Connect with us

Καβάλα

Αλλαγές φέρνει στον Δήμο Καβάλας η Δημοτική Επιτροπή

Αλλαγές-φέρνει-στον-Δήμο-Καβάλας-η-Δημοτική-Επιτροπή

Γιάννης Προμούσας: Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως μία «υπερεπιτροπή»

Για όλες τις αλλαγές που φέρνει στον Δήμο Καβάλας, η νέα Δημοτική Επιτροπή μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Προμούσας.

«Η Δημοτική Επιτροπή είναι νεοσύστατη σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο. Ουσιαστικά καταργούνται η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η Εκτελεστική Επιτροπή και η νέα επιτροπή παίρνει αρμοδιότητες από αυτές που προανέφερα και κάποιες αρμοδιότητες από το δημοτικό συμβούλιο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Προμούσας.

«Εκτιμώ ότι η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και το πρώτο θέμα που θα έχουμε θα είναι ο ορισμός αντιπροέδρου, που σύμφωνα με τον κανονισμό θα είναι από τη μειοψηφούσα παράταξη…»

«Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως μία «υπερεπιτροπή», η οποία έχει και εκτελεστικό χαρακτήρα, ψηφίζει θέματα που θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο και από εκεί και πέρα θα πρέπει να πούμε ότι ήδη ετοιμαζόμαστε για την πρώτη συνεδρίαση. Ήδη ορίστηκαν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν και τα πρακτικά και είναι 9μελης. Αποτελείται από έξι συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος. Τα υπόλοιπα τρία μέλη εκλέγονται από την μειοψηφία. Εκτιμώ ότι η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και το πρώτο θέμα που θα έχουμε θα είναι ο ορισμός αντιπροέδρου, που σύμφωνα με τον κανονισμό θα είναι από τη μειοψηφούσα παράταξη και φυσικά θα έχουμε και τα πρώτα θέματα να συζητήσουμε που θα έρχονται σιγά σιγά και αφορούν την ποιότητα ζωής. Επίσης θα πρέπει να φέρουμε κατά πάσα πιθανότητα και τα τέλη, τα οποία θα επικαιροποιηθούν και θα ψηφιστούν στη συνέχεια από το δημοτικό συμβούλιο. Θα είναι αρκετά δύσκολες οι συνεδριάσεις πολύωρες πολλές φορές, δεδομένου ότι έχουμε θέματα, όχι μόνο από τη Δημοτική Επιτροπή, αλλά και από τις υπόλοιπες επιτροπές που καταργήθηκαν και κάποια εξ αυτών από το δημοτικό συμβούλιο. Είναι μία επιτροπή που θα μιλήσει για πολύ σημαντικά θέματα, τα οποία προφανώς θα απασχολήσουν στην πορεία όλους μας», υπογράμμισε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Είναι ένας τεράστιος όγκος δουλειάς και γι’ αυτόν τον λόγο έχει πάει λίγο πίσω ο προϋπολογισμός μας, γιατί έπρεπε να εντάξουμε τον προϋπολογισμό όλων αυτών των Νομικών Προσώπων…»

«Είναι πραγματικά σημαντικό θέμα η κατάργηση των Νομικών Προσώπων. Το πρώτο έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος, γιατί αυτή τη στιγμή εμείς πρέπει να προσαρμόσουμε στον προϋπολογισμό μας και να εντάξουμε τους προϋπολογισμούς, τα έσοδα και τα έξοδα των Νομικών Προσώπων αφενός, αλλά από την άλλη πρέπει να γίνει και ένα νέο οργανόγραμμα, σε επίπεδο διοικητικό πλέον, με έναν νέο οργανισμό, με δημιουργία νέων διευθύνσεων, νέων τμημάτων και νέων προϊσταμένων και πέρα από το μισθολογικό που πρέπει να είμαστε έτοιμοι αυτές τις μέρες να πληρωθεί το προσωπικό. Είναι ένας τεράστιος όγκος δουλειάς και γι’ αυτόν τον λόγο έχει πάει λίγο πίσω ο προϋπολογισμός μας, γιατί έπρεπε να εντάξουμε τον προϋπολογισμό όλων αυτών των Νομικών Προσώπων. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε σε πρώτη φάση τα τέλη προς ψήφιση και αφού ψηφιστούν και τα τέλη εκτιμώ ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα καταφέρουμε να ψηφίσουμε και τον προϋπολογισμό, αν όχι τέλη Ιανουαρίου», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Προμούσας.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Σε-ελεγχόμενες-διακοπές-υδροδότησης-προχωρά-η-ΔΕΥΑΚ

Απόστολος Χρόνης: Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, παρ’ όλο που ο δήμος Καβάλας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει σε οικισμούς χωρίς νέο δίκτυο ύδρευσης και κυρίως στα υψηλά σημεία αυτών των οικισμών που κάποιες ώρες μένουν χωρίς νερό ή πέφτει πολύ η πίεσή του.

«Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις…»

«Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερκατανάλωσης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν την υπερκατανάλωση δεν μπορούν να την υποστηρίξουν τα δίκτυα. Αυτό αφορά και τον Ζυγό και τις Κρηνίδες, αφορά και το Χαλκερό, στο οποίο έχουμε μετριάσει την κατάσταση δηλαδή κάναμε κινήσεις παρόμοιες που θα κάνουμε τώρα στον Ζυγό και στις Κρηνίδες κλείνοντας τα δίκτυα και μειώνοντας την παροχή στις αρδευτικές περιοχές. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και σε αυτά τα δύο χωριά. Δηλαδή το δίκτυο που είναι εκτός σχεδίου πόλης θα το περιορίσουμε για κάποιες ώρες, κυρίως απογευματινές, που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία στους κατοίκους να μην ποτίζουν τους κήπους τους απόγευμα. Παρά το γεγονός ότι εμείς παρέχουμε μόνο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τους ανθρώπους μ’ ένα μικρό μπαξέ που έχουν να σταματήσουν να τον έχουν. Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

«Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης…»

Όσον αφορά τα μέτρα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τόνισε: «Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης και φυσικά αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα πάμε και σε περαιτέρω μέτρα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα στα άκρα. Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος και να σεβαστεί τον συνάνθρωπό του. Αυτό είναι το πρόβλημα, ο αλληλοσεβασμός. Δεν είναι το γκαζόν προτεραιότητα. Ο άνθρωπος είναι προτεραιότητα, τα ζώα και τα φυτά στη συνέχεια. Όταν φτάνει για τους ανθρώπους θα δώσουμε στα ζώα, όταν φτάνει για τα ζώα θα δώσουμε και στα φυτά. Όχι το αντίθετο. Πρώτα ο άνθρωπος και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα