Connect with us

Περιφέρεια

Αλέξης Πολίτης: Όταν υπάρχει θέληση οι λύσεις βρίσκονται

Αλέξης-Πολίτης:-Όταν-υπάρχει-θέληση-οι-λύσεις-βρίσκονται

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε εν όψει των εκλογών είναι πολύ θετικά / Έχουμε άριστη συνεργασία με όλους τους θεσμικούς και μη φορείς / Το επόμενο διάστημα θα κυλήσει ακόμη καλύτερα για τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας»

«Καταφέραμε να δείξουμε και στους πολίτες ότι όταν υπάρχει θέληση, οι λύσεις βρίσκονται κι ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται δίπλα σε όποιον την χρειάζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε άριστες σχέσεις και συνεργασίες με όλους τους θεσμικούς και μη φορείς».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και εκ νέου υποψήφιος με την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», Αλέξης Πολίτης. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν όλοι στην κάλπη και να αναδείξουν άτομα με όρεξη και με σχέδιο που με την φρεσκάδα στην σκέψη θα πάνε την Π.Ε. Καβάλας ένα βήμα πιο μπροστά, ενώ προέβη και σε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία λίγο πριν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και θα θέλαμε να μας πείτε ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, αλλά και να δείξουμε σε αυτούς που δεν ήταν δίπλα μας, την όρεξή μας για δουλειά, την συνέπεια στον λόγο μας και την προσπάθεια να βοηθάμε όπου μας χρειάζονται. Αυτά είναι και τα τρία στοιχεία που ευθύς εξ αρχής ζήτησα από τους συνεργάτες και την ομάδα μου, αφού ως γιατρός είμαι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων. Από αρχές λοιπόν του 2022 που ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μου ανέθεσε τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, καταφέραμε να δείξουμε και στους πολίτες ότι, όταν υπάρχει θέληση, οι λύσεις βρίσκονται και ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται δίπλα σε όποιον την χρειάζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε άριστες σχέσεις και συνεργασίες με όλους τους θεσμικούς και μη φορείς, με τους Δήμους, τις κοινότητές μας, τα σωματεία και τους συλλόγους μας, τους Τ.Ο.Ε.Β., τους παραγωγούς μας, αλλά και με κάθε πολίτη ξεχωριστά, τον οποίο θα συναντήσω και θα ακούσω προσωπικά για το ζήτημα που τον απασχολεί. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, να υπηρετούμε και να προστατεύουμε τον συμπολίτη μας».

Θα θέλαμε ένα σύντομο απολογισμό για την παρουσία σας στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Είστε ικανοποιημένος και ποιο είναι το αποτύπωμα που μένει;

«Από τις αρχές του 2022 και μετά από δύο χρόνια, όπου όλοι βιώσαμε τα αποτελέσματα της υγειονομικής κρίσης, σηκώσαμε τα μανίκια και βάλαμε σε προτεραιότητα έργα υποδομών, παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, αυξήσεις προυπολογισμού και δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο και αποτύπωμα. Τα δύο χρόνια που πέρασαν δεν ήταν εύκολα, ωστόσο καταφέραμε, με συνέπεια σε όσα είπαμε, να κάνουμε πολλά και να προετοιμάσουμε ακόμη περισσότερα για το επόμενο διάστημα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε ένα μήνα από σήμερα, υπογράφεται η σύμβαση για την ριζική ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καβάλας που ήταν και η πρώτη μου δέσμευση με το που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, προκειμένου η Καβάλα να αποκτήσει επιτέλους τον χώρο έκφρασης και πολιτισμού που της αξίζει και που τον είχε στερηθεί επί τόσα χρόνια. Επιπλέον επενδύσαμε σε έργα οδικής ασφάλειας, με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε όλο τον Νομό Καβάλας και την Θάσο και κατασκευή κόμβων, στοχευμένες παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία (θυμίζω την Νέα Ηρακλείτσα, τη Γαληψό και το Ποδοχώρι), σε εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις με αντλητικά έργα, η δημοπράτηση και ολοκλήρωση του μεγάλου έργου για τον καθαρισμό των Τεναγών, συνεχείς καθαρισμούς και προμήθεια σωλήνων άρδευσης σε Τ.Ο.Ε.Β., έργα υποδομών όπως η συνέχιση και ολοκλήρωση της σπουδαίας παρέμβασης στο λιμάνι της Καβάλας. Θυμίζω επιπρόσθετα τον γόρδιο δεσμό του καθαρισμού της εισόδου του αλιευτικού καταφυγίου της Κάρυανης που και καταφέραμε να πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις σε χρόνο ρεκόρ και ήδη επιχειρούμε εκεί. Αλλά έγιναν και παρεμβάσεις ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας με ενίσχυση των Κέντρων Υγείας του Νομού μας με υπερσύγχρονα μηχανήματα. Τέλος δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και σε κοινωνικές δράσεις, οργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία δράσεις για την προστασία κατά της βίας, την προστασία στην παραλία και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ οργανώνουμε στο επόμενο διάστημα και δράση για την οδική ασφάλεια. Ήμασταν δίπλα στους αγρότες μας στα δαιδαλώδη ζητήματα που τους απασχόλησαν, στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε φυσικές καταστροφές (πυρκαγιά Θάσου, Διαλεκτού, πτώση Antonov) με ουσιαστική βοήθεια και στήριξη. Δίπλα σε όλους, στα μικρά και τα μεγάλα. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει ακόμα, αλλά είμαστε πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε νέα πρόκληση με περισσότερη γνώση και εμπειρία».

Σχολιάστε μας γενικότερα τη διοίκηση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Πιστεύετε ότι αντεπεξήλθε στο δύσκολο έργο που είχε μπροστά της;

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία της διοίκησης του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, με τον οποίο έχω στενή συνεργασία, και θεωρώ ότι κατάφερε και συγκέντρωσε γύρω του νέους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα για την Περιφέρειά μας, αλλά και την ίδια εργατικότητα, προσήλωση στους στόχους και μεθοδικότητα. Σε ό,τι αφορά τον Νομό μας, η Περιφέρεια αποτέλεσε και θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και χρηματοδότη σε μεγάλα έργα, όπως η κατασκευή του δικτύου του φυσικού αερίου στην πόλη, ο νέος οδικός άξονας για την Δράμα, το μεγάλο έργο στα Τενάγη Φιλίππων, το έργο της δυτικής προσαγωγού στον Νέστο, και πολλά ακόμη που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Θυμίζω επίσης την ενίσχυση όλων σχεδόν των επαγγελματιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή και όλων των δομών υγείας της Π.Α.Μ.Θ. με γενναίες χρηματοδοτήσεις, τόσο για μισθοδοσία προσωπικού όσο και για υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Οι βάσεις λοιπόν που μπήκαν επί της διοίκησης Χρήστου Μέτιου είναι στέρεες, συνεπώς εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα θα κυλήσει ακόμη καλύτερα για τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας. Άλλωστε ανακοινώνονται συνεχώς χρηματοδοτήσεις για καινούργια έργα και παρεμβάσεις σε όλο τον Νομό Καβάλας».

Όπως και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, ο συνδυασμός σας θα αναμετρηθεί με την «Περιφερειακή Σύνθεση». Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα και πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο δικός σας επικεφαλής έχει το τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας;

«Όλα έχουν την σημασία τους. Και έχουν την σημασία τους κυρίως επειδή ο Χρήστος Μέτιος κατάφερε να πείσει τους κυβερνώντες και τον πρωθυπουργό, τόσο για το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και για το πλάνο του την επόμενη περίοδο. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που την επομένη των εκλογών οι πολίτες θα εκτιμήσουν, θα αναγνωρίσουν και θα επανεκλέξουν τον συνδυασμό μας».

Είναι δύσκολο να συνδυάσετε τον ρόλο σας και ως αντιπεριφερειάρχης και ως ιατρός πνευμονολόγος και ως οικογενειάρχης;

«Είναι αρκετά δύσκολο όταν θέλεις να ανταποκρίνεσαι σε όλους τους ρόλους το ίδιο καλά. Αλλά όπως είπα, όταν υπάρχει θέληση και λίγη βοήθεια από τους δικούς σου ανθρώπους, όλα γίνονται. Είμαι πολύ τυχερός γιατί έχω μια πολύ καλή και υποστηρικτική σύζυγο, την Μελίνα και δύο υπέροχα και ήσυχα παιδιά που με στηρίζουν και με βοηθάνε τόσο στο σπίτι, όσο και στο ιατρείο μου. Το να άφηνα κάτι απ’ όλα, θα με έκανε μη ολοκληρωμένο άτομο και εν τέλει θα μου δημιουργούσε πρόβλημα. Έμαθα να αντιμετωπίζω τα προβλήματα στην Αντιπεριφέρεια ως ιατρός και να δίνω άμεσες λύσεις, όπου μπορώ, πρακτικά και αποτελεσματικά. Και επίσης ως πρώην νοσοκομειακός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας έμαθα να συνεργάζομαι με τις υπηρεσίες και να προωθώ το ομαδικό πνεύμα και την ομαδική νίκη».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους συμπολίτες μας ενόψει των εκλογών;

«Να προσέλθουν όλοι στην κάλπη και να αναδείξουν άτομα με όρεξη και με σχέδιο που με την φρεσκάδα στην σκέψη θα πάνε την Π.Ε. Καβάλας ένα βήμα πιο μπροστά. Προσωπικά ζητώ τη στήριξή τους, ώστε να μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια για όλους, για την Καβάλα μας, για τον ευλογημένο μας τόπο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Προτεραιότητα-ο-αθλητισμός-για-τη-διοίκηση-της-Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά τη βοήθεια και την υποστήριξη μας / Περισσότερη εξωστρέφεια είναι το στοίχημά μας / Μεγάλη βαρύτητα και στον τομέα της απασχόλησης

«Ο αθλητισμός αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για τη διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη. Ο περιφερειάρχης μας έδωσε εντολή υπογραμμίζοντάς μας, ότι στόχος είναι να αναβαθμίσουμε και τις υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων εκεί που μπορούμε, αλλά και να αναπτύξουμε έτι περαιτέρω τις δράσεις. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτό που λέγεται αθλητικός τουρισμός και αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στέλιος Ιγνατιάδης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται ή θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και στα αθλητικά γεγονότα που θα γίνουν στην περιοχή μας μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και το 2025.

«Είμαστε δίπλα στον δήμο Καβάλας, αλλά και σε όλους τους δήμους οι οποίοι μας ζητούν τη βοήθεια και την υποστήριξη μας ως προς την κεντρική διοίκηση…»

«Πραγματικά δίνουμε μεγάλο αγώνα και με τις εντολές του περιφερειάρχη μας του κ. Τοψίδη στο θέμα των υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Είμαστε δίπλα στον δήμο Καβάλας, αλλά και σε όλους τους δήμους οι οποίοι μας ζητούν τη βοήθεια και την υποστήριξη μας ως προς την κεντρική διοίκηση. Με τον δήμο Καβάλας προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του «Ανθή Καραγιάννη» που είναι πρωταρχικός μας στόχος, μαζί με τον δήμαρχο, Θ. Μουριάδη, τον αντιδήμαρχο, Κ. Χατζηαναστασίου και τις υπηρεσίες του δήμου Καβάλας. Είμαστε πιστεύω σε καλό δρόμο. Η στήριξη της Περιφέρειας αφορά τις 70.000 ευρώ για έργα που ήδη υλοποιούνται στο «Ανθή Καραγιάννη», αλλά και την μελέτη των 100.000 ευρώ για επιπρόσθετες εργασίες στο στάδιο, λόγω και της συμμετοχής της Καβάλας στη SL2. Από εκεί και πέρα μας ζητήθηκε βοήθεια να φέρουμε κάποια εταιρεία από την Αθήνα όπως και κάναμε και δια ζώσης έγινε και ο έλεγχος για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με τύπου LED των πυλώνων του σταδίου. Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης του δήμου Καβάλας για περαιτέρω μελέτες, τις οποίες μπορούμε να τις προωθήσουμε, είτε στην Περιφέρεια, είτε και στην κεντρική διοίκηση και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», επισήμανε σχετικά ο κ. Ιγνατιάδης. 

«Έχουμε δώσει αυτή τη στιγμή όλη την προσοχή μας στο διακρατικό πρωτάθλημα Κ18 των πρωταθλητών Ελλάδας και Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στις 31/7 και 1/8 στο γήπεδο της Ελευθερούπολης…»

«Όσον αφορά τις δράσεις έχουμε δώσει αυτή τη στιγμή όλη την προσοχή μας στο διακρατικό πρωτάθλημα Κ18 των πρωταθλητών Ελλάδας και Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στις 31/7 και 1/8 στο γήπεδο της Ελευθερούπολης στον δήμο Παγγαίου. Είναι μία δράση, η οποία γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Παγγαίου και τον ΣΕΓΑΣ, ένα πρωτάθλημα που έχει να έρθει στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. από το 1982! Στο διακρατικό Κ18 Ελλάδας – Κύπρου θα συμμετέχουν παιδιά της Περιφέρειάς μας από την Ορεστιάδα μέχρι και τη Δράμα, τα οποία θα συναγωνιστούν τους πρωταθλητές Ελλάδας – Κύπρου και αυτή είναι η επιτυχία των αγώνων αυτών, γιατί θα συναγωνιστούν τα δικά μας παιδιά με τους πρωταθλητές Ελλάδας και Κύπρου», ανέφερε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο», ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Προετοιμασία για το πανελλήνιο πρωτάθλημα τραμπολίνο τον Μάιο του 2025

Ο κ. Ιγνατιάδης αναφέρθηκε ακολούθως και σε μια ακόμη σημαντική αθλητική διοργάνωση που θα λάβει χώρα το 2025 στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ., τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε και για την επόμενη χρονιά σε συνεργασία με την ομοσπονδία του τραμπολίνο για έναν πανελλήνιο αγώνα, ο οποίος είχε γίνει πέρυσι στην Αμαλιάδα και είχε συγκεντρώσει πάνω από 2.000 επισκέπτες στην πόλη αυτή. Θα τη φέρουμε στην περιοχή μας σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης και με την εντολή του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., ο δήμος Ξάνθης θα συνδιοργανώσουν με την ομοσπονδία του τραμπολίνο έναν πανελλήνιο αγώνα τον Μάιο του 2025».

«Περισσότερη εξωστρέφεια, αυτό είναι το στοίχημά μας…»

«Μεγάλος μας στόχος είναι να φέρουμε στην Περιφέρειά μας και βαλκανικούς αγώνες και στον κλασικό αθλητισμό, καθώς επίσης και σε αλλά αθλήματα. Περισσότερη εξωστρέφεια, αυτό είναι το στοίχημά μας. Το θέμα είναι ότι εμείς κοιτάμε όλα τα αθλήματα, όπως για παράδειγμα και την ξιφασκία και τον κλασικό αθλητισμό και το σκάκι. Θα βραβεύσουμε και τους αθλητές του κλασικού αθλητισμού που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 και Κ18 στην Πάτρα, θα συνεχίσουμε με τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, ο οποίος διακρίθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με αθλητές όπως η Σ. Τσολακίδου», σημείωσε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο Στέλιος Ιγνατιάδης.  

Μεγάλη βαρύτητα και στον τομέα της απασχόλησης

Τέλος, όσον αφορά τα θέματα απασχόλησης, ο Στέλιος Ιγνατιάδης υπογράμμισε: «Στον τομέα της απασχόλησης ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2024 έχουμε ενσωματώσει σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες 107 άτομα με το πρόγραμμα «55 plus», το οποίο είναι και μία προτεραιότητα της διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το εν λόγω πρόγραμμα, ενώ δίνουμε βαρύτητα και στο πρόγραμμα που θα βγει το επόμενο διάστημα και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, από το οποίο θέλουμε να πάρουμε και εκεί άτομα για να δώσουμε τη δυνατότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να εργαστούν σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Δήλωση-του-Περιφερειάρχη-ΑΜΘ-σχετικά-με-δημοσκόπηση-του-aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site  aftodioikisi.gr, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο εξευτελισμός της επιστήμης της Στατιστικής στο έλεος του κιτρινισμού

Αισθάνομαι βαθύτατα απογοητευμένος από την διαπίστωση ότι ένας ηλεκτρονικός ιστότοπος όπως το aftodioikisi.gr φλερτάρει έντονα με τον λεγόμενο κιτρινισμό, δημοσιεύοντας μία «δημοσκόπηση» με μοναδικό γνώμονα την προσβολή της Διοίκησής μας και όχι την ενημέρωση του κοινού.

Όποιος έχει παρακολουθήσει την προσωπική μου διαδρομή, αλλά και την πορεία της παράταξής μας, γνωρίζει ότι δείχνουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στα στατιστικά δεδομένα τα οποία λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας στη χάραξη της πολιτικής και του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Αλλά, τα δεδομένα που προκύπτουν από σοβαρές και αξιόπιστες έρευνες.

Αντίθετα, στην περίπτωση της έρευνας του aftodioikisi.gr ακόμη και ένα απαίδευτο μάτι μπορεί πανεύκολα να διαπιστώσει ότι οι ερωτήσεις είναι ελάχιστες, γενικόλογες και διαρθρωμένες με τρόπο ώστε να εξάγεται αρνητικό αποτέλεσμα.

Ομοίως και η «ανάλυσή» τους γίνεται με τρόπο απαράδεκτο, αφού λαμβάνονται υπόψη απαντήσεις οι οποίες δεν έχουν καν σχέση με το ουσιαστικό αντικείμενο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για παράδειγμα, στην ερώτηση «ποιο είναι το βασικό πρόβλημα στην περιοχή σας;» οι ερωτώμενοι απαντούν σε ποσοστό 20% «το κυκλοφοριακό και οι θέσεις στάθμευσης» και σε ποσοστό 20% «τα σκουπίδια και η καθαριότητα». Ούτε η διαχείριση των απορριμμάτων, ούτε το κυκλοφοριακό ζήτημα των πόλεων εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και αυτό όφειλαν να το γνωρίζουν οι επίδοξοι αναλυτές της καταχρηστικά αποκαλούμενης «έρευνας», πριν συμπεριλάβουν τα ευρήματα στα συμπεράσματά τους.

Χρησιμοποίησα αυτό το παράδειγμα για να καταδείξω το πνεύμα της έρευνας, η οποία, επαναλαμβάνω, διακατέχεται από απόλυτη προχειρότητα και αυτός είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός που μπορώ να σκεφτώ.

Ειλικρινά με λυπεί και με θλίβει αυτή η διολίσθηση που παρατηρώ και παρακαλώ τους αναγνώστες του aftofdioikisi.gr να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη της Διοίκησής και εμένα προσωπικά, δηλώνω για ακόμη μία φορά ότι δεν φοβόμαστε την κριτική, αλλά αντίθετα την επιζητούμε, υπό την προϋπόθεση όμως ότι συνοδεύεται από στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία που να εξυπηρετεί έναν παραγωγικό διάλογο. Στο προκείμενο, αυτό που βλέπουμε είναι μία άκρατη λασπολογία «ντυμένη» πρόχειρα με το σχήμα μιας «έρευνας» η οποία προσβάλει το αναγνωστικό κοινό, αλλά και την ίδια την επιστήμη της Στατιστικής»

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Δημοπρατείται-η-ΒΙΙ-φάση-των-έργων-του-Νέστου-–-Θα-αρδευθούν-56.000-στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα, με τον Υφυπουργό ΥπΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη και τον αρμόδιοΓενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, δημοσιεύθηκε η ΒΙΙ Φάσης του Διεθνούς διαγωνισμού (Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών) για υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ για το έργο  «Μεταφορά και διανομή Νερού από τον ποταμό Νέστο στην Πεδιάδα της Ξάνθης».

Είναι το μεγαλύτερο από τα έργα του ΥΔΩΡ 2.0 και το τέταρτο  κατά σειρά έργο ΣΔΙΤ (μετά τα έργα:  1. Αποκατάσταση και Εκσυγχρονισμός των δικτύων άρδευσης ΤΟΕΒ Ταυρωπού και 2.  Αρδευτικό Δίκτυο Αλμωπαίου 3. Αρδευτικό Δίκτυο Υπέρειας Ν. Λάρισας- Ορφανά Ν. Καρδίτσας) που δημοπρατείται και  αφορά στη  Μεταφορά και διανομή Νερού από τον ποταμό Νέστο στην Πεδιάδα της Ξάνθης προϋπολογισμού  κατασκευής 170.000.000 (πλέον ΦΠΑ), εκ των οποίων τα 51.000.000€ θα καταβληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο του Νέστου έχει ως αντικείμενο την κατασκευή, τη συντήρηση, την τεχνική διαχείριση, καθώς και τη λειτουργία: α) των κύριων έργων για τη μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο και το φράγμα Τοξοτών στην Ανατολική πεδιάδα Ξάνθης για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών της και β) των έργων μεταφοράς και διανομής της περιοχής Α2 η οποία είναι μία εκ των πέντε περιοχών στις οποίες έχει διαχωριστεί η πεδιάδα της Ξάνθης και περιλαμβάνει αρδευόμενες εκτάσεις περίπου 56 χιλιάδων στρεμμάτων.

Το κατασκευαστικό αντικείμενο περιλαμβάνει τα κύρια έργα μεταφοράς νερού (έργα κεφαλής) και τα κύρια έργα διανομής νερού της περιοχής Α2 της ανατολικής πεδιάδας της Ξάνθης (έργα μεταφοράς και διανομής περιοχής Α2), που εμπεριέχει τις πέντε αγροτικές εκτάσεις Μυρωδάτου-Αβδηρών-Βελόνης-Μάνδρας-Πεζούλας. 

Ειδικότερα περιλαμβάνει την κατασκευή:

Α) Των έργων κεφαλής που αποτελούν τα κύρια έργα μεταφοράς νερού της ανατολικής πεδιάδας Ξάνθης.

Β) Των κύριων έργων διανομής νερού της περιοχής Α2 της ανατολικής πεδιάδας της Ξάνθης (έργα μεταφοράς και διανομής περιοχής Α2), που εμπεριέχει τις πέντε αγροτικές εκτάσεις Μυρωδάτου-Αβδηρών-Βελόνης-Μάνδρας-Πεζούλας. Τα βασικά έργα είναι ενδεικτικά:

• Αγωγός μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή Δ0.6 έως το αντλιοστάσιο Α/Σ 2.5 Μάνδρας (μήκους 20.8 km)

• Πέντε (5) αντλιοστάσια

• Επτά (7) αναρρυθμιστικές δεξαμενές

• Επτά (7) κεντρικοί αγωγοί

• Δίκτυα άρδευσης Μυρωδάτου-Αβδηρών-Βελόνης-Μάνδρας-Πεζούλας συνολικού μήκους περίπου 242,4 km

Στο έργο προβλέπεται να εφαρμοστούν και αυτοματισμοί τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού αρδευτικών συστημάτων.

Το συνολικό έργο θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες, ενώ παράλληλα το Α΄ τμήμα που περιλαμβάνει την κατασκευή του συνόλου των έργων κεφαλής που αποτελούν τα κύρια έργα μεταφοράς νερού της ανατολικής πεδιάδας Ξάνθης εξαιρουμένων των έργων  επισκευής της επένδυσης της υφιστάμενης ανατολικής προσαγωγού διώρυγας σε μήκος 670 m περίπου, θα παραδοθεί ολοκληρωμένο και λειτουργικό στους 18 μήνες.

Δήλωση Υπουργού ΑΑΤ, Κωνσταντίνου Τσιάρα:

«Η υλοποίηση του εμβληματικού προγράμματος «ΥΔΩΡ 2.0» αλλάζει τα δεδομένα στην αγροτική παραγωγή προσφέροντας στους αγρότες μας έργα υποδομής που θα τους διευκολύνουν στην  παραγωγική διαδικασία. Στόχος μας είναι η αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, η μείωση του κόστους παραγωγής με συνέπεια την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου εισοδήματος για τους παραγωγούς και πιο προσιτές τιμές για τους καταναλωτές. Τα έργα του προγράμματος «ΥΔΩΡ 2.0» είναι στοχευμένα έργα που αντιμετωπίζουν, σε μεγάλο βαθμό, και προβλήματα που προκύπτουν λόγω της κλιματικής κρίσης.  Το ενδιαφέρον της κυβέρνησής μας και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι συνεχές και καθημερινά γίνεται αντιληπτό στην πράξη».

Δήλωση Υφυπουργού ΑΤΤ, Διονύση Σταμενίτη: «Η κατασκευή των μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων είναι στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία υπηρετούμε στο ΥΠΑΑΤ με συνέπεια και μεθοδικότητα. Τα έργα που περιλαμβάνονται στο ΥΔΩΡ 2.0 είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα στην προσπάθεια μας να θωρακίσουμε τον πρωτογενή τομέα από τις συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης.

Το έργο του Νέστου είναι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της προσπάθειας, όντας το μεγαλύτερο από τα έργα του ΥΔΩΡ 2.0 και φιλοδοξούμε ότι θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην αγροτική ανάπτυξη των περιοχών που θα καλύψει».

Δήλωση Δημήτρη Παπαγιαννίδη, Γενικού  Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών / ΥΠΑΑΤ: «Η κυβέρνηση με την προσωπική καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, ανασυγκροτεί με όραμα και σχέδιο τον πρωτογενή τομέα στον ευαίσθητο χώρο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε  βάθος χρόνου 25 ετών με δαπάνες του αναδόχου και όχι των αγροτών εξασφαλίζεται η άριστη λειτουργία του αρδευτικού έργου, με απώτερα οφέλη: 

  1. Αναστροφή της πορείας υφαλμύρινσης της πεδιάδας της Ξάνθης, που έχει το μεγαλύτερο φαινόμενο  στη χώρα 
  2. την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος με την παροχή νέων ποσοτήτων νερού, 
  3. γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών, 
  4. την ορθολογικότερη χρήση του νερού με την μείωση των απωλειών και την εισαγωγή προηγμένων αρδευτικών συστημάτων 
  5. νέες πρακτικές για την αύξηση της αποδοτικότητας των καλλιεργειών.
  6. Κατάργηση των υφιστάμενων γεωτρήσεων 
  7. Ευόδωση των προσπαθειών για το έργο, μετά από δεκαετίες από την έγκριση της Προκαταρκτικών και  Οριστικών Μελετών.

Με όλες τις ανωτέρω παρεμβάσεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών επιτυγχάνεται βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα και μετριασμός των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

Δήλωση Χριστόδουλου Τοψίδη, Περιφερειάρχη ΑΜΘ :

 «Η ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Διοίκησή μας και το συγκεκριμένο έργο στην ΠΕ Ξάνθης αποτελεί ένα εχέγγυο για την ενίσχυση του. Ταυτόχρονα αποτελεί μια απάντηση στην αναγκαιότητα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις που αυτή γεννά. Η ολοκλήρωση του έργου, εξασφαλίζει την άρδευση 56 χιλιάδων στρεμμάτων καθαρής γεωργικής γης και άνω των 5 χιλιάδων ωφελούμενων αγροτών που δραστηριοποιούνται στις περιοχές Μυρωδάτου, Αβδήρων, Βελόνης, Μάνδρας και Πεζούλας. Οι εν λόγω περιοχές βρίσκονταν υπό έντονο κίνδυνο παύσης της γεωργικής δραστηριότητας τους καθώς έντονα προβλήματα υφαλμύρωσης είχαν εντοπιστεί. Το έργο αυτό συνεπώς δημιουργεί ένα νέο και ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας για τους αγρότες της περιοχής, καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη άρδευση των καλλιεργειών με απώτερο στόχο φυσικά την βελτίωση της παραγωγής και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Χαιρετίζω την υπογραφή της ΒΙΙ φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο με την πεποίθηση ότι η υλοποίησή του ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την πρόοδο του Πρωτογενούς Τομέα στην ΠΕ Ξάνθης και στην Περιφέρεια μας γενικότερα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα