Connect with us

Καβάλα

Αίτημα για παράταση της διαδικασίας αντικατάστασης των φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων εστίασης

Αίτημα-για-παράταση-της-διαδικασίας-αντικατάστασης-των-φορολογικών-μηχανισμών-των-επιχειρήσεων-εστίασης

Επιστολή με αίτημα την παράταση της διαδικασίας απόσυρσης και αντικατάστασης των φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων εστίασης απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας προς τον Διοικητή την ΑΑΔΕ Γεώργιο Πιτσιλή.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και προς τους συναρμόδιους φορείς αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία των  μελών μας αναφορικά με τη διαδικασία απόσυρσης και παράλληλα αντικατάστασης των φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων εστίασης.  Ειδικότερα, την 1η Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την απόσυρση των Ειδικών Ασφαλών Φορολογικών Διατάξεων Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) και των Απλών Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) από τις επιχειρήσεις εστίασης και η αντικατάστασή τους, από τις 02 Ιουλίου 2024, με άλλους τύπους ΦΗΜ ή, εάν πρόκειται για επιχειρήσεις εστίασης, με τη χρήση ΦΗΜΑΣ Εστιατορίου ή ΦΤΜ Εστιατορίου ή ΑΔΗΜΕ Εστιατορίου ή γενικότερα με τη χρήση Παρόχου ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης.

Παρά την άμεση κινητοποίηση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για τη έγκαιρη προμήθεια του νέου εξοπλισμού, δυστυχώς οι ανωτέρω φορολογικοί μηχανισμοί δεν είναι διαθέσιμοι προς το παρόν στην αγορά, με αποτέλεσμα η άμεση εγκατάστασή τους να καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής. Επίσης, οι συνδέσεις ERPμε πάροχο συνεχίζουν να παρουσιάζουν δυσκολίες  στη διασύνδεσή  τους με τα POS, ενώ οι επαναλαμβανόμενες οχλήσεις της Υπηρεσίας σας για την επιβολή προστίμων επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ήδη δυσμενές κλίμα.

Δεδομένου, ότι η περιοχή μας αποτελεί σταθερό πόλο έλξης για χιλιάδες  τουρίστες, η διατήρηση των  επιχειρήσεων εστίασης και η εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους αποτελεί κύριο μέλημα όχι μόνο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και για την ενίσχυση της βιομηχανίας του τουρισμού εν γένει.

Ως εκ τούτου, αιτούμαστε την παράταση του χρονικού διαστήματος για την αντικατάσταση των φορολογικών εξοπλισμών, προκειμένου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, που σημειωτέον έχουν ήδη προβεί στη παραγγελία του σχετικού εξοπλισμού, να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Διαφορετικά, υπέχει ο κίνδυνος της επιβολής εξοντωτικών προστίμων που θα θέσουν σε διακινδύνευση την εύρυθμη και υγιή λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου. Έχοντας αμφότεροι κοινό στόχο την εξομάλυνση της αγοράς, πιστεύουμε, πως μία παράτασης της τάξεως των 3 μηνών θα ήταν αρκετή για την ομαλή μετάβαση των επαγγελματιών στα νέα δεδομένα.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Δήμος-Καβάλας:-Ηλεκτρονική-πλατφόρμα-ανταλλαγής-ογκωδών-αντικειμένων-μεταξύ-δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη κάνει ο Δήμος Καβάλας, με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων.

Η ανάγκη για καλύτερη διαχείριση του μεγάλου αριθμού ογκωδών αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται κατά καιρούς παρατημένα στους δρόμους της πόλης μας, απαιτεί μια νέα προσέγγιση από τον Δήμο Καβάλας, αξιοποιώντας την τεχνολογία και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα αξιοποίησης των αντικειμένων αυτών από δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας ξεκινά τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν εύκολα και απλά να δωρίσουν κάθε ογκώδες αντικείμενο που δε χρησιμοποιούν πλέον (π.χ. έπιπλα & είδη οικοσκευής, ηλεκτρικές συσκευές, κατασκευαστικά υλικά, οχήματα, κ.α.) σε έναν συνδημότη τους που πιθανά το έχει ανάγκη. Κάθε δημότης μπορεί τόσο να δημοσιεύσει αγγελίες με τα προς αποκομιδή ογκώδη αντικείμενά του, όσο και να ζητήσει να παραλάβει κάποιο αντικείμενο που χρειάζεται, άμεσα και χωρίς κόστος.

Η διαδικασία ανταλλαγής είναι δυνατή μέσω της σελίδας: https://bulkyobjects.kavala.gov.gr

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Δημιουργία λογαριασμού χρήστη, εισάγοντας και επαληθεύοντας τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας και δημιουργώντας κωδικό σύνδεσης.

Δημιουργία αγγελίας για το προς ανταλλαγή ογκώδες αντικείμενο, εισάγοντας τις σχετικές πληροφορίες, φωτογραφίες και διαθέσιμες ημέρες & ώρες παραλαβής του.

Επιλογή αγγελίας/αντικειμένου προς παραλαβή.

Επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου.

Παραλαβή του αντικειμένου απευθείας από τον ιδιοκτήτη του.

Για την επιλογή οποιουδήποτε αντικειμένου είναι απαραίτητη η επιτυχής εγγραφή στην ιστοσελίδα. Αναλυτική καθοδήγηση βήμα- βήμα για την επιτυχή εγγραφή σας στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/orxviVCncDY Μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος χρήστης της ιστοσελίδας μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email) του κατόχου του αντικειμένου, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί του και να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή απευθείας. Μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή του αντικειμένου, δίνεται η δυνατότητα στον δημιουργό της αγγελίας να επιλέξει την ειδική σήμανση “Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε”, ούτως ώστε η αγγελία να γίνει ανενεργή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας θα έχουν τη συνολική εποπτεία της όλης διαδικασίας, εγκρίνοντας τις προς δημοσίευση αγγελίες και διασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία της πλατφόρμας.

Η δράση αυτή του Δήμου Καβάλας υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CURE+ “Centres for Urban Resources, Reuse and Remanufacture” που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI) 2022, με στόχο την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών της κυκλικής οικονομίας, την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης ή της ανακύκλωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της περιττής εξάντλησης των πόρων.

Παρακαλούμε θερμά για την στήριξη της όλης προσπάθειας, ανεβάζοντας πρώτοι προσωπικά αντικείμενα προς επανάχρηση. Στο άμεσο μέλλον σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης, με τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από τις δημοτικές υπηρεσίες και την πληρωμή του αντίστοιχου τέλους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό-έλεγχο-τέθηκε-η-πυρκαγιά-στον-Άγιο-Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (24/7/2024) σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Φωτογραφία: www.meteokav.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Βάση-ΕΚΑΒ-στο-κάμπινγκ-της-Χρυσής-Αμμουδιάς

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΚΑΒ και αποδοχής αυτής από το Δήμο Θάσου και τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, υπάρχει Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς με συνεχή και καθημερινή παρουσία ασθενοφόρου από τη 1/07/2024 .

Ο Δήμος Θάσου μαζί με την Δημοτική ΑΕ καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των διασωστών. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η συνεχής επαγρύπνηση για την προστασία, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των τουριστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα