Connect with us

Καβάλα

Αναστολή λειτουργίας του «Πυθαγόρα» έως 31 Δεκεμβρίου

Αναστολή-λειτουργίας-του-«Πυθαγόρα»-έως-31-Δεκεμβρίου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας η συνάντηση των προέδρων – εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου «Πυθαγόρας», με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολο Μουμτσάκη, τον πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτη Αγγελίδη καθώς και με μέλη της διαχειριστικής επιτροπής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η επανεξέταση των διαδικασιών λειτουργίας των χορωδιακών τμημάτων, των τμημάτων εκμάθησης χορού, εικαστικών εργαστηρίων, φωτογραφικών σεμιναρίων και λοιπών δράσεων καθώς και της Δημοτικής Σχολής Χορού, για την περίοδο 2021- 2022, σύμφωνα με τις υφιστάμενες οδηγίες (Κ.Υ.Α) που ισχύουν για τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Μετά από γόνιμο διάλογο, παρουσία των εκπροσώπων των 18 Πολιτιστικών Συλλόγων(*), συναποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των τμημάτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, με γνώμονα την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των δημοτών. Στο ίδιο πλαίσιο, συμφωνήθηκε η επανεξέταση αναφορικά με την έναρξη δραστηριότητας των τμημάτων για το 2022, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

*( Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο Έβρος», Κρητική Αδελφότητα Ν.Καβάλας, Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Καβάλας, Σύλλογος Πελοποννησίων Ν. Καβάλας «Ο Κολοκοτρώνης», Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας, Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», Πολιτιστικός Σύλλογος Λημνιών Ν. Καβάλας, Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ν. Καβάλας, Ο.Δ.Ε.Γ. Καβάλας, Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «Συν Αθηνά», Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις», Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Καβάλας, Θρακική Εστία Καβάλας, Σύλλογος Μυτιληναίων Ν. Καβάλας, Σύλλογος Προυσαλιωτών Ν.Καβάλας, Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακού Πολιτισμού Καβάλας «Λαϊκότροπο» και Θασιακή Ένωση Καβάλας)

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα – «Διαβάς εις Μακεδονίαν»

Ανάδειξη-της-πολιτιστικής-διαδρομής-των-Βημάτων-του-Αποστόλου-Παύλου-στην-Ελλάδα-–-«Διαβάς-εις-Μακεδονίαν»

Η ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος της Αρχαιολόγου – Μουσειολόγου και υποψήφιας Διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφίας Παπασπύρου.

Πρόκειται για μια πειραματική περιηγητική εκδρομή κατά την οποία μια ομάδα δέκα εθελοντών-πεζοπόρων θα περπατήσει μέρος της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα (Καβάλα-Θεσσαλονίκη) διανύοντας συνολικά 180 χιλιόμετρα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-31/10/2021, ενώ αφετηρία της διαδρομής θα αποτελέσει το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Καβάλας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τις 08:00.

Η περιήγηση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας της Σοφίας Παπασπύρου, με τίτλο εργασίας «Θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα. Προσλήψεις και εμπειρίες περιηγητών ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Η έρευνα εκπονείται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπάγεται στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας.

Στόχοι της ομάδας είναι:

  • να ιχνηλατήσει τη διαδρομή καταγράφοντας τις εμπειρίες της,
  • να αναζητήσει τρόπους και ιδέες ανάδειξης της διαδρομής,
  • να συνδεθεί με την τοπική κοινότητα της κάθε περιοχής

και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξή της, ώστε μελλοντικά να αποτελέσει σταθμό περιηγητών που θα ακολουθούν την πολιτιστική αυτή διαδρομή.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Θόδωρος-Μουριάδης:-Διαφωνώ-με-τις-συγχωνεύσεις-τμημάτων-σε-σχολεία-του-Δήμου-Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ακολουθώντας μια κυβερνητική απόφαση, προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε μια περιφερειακή ενότητα, όπως της Καβάλας, που βρίσκεται ήδη επί τρεις εβδομάδες στο «κόκκινο», θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα που να βοηθούν στον έλεγχο των σχολικών κοινοτήτων και να μην απαξιώνουν τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστεύω ότι μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, δεδομένου ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν, θα αυξηθεί η δυσκολία λήψης πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Ας ληφθεί υπόψη, τέλος, ότι στην πιθανή περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ

Διακοπή-λειτουργίας-αντλιοστασίων-της-ΔΕΥΑΚ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Καβάλας ότι σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και από ώρα 08:00 έως ώρα 15:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας» θα διακοπεί η λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας.

Ο Γεν. Διευθυντής

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τσακίρης Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα