Connect with us

Περιφέρεια

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Κατώτερη των περιστάσεων η διοίκηση της ΠΑΜΘ

Αλέξανδρος-Ιωσηφίδης:-Κατώτερη-των-περιστάσεων-η-διοίκηση-της-ΠΑΜΘ

Σκληρή κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άσκησε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ. της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. είναι κατώτερη των περιστάσεων, χωρίς όραμα, αλλά και με πρωτοφανή ανεπάρκεια και ανικανότητα, τόσο από τον περιφερειάρχη, όσο και από τους τοπικούς εκπροσώπους του».

«Η Καβάλα είναι απούσα από τις εξελίξεις…»

Σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη «η Καβάλα είναι απούσα από τις εξελίξεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι οι Φίλιπποι έμειναν εκτός προγράμματος για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Οι δικαιολογίες ήταν περίεργες υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, προσπαθώντας επί της ουσίας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ένα ακόμη θέμα σημαντικό αφορά τα συνεχή πλήγματα που δέχονται οι αγρότες της περιοχής μας, με τελευταία τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στη Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, όπου βρεθήκαμε πρόσφατα με μέλη της παράταξης μας και είδαμε με τα μάτια μας τις ζημιές σε αμπέλια και ακτινίδια. Δυστυχώς πέρα από το ότι ο ΕΛ.Γ.Α. είναι ανύπαρκτος αργεί να αποζημιώσει κι όταν το κάνει τα ποσοστά είναι χαμηλά, η διοίκηση της Περιφέρειας όταν της θέσαμε την από αέρος χαλαζική προστασία, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας απάντησε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. είπε ότι δεν προτίθεται να τροποποιήσει το πρόγραμμα της από αέρος χαλαζικής προστασίας, ώστε να περιληφθεί και η Π.Ε. Καβάλας σε αυτήν. Τώρα πόσο η απάντηση μπορεί να εκφράζει τους αγρότες της περιοχής, καλύτερα να ρωτήσετε τους ίδιους. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξής μας, Χριστόδουλος Τοψίδης, είναι απαραίτητο να ενταχθεί όλη η περιοχή στο πρόγραμμα της από αέρος χαλαζικής προστασίας».

Για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση: «Επαγγελματίες έδωσαν χρήματα σε λογιστές και αναπτυξιακά γραφεία, αλλά δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και δεν ξέρω πότε θα πληρωθούν. Αυτά είναι τα πισωγυρίσματα της διοίκησης του κ. Μέτιου»

Όσον αφορά το θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από την Περιφέρεια προς τους επαγγελματίες της περιοχής, στο πλαίσιο ενίσχυσης τους από το πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, τόνισε: «Πιέσαμε πέρυσι ως παράταξη να χρησιμοποιηθούν χρήματα της Ε.Ε. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, αλλά συκοφαντηθήκαμε και κατηγορηθήκαμε ως λαϊκιστές. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση οι κύριοι της διοίκησης και οι συνεργαζόμενες με αυτή παρατάξεις έφτιαξαν ένα κακογραμμένο πρόγραμμα. Ακόμη κι έτσι με τις όποιες επιφυλάξεις είχαμε, είπαμε ότι είναι θετικό να προχωρήσει. Επαγγελματίες έδωσαν χρήματα σε λογιστές και αναπτυξιακά γραφεία, αλλά δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και δεν ξέρω πότε θα πληρωθούν. Αυτά είναι τα πισωγυρίσματα της διοίκησης του κ. Μέτιου».

«Οι διοικούντες την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ζουν εκτός πραγματικότητας, στον δικό τους εικονικό κόσμο, αυτόν των φωτογραφιών και του facebook…»

«Δυστυχώς οι διοικούντες την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ζουν εκτός πραγματικότητας, στον δικό τους εικονικό κόσμο, αυτόν των φωτογραφιών και του facebook. Η πολιτική όμως δεν είναι φωτογραφίες και social media, αλλά πράξη, δράση και ενέργεια συντονισμένη. Αυτές οι έννοιες δεν υπάρχουν στο DNA αυτών που διοικούν σήμερα. Το βλέπουν οι πολίτες πλέον. Δυστυχώς οι διοικούντες είναι πολύ μακριά από τις εξελίξεις, δίνοντας για όλα τα θέματα φθηνές δικαιολογίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο κ. Ιωσηφίδης.

«Αυτό που βλέπω από την επαφή μου με τους πολίτες είναι ότι υπάρχει μια πολύ αρνητική στάση απέναντι στον κ. Μέτιο, την παράταξη του και τις συνεργαζόμενες με αυτήν ομάδες. Αυτό θα φανεί και στις επόμενες»

Ερωτηθείς τέλος για το τι εισπράττει από την επαφή του με τους πολίτες, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Περιφερειακής Σύνθεσης» απάντησε: «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Οι πολίτες δεν εκφράζονται πλέον δημόσια, ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Είναι πάντοτε επιφυλακτικοί με όλους όσοι ασκούν διοίκηση ή ασχολούνται με τα κοινά. Δεν πείθεται εύκολα ο κόσμος. Όμως αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει μια πολύ αρνητική στάση απέναντι στον κ. Μέτιο, την παράταξη του και τις συνεργαζόμενες με αυτήν ομάδες. Αυτό θα φανεί και στις επόμενες εκλογές. Θα είμαστε καθαρά η πρώτη δύναμη στην Περιφέρεια και στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά και στην Π.Ε. Θάσου. Είμαστε η παράταξη που έρχεται να διοικήσει με δυναμική, μαχητικότητα και διεκδικητικότητα. Οι πολίτες μας ακούν, είμαστε δίπλα τους, αλλά δυστυχώς δεν διοικούμε για να δώσουμε λύσεις. Σίγουρα αν διοικούσαμε θα είχαμε την Π.Α.Μ.Θ. σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Εισπράττω την αρνητικότητα των πολιτών προς τη σημερινή διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. και της Π.Ε. Καβάλας και περιμένουμε να τη δούμε και στην κάλπη όταν έρθει η ώρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

«Ζωντανεύει» το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας

«Ζωντανεύει»-το-Βιοτεχνικό-Πάρκο-Καβάλας

Σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΒΙΟΠΑ Καβάλας Παύλος Τσουμάκης, υπέγραψε τη μίσθωση επτά (7) οικοπέδων με εταιρεία που θα υλοποιήσει επενδυτικό σχέδιο.

Ιδιαίτερα θετικό ότι μετά από δέκα χρόνια γίνεται νέα συμβολαιογραφική πράξη. Η καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Δήμου Καβάλας και Επιμελητηρίου Καβάλας έφερε τα θετικά αποτελέσματα. Η προσπάθεια συνεχίζεται έτσι ώστε το ΒΙΟΠΑ Καβάλας ν’ αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας.

Παρόντες επίσης ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και το μέλος του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Καβάλας Κυριάκος Μπάης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Π.Ε. Καβάλας (κατηγορία κινδύνου 4)

Πολύ-υψηλός-κίνδυνος-πυρκαγιάς-στην-ΠΕ.-Καβάλας-(κατηγορία-κινδύνου-4)

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Π.Ε. Καβάλας.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει τεθεί σε ισχύ η με αριθμό ΑΔΑ: ΩΣΘΒ7ΛΒ-ΗΜΖ απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας εντός των δασικών εκτάσεων του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ για την Π.Ε Καβάλας.

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Επανασχεδιασμό της λειτουργίας των πλευρικών διοδίων του Αγίου Ανδρέα ζητά ο Κώστας Αντωνιάδης

Επανασχεδιασμό-της-λειτουργίας-των-πλευρικών-διοδίων-του-Αγίου-Ανδρέα-ζητά-ο-Κώστας-Αντωνιάδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ, όπου του ζητά τον επανασχεδιασμό της λειτουργίας των διοδίων του Αγίου Ανδρέα, διότι τα Σαββατοκύριακα και ειδικότερα μετά τις έξι το απόγευμα, οπότε ξεκινάει η επιστροφή των λουόμενων από τον Δήμο Παγγαίου, εξαιτίας της στενής και απότομης εισόδου της Εγνατίας Οδού στο συγκεκριμένο ύψος σε συνδυασμό με την απαραίτητη στάση για την πληρωμή του αντιτίμου, δημιουργούνται τεράστιες ουρές χιλιομέτρων με αποτέλεσμα οι οδηγοί να περιμένουν ακόμη και τρία τέταρτα της ώρας για να περάσουν από τα διόδια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε: «Εκτός από τις ουρές των αυτοκινήτων, την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό των οδηγών και των τουριστών, υπάρχει και ένας έντονος προβληματισμός για το τι θα μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο ατύχημα στην περιοχή και χρειαστεί να διέλθει ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ή σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια πυρκαγιά και είναι απαραίτητη η διέλευση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας κ.λπ. Για την ΠΕ Καβάλας προέχει η οδική ασφάλεια των οδηγών και των πεζών και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα