Connect with us

Περιφέρεια

Αλέξης Πολίτης: Είχαμε μία άκρως παραγωγική συνάντηση με τον Βούλγαρο Πρόξενο

Αλέξης-Πολίτης:-Είχαμε-μία-άκρως-παραγωγική-συνάντηση-με-τον-Βούλγαρο-Πρόξενο

Στη σημαντικότητα της συνάντησής του με τον γενικό προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Άντον Μάρκοφ, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης, Αλέξης Πολίτης.

«Συζητήσαμε αρκετή ώρα και με το επιτελείο του και με τον ίδιο. Η Βουλγαρία γενικότερα σαν κράτος, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και δη για την Καβάλα», ανέφερε αρχικά ο κ. Πολίτης.

«Ο πρόξενος ενημερώθηκε για πολλά ζητήματα, όπως για τα έργα που «τρέχει» η Περιφέρεια, όπως ο Ε61, μιλήσαμε για τα λιμάνια μας, για πλείστα θέματα τα οποία σίγουρα αφορούν την βουλγαρική κυβέρνηση…»

«Ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια δεν είναι μόνο οι χιλιάδες τουρίστες που περνάνε τα σύνορα και επισκέπτονται την περιοχή μας για να κάνουν τις διακοπές τους, αλλά και οι εκατοντάδες επενδύσεις, οι οποίες έρχονται από τη Βουλγαρία και σίγουρα προσθέτουν μία μεγάλη αξία στο ίδιο ανεβασμένο Α.Ε.Π. της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Ο πρόξενος ενημερώθηκε για πολλά ζητήματα, όπως για τα έργα που «τρέχει» η Περιφέρεια, όπως ο Ε61, μιλήσαμε για τα λιμάνια μας, για πλείστα θέματα τα οποία σίγουρα αφορούν την βουλγαρική κυβέρνηση και αυτό που μένει από τη συζήτηση είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη χώρα θέλει να επενδύσει κι άλλο στην περιοχή και μάλιστα θέλει να εδραιώσει κι άλλο τους δεσμούς που πλέον μας συνδέουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Αυτό που κρατάμε είναι το γεγονός ότι θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας. Δεν ήταν μία φωτοβολίδα που την κάναμε για να την κάνουμε…»

«Κακά τα ψέματα έχουμε βρει ένα τρόπο και να ανταλλάσσουμε τουρισμό, αλλά έχουμε βρει και έναν τρόπο να συνυπάρχουμε, να συνεπενδύουμε και γενικότερα να συμπορευόμαστε σε πολλά θέματα. Ήταν μια άκρως παραγωγική κουβέντα. Αυτό που κρατάμε είναι το γεγονός ότι θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας. Δεν ήταν μία φωτοβολίδα που την κάναμε για να την κάνουμε, ανανεώσαμε το ραντεβού μας ώστε η επόμενη συνάντηση να έχει πιο ειδικό χαρακτήρα. Τη Δευτέρα (3/7) είχε ένα γενικό χαρακτήρα, μιλήσαμε για όλα, προκειμένου να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε και να σχεδιάσουμε εμείς ως Περιφέρεια, αλλά και το βουλγαρικό κράτος, ώστε να δούμε και άλλα οφέλη για την περιοχή μας, αλλά και για τη δική τους περιοχή μιας αυτή και η σχέση είναι αμοιβαία», συμπλήρωσε ακόμη ο κ, Πολίτης.

«Τέτοιες συναντήσεις και διασυνδέσεις με παράγοντες ξένων χωρών και δη γειτονικών, είναι σημαντικές…» «Εκτιμώ γενικότερα ότι τέτοιες συναντήσεις και διασυνδέσεις με παράγοντες ξένων χωρών και δη γειτονικών, είναι σημαντικές. Εμείς σαν Καβάλα στηρίξαμε τον Τουρισμό μας και την ανάπτυξη μας στις γείτονες χώρες. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να επεκτείνουμε και να διευρύνουμε το πεδίο των ανθρώπων που μας επισκέπτονται, όχι μόνο από τη βαλκανική, αλλά σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό φάσμα. Γενικότερα αυτές οι συναντήσεις βάζουν τα θεμέλια, ώστε να προκύψουν συνεργασίες, νέα project και σίγουρα είναι καλό και για τις ήδη καλές σχέσεις που υπάρχουν με τη γείτονα χώρα. Τονώνουν το ενδιαφέρον και τους δεσμούς φιλίας οι οποίοι μας διέπουν τα τελευταία αρκετά χρόνια», σημείωσε καταληκτικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Νέος Πρόεδρος της ΔΙ.Α.ΜΑ.Θ. ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος

Νέος-Πρόεδρος-της-ΔΙΑΜΑΘ.-ο-Δήμαρχος-Δράμας-Γιώργος-Παπαδόπουλος

Ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, αναδείχτηκε νέος Πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ ΑΕ, της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τις εκλογές  της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024 στην Κομοτηνή, λαμβάνοντας ποσοστό 50,36%.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Δράμας

Αντιπρόεδρος: Θωμάς Μίχογλου, Δήμαρχος Τοπείρου

Μέλη: Ευστράτιος Κοντός, Δήμαρχος Ξάνθης

Απόστολος Ιωάννου, Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών

Ελευθέριος Κυριακίδης, Δήμαρχος Θάσου

Φίλιππος Αναστασιάδης, Δήμαρχος Παγγαίου

Παναγιώτης Καλακίκος, Δήμαρχος Σουφλίου

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο νέος Πρόεδρος, Γιώργος Παπαδόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους τους Δημάρχους της Α.Μ.Θ. που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όσους πίστεψαν σε μένα και στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Οι εκλογές στη ΔΙ.Α.ΜΑ.Θ. τελείωσαν. Τώρα είναι ώρα για δουλειά, σε μια πορεία που προβλέπεται εξόχως ενδιαφέρουσα!»

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Αλ. Ιωσηφίδη με την Υφυπουργό Ανάπτυξης

Συνάντηση-του-Αλ.-Ιωσηφίδη-με-την-Υφυπουργό-Ανάπτυξης

Συνάντηση του Αλ. Ιωσηφίδη με την Υφυπουργό Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αλέξανδρου Ιωσηφίδη για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας ΑΜΘ, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Άννα Ευαγγέλου Μάνη – Παπαδημητρίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν ζητήματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και τέθηκαν και από τις δυο πλευρές οι  βάσεις για μία γόνιμη και εποικοδομητική μελλοντική συνεργασία, όσον αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας ΑΜΘ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Αναπτυξιακός-Οργανισμός-ΠΑΜΘ:-Ένα-χρήσιμο-εργαλείο-για-την-Περιφέρεια-και-τους-Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ πιο σύντομες διαδικασίες

Για την ανάληψη των καθηκόντων του στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης.

«Είναι ένας οργανισμός που έχει συσταθεί εδώ και έναν χρόνο από την Περιφέρειά μας και ο ρόλος του είναι να μπορέσουμε ως ένα ενδιάμεσο εργαλείο για την Περιφέρεια και για τους Δήμους της Περιφέρειας, να τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ πιο σύντομες διαδικασίες», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης. 

«Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε ένα «βρεφικό στάδιο» ακόμη, κάνουμε τα πρώτα μας βήματα…»

«Είναι δηλαδή ένας φορέας που με προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους και με την Περιφέρεια, θα μπορεί να υλοποιεί μελέτες, να εκτελεί έργα, να συμμετέχει και να οργανώνει προγράμματα και δράσεις, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να γίνει πιο γρήγορη και σε μεγαλύτερο βαθμό η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων και γενικά των κεφαλαίων χρηματοδότησης που υπάρχουν. Σε αυτή τη φάση η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα «βρεφικό στάδιο» ακόμη, κάνουμε τα πρώτα μας βήματα, δεν έχει οργανωθεί ακόμη, καθώς η λειτουργία έχει αρχίσει εδώ και έναν χρόνο, οπότε μέχρι να λύσουμε πολλά γραφειοκρατικά θέματα που απαιτούνται για να τεθεί σε σωστή βάση ο Αναπτυξιακός Οργανισμός χρειάζεται κάποιος επιπλέον χρόνος», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

«Προτεραιότητα μας είναι να οργανώσουμε τον οργανισμό, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και στις ανάγκες που υπάρχουν…»

«Από εδώ και πέρα λοιπόν καταρχήν προτεραιότητα μας είναι να οργανώσουμε τον οργανισμό, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και στις ανάγκες που υπάρχουν και σε δεύτερο βαθμό όταν μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να απλωθούμε, θα είναι ένας οργανισμός που θα μπορεί πραγματικά να προγραμματίζει, να υλοποιεί, να συμμετέχει, να προτείνει πάντα σε συμβουλευτικό βαθμό, γιατί εμείς φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική. Είμαστε ο φορέας στον οποίον έρχονται η Περιφέρεια ή οι Δήμοι ανάλογα με τις απαιτήσεις τους και μας ζητάνε συγκεκριμένα έργα, μελέτες ή προγράμματα αντίστοιχα», ανέφερε ακόμη ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης. 

«Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. υπολειτουργούν και έχουν έλλειψη προσωπικού, αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε ένα ιδανικό εργαλείο για αυτούς, ώστε να ξεπεράσουμε την λειψανδρία που υπάρχει»

«Η ιεράρχηση των έργων είναι θέμα πολιτικής πρωτοβουλίας. Αυτό εξαρτάται από την Περιφέρεια και τους εκάστοτε Δήμους, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που θέτουν οι ίδιοι τους. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να συνεργαστούμε με όλους αυτούς φορείς, ώστε να αποφύγουν γραφειοκρατικές διαδικασίες, να ξεπεράσουν τους σκοπέλους που προφανώς δημιουργούνται, γιατί λειτουργούμε ως Ανώνυμη Εταιρεία και οι διαδικασίες είναι πολύ πιο σύντομες και πιο γρήγορες. Άρα λοιπόν αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. υπολειτουργούν και έχουν έλλειψη σε προσωπικό, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είμαστε ένα ιδανικό εργαλείο για αυτούς, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε την λειψανδρία που υπάρχει», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα