Connect with us

Καβάλα

Ακούει και συμβουλεύει τους δημότες του Παγγαίου

Ακούει-και-συμβουλεύει-τους-δημότες-του-Παγγαίου

Περισσότερες από 50 ήταν οι συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης που παρείχε ο Στέργιος Κεχαγιάς, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της 9μηνης παρουσίας του στη συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Κεχαγιάς, ως άμισθος ειδικός σύμβουλος για την επικουρία του δημάρχου και την άσκηση των καθηκόντων του, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σειρά θεμάτων, όπως δημοσίων σχέσεων του δήμου με την οργάνωση, την επικοινωνία και την δημιουργία επαφών με τους πολίτες του δήμου.

Ο κ. Κεχαγιάς ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής

Επίσης παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης, προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα ανάμεσα σε αυτούς, στις υπηρεσίες του δήμου, στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του, σε θέματα πολιτικής προστασίας και εθελοντισμού, σε θέματα εκπαίδευσης, νεολαίας και πολιτισμού και γενικότερα σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας στην στήριξη και στην υποβοήθηση του έργου του δημάρχου. Ο κ. Κεχαγιάς ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες προς τον δήμαρχο στα συγκεκριμένα θέματα και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, καθώς και με φορείς του Δημοσίου για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.

Εκτός από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης υποβλήθηκαν πολλές προφορικές αναφορές – καταγγελίες, αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο» ο κ. Κεχαγιάς, κατά το διάστημα Οκτωβρίου 2020 – Ιουνίου 2021, παρείχε συνολικά 58 συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης, ενώ του υποβλήθηκαν πολλές προφορικές αναφορές – καταγγελίες, αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων, επί των οποίων είτε δίνονταν οδηγίες για το πως πρέπει να κινηθούν οι πολίτες, είτε γινόταν επί τόπου επίλυση με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του γραφείου του ειδικού συμβούλου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και σε γενικότερη ενημέρωση για το αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης δικαστικής διεκδίκησης από μέρους των πολιτών, των αξιώσεών τους.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κεχαγιά, σε καμία από τις ενώπιον του υποβληθείσες αναφορές – καταγγελίες, ακόμα και γι’ αυτές που τέθηκαν στο αρχείο σε επίπεδο υποστήριξης απ’ αυτόν, δεν αφέθηκε ο πολίτης δίχως βοήθεια, συνδρομή και οδηγίες για τις όποιες περαιτέρω ενέργειές του, εκτός του γραφείου του.

Στο αρχείο τέθηκαν 10 υποθέσεις λόγω αβασιμότητας ή μη επαρκών στοιχείων ή αναρμοδιότητας…

Από το σύνολο των 58 αναφορών – καταγγελιών, ο κ. Κεχαγιάς πραγματοποίησε 41 παρεμβάσεις – διαμεσολαβήσεις, 7 είναι σε εξέλιξη, ενώ έθεσε στο αρχείο 10 υποθέσεις λόγω αβασιμότητας ή μη επαρκών στοιχείων ή αναρμοδιότητας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε προφορική ενημέρωση προς όλους τους πολίτες για το βάσιμο ή μη του ζητήματός τους, με παροχή οδηγιών πάντοτε για περαιτέρω ενέργειες από αυτούς, ενώ επί τη ευκαιρία των παραπάνω διαμεσολαβήσεων, αλλά και των εν γένει εξελίξεων και αναγκών, προέβη σε 55 άλλες ενέργειες εντός του υπηρεσιακού του πλαισίου, όπως αυτές ορίζονται από την ανάθεση καθηκόντων του Δημάρχου Παγγαίου.

Οι κατηγορίες προβλημάτων που διατυπώνονται σε έγγραφες καταγγελίες αντανακλούν όλο το φάσμα των παραπόνων και αιτημάτων των πολιτών

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις επίσημες κι έγγραφες καταγγελίες, το γραφείο του ειδικού συμβούλου, δέχεται σχεδόν καθημερινά ερωτήματα και παράπονα για προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται, είτε με αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και γραπτή τοποθέτηση, είτε τηλεφωνικά, είτε με απευθείας διάλογο με τον ενδιαφερόμενο προς ενημέρωσή του, είτε με παραπομπή στην οικεία υπηρεσία χωρίς έγγραφες διαδικασίες. Οι κατηγορίες προβλημάτων που διατυπώνονται σε έγγραφες καταγγελίες αντανακλούν πάντως όλο το φάσμα των παραπόνων και αιτημάτων των πολιτών.

Το «ευχαριστώ» του κ. Κεχαγιά στη διοίκηση του δήμου Παγγαίου για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του

«Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα, την τοπική αυτοδιοίκηση και για όλους τους πολίτες, λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων που αυτή δημιούργησε, θα ήθελα να σταθώ και να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη του τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, για την συνεργασία τόσο με τον ίδιο όσο και με τον γενικό γραμματέα του δήμου, τους αντιδημάρχους, τους αιρετούς, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους υπαλλήλους του δήμου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέργιος Κεχαγιάς.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μουριάδης προς Αυγενάκη: “Δώσε στον ΑΟΚ παράταση 2 εβδομάδων”

Μουριάδης-προς-Αυγενάκη:-“Δώσε-στον-ΑΟΚ-παράταση-2-εβδομάδων”
Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αφουγκραζόμενος την αγωνία των φιλάθλων της Καβάλας και γνωρίζοντας την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αλλαγή σελίδας στο στρατόπεδο του ΑΟΚ, απέστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Αυγούστου 2021 επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία του ζητά να χορηγήσει παράταση δυο εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μη χάσει η ομάδα της πόλης μας το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SUPER LEAQUE 2 2021-2022.
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη
Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ 1965 έχει δηλώσει αρμοδίως και εγκύρως την
συμμετοχή της στο πρωτάθλημα SUPER LEAQUE 2 2021-2022.

Το δικαίωμα συμμετοχής της ομάδας της πόλης μας στο πρωτάθλημα SUPER LEAQUE 2 το
απέκτησε λόγω της βαθμολογικής της επίδοσης που αυτή είχε στο πρωτάθλημα της
FOOTBALL LEAQUE της αμέσως προηγούμενης αθλητικής περιόδου (2020-2021).

Όπως επίσης γνωρίζετε, για την έγκυρη και νόμιμη συμμετοχή μιας ΠΑΕ στο πρωτάθλημα
SUPER LEAQUE 2 ο ισχύων νόμος απαιτεί μεταξύ των άλλων και κατάθεση εγγυητικής
επιστολής ποσού, κατ’ ελάχιστον, 150.000 ευρώ.

Λόγω οικονομικής αδυναμίας των σημερινών μετόχων – ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις
αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, συμφωνήθηκε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος
της ομάδας μας μετά το εκδηλωθέν σοβαρό ενδιαφέρον επιχειρηματία, Καναδού πολίτη, ο
οποίος τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και την πόλη μας και για
γενικότερες, πέραν της απόκτησης της ΠΑΕ, επενδύσεις.

Επειδή οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών ήδη
ολοκληρώθηκαν και απέμεινε η διεκπεραίωση των τυπικών, όπως η χορήγηση άδειας εκ
μέρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στον επενδυτή απόκτησης των μετοχών
καθότι είναι πολίτης τρίτης χώρας, η τυπική συμβολαιογραφική σύμβαση μεταβίβασης
μετοχών, η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής,

Επειδή το δικαίωμα ανόδου της ομάδας της πόλης μας από την FOOTBALL LEAQUE στην
SUPER LEAQUE 2 αυτή το κέρδισε με κόπους και την συμβολή όλων των κατοίκων της πόλης
μας, η περιοχή μας δε έχει απόλυτη ανάγκη από επενδυτές της σοβαρότητας και αποφασιστικότητας του συγκεκριμένου επιχειρηματία (τα στοιχεία του οποίου είναι στη
διάθεσή Σας από εμένα),

Σας παρακαλώ θερμά να χορηγήσετε μία παράταση δύο (2) εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μπορέσει η ομάδα της Καβάλας να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της SUPER LEAQUE 2.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

ΤΟ ΙΚΤΕΟ δώρισε δύο ηλεκτρικά μοτοποδήλατα

ΤΟ-ΙΚΤΕΟ-δώρισε-δύο-ηλεκτρικά-μοτοποδήλατα

Από την «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη Καβάλας» εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σήμερα, 2 Αυγούστου, με μεγάλη χαρά, παραλάβαμε από τον κ. Κωσταντίνο Μάστορα, ιδιοκτήτη του Autovision ΙΚΤΕΟ Καβάλας, δύο ηλεκτρικά μοτοποδήλατα για τις ανάγκες του ΝΠΔΔ “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΒΑΛΑΣ”.

Τον ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά του αυτή κι ελπίζουμε αυτή η συμβολική και ουσιαστική του πράξη, να βρει μιμητές!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καθαρίζεται το ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Καθαρίζεται-το-ανοιχτό-κολυμβητήριο-της-Καβάλας

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριακού Σταυρίδη, φροντίζουν τις τελευταίες ημέρες για τον ευπρεπισμό του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, αποψίλωσαν τη χαμηλή βλάστηση, ενώ απομάκρυναν τα κομμένα κλαδιά και τα απορρίμματα από τον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της πισίνας και η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα