Connect with us

Περιφέρεια

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Κατώτερη των περιστάσεων η διοίκηση της ΠΑΜΘ

Αλέξανδρος-Ιωσηφίδης:-Κατώτερη-των-περιστάσεων-η-διοίκηση-της-ΠΑΜΘ

Σκληρή κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άσκησε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ. της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. είναι κατώτερη των περιστάσεων, χωρίς όραμα, αλλά και με πρωτοφανή ανεπάρκεια και ανικανότητα, τόσο από τον περιφερειάρχη, όσο και από τους τοπικούς εκπροσώπους του».

«Η Καβάλα είναι απούσα από τις εξελίξεις…»

Σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη «η Καβάλα είναι απούσα από τις εξελίξεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι οι Φίλιπποι έμειναν εκτός προγράμματος για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Οι δικαιολογίες ήταν περίεργες υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, προσπαθώντας επί της ουσίας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ένα ακόμη θέμα σημαντικό αφορά τα συνεχή πλήγματα που δέχονται οι αγρότες της περιοχής μας, με τελευταία τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στη Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, όπου βρεθήκαμε πρόσφατα με μέλη της παράταξης μας και είδαμε με τα μάτια μας τις ζημιές σε αμπέλια και ακτινίδια. Δυστυχώς πέρα από το ότι ο ΕΛ.Γ.Α. είναι ανύπαρκτος αργεί να αποζημιώσει κι όταν το κάνει τα ποσοστά είναι χαμηλά, η διοίκηση της Περιφέρειας όταν της θέσαμε την από αέρος χαλαζική προστασία, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας απάντησε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. είπε ότι δεν προτίθεται να τροποποιήσει το πρόγραμμα της από αέρος χαλαζικής προστασίας, ώστε να περιληφθεί και η Π.Ε. Καβάλας σε αυτήν. Τώρα πόσο η απάντηση μπορεί να εκφράζει τους αγρότες της περιοχής, καλύτερα να ρωτήσετε τους ίδιους. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξής μας, Χριστόδουλος Τοψίδης, είναι απαραίτητο να ενταχθεί όλη η περιοχή στο πρόγραμμα της από αέρος χαλαζικής προστασίας».

Για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση: «Επαγγελματίες έδωσαν χρήματα σε λογιστές και αναπτυξιακά γραφεία, αλλά δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και δεν ξέρω πότε θα πληρωθούν. Αυτά είναι τα πισωγυρίσματα της διοίκησης του κ. Μέτιου»

Όσον αφορά το θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από την Περιφέρεια προς τους επαγγελματίες της περιοχής, στο πλαίσιο ενίσχυσης τους από το πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, τόνισε: «Πιέσαμε πέρυσι ως παράταξη να χρησιμοποιηθούν χρήματα της Ε.Ε. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, αλλά συκοφαντηθήκαμε και κατηγορηθήκαμε ως λαϊκιστές. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση οι κύριοι της διοίκησης και οι συνεργαζόμενες με αυτή παρατάξεις έφτιαξαν ένα κακογραμμένο πρόγραμμα. Ακόμη κι έτσι με τις όποιες επιφυλάξεις είχαμε, είπαμε ότι είναι θετικό να προχωρήσει. Επαγγελματίες έδωσαν χρήματα σε λογιστές και αναπτυξιακά γραφεία, αλλά δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και δεν ξέρω πότε θα πληρωθούν. Αυτά είναι τα πισωγυρίσματα της διοίκησης του κ. Μέτιου».

«Οι διοικούντες την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ζουν εκτός πραγματικότητας, στον δικό τους εικονικό κόσμο, αυτόν των φωτογραφιών και του facebook…»

«Δυστυχώς οι διοικούντες την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ζουν εκτός πραγματικότητας, στον δικό τους εικονικό κόσμο, αυτόν των φωτογραφιών και του facebook. Η πολιτική όμως δεν είναι φωτογραφίες και social media, αλλά πράξη, δράση και ενέργεια συντονισμένη. Αυτές οι έννοιες δεν υπάρχουν στο DNA αυτών που διοικούν σήμερα. Το βλέπουν οι πολίτες πλέον. Δυστυχώς οι διοικούντες είναι πολύ μακριά από τις εξελίξεις, δίνοντας για όλα τα θέματα φθηνές δικαιολογίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο κ. Ιωσηφίδης.

«Αυτό που βλέπω από την επαφή μου με τους πολίτες είναι ότι υπάρχει μια πολύ αρνητική στάση απέναντι στον κ. Μέτιο, την παράταξη του και τις συνεργαζόμενες με αυτήν ομάδες. Αυτό θα φανεί και στις επόμενες»

Ερωτηθείς τέλος για το τι εισπράττει από την επαφή του με τους πολίτες, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Περιφερειακής Σύνθεσης» απάντησε: «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Οι πολίτες δεν εκφράζονται πλέον δημόσια, ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Είναι πάντοτε επιφυλακτικοί με όλους όσοι ασκούν διοίκηση ή ασχολούνται με τα κοινά. Δεν πείθεται εύκολα ο κόσμος. Όμως αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει μια πολύ αρνητική στάση απέναντι στον κ. Μέτιο, την παράταξη του και τις συνεργαζόμενες με αυτήν ομάδες. Αυτό θα φανεί και στις επόμενες εκλογές. Θα είμαστε καθαρά η πρώτη δύναμη στην Περιφέρεια και στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά και στην Π.Ε. Θάσου. Είμαστε η παράταξη που έρχεται να διοικήσει με δυναμική, μαχητικότητα και διεκδικητικότητα. Οι πολίτες μας ακούν, είμαστε δίπλα τους, αλλά δυστυχώς δεν διοικούμε για να δώσουμε λύσεις. Σίγουρα αν διοικούσαμε θα είχαμε την Π.Α.Μ.Θ. σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Εισπράττω την αρνητικότητα των πολιτών προς τη σημερινή διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. και της Π.Ε. Καβάλας και περιμένουμε να τη δούμε και στην κάλπη όταν έρθει η ώρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Κ. Αντωνιάδης: Ο Μακεδονικός Αγώνας είναι μία επέτειος όλων των Ελλήνων

Κ.-Αντωνιάδης:-Ο-Μακεδονικός-Αγώνας-είναι-μία-επέτειος-όλων-των-Ελλήνων

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα, δεν είναι μια επέτειος μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Ο Μακεδονικός Αγώνας, αποτελεί ένα λαμπρό κεφάλαιο της Ιστορίας μας, εμπνευσμένο από το όραμα της επανένωσης της Ελλάδας, σε μια ενιαία και αδιαίρετη πατρίδα. Και μεταξύ εκείνων που πότισαν με το αίμα τους γη μακεδονική γη και αγωνίστηκαν για την απελευθέρωσή της, συγκαταλέγονται πατριώτες από κάθε άκρη της Ελλάδας, ακόμα και από την Κύπρο Οφείλουμε να τους θυμόμαστε, να τους τιμούμε, να αναλογιζόμαστε το παράδειγμα αλληλεγγύης, εθνικής ομοψυχίας και αυταπάρνησης, που προσέθεσαν στην Ελληνική Ιστορία, όλοι όσοι αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Μακεδονίας και για το δικαίωμα των πραγματικών απογόνων των αρχαίων Μακεδόνων, των απογόνων του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να διατρανώνουν την ελληνική τους ταυτότητα.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Η Π. Ε. Καβάλας άντεξε στον «Μπάλλο»

Η-Π-Ε.-Καβάλας-άντεξε-στον-«Μπάλλο»

Η Π. Ε. Καβάλας και Θάσου άντεξε μέσα σε αυτή τη πρωτόγνωρη θεομηνία. Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά), ο Πύργος Ηλείας (77 χιλιοστά) και το Βατοπέδι του Άθω (70).

Οι εντατικοί καθαρισμοί των ρεμάτων, των στραγγιστικών καναλιών και η υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται στις υπηρεσίες, είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Ο εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στην Καβάλα

Ο-εορτασμός-της-Ημέρας-του-Μακεδονικού-Αγώνα-στην-Καβάλα

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου της 17ης Οκτωβρίου 2021.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, κατά τις βραδινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου 2021.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:50 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου και ομιλία από τον κ. Αλέξανδρο Γούλα, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά στο πάρκο Ηρώων Καβάλας προς τιμή των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας και άλλους φορείς.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

18:30 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα