Connect with us

Περιφέρεια

Αλέξης Πολίτης: Άνετη επανεκλογή του Χρ. Μέτιου

Αλέξης-Πολίτης:-Άνετη-επανεκλογή-του-Χρ.-Μέτιου

«Η ομάδα μας έχει αποδείξει και την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της / Για εμένα η προεκλογική περίοδος ήταν φυσική συνέχεια των επαφών που είχα έτσι κι αλλιώς με τους συμπολίτες μας / Η διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι η βασική προτεραιότητα σε όλες τις εκφάνσεις»

Την πεποίθησή του ότι ο συνδυασμός «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, θα εξασφαλίσει μια άνετη επανεκλογή, εξέφρασε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»,  Αλέξης Πολίτης.

Τι έχετε να πείτε στους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας λίγες ώρες πριν προσέλθουν στην κάλπη της Κυριακής; Γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν ξανά;

έχω το θάρρος να ζητήσω από τις φίλες και τους φίλους Καβαλιώτες την ψήφο τους, ώστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, τα έργα υποδομών και τις κοινωνικές δράσεις μας, ώστε να φέρνουμε την Περιφέρεια κοντά στον πολίτη και να βοηθάμε όποιον μας χρειάζεται, με στόχο να συνεχίζουμε να κάνουμε την Π.Ε. Καβάλας καλύτερη».

Ήταν επαρκής ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου, ώστε να επικοινωνήσετε το μέχρι σήμερα έργο που κάνατε στην Π.Ε. Καβάλας ως αντιπεριφερειάρχης;

«Το βασικό μου μέλημα ήταν η ομαλή συνέχιση των έργων και εντός της προεκλογικής περιόδου, γιατί ο κόσμος που ενδιαφέρεται και ενημερώνεται για αυτά που πράττει η Περιφέρεια γνωρίζει ήδη και όσα έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τίνος την υπογραφή φέρουν. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε και πετύχαμε να κάνουμε πολλά και σε πολλούς τομείς σε όλη την Π.Ε. Καβάλας, χωρίς να αφήσουμε έξω ούτε τον πιο απομακρυσμένο οικισμό. Ενδεικτικά αναφέρω την εντός ολίγου έναρξη των εργασιών για το νέο Αμφιθέατρο Καβάλας που ήταν και η πρώτη μου δέσμευση όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. Τις δεκάδες ασφαλτοστρώσεις και τα έργα οδικής ασφάλειας σε όλη την Π.Ε.Κ., τις εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις σε όλους τους Δήμους μας, στα λιμενικά έργα και τις πολλές δράσεις και εκδηλώσεις μας με σπουδαίο κοινωνικό αποτύπωμα. Αλλά το σημαντικότερο ήταν η βοήθεια που προσφέραμε σε συλλογικότητες και μεμονωμένους πολίτες στις κοινότητες μας, στους Τ.Ο.Ε.Β., σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Επίσης σε όποιον είχε την ανάγκη το γραφείο μου ήταν πάντα ανοιχτό και εγώ πάντα εκεί για όποιον χρειαζόταν την Περιφέρεια και εμένα προσωπικά».

Πόσο εφικτό θεωρείτε τον στόχο της επανεκλογής του συνδυασμού σας;

«Από τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κόσμο, θεωρώ ότι ο Χρήστος Μέτιος και η ομάδα μας έχει αποδείξει και την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της σε όλη την Περιφέρεια. Πιστεύω ότι εξασφαλίσει μία άνετη επανεκλογή και συνέχιση του αναπτυξιακού μας πλάνου. Έχει καταστεί σαφές με κάθε τρόπο ότι ο συνδυασμός μας εμπνέει εμπιστοσύνη, ότι υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρειά μας, ότι υπάρχει σχεδιασμός και οργάνωση στον τρόπο υλοποίησης του πλάνου μας κι ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, πράγμα πολύ σημαντικό για την πρόοδο της περιοχής μας. Για αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι ο κόσμος θα στηρίξει την παράταξή μας, ώστε να συνεχίζουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας».

Λίγες μόλις ώρες πριν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει από τις επαφές σας με τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας;

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι καλά και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό, καθώς ο κόσμος αναγνωρίζει στο πρόσωπό μας την προσπάθεια που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι κατάφερε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να παράξουμε έργο και να το επικοινωνήσουμε στον κόσμο, δείχνοντας ότι η Περιφέρεια και ειδικά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και είναι παρούσα σε όλα τα μικρά και μεγάλα. Όσον αφορά τις επαφές με τον κόσμο αυτές υπήρχαν και ήταν πολλές καθ’ όλο το διάστημα της θητείας μου, αφού πρώτο μέλημά μου ήταν να ακούω, να καταγράφω και μετά να ενεργώ. Οπότε για εμένα η προεκλογική περίοδος ήταν φυσική συνέχεια των επαφών που είχα έτσι κι αλλιώς με τους συμπολίτες μας».

Σε περίπτωση επανεκλογής του συνδυασμού σας ποιοι θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι βασικοί στόχοι της νέας διοίκησης; 

«Η διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής συμπολιτών μας είναι η βασική προτεραιότητα σε όλες τις εκφάνσεις. Η περαιτέρω ανάδειξη της Καβάλας μας σε πρωταγωνιστή σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, τις υποδομές, το τουριστικό μας προϊόν, η ενίσχυση της φωνής μας στην κεντρική διοίκηση, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα σε όλες τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, είναι βασικές μας επιδιώξεις. Προσωπικός στόχος μου είναι, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση του Αμφιθεάτρου που ήταν και η πρώτη μου δέσμευση όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου. Να θυμίσω ότι τρέχουμε μεγάλα οδικά έργα στην Ν. Ηρακλείτσα και στην Ν. Πέραμο, στη Χρυσούπολη και στην Ελευθερούπολη με κατασκευή κόμβων, νέα πεζοδρόμια, διαπλατύνσεις οδών και νέο ηλεκτροφωτισμό που θα συμβάλλουν στην προστασία πεζών και οδηγών. Και τέλος τη διοργάνωση δράσεων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που δυστυχώς βιώσαμε έντονα στην Π.Ε. Καβάλας. Πέρα από αυτά όμως θα συνεχίσουμε τους τακτικούς καθαρισμούς ρεμάτων και τάφρων με τη συνδρομή και των Τ.Ο.Ε.Β., με τους οποίους έχουμε εξαίτερη συνεργασία. Θα ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους».

Τέλος, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας με όλα όσα συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι και στην Περιφέρειά μας, θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρξει ένας νέος επανασχεδιασμός, ώστε να αντιμετωπίζεται καλύτερα τέτοιες καταστροφές;

«Το έχω ξαναπεί και δημόσια ότι η Πολιτική Προστασία ασκείται επί χάρτου, τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όσο και στην Περιφέρεια. Έχουμε ήδη σχέδιο, το οποίο αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση στον Νέστο και αποτρέψαμε πολλά περιστατικά σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Να θυμίσω δε και την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υποδοχή των ασθενών στην Καβάλα από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με μια  γιγάντια επιχείρηση που απαιτούσε συνεργεία φορέων, υπηρεσιών και εθελοντών από όλη την Περιφέρεια και αυτό και κύλησε άψογα. Αυτό όμως στο οποίο εστιάζουμε είναι η πρόληψη, μια διαδικασία που δεν περιορίζεται μόνον το καλοκαίρι. Θα χρειαστούμε όλοι οι φορείς τη διαρκή στήριξη και βοήθεια της πολιτείας, με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του υλικοτεχνικού δυναμικού μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Παρουσία-της-Περιφέρειας-ΑΜΘ-στην-freskon-–-helexpo

Την έκθεση FRESKON – HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΑΜΘ Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στην έκθεση συμμετείχε και η Περιφέρεια ΑΜΘ με περίπτερο, στο οποίο κατέγραψαν την παρουσία τους πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η Αλκυών, η Schotman Hendrik S.a. η ΕΑΣ Δράμας κ.α.

Στην ίδια έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Καβάλας, όπως η ΕΑΣ Καβάλας, ο NESPAR και η Κατσαγκιώτης Γ. Α.Ε. Επίσης στην αποστολή συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΜΘ, γεωπόνος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «η έκθεση FRESKON – HELEXPO  είναι μια μικρή έκθεση, αλλά εξόχως σημαντική για την περιοχή μας. Εμείς παραμένουμε ως διοίκηση, υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη στις επάλξεις των εξελίξεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλά και ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των προϊόντων μας, όπως και για τους ανθρώπους που τα παράγουν και τα διακινούν στις παγκόσμιες αγορές και μέσα από αυτά προβάλλουν και τον τόπο μας». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Ο-Περιφερειάρχης-ΑΜΘ-πρόεδρος-της-Επιτροπής-Περιβάλλοντος-Ενέργειας-και-Κλιματικής-Κρίσης-της-ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος διεξήχθη διαδικτυακά την Παρασκευή 12/04. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και η πρώτη συνεδρίαση είχε μεν χαρακτήρα γνωριμίας των μελών μεταξύ τους, αλλά κατά τη διάρκεια της συστήθηκε το πλαίσιο δράσης της από τώρα και στο εξής.

«Είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρή παρουσία και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην κατάρτιση των νομοσχεδίων που αφορούν την κλιματική κρίση και τη διαχείριση των συνεπειών της» υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατές και έχουν επηρεάσει το φυσικό περιβάλλον και τη λειτουργία του όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε ότι ο κύριος στόχος των Περιφερειών, αλλά και του εν γένει σχεδιασμού διαχείρισης της κλιματικής κρίσης θα πρέπει να εστιάζει κατά κύριο λόγο στον τομέα της Πρόληψης «καθώς ό,τι πλήττεται, δύσκολα επανέρχεται στην πρότερη μορφή του».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε επίσης η ανάγκη ανοικτών διαύλων μεταξύ των Περιφερειών και των Υπουργείων, ώστε οι αποφάσεις τους να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση καθώς και η ανάγκη κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου αναφορικά με τις ΑΠΕ.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ, αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Τοψίδης Χριστόδουλος (Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης)   

Αντιπρόεδρος: Γιακουμάτου Εβίνα (Α/ρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Αττικής)

Γραμματέας: Μπλέτσας Στυλιανός (Α/ρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας)       

Μέλος: Μητράκας Θεόδωρος (Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας)

Μέλος: Αδαμόπουλος Αναστάσιος (Α/ρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Πελ/νήσου) 

Μέλος: Ιωάννου Σπυρίδων (Α/ρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Ιονίων Νήσων)       

Μέλος: Λυσσαρίδης Νικόλαος (Α/ρχης Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας)          

Μέλος: Κασσίμης Χρήστος (Περ. Σύμβουλος Αττικής)

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Συνάντηση-του-Αλέξανδρου-Ιωσηφίδη-με-τον-υφυπουργό-Υγείας

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 8 Απριλίου στο Υπουργείο Υγείας  συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου Δημήτρη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση των πολιτικών ψυχικής υγείας και η αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να δρομολογηθεί, σε συνεργασία με τους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτό το αντικείμενο.

Ο κ. Ιωσηφίδης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων του τομέα της ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό κ. Βαρτζόπουλο για μελλοντική συνεργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα