Connect with us

Περιφέρεια

Αντιπεριφέρεια Καβάλας: Σε εξέλιξη σημαντικά έργα οδικής ασφάλειας

Αντιπεριφέρεια-Καβάλας:-Σε-εξέλιξη-σημαντικά-έργα-οδικής-ασφάλειας

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Σας ενημερώνουμε ότι υπό την επίβλεψη και διαρκή παρακολούθηση του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων και των υπολοίπων Τμημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας και με τις συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη πραγματοποιούνται τα εξής έργα:

Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης φθαρμένου οδοστρώματος σε επιλεγμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού Καβάλας στα πλαίσια του έργου: «Εργασίες συντήρησης οδοστρωμάτων σε τμήματα των υπ΄αρίθμ. 6, 8, 10, 11, 12 και 13 επαρχιακών οδών Ν. Καβάλας» προϋπολογισμού ύψους 1.200.000 ευρώ. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι επεμβάσεις σε τμήμα της 10ης επαρχιακής οδού μεταξύ Γαληψού και Ορφανίου καθώς και σε τμήματα της 11ης επαρχιακής οδού μεταξύ Παλαιοχωρίου και Νικήσιανης. Οι παρεμβάσεις θα είναι διαρκείς και συνεχιζόμενες και θα καλύψουν πολλές ανάγκες του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καβάλας σε όλο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα μέσω των εργολαβιών συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Καβάλας έχουν γίνει παρεμβάσεις βελτίωσης του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα με την μέθοδο της σφαιριδιοβολής στην θέση «Τόσκα» και στο οδικό δίκτυο μεταξύ των Δ.Κ. Ελευθερών και Δ.Κ. Ακροβουνίου. Οι παρεμβάσεις αυτές θα συμπληρωθούν από μεγάλης έκτασης έργα τόσο στην Νέα Ηρακλείτσα, όσο και στην Νέα Πέραμο Καβάλας, με κατασκευή κόμβων, πεζοδρομίων και νέου συστήματος ηλεκτροφωτισμού επί της 10ης επαρχιακής οδού, ενώ ωριμότητα παρουσιάζει και το έργο της Βελτίωσης – Διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού στο τμήμα Νέα Πέραμος – Α/Κ Ελαιοχωρίου-Εγνατίας Οδού, το οποίο σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Ε.Σ.Π.Α. κατόπιν πρόσκλησης.

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Κεντρικό Λιμένα Καβάλας στα πλαίσια του έργου «Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – επιστρώσεις στο προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας» προϋπολογισμού ύψους 1.550.000 ευρώ. Ολοκληρώνεται η υποδομή για την τοποθέτηση των φωτιστικών, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες υδροβολής και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και οι εργασίες σκυροδετήσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η παρέμβαση.

Συνεχίζονται, παρά τα τεχνικά προβλήματα λόγω υφιστάμενων δικτύων, οι εργασίες στη Ποταμιά Θάσου για την ολοκλήρωση του έργου: «Οδικοί κόμβοι στις Δ.Κ. Παναγίας και Ποταμιάς Νήσου Θάσου» προϋπολογισμού ύψους 700.000 ευρώ, που θα επιλύσει ζητήματα οδικής ασφάλειας ειδικά ενόψει και της ερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Επιπλέον έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση του έργου: «Αποκατάσταση – Συντήρηση φθαρμένων οδοστρωμάτων του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Καβάλας στη Νήσο Θάσο» προϋπολογισμού ύψους 1.000.000 ευρώ. Με το έργο αυτό θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του οδοστρώματος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Νήσου Θάσου σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023 και να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η υπογραφή συμβάσεων για την υλοποίηση των παρακάτω έργων:

-Βελτίωση παράπλευρης οδού στο τμήμα Κοκκινόχωμα – Αμισιανά προϋπολογισμού ύψους 235.000 €

-Ασφαλτικές εργασίες στο εθνικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Καβάλας προϋπολογισμού ύψους 1.200.000 €

-Εργασίες συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου Ν. Καβάλας 1.000.000 €

-Αποκατάσταση βαθών αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Ραχωνίου Νήσου Θάσου 55.000 €

Τέλος, μέσω των εργολαβιών συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Καβάλας, τόσο στο ηπειρωτικό κομμάτι του Ν. Καβάλας, όσο και στο νησί της Θάσου, η Υπηρεσία έχει οργανωθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων από πιθανές χιονοπτώσεις έχοντας εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες άλατος και εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Συνεχίζουμε καθημερινά, με προσήλωση και μεθοδικότητα, τις προσπάθειές μας για υλοποίηση μεγάλων και μικρών παρεμβάσεων και για εξασφάλιση χρηματοδότησης έργων σε όλο τον Νομό Καβάλας με στόχο την ασφάλεια και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Υποψήφιος με τον Χρ. Μέτιο ο Σωτήριος Παπαδόπουλος

Υποψήφιος-με-τον-Χρ.-Μέτιο-ο-Σωτήριος Παπαδόπουλος

Την υποψηφιότητά του με την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Χρήστου Μέτιου ανακοίνωσε ο Σωτήριος Κ. Παπαδόπουλος.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίου Χρήστου Μέτιου, να συμμετάσχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με την παράταξη: “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” για τον Νομό Καβάλας.

Η πρόταση αυτή ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τα πιστεύω μου και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο τόπος μας να ξεπεράσει τα πολλά και σύνθετα εμπόδια, προσπαθώντας παράλληλα να δημιουργήσουμε μέσω ενός κοινού σχεδίου δράσεων ένα σύγχρονο, δίκαιο και ευνοϊκό περιβάλλον για όλες τις κοινωνικές τάξεις. 

Ενωμένοι λοιπόν, με συλλογική δουλειά, αγκαλιάζοντας όλο τον κόσμο θα προχωρήσουμε με ένα στόχο, την εξέλιξη όπου θα φέρει σταθερότητα και ανάπτυξη σε κάθε επαγγελματικό τομέα στο Νομό Καβάλας.

Με Εκτίμηση

Σωτήριος Κ. Παπαδόπουλος 

 Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη:

“Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”

για τον Νομό Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Μήνυμα-του-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας-Αλέξη-Πολίτη-για-τις-Πανελλαδικές-εξετάσεις

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις κάθε επιτυχία, να έχετε  πίστη στις δυνάμεις σας και να αγωνίζεστε πάντα για τα όνειρα σας! Οι εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή σας όμως δεν τελειώνει σε αυτές. Ο δρόμος ανοίγεται μπροστά σας και είναι πάντα γεμάτος νέες ευκαιρίες και προκλήσεις!

                                                                                    Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

                                                                                                   Αλέξης Πολίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Αθανάσιος Τσώνης: Mας δικαίωσε o στρατηγικός σχεδιασμός για τον τουρισμό

Αθανάσιος-Τσώνης:-mας-δικαίωσε-o-στρατηγικός-σχεδιασμός-για-τον-τουρισμό

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας / Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη»

«Πραγματικά νιώθουμε δικαιωμένοι για τον αγώνα που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε χαράξει για τον Τουρισμό ως διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι τουριστικές αγορές έχουν αποκατασταθεί και φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, σχολιάζοντας τη μεγάλη τουριστική κίνηση που καταγράφεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας…»

«Οι αριθμοί είναι πάρα πολύ ικανοποιητικοί. Έχουμε πληρότητα στις περισσότερες περιοχές. Θα είναι ένα εξαιρετικό καλοκαίρι, τόσο στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στα δυο νησιά μας, Θάσο και Σαμοθράκη. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς βλέπουμε μια αυξητική τάση και σε τουριστικές αγορές που ανοίξαμε τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις παραδοσιακές που συνεχίζουν να μας στηρίζουν με νούμερα που είναι ανοδικά. Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Μπορεί μεν η κρουαζιέρα να αφορά την Καβάλα, όμως οι τουρίστες θα κινηθούν και στην Π.Ε. Ξάνθης. Αντίστοιχα άνθρωποι που έρχονται για διακοπές στην Αλεξανδρούπολη και δεν βρίσκουν κατάλυμα, κλείνουν στην Π.Ε. Ροδόπης. Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη. Οπότε με πυρήνες κάποιες περιοχές ξεκινάμε και αναπτύσσουμε και λιγότερα τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές, ώστε να φανεί πραγματικά το αποτέλεσμα σε όλη την Π.Α.Μ.Θ.», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσώνης.

«Στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο…»

Σε ερώτηση τέλος για το σε ποιο σημείο βρίσκεται ο στόχος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θάσου – Σαμοθράκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, απάντησε: «Ασκούνται πιέσεις, κάποια στιγμή θα ωριμάσει. Είναι νωρίς θεωρώ ακόμη. Στον Τουρισμό ο σχεδιασμός γίνεται καιρό πριν, όπως συμβαίνει και με τις αεροπορικές συνδέσεις, τις οποίες δουλεύουμε, ώστε σε βάθος χρόνου να φανούν τα αποτελέσματα, να μπουν και νέες αεροπορικές συνδέσεις, όπως και ακτοπλοϊκές. Η διασύνδεση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αλλά στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θεωρώ ότι τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φαίνονται και θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένα το επόμενο διάστημα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα