Connect with us

Περιφέρεια

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Οι πολίτες να πάρουν την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια τους

Αλέξανδρος-Ιωσηφίδης:-Οι-πολίτες-να-πάρουν-την-τύχη-της-Περιφέρειας-στα-χέρια-τους

«Η διοίκηση Μέτιου δεν οραματίστηκε, δεν υλοποίησε ούτε ένα έργο με αναπτυξιακό αποτύπωμα / Παραμένω αδιαπραγμάτευτος στις αρχές μου, παραμένω συνεπής και σταθερός στον συνδυασμό μου / Για μένα κόμμα μου είναι ο τόπος μου και οι άνθρωποι του»

Με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση», του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. 

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Ιωσηφίδης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., στις 8 Οκτωβρίου θα αλλάξει σελίδα, ενώ κάλεσε τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας να τον στηρίξουν με την ψήφο τους, ώστε να γίνει η φωνή τους μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και μάλιστα από θέση διοίκησης.

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Είμαι ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος από το 2014 έως σήμερα. Έχω διατελέσει στη θητεία 2014 – 2019 αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού & Αθλητισμού, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης. Στη θητεία 2019 – 2023 εκλεγμένος με τον συνδυασμό του Χριστόδουλου Τοψίδη, ήμουν αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και είμαι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας μέχρι και σήμερα».

Γιατί επιλέξατε όλα αυτά τα χρόνια να συστρατευτείτε με τον Χριστόδουλο Τοψίδη και τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση»;

«Είναι ο μοναδικός συνδυασμός που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας μας, με καθαρή αυτοδιοικητική πρόταση. Είναι ο συνδυασμός που αποτελείται από ικανότατα στελέχη με όρεξη για δουλειά, που ήταν παρόντα στα περιφερειακά συμβούλια με προτάσεις, σκληρή αλλά και εποικοδομητική κριτική, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο που ξέρει να ακούει τους πολίτες και τους συνεργάτες του, να οραματίζεται, να μάχεται και τελικά να πετυχαίνει. Κάτι που απουσιάζει από τη σημερινή διοίκηση του κ. Μέτιου. Και εγώ με τη σειρά μου, αδιαπραγμάτευτος στις αρχές μου, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών που με εξέλεξαν ως περιφερειακό σύμβουλο αυτού του συνδυασμού, παραμένω συνεπής και σταθερός στον συνδυασμό μου».

Ποιο είναι το σχόλιο σας για τη διοίκηση του Χρήστου Μέτιου; Ποιο το αποτύπωμα που αφήνει στην Περιφέρεια μας;

«Η ανυπαρξία έργου, η έλλειψη οράματος, η απουσία από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, είναι χαρακτηριστικά της διοίκησης του κ. Μέτιου. Δεν οραματίστηκαν, δεν υλοποίησαν ούτε ένα έργο με αναπτυξιακό αποτύπωμα. Αντιλαμβάνεστε ότι οι ασφαλτοστρώσεις ολίγων μέτρων, οι διαγραμμίσεις και η αλλαγή καμένων λαμπτήρων δεν αποτελούν έργα πνοής. Έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η πεσμένη γέφυρα της Καβάλας θα αποκατασταθεί και πότε. Το σημαντικό έργο του φράγματος του Μαρμαρά, με τη σπουδαία αναπτυξιακή σημασία για την γεωργία και τον πρωτογενή τομέα, είναι σε πλήρη στασιμότητα από το 2019 και με την κατασκευάστρια εταιρεία να έχει αποχωρήσει και να είναι άγνωστο το τι θα γίνει στο μέλλον. Η μηδενική διαχείριση του προβλήματος της καταπολέμησης των κουνουπιών από τη διοίκηση που έχει φέρει όλους τους κατοίκους της Π.Α.Μ.Θ. στα όριά τους με άμεσες συνέπειες στην υγεία, την κοινωνική και την οικονομική ζωή όλων μας. Η έλλειψη οράματος για τον Τουρισμό και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Λαμβάνουν μέρος σε όλες τις εκθέσεις παγκοσμίως και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε τουρίστες μόνο από τις χώρες της Βαλκανικής. Ποιες είναι οι ενέργειες που έγιναν, ώστε να αξιοποιηθούν τα λιμάνια μας και ο αερολιμένας Καβάλας; Υπάρχει σχεδιασμός σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών όπως βιώσαμε στην Αβραμυλιά και στο Διαλεκτό και τραγικά χειρότερα στον Έβρο;»

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να κερδίσει αυτή τη φορά τη διοίκηση της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

«Μιλώντας με πολίτες τόσο στην πόλη της Καβάλας, όσο και στην ύπαιθρο, σε χώρους εργασίας και σε στέκια νέων ανθρώπων, είναι έκδηλη η απογοήτευση των πολιτών και καθολική απαίτηση για αλλαγή διοίκησης τόσο στα πρόσωπα όσο και στην ακολουθούμενη πολιτική. Επομένως, ναι, πιστεύω ότι από την Πρωτοχρονιά του 2024 θα είμαστε η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα το γεγονός ότι ο κ. Μέτιος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, χώρο από τον οποίο προέρχεστε, ενώ ο συνδυασμός σας όχι;

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε και έχουν υψηλές απαιτήσεις. Ζητάνε όραμα, προτάσεις, ζητάνε έργο και ανθρώπους ικανούς να διεκδικήσουν και συγκρουστούν για να πετύχουμε τα καλυτέρα για την περιοχή μας. Ούτως ή αλλιώς οι εκλογές του Οκτωβρίου είναι για την Αυτοδιοίκηση. Για την διακυβέρνηση της χώρας ψηφίσαμε στις 25 Ιουνίου 2023».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές με τους συμπολίτες μας;

«Πολύ θετικά για τον συνδυασμό μας. Ο κόσμος απαιτεί αλλαγή διοίκησης και απαλλαγή από τον κ. Μέτιο και τις πρακτικές διοίκησης, που ορισμένες φορές δεν τιμούν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και ευτελίζουν την όποια προσωπικότητα ορισμένων, όπως αποσκιρτήσεις συμβούλων με αντάλλαγμα έμμισθες θέσεις, στρατιές συμβούλων που δεν προσφέρουν τίποτα απλά εισπράττουν ένα μισθό».

Τέλος ποιο είναι το δικό σας μήνυμα προς τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν και πάλι.

«Ζητώ από τους πολίτες να πάρουν την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια τους. Και με την ψήφο στην «Περιφερειακή Σύνθεση» και τον Χριστόδουλο Τοψίδη, να αλλάξουν το μέλλον των παιδιών τους. Έχοντας την εμπειρία, την τόλμη και το απαραίτητο θάρρος να διεκδικώ, τιμώντας τη ψήφο σας στο ακέραιο, σας κοιτώ στα μάτια και ζητώ τον ένα από τους τρεις σταυρούς σας, για να ενώσω τις δυνάμεις μου με τις αγωνίες σας και να γίνω η φωνή σας μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και μάλιστα από θέσης διοίκησης, χωρίς εκπτώσεις, γιατί για μένα κόμμα μου είναι ο τόπος μου και οι άνθρωποι του. Στις 8 Οκτωβρίου αλλάζουμε σελίδα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Να δείξουμε ότι είμαστε μία διαφορετική διοίκηση

Θόδωρος-Μαρκόπουλος:-Να-δείξουμε-ότι-είμαστε-μία-διαφορετική-διοίκηση

«Εμείς οι λίγοι αριθμητικά, οι οποίοι συμμετείχαμε και παλαιότερα στην διοίκηση, έχουμε δώσει εξετάσεις / Δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαχωρίσουμε καμία κατηγορία πολιτών / Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, χτίζοντας προφανώς και πάνω στο έργο που θα βρούμε από την απερχόμενη διοίκηση»

«Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία τέτοια βάση, η οποία να δείχνει ότι η αυριανή διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι διαφορετική από αυτήν την οποία ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο επανεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Χριστόδουλου Τοψίδη, Θόδωρος Μαρκόπουλος, συμπληρώνοντας σχετικά: «Πιστεύω ότι αυτό θα το πετύχουμε και θα κάνουμε τους πολίτες να αισθανθούν αυτή τη διαφορά, ταυτοχρόνως δε, να νιώσουν και δικαιωμένοι για την πλειοψηφική επιλογή που έκαναν στο ψηφοδέλτιο της «Περιφερειακής Σύνθεσης».

«Φέρνουμε σε πέρας μία δύσκολη προσπάθεια, προκειμένου να δούμε όλα τα θέματα και να είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι να διαχειριστούμε την πορεία της Π.Α,Μ.Θ. για την επόμενη πενταετία…»

Αναφορικά με το πως κινούνται οι εκλεγμένοι της «Περιφερειακής Σύνθεσης», ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων τους από την 1η Ιανουαρίου 2024, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος επισήμανε: «Γνωρίζουμε πολλά από τα θέματα, δεν ξέρουμε όμως ακριβώς την κατάσταση που βρίσκονται οι εξελίξεις επί των θεμάτων αυτών. Σε κάθε μία περίπτωση όλοι μας και ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ο εκλεγμένος περιφερειάρχης, αλλά και εμείς από τη μεριά μας, φέρνουμε σε πέρας μία δύσκολη προσπάθεια, προκειμένου να δούμε όλα τα θέματα και να είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι να διαχειριστούμε την πορεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την επόμενη πενταετία».

«Εμείς οι λίγοι αριθμητικά, οι οποίοι συμμετείχαμε και παλαιότερα στην διοίκηση, έχουμε δώσει εξετάσεις πάνω σε αυτό το θέμα…»

Παράλληλα, ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι ισχύει στο ακέραιο η προεκλογική υπόσχεση της «Περιφερειακής Σύνθεσης» ότι θα είναι δίπλα στους πολίτες και κοντά στα προβλήματά τους.

«Εμείς οι λίγοι αριθμητικά, οι οποίοι συμμετείχαμε και παλαιότερα στην διοίκηση, έχουμε δώσει εξετάσεις πάνω σε αυτό το θέμα και ελπίζω ότι τώρα πια ότι σαν μία παράταξη, η οποία είναι ανεξάρτητη, μια παράταξη που ξεκινά από μία βάση που είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη, θα μπορέσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά και θα μπορέσουμε να κάνουμε τους πολίτες να νιώσουν ότι η Περιφέρεια είναι κάτι που τους αφορά, η Περιφέρεια είναι κάτι χρήσιμο, είναι ένας αναπτυξιακός θεσμός που μπορεί να παράγει αποτελέσματα σημαντικά για την περιοχή μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος. 

«Εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαχωρίσουμε καμία κατηγορία πολιτών. Είμαστε  η ανεξάρτητη διοίκηση της Περιφέρειας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε…»

Στο ερώτημα για το αν το ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» είναι μια ανεξάρτητη παράταξη μπορεί να φέρει κάποια εμπόδια, λόγω του ότι δεν ήταν η «εκλεκτή» παράταξη της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε: «Δεν νομίζω. Ούτε καν αντέχει στο να το συζητήσουμε κάτι τέτοιο». 

Αναφορικά με τις επαφές που έχει με τους πολίτες μετά τη μεγάλη νίκη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» και το τι εισπράττει από αυτές, ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε: «Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα, τα οποία έχουν μείνει σε μία περίεργη κατάσταση, με την έννοια χωρίς να υπάρχουν εξελίξεις και χωρίς να έχουν υπόψη ούτε κάποια ενημέρωση οι πολίτες. Οι άνθρωποι εκφράζουν την αγωνία και τον προβληματισμό τους και νομίζω ότι είναι σε υγιή βάση αυτός ο προβληματισμός και αυτή ανησυχία. Εμείς καλούμαστε να μπορέσουμε συν τω χρόνω να δώσουμε απαντήσεις και σε αυτούς, οι οποίοι είναι δύσπιστοι και σε αυτούς, οι οποίοι είναι εντελώς καλοπροαίρετοι απέναντι μας. Εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαχωρίσουμε καμία κατηγορία πολιτών. Είμαστε αυτό που είπα, η ανεξάρτητη διοίκηση της Περιφέρειας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, χτίζοντας προφανώς και πάνω στο έργο που θα βρούμε από την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Άνοιξε ο δρόμος για ένα ολοκαίνουργιο Αμφιθέατρο

Άνοιξε-ο-δρόμος-για-ένα-ολοκαίνουργιο-Αμφιθέατρο

Αλέξης Πολίτης: Είναι κάτι που το πίστεψα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη / Το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι κάτι εξαιρετικό / Ο ανάδοχος είναι συμπολίτης μας κι αυτό θα βοηθήσει στην τάχιστη αποπεράτωσή του

Η σύμβαση για το μεγάλο έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, υπεγράφη την Πέμπτη (16/11) από τον αντιπεριφερειάρχη, Αλέξη Πολίτη και τον ανάδοχο που θα αναλάβει να εκτελέσει το έργο. 

Από την πλευρά του ο κ. Πολίτης έκανε λόγο για μία μεγάλη μέρα για την Καβάλα, καθώς, όπως τόνισε, πλέον έχουν ανοίξει όλοι οι δρόμοι, ώστε σε ενάμιση χρόνο από σήμερα η Καβάλα να έχει αυτό που είχε στερηθεί τόσα χρόνια, ένα υπερσύγχρονο και ολοκαίνουργιο Αμφιθέατρο, το οποίο θα καλύπτει όλες τις ανάγκες έκφρασης, πολιτιστικές και όχι μόνο.

«Το γεγονός ότι ο ανάδοχος του έργου είναι συμπολίτης μας, θα βοηθήσει και στην τάχιστη αποπεράτωσή του…»

«Ήταν άδικο για την Καβάλα με την τόσο πλούσια ιστορία, με τις τόσες πολλές πολιτιστικές δράσεις, να μην έχει τη δυνατότητα, σε αντίθεση με άλλες Περιφερειακές Ενότητες, να διαθέτει έναν τέτοιο χώρο. Οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι πραγματικά πολλές φορές υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να βρουν χώρους, ώστε να στεγάσουν τα όνειρα και τις δράσεις τους. Αυτό από σήμερα αλλάζει. Φτάσαμε στο σημείο να υπογράψουμε τη σύμβαση του μεγάλου αυτού έργου, με τον ανάδοχο, ο οποίος έχω πει στο παρελθόν θέλω να το πω και τώρα, είναι Καβαλιώτης. Το πιστεύει πάρα πολύ το έργο, το πονά, θέλει να το τρέξει και νομίζω ότι το γεγονός ότι είναι συμπολίτης μας θα βοηθήσει και στην τάχιστη αποπεράτωση του έργου», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο Αλέξης Πολίτης. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ περήφανος, καθώς είναι κάτι που το πίστεψα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη…»

«Ο ανάδοχος έχει συμβατική υποχρέωση να παραδώσει το έργο σε ενάμιση χρόνο, αν το πετύχει έχουμε προβλέψει κι ένα πριμ έγκαιρης παράδοσης και από σήμερα μετράμε αντίστροφα για το νέο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ περήφανος, καθώς είναι κάτι που το πίστεψα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη, περίπου πριν από δυο χρόνια. Οι διαδικασίες έτρεξαν πολύ γρήγορα, βρέθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 1,7 εκατομμύρια ευρώ και μέσω αυτής της εργολαβίας η Καβάλα θα έχει την χαρά, την τιμή, την περηφάνεια να διαθέτει έναν υπερσύγχρονο χώρο μέσα στην καρδιά της πόλης. Δεν θα χρειάζεται να ξενιτεύονται οι σύλλογοι μας και όλοι όσοι θέλουν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους, σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες, είτε εκτός αστικού ιστού», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. 

«Το αποτέλεσμα που θα προκύψει, όπως έχουμε δει και από τα προσχέδια και τις μακέτες, θα είναι κάτι εξαιρετικό…»

«Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει, όπως έχουμε δει και από τα προσχέδια και τις μακέτες, θα είναι κάτι εξαιρετικό. Από αύριο ουσιαστικά ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα. Απαιτούνται ακριβώς 500 ημέρες, προκειμένου να παραδοθεί το ολοκαίνουργιο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης». Είναι κάτι που θα το θυμάμαι πάντα ως «δικό μου παιδί» ή κατά τι «δικό μου παιδί» για να είμαι δίκαιος, μιας και μαζί με τις υπηρεσίες το τρέξαμε και το τρέξαμε όσο καλύτερα κι όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε», υπογράμμισε καταληκτικά ο Αλέξης Πολίτης.  

«Πριν 1,5 χρόνο φάνταζε σχεδόν ουτοπία»

Επίσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Πολίτης δήλωσε

Η αντίστροφη μέτρηση για το ολοκαίνουριο Αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας ξεκίνησε από σήμερα!

499 μέρες θα χρειαστούν ώστε η Καβάλα μας να μπορέσει να ξαναστεγάσει τα πολιτιστικά της όνειρα και δράσεις!

Είμαι περιχαρής για το έργο αυτό, που μαζί με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων πιστέψαμε, τρέξαμε, μοχθήσαμε, ξεπεράσαμε τα όποια προβλήματα προέκυψαν και το οποίο πλέον είναι προ των πυλών με την υπογραφή της σύμβασης, ενώ πριν 1,5 χρόνο φάνταζε σχεδόν ουτοπία.

Πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές παρακαταθήκες που θα αφήσω φεύγοντας από το τιμόνι της Αντιπεριφέρειας και θα με κάνει περήφανο για πάντα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Χριστόδουλος Τοψίδης: Κάθε υγιής δύναμη να συστρατευθεί μαζί μας

Χριστόδουλος-Τοψίδης:-Κάθε-υγιής-δύναμη-να-συστρατευθεί-μαζί-μας

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης έκανε την κάτωθι δήλωση στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 15/11. Η εν λόγω συνεδρίαση ήταν η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και πιθανότατα η τελευταία για την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο.

Η δήλωση του κ. Τοψίδη:

«Κύριοι συνάδελφοι,

θέλω να απευθυνθώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου μετά τις εκλογές για να ευχαριστήσω τους πολίτες οι οποίοι, τίμησαν με την ψήφο την παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» και την εξέλεξαν στην διοίκηση και εμένα στην θέση του 4ου εκλεγμένου Περιφερειάρχη. Επιπλέον, θα πρότεινα στο προεδρείο να δοθεί η δυνατότητα στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων να μιλήσουν (προ Η.Δ.) για τις εκλογές και για την πορεία της ΑΜΘ στην συνέχεια.

Κύριοι συνάδελφοι,

επιθυμώ να προτάξω τις ευχαριστίες προς τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους. Θέλω, επίσης να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους της παράταξής μας για την συστράτευσή τους στην κοινή προσπάθεια. Όπως επίσης, θέλω να συγχαρώ και τους υποψηφίους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι συμμετείχαν στις εκλογές, είτε εξελέγησαν, είτε όχι. Νιώθω ότι αυτό είναι όχι μόνο στοιχείο πολιτικού πολιτισμού αλλά και υποχρέωση δημοκρατικής ουσίας καθώς κατά την δική μας άποψη στο ΠΣ δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Υπάρχουν βεβαίως διαφορετικές απόψεις. Αυτό είναι στοιχείο της δημοκρατίας αλλά και της δημοκρατικής θεώρησης, η οποία θέλουμε να μας χαρακτηρίζει. Οι αντίπαλοι είναι τα προβλήματα και όποιος αντιστρατεύεται την αναπτυξιακή προσπάθεια που δικαιούται η περιφέρειά μας.

Κύριοι συνάδελφοι,

Θέλω να τονίσω ότι η φιλοδοξία μας είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι σημαντικά διαφοροποιημένα στο τέλος της πενταετούς θητείας κατά την οποία η ΑΜΘ θα διοικηθεί από την «Περιφερειακή Σύνθεση». Στόχος μας είναι η ΑΜΘ να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κατάταξης των περιφερειών. Για να επιτευχθεί ο στόχος σκοπεύουμε να αναδιατάξουμε όσο είναι εφικτό τις δυνάμεις της περιφέρειας αλλά και να εισάγουμε και να εφαρμόσουμε την διεκδίκηση ως έννοια και ως πρακτική έναντι κυρίως της κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ. Ως ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε η παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» να δεχθούμε ότι αρκούμαστε με ό,τι μας παρέχουν και να μην διεκδικούμε όπως κάνουν όλες οι διοικήσεις των περιφερειών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Σκοπός μας είναι να δρομολογήσουμε τις προσπάθειες μας επενδύοντας πόρους εκεί όπου συγκλίνουν η επιστημονική προσέγγιση αλλά και όπου παρέχεται ο υψηλότερος πολλαπλασιαστής που εγγυάται την καλύτερη απόδοση προς όφελος της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πρέπει να αποκτήσει ένα όραμα ανάπτυξης στα πλαίσια της ευρωπαϊκής περιφερειακής προοπτικής.

Όσον αφορά  την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου (καθώς και των άλλων οργάνων) θεωρούμε ότι υποχρέωση της νέας διοίκησης είναι να επιτευχθεί η αναβάθμιση της λειτουργίας με έμφαση σε συζητήσεις ουσίας με γνώμονα την συνθετική λειτουργία. Το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί σε ουσιαστική βάση και όχι σε μία διεκπεραιωτική λογική, όπου το επιτάσσει η νομοθεσία.

Κύριοι συνάδελφοι,

Ο νέος Περιφερειάρχης και η νέα διοίκηση θα απευθύνουμε πρόσκληση με την ανάληψη των καθηκόντων μας ώστε κάθε υγιής δύναμη να συστρατευθεί μαζί μας και κάθε εύλογη πρόταση να αξιοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος μας»

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα