Connect with us

Περιφέρεια

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Ήταν μια κακή χρονιά για την Περιφέρεια

Αλέξανδρος-Ιωσηφίδης:-Ήταν-μια-κακή-χρονιά-για-την-Περιφέρεια

«Το 2021 ήταν μια κακή, μια χαμένη χρονιά, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο, αφού ήταν μια συνέχεια των προηγούμενων ετών. Δυστυχώς η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. είναι κατώτερη των περιστάσεων. Το τονίζω αυτό με μεγάλη μου λύπη. Νομίζω ότι η στασιμότητα θα συνεχιστεί και το 2022».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για σειρά θεμάτων.

«Τα δείγματα που μας έχουν δώσει αυτά τα δυο χρόνια ο κ. Μέτιος και οι πρόθυμοι συνεργάτες του, μας κάνουν να είμαστε απαισιόδοξοι – Εμείς από τη μεριά μας είμαστε παρόντες, πάντα δίπλα στους πολίτες…»

«Θέλω να ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα τη νέα χρονιά για την Περιφέρειά μας, αλλά τα δείγματα που μας έχουν δώσει αυτά τα δυο χρόνια ο κ. Μέτιος και οι πρόθυμοι συνεργάτες του, μας κάνουν να είμαστε απαισιόδοξοι. Μακάρι να διαψευσθούμε, το εύχομαι, αλλά το θεωρώ δύσκολο έως ακατόρθωτο. Εμείς από τη μεριά μας είμαστε παρόντες, πάντα δίπλα στους πολίτες. Ενδιαφερόμαστε για τα πραγματικά προβλήματα τους, όχι για τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες. Μόνο με θέματα ουσίας ασχολούμαστε. Έχουμε τις κεραίες μας πάντοτε ανοιχτές για όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Το μήνυμα θα το λάβουν οι σημερινοί διοικούντες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., τον Οκτώβριο του 2023», επισήμανε σχετικά ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», του Χριστόδουλου Τοψίδη.

«Ήταν ευκαιρία τώρα με την πανδημία και την έλλειψη εκδηλώσεων να είχε ολοκληρωθεί επιτέλους η ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου «Γιώργος Παυλίδης» στην Καβάλα…

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η διοίκηση δεν κατάφερε να «αξιοποιήσει» το γεγονός της μη πραγματοποίησης εκδηλώσεων στο Αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης» της Καβάλας, ώστε να το ανακαινίσει πλήρως.

«Ήταν ευκαιρία τώρα με την πανδημία και την έλλειψη εκδηλώσεων να είχε ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου «Γιώργος Παυλίδης» στην Καβάλα. Δυστυχώς είχαμε μόνο λόγια και από ουσία μηδέν! Χάθηκαν δυο ολόκληρα χρόνια. Η πόλη μας στερείται όπως είναι γνωστό από μεγάλες αίθουσες εκδηλώσεων και είναι κρίμα που δεν έγινε καμιά παρέμβαση, ώστε να γίνει πιο λειτουργική και χρήσιμη για το κοινό της περιοχής μας η αίθουσα. Για μια ακόμη φορά η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έδειξε τα απαιτούμενα αντανακλαστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ.

«Κάναμε τα… τρίχρονα της πεσμένης γέφυρας κι αντί να έχει δοθεί μια ολοκληρωμένη λύση μιλάμε ακόμη για μελέτες…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ε» ο κ. Ιωσηφίδης μίλησε και για το θέμα της πεσμένης γέφυρας, στον δρόμο του παλιού νοσοκομείου Καβάλας.

«Στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο είχαμε φέρει το θέμα της πεσμένης γέφυρας. Μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης μας είπε ότι πλήρωσε μια μελέτη που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Κάναμε τα …τρίχρονα της πεσμένης γέφυρας κι αντί να έχει δοθεί μια ολοκληρωμένη λύση μιλάμε ακόμη για μελέτες. Έχει γίνει viral στο διαδίκτυο όλο αυτό το θέμα, που δυσφημεί την πόλη μας. Δόθηκε μεν μια λύση λειτουργική από τον δήμο, αλλά η Περιφέρεια ήταν και πάλι απούσα. Οι μεγάλες δηλώσεις, τα σχέδια κι όλα αυτά μένουν στον αέρα. Η διοίκηση ασχολείται μόνο με το θεαθήναι κι όχι με την ουσία. Πριν από το 2025 δεν θα έχει ολοκληρωθεί τίποτα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη», επισήμανε σχετικά.

Άθλια η κατάσταση του οδοστρώματος σε πολλά σημεία στα ανατολικά της Π.Ε. Καβάλας – Η αντιπολίτευση της Π.Α.Μ.Θ. ζητά απαντήσεις και για τον οδικό άξονα Ε61

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ανέδειξε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της κατάστασης του οδοστρώματος σε πολλά σημεία στο ανατολικό κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενώ ζήτησε να δοθούν και απαντήσεις για την πορεία του Ε61, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος ταξιδεύει προς αεροδρόμιο, Κεραμωτή ή Χρυσούπολη, διαπιστώνει την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου, όπως επίσης και στην είσοδο της Νέας Καρβάλης. Είναι άθλιο το οδόστρωμα στη ΒΙ.ΠΕ. Ακούμε τις συνεχείς διαμαρτυρίες από οδηγούς και επαγγελματίες και δυστυχώς η διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει κάνει τίποτα. Ελπίζω αυτό να γίνει το επόμενο διάστημα για να μην έχουμε ατυχήματα. Επίσης ένα ακόμη θέμα που θέσαμε, αλλά δεν τέθηκε προς συζήτηση, είναι το χρονοδιάγραμμα μελετών όσον αφορά τον οδικό άξονα Ε61, για το αν έχουν εξασφαλιστεί πόροι. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να μας απαντήσει η διοίκηση επί του θέματος».

Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση: «Πολύς κόσμος στερείται ένα εισόδημα που θα κάλυπτε τις ανάγκες του. Δυστυχώς η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. είναι απούσα κι εδώ…»

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Χριστόδουλου Τοψίδη, αναφέρθηκε και στο θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης προς τις τοπικές επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεγάλη ευθύνη έχει η διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και η αναβλητικότητά της.

«Οι πληρωμές έχουν μεταφερθεί για χιλιάδες επαγγελματίες για το νέο έτος. Έχει καταντήσει σίριαλ το θέμα πλέον! Πάλι καλά που πήγε στο ΕΦΕΠΑΕ, γιατί έτσι όπως το χειριζόταν η ΔΕΣΜΟΣ και η διοίκηση δεν θα είχε τελειώσει καθόλου. Έχουν γίνει κάποιες πληρωμές, αλλά θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί. Πολύς κόσμος στερείται ένα εισόδημα που θα κάλυπτε τις ανάγκες του. Δυστυχώς η διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. είναι απούσα κι εδώ», ανέφερε σχετικά ο κ. Ιωσηφίδης.

Να τιμηθούν για το έργο και την προσφορά τους, οι Λ. Αθανασιάδης, Γ. Παναγιωτόπουλος και Θ. Καλλιοντζής

Τέλος, σε ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα από αυτά τα Περιφέρειας, ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στην τιμή που πρέπει να γίνει από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση σε σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής στην Π.Ε. Καβάλας, που πρόσφεραν γενικότερα στον τόπο.

«Πρέπει να τιμηθούν, ο Λευτέρης Αθανασιάδης, ένας πολύ μεγάλος δήμαρχος για την Καβάλα που έδωσε όλο το είναι του, όμως μεγάλη τιμή αξίζει και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, όπως και ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής. Όλοι τους άνθρωποι που πρόσφεραν πολλά στον τόπο και με το έργο τους βοήθησαν την ανάπτυξη της περιοχής μας. Η τιμή προς αυτούς τους ανθρώπους είναι σημαντική, καθώς οι νέοι άνθρωποι μαθαίνουν για το έργο τους. Θεωρώ δεδομένο ότι θα τιμηθούν όλοι οι προαναφερθέντες πολιτικοί της Καβάλας», δήλωσε καταληκτικά ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Απομακρύνθηκε επικίνδυνος βράχος από την περιοχή του «Ακοντίσματος»

Απομακρύνθηκε-επικίνδυνος-βράχος-από-την-περιοχή-του-«Ακοντίσματος»

Συνεργείο, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας μετέβη, άμεσα το πρωί του Σαββάτου 15.01.2022 στην εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης στην περιοχή του Ακοντίσματος και απομάκρυνε τον επικίνδυνο βράχο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Εξωστρέφεια και υποστελέχωση των υπηρεσιών στην κορυφή της ατζέντας του Αλέξη Πολίτη

Εξωστρέφεια-και-υποστελέχωση-των-υπηρεσιών-στην-κορυφή-της-ατζέντας-του-Αλέξη-Πολίτη

Το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τοποθετεί στην κορυφή της ατζέντας του, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Όπως υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε στο εγγύς μέλλον να υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις επί του θέματος.

«Πρέπει να δούμε τα του οίκου μας, ώστε να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς και να διορθώσουμε ενδεχομένως τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει…»

«Ξεκινήσαμε κάνοντας μια καταγραφή των δυνάμεων μας και συνεχίζω την εντατική επικοινωνία με τις υπηρεσίες, προκειμένου να δούμε το επίπεδο της κάθε μιας ξεχωριστά. Ζήτησα να ενημερωθώ, ώστε να έχω γνώση του συνολικού έργου που έγινε την προηγούμενη χρονιά. Μίλησα με όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών και συνεχίζω. Πρέπει να δούμε τα του οίκου μας, ώστε να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς και να διορθώσουμε ενδεχομένως τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει. Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Δυστυχώς οι δεσμεύσεις των μνημονίων ισχύουν μέχρι το 2024 και δεν μας επιτρέπουν να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό κι αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο έχουμε θέσει και στο υπουργείο Εσωτερικών. Με τον κ. Πέτσα μας συνδέει μια στενή φιλία και συνεργασία και έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους και με τον περιφερειάρχη, αλλά και με το υπουργείο, ώστε να λυθούν κάποια μείζονα προβλήματα υποστελέχωσης και νομίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ευχάριστες ειδήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Αλέξης Πολίτης.

«Ο χειμώνας είναι μπροστά και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά. Γενικότερα είμαι υπέρ του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν κι αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω και στη διοίκησή μου»

Αναφορικά με την ετοιμότητα της Π.Ε. Καβάλας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινόμενων και του χειμώνα που υπάρχει ακόμη μπροστά, ο αντιπεριφερειάρχης, υπογράμμισε: «Η καθημερινότητα τρέχει δεν μπορεί να περιμένει. Στην πρόσφατη κακοκαιρία ήμασταν σε διαρκή ετοιμότητα και επικοινωνία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τους δήμους. Ευτυχώς τα φαινόμενα ήταν χαμηλής έντασης, όμως από την μεριά μας κινητοποιηθήκαμε όπου χρειάστηκε. Πρέπει να επισημάνω ότι θα έχουμε παγετό μέχρι μέχρι και το Σάββατο (15/1), ειδικά το βράδυ και νωρίς το πρωί, οπότε καλούμε τους πολίτες και δη τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί. Ο χειμώνας είναι μπροστά και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά. Γενικότερα είμαι υπέρ του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν κι αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω και στη διοίκησή μου».

«Αν καταφέρουμε και απαλλαγούμε από τη γραφειοκρατία που ούτως ή άλλως μαστίζει διαχρονικά τον δημόσιο τομέα και ξεπεράσουμε τους σκοπέλους, ο στόχος που έχουμε θέσει για το Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας θα πάρει σάρκα και οστά»

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καβάλας κι αν θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο 2022 για αυτό, ο Αλέξης Πολίτης απάντησε: «Είναι ένα εμβληματικό έργο που πρέπει να προχωρήσει. Δεν νοείται Καβάλα χωρίς το Αμφιθέατρο της, δεν νοείται να μην έχουμε χώρο πολιτιστικής έκφρασης, αλλά και γενικότερα έκφρασης όλων των φορέων. Αν καταφέρουμε και απαλλαγούμε από τη γραφειοκρατία που ούτως ή άλλως μαστίζει διαχρονικά τον δημόσιο τομέα και ξεπεράσουμε τους σκοπέλους, ο στόχος που έχουμε θέσει για το συγκεκριμένο έργο θα πάρει σάρκα και οστά. Η πρώτη διαδικασία που πρέπει να τελειώσει έχει να κάνει με τη συγγραφή των τευχών δημοπράτησης, προκειμένου να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα. Αν δεν τελειώσει αυτό το κομμάτι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οπότε βάλαμε στενά χρονοδιαγράμματα στην αρμόδια υπηρεσία, την οποία καλέσαμε σε εύλογο χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων ουσιαστικά να έχει τελειώσει με το συγκεκριμένο κομμάτι για να προχωρήσουμε. Το έργο αυτό είναι μια προτεραιότητα δική μου και πιστεύω βάσει της δυναμικής των υπαλλήλων μας, ότι τα νέα για το Αμφιθέατρο θα είναι καλά. Εντός του 2022 θα υπάρχει εξέλιξη».

«Δυστυχώς απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη από την Εγνατία Οδό. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Δεν σταματάμε εδώ. Η πίεση δεν γίνεται μόνο με έγγραφα, αλλά και με πράξεις επί της ουσίας»

Αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε στην Εγνατία Οδό και αν έχει λάβει κάποια απάντηση, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας σημείωσε: «Οι οχλήσεις στην Εγνατία Οδό γίνονται και σε επίπεδο περιφερειάρχη και ο προκάτοχός μου πολλές φορές έκανε το ίδιο προκειμένου να ενημερωθεί. Έπραξα το αυτονόητο από την πρώτη μέρα που ανέλαβα καθήκοντα και κάλεσα με ένα επείγον έγγραφο την εταιρεία να απαντήσει τα αυτονόητα. Που βρισκόμαστε για τέσσερα εμβληματικά έργα. Πρόκειται για την πεσμένη γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο, την περιμετρική της Καβάλας, τη σύνδεση Δράμας – Καβάλας και τον δρόμο από το αεροδρόμιο μέχρι τον κόμβο της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας – Ξάνθης. Πρέπει να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε. Δυστυχώς απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Δεν σταματάμε εδώ. Η πίεση δεν γίνεται μόνο με έγγραφα, αλλά και με πράξεις επί της ουσίας».

«Το 2022 θα είναι η χρονιά που θα δούμε τις πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καβάλα. Όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει τον ρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικά…»

Σε σχέση με το ξεκίνημα του έργου του φυσικού αερίου στην Π.Ε. Καβάλας, ο Αλέξης Πολίτης επισήμανε: «Είναι επίσης ένα εμβληματικό έργο που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έτρεξε να το φέρει σε πέρας. Το 2022 θα είναι η χρονιά που θα δούμε τις πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καβάλα. Όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει τον ρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικά. Φθηνή μορφή ενέργειας με ιδιαίτερα φιλικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και πέρα από τις πολλές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν η ίδια η επένδυση θα αλλάξει σημαντικά το επίπεδο ζωής μας. Η σημασία του έργου αυτού είναι πολυεπίπεδη. Η Περιφέρεια μας σταματά να είναι ένα ενεργειακό πέρασμα και γίνεται ένας ενεργειακός κόμβος».

«Το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά χωρίς πανδημική κρίση στην μορφή που τη γνωρίσαμε με πολύ περισσότερες ευκαιρίες και εφαλτήρια ανάπτυξης»

Τέλος, κληθείς να στείλει ένα μήνυμα στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για τη νέα χρονιά, ο Αλέξης Πολίτης τόνισε: «Γενικότερα το 2022 πιστεύω ότι θα είναι μια λαμπρή χρονιά, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες δυο της πανδημικής κρίσης που τόσα δεινά μας προκάλεσε. Όπως όλα δείχνουν το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά χωρίς πανδημική κρίση στην μορφή που τη γνωρίσαμε μέχρι σήμερα και σίγουρα με πολύ περισσότερες ευκαιρίες και εφαλτήρια ανάπτυξης».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Επιπλέον πινακίδες στις στροφές της «Τόσκα»

Επιπλέον-πινακίδες-στις-στροφές-της-«Τόσκα»

Κατόπιν οδηγίας του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καβάλας ενίσχυσε την υφιστάμενη κάθετη σήμανση του επαρχιακού οδικού δικτύου Καβάλας – Παληού, στην περιοχή TOSCA, με την τοποθέτηση δύο (2) επιπλέον πινακίδων Κ-12 (ολισθηρό οδόστρωμα), μία ανά κατεύθυνση, προς περαιτέρω ενημέρωση και συμμόρφωση των διερχόμενων οδηγών.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα