέπτη του νησιού μας.

Πέραν όμως της καθημερινότητας σχεδιάζουμε με πρόγραμμα την επόμενη μέρα για τον τόπο μας διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για μεγαλύτερα έργα. Μετά από πολλή δουλειά και αφού λύθηκαν δεκάδες εκκρεμότητες, δημοπρατήσαμε τα έργα των εκβαθύνσεων των λιμανιών του Λιμένα και του Πρίνου καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό του παλαιού λιμανιού του Λιμένα με νέα φωτιστικά.

Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η λήψη μόνο της χρηματοδότησης χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις εκτέλεσης ενός έργου μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει με πιθανό τον κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις να μένουν κενό γράμμα.

Σήμερα, με χαρά σας ανακοινώνω τη χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή προβλήτα λιμένα στο Βαθύ Δήμου Θάσου» από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει τις υποδομές του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου και θα δώσει νέες προοπτικές στο λιμάνι αυτό.

Επίσης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής συζητά την κατασκευή Λιμεναρχείου εντός του περίφραχτου χώρου του λιμανιού στο Λιμένα και ενός προσήνεμου μώλου με στόχο την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού πλοίων αλλά και τη γενικότερη αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων του συγκεκριμένου λιμανιού μέσα σε πλαίσια που μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες και υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου για την άριστη συνεργασία, καθώς και τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνεχή στήριξη και συμπαράσταση.

Συνεχίζουμε το έργο μας προς όφελος των πολιτών, με δύναμη μας την εμπιστοσύνη τους.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για εμάς, για τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά, με Υγεία και Δημιουργία».

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης στην ομιλία του ανέφερε:

«Η Διοίκηση του ΔΛΤΘ από την πρώτη ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων της έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Τρία (3) χρόνια μετά η μεταβολή της εικόνας των χώρων ευθύνης της είναι το λιγότερο εμφανής.

Καθαριότητα, καλλωπισμός, οργάνωση και ευταξία είναι λέξεις που αντανακλούν σήμερα το έργο της.

Οι χώροι αρμοδιότητας του ΔΛΤΘ είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα των επισκεπτών στο νησί μας και γι’ αυτό η ευθύνη του είναι και μεγάλη και ιδιαιτέρως σημαντική.

Η Διοίκησή του τα τελευταία τρία (3) χρόνια πέτυχε πολλά και αυτή τη στιγμή οραματίζεται το μέλλον με σχέδιο και πρόγραμμα.

Αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα και τα κατάφερε.

Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και στα επόμενα βήματα της.

Η δύναμη εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί αποτελεί το θεμέλιο για το νέο όραμα για τον τόπο μας.

Γνωρίζουμε ότι οι στόχοι δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται με αγώνα, σχέδιο και με την κοινωνία στο πλευρό μας.

Και αυτό η Διοίκηση του ΔΛΤΘ το έχει πετύχει.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Και αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ χαίρουν της απολύτου εμπιστοσύνης μου και ως Διοίκηση του Δήμου αναγνωρίζουμε το σπουδαίο έργο που έχει συντελεστεί.

Και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία σύσσωμης της Διοίκησής μας.

Κύριε Πρόεδρε,

Συνεχίστε με την ίδια αποτελεσματικότητα.

Με την ίδια διάθεση για καλύτερη οργάνωση.

Με την ίδια συνοχή ως Διοικητικό Συμβούλιο.

Μέτρο σύγκρισης για εσάς δεν είναι η εικόνα εγκατάλειψης που παραλάβατε αλλά ο δυναμισμός της νέας εικόνας που δημιουργήσατε με δουλειά, συλλογικότητα και διαφάνεια.

Καλή δύναμη και καλή χρόνια με υγεία και δημιουργία».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου “Περί της ιδιωτικοποίησης του νερού”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θάσου με την υπ’ αριθ. 56/ 20-03-2023 (ΑΔΑ: 9Μ4ΗΩΡΔ-Ι8Ψ) Απόφασή του με θέμα: «Περί της ιδιωτικοποίησης του νερού», αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

«Ο Δήμος Θάσου είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του νερού. Το νερό, το αγαθό, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να παραμείνει υπό την εποπτεία και τον έλεγχο των ΔΕΥΑ και των Δήμων».

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θάσου

 

ΑΠΟΦ ΔΣ 56-2023 (9Μ4ΗΩΡΔ-Ι8Ψ)

Continue Reading

Νέα Θάσου

Δενδροφύτευση από τον Δήμο Θάσου στο Δασύλλιο Πρίνου

Δενδροφύτευση-από-τον-Δήμο-Θάσου-στο-Δασύλλιο-Πρίνου

Σήμερα, στα πλαίσια εορτασμού της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ο Δήμος της Θάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου Θάσου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Το Μικρό Καζαβίτι”, πραγματοποίησε συμβολική περιβαλλοντική δράση δενδροφύτευσης περίπου 200 θάμνων (Πρίνων) από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου στην περιοχή του Δασυλλίου Πρίνου με σύνθημα “Τα παιδιά χρειάζονται το δάσος και το δάσος τα παιδιά”.

Κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης, που είχε ως βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για την προστασία του δάσους, διανεμήθηκαν από το Δήμο Θάσου στους μαθητές 30 ποτιστήρια καθώς και 180 μπλουζάκια με το σύνθημα “Τα παιδιά χρειάζονται το δάσος και το δάσος τα παιδιά”.

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν από ειδικούς για την καθιέρωση εορτασμού της 21ης Μαρτίου, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών το 1971, ως ημέρας προβληματισμού σχετικά με τον ρόλο και την αξία των δασών και ευαισθητοποίησης των πολιτών προς την κατεύθυνση προστασίας τους.

Επίσης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία των δασών για τη ζωή και τον άνθρωπο καθώς αποτελούν μοναδικό φυσικό πόρο που προσφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.

Την δράση πλαισίωσε, πραγματοποιώντας ομιλία, ο Δασάρχης Θάσου κ. Γεώργιος Ράνης καθώς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θάσου με την αποστολή ειδικού πυροσβεστικού οχήματος.

Στην δράση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνου κ. Ευάγγελος Γιάντσος, αρμόδιοι υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου, ο Διευθυντής και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου, εκπρόσωποι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Μικρό Καζαβίτι”, γονείς και μαθητές.

Μετά το πέρας της δράσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας δήλωσε:

«Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα παιδιά μας, με την υποστήριξη όλων μας, να συμμετέχουν και να δρουν για την διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους, που αποτελεί έναν μοναδικό φυσικό πόρο του τόπου μας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Θάσου.

Ο Δήμος της Θάσου στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει ενεργά προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της προστασίας του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας».

 Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Νέα Θάσου

Η εκδήλωση της Θάσου στο Βελιγράδι ενθουσίασε τους Σέρβους

Η-εκδήλωση-της-Θάσου-στο-Βελιγράδι-ενθουσίασε-τους-Σέρβους

Ο Δήμος της Θάσου ολοκλήρωσε με επιτυχία, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023, μία ακόμα δράση προβολής του Νησιού μας, αυτή τη φορά στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Σε μια ειδικά σχεδιασμένη εκδήλωση, στο κέντρο της πόλης, σε ένα ποταμόπλοιο αγκυροβολημένο στις όχθες του Σάββα, οι εκπρόσωποι του Δήμου Θάσου υποδέχτηκαν δεκάδες προσκεκλημένους από τον χώρο των Media, του τουρισμού, των τεχνών και του πολιτισμού και παρουσίασαν τους λόγους που καθιστούν την Θάσο έναν μοναδικό και μαγικό προορισμό.

Ο κ. Πάρης Παρασχούδης, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου παρουσίασε τους «πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επισκεφτείς τη Θάσο» ενώ τα επτά θεματικά βίντεο που προβλήθηκαν κέρδισαν το ενδιαφέρον και ενθουσίασαν όλους τους παριστάμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι (ο κ. Κων/νος Ανδρουλάκης και η κα Όλγα Μπάρμπα), καθώς και πάνω από τριάντα εκπρόσωποι των media και του τουριστικού κλάδου.

Η βραδιά κύλησε όμορφα, υπό τους ήχους ελληνικής και σερβικής ζωντανής μουσικής, δίνοντας στην εκδήλωση έναν τόνο ζεστασιάς και γλεντιού, αντανακλώντας την εικόνα που έχουν οι Σέρβοι επισκέπτες από τη Θάσο.

Επισημαίνουμε πως η αγορά της Σερβίας αποτελεί παραδοσιακά μια από τις σημαντικότερες για το Νησί της Θάσου και ο Δήμος μας είναι αποφασισμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να την ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Oι Σέρβοι αγαπούν την Ελλάδα και ασφαλώς αγαπούν και το Νησί μας, την Θάσο. Ενισχύουμε την εικόνα της Θάσου ως έναν ιδανικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προσεγγίζοντας Σέρβους καθοδηγητές της κοινής γνώμης και τουριστικούς πράκτορες».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα