Connect with us

Περιφέρεια

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Η Περιφέρεια θα είναι ενεργή, δεν θα είναι κομπάρσος

Αλέξανδρος-Ιωσηφίδης:-Η-Περιφέρεια-θα-είναι-ενεργή,-δεν-θα-είναι-κομπάρσος

Η Π.Ε. Καβάλας θα είναι η πρώτη προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση

Την υπόσχεση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έδωσε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο επανεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ., Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

«Παρακολουθούσαμε όλο αυτό το διάστημα τα τεκταινόμενα, ήμασταν μία ενεργή αντιπολίτευση και πλέον είμαστε στη διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Σίγουρα έχουμε ιεραρχήσει κάποια πράγματα και είναι δεδομένο ότι η Π.Ε. Καβάλας θα είναι η πρώτη προτεραιότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όλα τα μείζονα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας θα τρέξουν δυναμικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωσηφίδης. 

«Η Περιφέρεια θα είναι ενεργή, δεν θα είναι κομπάρσος, δηλαδή αυτό που γινόταν τα τελευταία χρόνια με τη διοίκηση του κ. Χρήστου Μέτιου…»

«Για παράδειγμα θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση με τα κουνούπια, ειδικά στην περιοχή του Δήμου Νέστου, καθώς το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Επίσης κάποια έργα πνοής που πρέπει να προχωρήσουν και εν ολίγοις θέλω να πω ότι η Περιφέρεια θα είναι ενεργή, δεν θα είναι κομπάρσος, δηλαδή αυτό που γινόταν τα τελευταία χρόνια με τη διοίκηση του κ. Χρήστου Μέτιου. Έχουμε εικόνα για όλα τα θέματα, γιατί τα παρακολουθούσαμε και περιμένουμε από την απελθούσα διοίκηση να μας ενημερώσει. Η θητεία μας αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου και θεωρώ αυτονόητο ότι η απελθούσα διοίκηση θα προχωρήσει εφεξής καθαρά σε διαδικαστικά θέματα, διεκπεραιωτικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωσηφίδης. 

«Ό,τι καλό βρούμε από την απελθούσα διοίκηση θα το συνεχίσουμε, ενώ τα κακώς κείμενα θα τα αλλάξουμε όλα. Θα είμαστε ενεργοί, γι’ αυτό πρέπει να είναι σίγουροι οι πολίτες…» «Κάναμε μια υπεύθυνη αντιπολίτευση αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν κάναμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση ή για το θεαθήναι. Επειδή είμαι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, το 80% των θεμάτων τα ψηφίζαμε και εμείς. Εκεί που δεν συμφωνούσαμε φυσικά και καταψηφίζαμε, γιατί δεν ήμασταν εκεί πέρα για να λέμε σε όλα «ναι». Άρα έχουμε εικόνα και βέβαια ό,τι καλό βρούμε από την απελθούσα διοίκηση θα το συνεχίσουμε, ενώ τα κακώς κείμενα θα τα αλλάξουμε όλα. Θα είμαστε ενεργοί, γι’ αυτό πρέπει να είναι σίγουροι οι πολίτες. Θα είμαστε παρόντες για να διεκδικήσουμε πολλά για την περιοχή μας, δεν θα αφήνουμε τα πράγματα να σέρνονται. Οι πολίτες μας εξέλεξαν για να κάνουμε την αλλαγή και θα την κάνουμε να είναι σίγουροι», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ιωσηφίδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Παρουσία-της-Περιφέρειας-ΑΜΘ-στην-freskon-–-helexpo

Την έκθεση FRESKON – HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΑΜΘ Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στην έκθεση συμμετείχε και η Περιφέρεια ΑΜΘ με περίπτερο, στο οποίο κατέγραψαν την παρουσία τους πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η Αλκυών, η Schotman Hendrik S.a. η ΕΑΣ Δράμας κ.α.

Στην ίδια έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Καβάλας, όπως η ΕΑΣ Καβάλας, ο NESPAR και η Κατσαγκιώτης Γ. Α.Ε. Επίσης στην αποστολή συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΜΘ, γεωπόνος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «η έκθεση FRESKON – HELEXPO  είναι μια μικρή έκθεση, αλλά εξόχως σημαντική για την περιοχή μας. Εμείς παραμένουμε ως διοίκηση, υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη στις επάλξεις των εξελίξεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλά και ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των προϊόντων μας, όπως και για τους ανθρώπους που τα παράγουν και τα διακινούν στις παγκόσμιες αγορές και μέσα από αυτά προβάλλουν και τον τόπο μας». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Ο-Περιφερειάρχης-ΑΜΘ-πρόεδρος-της-Επιτροπής-Περιβάλλοντος-Ενέργειας-και-Κλιματικής-Κρίσης-της-ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος διεξήχθη διαδικτυακά την Παρασκευή 12/04. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και η πρώτη συνεδρίαση είχε μεν χαρακτήρα γνωριμίας των μελών μεταξύ τους, αλλά κατά τη διάρκεια της συστήθηκε το πλαίσιο δράσης της από τώρα και στο εξής.

«Είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρή παρουσία και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην κατάρτιση των νομοσχεδίων που αφορούν την κλιματική κρίση και τη διαχείριση των συνεπειών της» υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατές και έχουν επηρεάσει το φυσικό περιβάλλον και τη λειτουργία του όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε ότι ο κύριος στόχος των Περιφερειών, αλλά και του εν γένει σχεδιασμού διαχείρισης της κλιματικής κρίσης θα πρέπει να εστιάζει κατά κύριο λόγο στον τομέα της Πρόληψης «καθώς ό,τι πλήττεται, δύσκολα επανέρχεται στην πρότερη μορφή του».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε επίσης η ανάγκη ανοικτών διαύλων μεταξύ των Περιφερειών και των Υπουργείων, ώστε οι αποφάσεις τους να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση καθώς και η ανάγκη κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου αναφορικά με τις ΑΠΕ.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ, αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Τοψίδης Χριστόδουλος (Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης)   

Αντιπρόεδρος: Γιακουμάτου Εβίνα (Α/ρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Αττικής)

Γραμματέας: Μπλέτσας Στυλιανός (Α/ρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας)       

Μέλος: Μητράκας Θεόδωρος (Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας)

Μέλος: Αδαμόπουλος Αναστάσιος (Α/ρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Πελ/νήσου) 

Μέλος: Ιωάννου Σπυρίδων (Α/ρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Ιονίων Νήσων)       

Μέλος: Λυσσαρίδης Νικόλαος (Α/ρχης Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας)          

Μέλος: Κασσίμης Χρήστος (Περ. Σύμβουλος Αττικής)

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Συνάντηση-του-Αλέξανδρου-Ιωσηφίδη-με-τον-υφυπουργό-Υγείας

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 8 Απριλίου στο Υπουργείο Υγείας  συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου Δημήτρη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση των πολιτικών ψυχικής υγείας και η αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να δρομολογηθεί, σε συνεργασία με τους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτό το αντικείμενο.

Ο κ. Ιωσηφίδης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων του τομέα της ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό κ. Βαρτζόπουλο για μελλοντική συνεργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα