Connect with us

Καβάλα

Ακούει και συμβουλεύει τους δημότες του Παγγαίου

Ακούει-και-συμβουλεύει-τους-δημότες-του-Παγγαίου

Περισσότερες από 50 ήταν οι συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης που παρείχε ο Στέργιος Κεχαγιάς, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της 9μηνης παρουσίας του στη συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Κεχαγιάς, ως άμισθος ειδικός σύμβουλος για την επικουρία του δημάρχου και την άσκηση των καθηκόντων του, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σειρά θεμάτων, όπως δημοσίων σχέσεων του δήμου με την οργάνωση, την επικοινωνία και την δημιουργία επαφών με τους πολίτες του δήμου.

Ο κ. Κεχαγιάς ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής

Επίσης παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης, προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα ανάμεσα σε αυτούς, στις υπηρεσίες του δήμου, στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του, σε θέματα πολιτικής προστασίας και εθελοντισμού, σε θέματα εκπαίδευσης, νεολαίας και πολιτισμού και γενικότερα σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας στην στήριξη και στην υποβοήθηση του έργου του δημάρχου. Ο κ. Κεχαγιάς ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες προς τον δήμαρχο στα συγκεκριμένα θέματα και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, καθώς και με φορείς του Δημοσίου για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.

Εκτός από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης υποβλήθηκαν πολλές προφορικές αναφορές – καταγγελίες, αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο» ο κ. Κεχαγιάς, κατά το διάστημα Οκτωβρίου 2020 – Ιουνίου 2021, παρείχε συνολικά 58 συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης, ενώ του υποβλήθηκαν πολλές προφορικές αναφορές – καταγγελίες, αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων, επί των οποίων είτε δίνονταν οδηγίες για το πως πρέπει να κινηθούν οι πολίτες, είτε γινόταν επί τόπου επίλυση με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του γραφείου του ειδικού συμβούλου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και σε γενικότερη ενημέρωση για το αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης δικαστικής διεκδίκησης από μέρους των πολιτών, των αξιώσεών τους.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κεχαγιά, σε καμία από τις ενώπιον του υποβληθείσες αναφορές – καταγγελίες, ακόμα και γι’ αυτές που τέθηκαν στο αρχείο σε επίπεδο υποστήριξης απ’ αυτόν, δεν αφέθηκε ο πολίτης δίχως βοήθεια, συνδρομή και οδηγίες για τις όποιες περαιτέρω ενέργειές του, εκτός του γραφείου του.

Στο αρχείο τέθηκαν 10 υποθέσεις λόγω αβασιμότητας ή μη επαρκών στοιχείων ή αναρμοδιότητας…

Από το σύνολο των 58 αναφορών – καταγγελιών, ο κ. Κεχαγιάς πραγματοποίησε 41 παρεμβάσεις – διαμεσολαβήσεις, 7 είναι σε εξέλιξη, ενώ έθεσε στο αρχείο 10 υποθέσεις λόγω αβασιμότητας ή μη επαρκών στοιχείων ή αναρμοδιότητας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε προφορική ενημέρωση προς όλους τους πολίτες για το βάσιμο ή μη του ζητήματός τους, με παροχή οδηγιών πάντοτε για περαιτέρω ενέργειες από αυτούς, ενώ επί τη ευκαιρία των παραπάνω διαμεσολαβήσεων, αλλά και των εν γένει εξελίξεων και αναγκών, προέβη σε 55 άλλες ενέργειες εντός του υπηρεσιακού του πλαισίου, όπως αυτές ορίζονται από την ανάθεση καθηκόντων του Δημάρχου Παγγαίου.

Οι κατηγορίες προβλημάτων που διατυπώνονται σε έγγραφες καταγγελίες αντανακλούν όλο το φάσμα των παραπόνων και αιτημάτων των πολιτών

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις επίσημες κι έγγραφες καταγγελίες, το γραφείο του ειδικού συμβούλου, δέχεται σχεδόν καθημερινά ερωτήματα και παράπονα για προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται, είτε με αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και γραπτή τοποθέτηση, είτε τηλεφωνικά, είτε με απευθείας διάλογο με τον ενδιαφερόμενο προς ενημέρωσή του, είτε με παραπομπή στην οικεία υπηρεσία χωρίς έγγραφες διαδικασίες. Οι κατηγορίες προβλημάτων που διατυπώνονται σε έγγραφες καταγγελίες αντανακλούν πάντως όλο το φάσμα των παραπόνων και αιτημάτων των πολιτών.

Το «ευχαριστώ» του κ. Κεχαγιά στη διοίκηση του δήμου Παγγαίου για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του

«Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα, την τοπική αυτοδιοίκηση και για όλους τους πολίτες, λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων που αυτή δημιούργησε, θα ήθελα να σταθώ και να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη του τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, για την συνεργασία τόσο με τον ίδιο όσο και με τον γενικό γραμματέα του δήμου, τους αντιδημάρχους, τους αιρετούς, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους υπαλλήλους του δήμου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέργιος Κεχαγιάς.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή δημοτικού κυνοκομείου στην Δ. Ε. Φιλίππων

Ξεκίνησαν-οι-διαδικασίες-για-την-κατασκευή-δημοτικού-κυνοκομείου-στην-Δ-Ε.-Φιλίππων

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή δημοτικού κυνοκομείου στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μιχαηλίδη δημοσιεύεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος και σε 6 μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το κυνοκομείο θα κατασκευαστεί στο αγρόκτημα του Ζυγού.

Ειδικότερα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει:

«Σχετικά με το κυνοκομείο θα θυμίσω ότι όταν αναλάβαμε τη διοίκηση τον Σεπτέμβριο του 2019, έπρεπε να έχουμε μια ενίσχυση από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ περίπου στις 300 χιλιάδες ευρώ για την ίδρυση κυνοκομείου.

Η προηγούμενη διοίκηση δυστυχώς δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει θέσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το κυνοκομείο μια και υπάρχουν κάποιες ισχυρές προδιαγραφές.

Μετά από κίνηση του κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου από τη Δημοτική ενότητα Κρηνίδων καταφέραμε να βρούμε έναν τέτοιο χώρο και με τη βοήθεια του Δήμου Ξάνθης ο οποίος τότε μας έδωσε τη δική του μελέτη μια και δεν προλαβαίναμε τότε να συντάξουμε νέες μελέτες, καταθέσαμε μια νέα μελέτη και έγινε αποδεκτή.

Στην συνέχεια δυστυχώς είχαμε μια μεγάλη καθυστέρηση καθώς εκεί στην περιοχή υπάρχει ένα μεγάλο ρέμα και απαιτούνταν η διευθέτηση αυτού προκειμένου να πάρουμε άδεια ύδρευσης.

Και αυτό έγινε οπότε τώρα ανεβάζουμε την πρόσκληση και πιστεύουμε ότι θα έχουμε σύντομα ανάδοχο, ο οποίος θα ορισθεί σε 6 μήνες από τώρα.

Ελπίζω να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις μια και οι κατασκευές που προβλέπονται δεν είναι βαρέως τύπου, είναι μεταλλικές κατασκευές, οπότε ελπίζω ότι αρκετά σύντομα θα έχουμε ένα σύγχρονο κυνοκομείο και θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε την κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα που δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους συνδημότες. Το κτήμα είναι κοντά στο Ζυγός, σε μεγάλη απόσταση από κατοικήσιμη περιοχή οπότε δεν θα υπάρξει κάποια όχληση. Είναι σε μια απόσταση πάνω από 500 μέτρα από τον οικισμό».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Υποδοχή του AZAMARA JOURNEY και περιήγηση πολιτών από την Νυρεμβέργη στην Καβάλα

Υποδοχή-του-azamara-journey-και-περιήγηση-πολιτών-από-την-Νυρεμβέργη-στην-Καβάλα

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στους επιβάτες και στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου AZAMARA JOURNEY, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας νωρίς το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2021, προερχόμενο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19, μοίρασαν έντυπο υλικό και χάρτες περιήγησης και απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στην Καβάλα, αλλά και με γνώμονα την αναβάθμιση και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος, ο τουρισμός Κρουαζιέρας αποτελεί για τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» προτεραιότητα προς όφελος της τοπικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των ιδιαίτερων πτυχών της ιστορίας, των εκφάνσεων του πολιτισμού και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Επιπρόσθετα, την ίδια ημέρα, μετά από την υποδοχή στη Μεγάλη Λέσχη, πολιτών από τον Δήμο Νυρεμβέργης και του προέδρου του Συλλόγου Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης – Καβάλας «Φίλος», Σωτήρη Ξώγνου, από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Πεφάνη, ακολούθησε περιήγηση, σε σημεία ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος της πόλης της Καβάλας, όπως το μνημείο του Αποστόλου Παύλου, τον Φάρο, το Φρούριο και τις Καμάρες, καθώς και σε άλλα τοπόσημα της Χερσονήσου της Παναγίας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

 Διακοπή υδροδότησης στο Παληό

 Διακοπή-υδροδότησης-στο-Παληό

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τρίτη 19-10-2021 από ώρα 08:30 έως 14:00, στην περιοχή Παληού.

Ο Διευθυντής

Τ.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Λογκάρης Άγγελος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα