Connect with us

Καβάλα

Αντίθετη με την «κεντρικοποίηση» των φορολογικών υπηρεσιών η ΟΕΒΕΚ

Αντίθετη-με-την-«κεντρικοποίηση»-των-φορολογικών-υπηρεσιών-η-ΟΕΒΕΚ

Την αντίθεσή της  με την «κεντρικοποίηση» των φορολογικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια εκφράζει με ψήφισμά της προς το Υπουργείο Οικονομικών η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρει:

«Σύμφωνα με εξαγγελίες, η Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), προτίθεται εντός του έτους 2025 να αναδιαρθρώσει τις περιφερειακές φορολογικές υπηρεσίες (δηλ. τις κατά νομό Δ.Ο.Υ.). Αυτό προτίθεται να κάνει και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας — Θράκης.

Η πρόθεση αυτή της Α.Α.Δ.Ε. επιβεβαιώθηκε και από σχετική ενημέρωση που είχαμε από το Σύλλογο Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. των νομών Καβάλας – Δράμας.

Η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας κεντρικές φορολογικές υπηρεσίες ανά αντικείμενο, όπως Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΕ.ΦΟ.ΔΕ.), Ελεγκτικά Κέντρα (ΕΛ.ΚΕ.), Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) κ.ο.κ.

Ενόψει της επικείμενης εφαρμογής του οργανωτικού μοντέλου που εφαρμόστηκε στην Αττική και της ίδρυσης κεντρικών δομών τύπου ΚΕΦΟΔΕ, ΕΛΚΕ κλπ, οι οποίες έχουν περιορισμένο εύρος αντικειμένων (π.χ. έλεγχος, είσπραξη, φορολογική συμμόρφωση κ.λπ.), με εκτεταμένη χωρική αρμοδιότητα και στην υπόλοιπη χώρα, η  OEBE  Νομού Καβάλας  είναι πεπεισμένη, ότι μία παρόμοια “κεντρικοποίηση” στις φορολογικές υπηρεσίες του νομού μας, θα επιφέρει αναπόφευκτα κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις επιζήμιες στους κατοίκους της, δημιουργώντας ζητήματα  όπως:

Δυσκολία πρόσβασης και επικοινωνίας με τις “κεντρικοποιημένες” υπηρεσίες δημιουργώντας προβλήματα στο “επιχειρείν” και στην οικονομική ανάπτυξη, λόγω καθυστερήσεων επιστροφής φόρων, πρόσθετης γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα να χάνονται προθεσμίες, επιδοτήσεις, διαγωνισμοί και προγράμματα.

Αύξηση της ταλαιπωρίας των πολιτών, των επιχειρηματιών και των λογιστών – φοροτεχνικών, καθώς ο βαθμός ψηφιοποίησης δεν είναι ικανός να αποτρέψει την φυσική παρουσία των φορολογουμένων στις υπηρεσίες, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας των φορολογικών ζητημάτων, τόσο στη συναλλαγή (ΦΠΑ, Εισόδημα, Μητρώο) όσο και στον έλεγχο και στο δικαστικό τμήμα.

Δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των πολιτών, των επαγγελματιών και των λογιστών – φοροτεχνικών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα αναγκάζονται να μετακινηθούν από νομό σε νομό, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ταλαιπωρία τους  και επιβαρύνοντάς την διεκπεραίωση με επιπλέον κόστη μετακίνησης.

Αύξηση κόστους φορολογουμένων  καθώς, μια κεντρικοποιημένη δομή καθιστά την απευθείας συναλλαγή και εξυπηρέτησή τους δύσκολη έως αδύνατη χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιου τρίτου, έναντι αμοιβής.

Για όλα αυτά, το Δ.Σ. και τα μέλη της ΟΕΒΕ Ν. Καβάλας, ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή των πολιτών και των επιχειρηματιών και ζητάμε να μην προχωρήσει η Πολιτεία σε μία τέτοια κίνηση, δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην «κεντρικοποίηση» των φορολογικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια και την στήριξή μας στην παραμονή και αναβάθμιση των τοπικών Δ.Ο.Υ. ανά νομό ως βασικής υπηρεσίας του κράτους στην κάθε περιοχή, με θετική προσφορά στον πολίτη, στην τοπική κοινωνία, στο επιχειρείν αλλά και στη Δημόσια Διοίκηση».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Πολύ υψηλές είναι οι πληρότητες στην Θάσο

Πολύ-υψηλές-είναι-οι-πληρότητες-στην-Θάσο

«Πλέον οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές στην Θάσο, υπάρχει πολύς κόσμος στο νησί, ενώ ξεκινά η εποχή που έρχονται και οι ετεροδημότες κι όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες, οπότε είναι ακόμη μεγαλύτερος ο αριθμός των επισκεπτών μας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός, περιγράφοντας την τουριστική εικόνα του νησιού την τρέχουσα περίοδο.

Κυριαρχούν οι Βαλκάνιοι – Οι Τούρκοι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα

«Είναι η εποχή που υπάρχει ένα μεγάλο τουριστικό μείγμα στο νησί μας. Φυσικά οι Βαλκάνιοι είναι οι περισσότεροι αυτήν την περίοδο, αλλά έχουμε ένα πολύ καλό μείγμα εθνικοτήτων κι αυτό είναι που μας βοηθά να προσπερνάμε τις δύσκολες περιόδους κι όποιο πρόβλημα μπορεί να δημιουργείται. Αυτός είναι ο στόχος μας, να προσπαθούμε να μην εξαρτώμαστε από κάποια συγκεκριμένη αγορά, όσο αυτό είναι δυνατόν, για να είμαστε καλύτερα. Συνεχίζεται παράλληλα με την ίδια ένταση η έλευση Τούρκων επισκπεπτών στο νησί. Τούρκοι και Σέρβοι είναι οι δυο εθνικότητες που ξεκίνησαν νωρίς φέτος και συνεχίζουν. Ειδικά οι Τούρκοι είναι επισκέπτες που μας ταιριάζουν και ξοδεύουν αρκετά χρήματα», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου.

Πιο κουμπωμένοι στην κατανάλωση οι ξένοι επισκέπτες

Ερωτηθείς αναφορικά με την εικόνα που έχει για τον κλάδο της εστίασης και την κατανάλωση που καταγράφεται, ο Γιάννης Μαρκιανός απάντησε: «Προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει μια υστέρηση. Ο κόσμος είναι προσεκτικός. Δεν ξέρουμε αν είναι οικονομικοί οι λόγοι ή αν απλά είναι προσεκτικοί με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας. Πολλοί φροντίζουν για την επόμενη μέρα και σκέφτοντα και το αύριο. Επομένως φαίνεται να είναι λίγο πιο διστακτικοί και κουμπωμένοι, αλλά παρ’ όλα αυτά ο όγκος των επισκεπτών φαίνεται αυτό να μας βοηθά να το προσπεράσουμε. Οι επαγγελματίες παλεύουν, προσπαθούν και βρίσκουν τον τρόπο να προχωράνε σε ό,τι κι αν τους συμβεί». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Βουλιάζει» από κόσμο και φέτος το καλοκαίρι η παραλία Οφρυνίου

«Βουλιάζει»-από-κόσμο-και-φέτος-το-καλοκαίρι-η-παραλία-Οφρυνίου

Όλγα Αμπατζιά: Είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

Βουλιάζει από κόσμο η παραλία Οφρυνίου και το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, η αντιδήμαρχος Ορφανού, Όλγα Αμπατζιά.

«Ειδικά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή γίνεται το αδιαχώρητο, δεν πέφτει καρφίτσα, το λέω ειλικρινά. Θεωρώ ότι είμαστε η περιοχή με τον περισσότερο κόσμο στον δήμο Παγγαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αμπατζιά.

Είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

«Συγκρινόμαστε με τους Αμμολόφους 100%. Κατακλυζόμαστε από δεκάδες λεωφορεία και μάλιστα από πολύ πρωί κάθε τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή. Έχει πάρα πολύ κόσμο η περιοχή. Οι μόνιμοι κάτοικοι, αυτοί που έχουν εξοχικές κατοικίες, αλλά και οι τουρίστες στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εικόνα αυτή. Από τη μεριά μας είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί όλος αυτός ο κόσμος θέλει νερό, καθαριότητα κι όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες κι αυτό το έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά το νερό που είναι το πιο βασικό αγαθό. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. μας τα πάει άψογα και προχωράμε δυναμικά», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Ορφανού.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση παρουσίασης κρασιών και τσίπουρου που παράγονται στον δήμο Παγγαίου

Παράλληλα, η κ. Αμπατζιά αναφέρθηκε και στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης (22/7) η εκδήλωση παρουσίασης κρασιών και τσίπουρου, που πραγματοποποιήθηκε στην παραλία Οφρυνίου επισημαίνοντας σχετικά: «Ευτυχώς ο καιρός δεν μας τα χάλασε και είχαμε μια υπέροχη εκδήλωση. Όσοι βρέθηκαν εδώ είχαν την ευκαιρία να γευτούν κρασί και τσίπουρο που παράγεται αποκλειστικά και μόνο στον δήμο Παγγαίου. Οι επισκέπτες το απόλαυσαν, το χάρηκαν, δοκίμασαν τα κρασιά μας κι αυτός ήταν ο σκοπός μας, να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τα κρασιά μας και τα τσίπουρα της περιοχής. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τα καλύτερα οινοποιεία στην περιοχή μας, αλλά και στην Ελλάδα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

35ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας

35ο-Διεθνές-Σκακιστικό-Τουρνουά-Καβάλας

Η διαχρονική αξία του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης», η στενή συνεργασία των τοπικών και περιφερειακών φορέων για την επιτυχή διοργάνωσή του, καθώς και το σημαντικό αναπτυξιακό και τουριστικό αποτύπωμα που αφήνει στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου στη Μεγάλη Λέσχη, ενόψει της διεξαγωγής του 35ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Καβάλας.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Απασχόλησης ΑΜ-Θ, Στέλιος Ιγνατιάδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας, Κώστας Χατζηαναστασίου, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος και ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Χριστόφορος Αποστολακάκης. Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων αποτέλεσε η σημασία της διαχρονικής συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιμελητηρίου και του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, μιας συνεργασίας που έχει συμβάλει καθοριστικά στην καθιέρωση του τουρνουά ως ενός από τα σημαντικότερα διεθνή σκακιστικά γεγονότα της Ευρώπης.
Κατά την τοποθέτησή του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Χατζηαναστασίου, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την πόλη, καθώς το αποτύπωμά της υπερβαίνει τα όρια ενός αθλητικού γεγονότος. Όπως επισήμανε, κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές, συνοδοί και επισκέπτες γνωρίζουν την Καβάλα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, της τουριστικής κίνησης και της διεθνούς προβολής της περιοχής. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της διοργάνωσης, ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας στους συμμετέχοντες, συνδυάζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα με δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την τοπική παραγωγή και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής. Όπως σημείωσε, στόχος είναι το τουρνουά να αποτελεί όχι μόνο μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση, αλλά και έναν σημαντικό πυλώνα εξωστρέφειας και προβολής της Καβάλας σε διεθνές επίπεδο.
Το 35ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης» θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη χρονιά τον ρόλο της Καβάλας ως μιας πόλης που επικεντρώνεται σε διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες ενισχύουν την εξωστρέφεια, τον αθλητικό τουρισμό και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα