Connect with us

Καβάλα

Ήταν μια δύσκολη, αλλά καλή χρονιά για την ΔΕΥΑΚ

Ήταν-μια-δύσκολη,-αλλά-καλή-χρονιά-για-την-ΔΕΥΑΚ

«Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, όπως και για όλους μας, κυρίως λόγω του ενεργειακού κόστους. Αποφασίσαμε να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και φυσικά να μην μας κόβει η Δ.Ε.Η. το ρεύμα κάθε μέρα, όπως έγινε σε άλλους δήμους και Δ.Ε.Υ.Α. Το καταφέραμε αυτό, χωρίς να μετακυλήσουμε κανένα επιπλέον κόστος στους πολίτες, που ήδη έχουν ένα τεράστιο βάρος να σηκώσουν».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος επισήμανε ακόμη ότι «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ενεργειακή αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων που έχουμε κι αυτό κάνουμε ήδη, γι’ αυτό πέρα από μια δύσκολη χρονιά, το 2022 ήταν και μια χρονιά καλών ειδήσεων για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

Έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ για σημαντικές παρεμβάσεις που θ’ αλλάξουν την εικόνα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

 Στα καλά της χρονιάς που φεύγει ο κ. Χρόνης υπογράμμισε την ένταξη μεγάλων έργων, όπως τα 6,1 εκ. ευρώ, με τα οποία θα αντικατασταθούν όλες  ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, όλες οι αντλίες, ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος και φυσικά να δοθούν άλλα 30 χρόνια ζωής σε όλες τις εγκαταστάσεις.

«Παράλληλα, θα κάνουμε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ενός μεγαβάτ στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, αλλά κι ακόμη ένα 270 κιλοβάτ στο βιολογικό του Δάτου. Επίσης να πω ότι ολοκληρώσαμε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την υποβάλαμε στις αρχές του έτους, που αφορά τον υφιστάμενο αγωγό που υδροδοτεί την πόλη της Καβάλας και από αυτόν θέλουμε να υδροδοτήσουμε τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Υποβάλαμε επίσης ακόμη ένα έργο για την τηλεμετρία 4,2 εκ. ευρώ και την αντικατάσταση του αγωγού από Καβάλα προς Παληό, υποβάλαμε ένα πολύ μεγάλο έργο 18,2 εκ. ευρώ που αφορά όλα τα υδρόμετρα, τα οποία θα γίνουν ηλεκτρονικά στον δήμο Καβάλας και ταυτόχρονα θα ελέγχουμε όλες τις δεξαμενές τηλεμετρικά και θα έχουμε παροχόμετρα και άλλους τοπικούς σταθμούς ελέγχου και ρύθμισης πίεσης, ώστε να αποτρέψουμε βλάβες στα δίκτυα μας και φυσικά να αντιλαμβανόμαστε πιο γρήγορα που υπάρχει βλάβη», ανέφερε σχετικά ο κ. Χρόνης.

Ελαττώθηκαν σημαντικά οι διαρροές

Όσον αφορά τις βλάβες, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας σημείωσε: «Ήταν πολύ καλή χρονιά όσον αφορά τις βλάβες. Παρά το ότι είχαμε πολλές, κυρίως από τις εταιρείες οπτικών ινών που δουλεύουν στην πόλη μας, ελαττώσαμε πολλές από τις διαρροές μας. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι παρά το γεγονός ότι η Καβάλα είναι γεμάτη από τουρισμό, τις νυχτερινές ώρες δεν χρειάζεται να δουλεύει καν ένα αντλητικό συγκρότημα. Γεμίζουμε δηλαδή από το απόγευμα τις δεξαμενές και παραμένουν γεμάτες μέχρι το πρωί, οπότε σταματάμε και το τελευταίο συγκρότημα που σημαίνει ότι δεν έχουμε διαρροή στην πόλη, στο Παληό, στη Νέα Καρβάλη, στη Λεύκη, στο Χαλκερό και στην Άσπρη Άμμο».

«Μπορέσαμε και αποπληρώσαμε για δεύτερο κατά σειρά έτος, μετά από πολλά χρόνια, τη δόση μας στο Παρακαταθηκών και Δανείων…»

 «Αντέξαμε οικονομικά και αυτή τη χρονιά. Μπορέσαμε και αποπληρώσαμε για δεύτερο κατά σειρά έτος, μετά από πολλά χρόνια, τη δόση μας στο Παρακαταθηκών και Δανείων. Όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτή τη δόση που αφορά τον βιολογικό της Καβάλας, ένα μεγάλο δάνειο, παρακρατούνταν από το Παρακαταθηκών και Δανείων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του δήμου. Αυτό σήμαινε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. πλήρωνε κάθε χρόνο 35.000 ευρώ επιτόκιο. Γλιτώσαμε κι αυτό και γενικά συμμαζέψαμε οικονομικά την επιχείρηση. Πλέον μπορούμε και πληρώνουμε τα τιμολόγια που μας έρχονται από τους προμηθευτές, ενώ πληρώνουμε και τους λογαριασμούς Δ.Ε.Η., μόνο αυτούς κι όχι τη ρήτρα, οπότε το πρόσημο είναι θετικό στο τέλος», συμπλήρωσε ακόμη στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Χρόνης.

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και φέτος μπήκαν οι βάσεις για να αλλάξει όλη η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Πραγματικά ξαναστήνεται κι αυτό το λέω με μεγάλο καμάρι…»

 «Είναι υγιής η επιχείρηση μας, καθώς πληρώνουμε τα τιμολόγια τον επόμενο μήνα. Το 2019 όταν ανέλαβα, είχαμε βρει μια επιχείρηση που δεν είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με οφειλές σε Ι.Κ.Α. και εφορία. Βρήκαμε χρέη αρκετά, αλλά με τη βοήθεια των υπαλλήλων μπορέσαμε και συμμαζέψαμε αυτήν την κατάσταση, οπότε έχουμε μια πολύ καλή πορεία αυτή τη στιγμή και μάλιστα ευελπιστούμε ότι το 2023 από τη στιγμή που θα προχωρήσουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η αντικατάσταση εξοπλισμού, θα πάμε ακόμη καλύτερα. Μόνο από το Α5, το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων που ανακατασκευάστηκε πλήρως, έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας 55 με 60%. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και φέτος μπήκαν οι βάσεις για να αλλάξει όλη η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Πραγματικά ξαναστήνεται κι αυτό το λέω με μεγάλο καμάρι. Αυτό έγινε σε συνεργασία με το προσωπικό, που με ζήλο και αυταπάρνηση αντιμετωπίζουν άμεσα ό,τι χρειαστεί», δήλωσε ακόμη ο Απόστολος Χρόνης.

«Ζητάμε 45 άτομα μόνιμο προσωπικό, γιατί πραγματικά μείναμε λίγοι…»

 Όσον αφορά το θέμα της έλλειψης προσωπικού, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας τόνισε: «Παραμένει το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού. Περιμένουμε εναγωνίως να δούμε τι θα γίνει με την προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών. Ζητάμε 45 άτομα μόνιμο προσωπικό, γιατί πραγματικά μείναμε λίγοι και σιγά σιγά θα αναγκαζόμαστε να βάζουμε εργολάβους μέσα στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Η προκήρυξη αυτή υποτίθεται ότι θα έβγαινε τον περασμένο Οκτώβριο. Μας υποσχέθηκε ο κ. Βορίδης ότι θα βγει η προκήρυξη αυτή μέσα στον Μάρτιο του 2023. Ελπίζω να προλάβουμε τις εκλογές, να βγει η προκήρυξη πριν από αυτές».

«Οι οφειλές από τα 5 εκ. ευρώ, έχουν πέσει στα 4 και μέσα σε αυτά έχουμε 1,5 εκ. ευρώ διακανονισμένες οφειλές…»

 Τέλος, σε σχέση τα ποσά που συνολικά έχει λαμβάνειν η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας από ανεξόφλητους λογαριασμούς, ο κ. Χρόνης σημείωσε: «Ο τουρισμός πήγε καλά στην πόλη μας κι ενώ τα καταστήματα το 2020 και το 2021 είχαν καταναλώσεις 100 κυβικών, φέτος έφτασαν στα 1.100 κυβικά. Όταν λοιπόν δουλεύει η αγορά έχει χρήματα και ο δήμος και οι επιχειρήσεις του. Οι πολίτες έχουν προβεί σε διακανονισμούς. Οι οφειλές από τα 5 εκ. ευρώ, έχουν πέσει στα 4 και μέσα σε αυτά έχουμε 1,5 εκ. ευρώ διακανονισμένες οφειλές».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Προσπάθεια-για-αλλαγή-χρήσης-του-πρώην-Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον δήμο Καβάλας

Η αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου και της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής ήταν το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του δήμου Καβάλας που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (12/4).

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πρώτο θέμα ήταν η γνωμοδότηση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσον αφορά το πρώην Σανατόριο και το ακίνητο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής».

«Στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας…»

«Προτείνεται να αλλάξει η χρήση, η οποία ήταν περιορισμένη, σε χρήσεις για κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προς όφελος της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.  Άρα είναι μία αλλαγή χρήσης των εν λόγω κτηρίων και το πρώτο βήμα έγινε στο τοπικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας. Υπάρχει μια πρόοδος όσον αφορά τα τεκταινόμενα της Ι.Ε.Κ.», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.  

«Απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο…»

Παράλληλα, ο κ. Κροκίδης αναφέρθηκε και στην εκκρεμούσα μέχρι πρότινος απόφαση του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας: «Σε επαφή που είχα με τον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, μου είπε ότι είχε επικοινωνία με τους νομικούς μας συμβούλους στην Αθήνα και η πληροφόρηση είναι ότι το δικαστήριο το οποίο εκκρεμούσε, ότι η απόφαση είναι υπέρ ημών, δηλαδή απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο. Άρα περιμένουμε να καθαρογραφεί και να πάρει το πρώην Σανατόριο την πορεία για την αξιοποίησή του».

Ενδεχόμενη παραχώρηση από την Ιατρική Εταιρεία στον δήμο Καβάλας του συνεδριακού χώρου στον Αμυγδαλεώνα, ώστε να αξιοποιηθεί 

«Από την άλλη μεριά πριν από δυο εβδομάδες υπήρξε μια συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας και την γραμματέα του δημάρχου, προκειμένου να δούμε νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της Ιατρικής Εταιρείας. Συμφωνήσαμε στον χώρο του Αμυγδαλεώνα, όπου έχουμε εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού και έναν μεγάλο συνεδριακό χώρο, ενδεχομένως να τον παραχωρήσουμε μ’ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να αναλάβει ο δήμος, τόσο την ανακαίνιση, όσο και τη συντήρηση του χώρου, αλλά και την εκμετάλλευση με την έννοια να γίνονται εκδηλώσεις από διάφορους τοπικούς φορείς, αλλά και άλλους. Άρα και αυτό είναι μια εξέλιξη πολύ σημαντική για την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Η-ΠΕΔ-ΑΜΘ-λέει-ξεκάθαρα-όχι-στη-συνένωση-των-ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει συνένωση των δήμων / Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι

«Η θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον ξεκάθαρη, αφού απορρίπτει και διαφωνεί απόλυτα με όποια κυβερνητική ή άλλη πρόταση, ενδεχομένως και την αντιπρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε., που αφορά την συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α., είτε σε νομαρχιακό, είτε σε περιφερειακό ή οποιοδήποτε άλλο επίπεδο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ., Σάββας Μιχαηλίδης, σχετικά με το θέμα των συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α., μετά και την έκτακτη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (9/4) στην Κομοτηνή, παρουσία του προέδρου της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Δημήτρη Μαραβέλια και του διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Ιωάννη Γούπιου.

«Η μόνη περίπτωση για αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων…»

«Οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και σε όσους δήμους λειτουργούν, πέραν της διαχείρισης και της διασφάλισης του πόσιμου νερού που παρέχουν στις δημότες, επιτελούν και ένα κοινωνικό έργο. Είναι άγνωστο αυτό σε πολλούς συναδέλφους δημάρχους που δεν έχουν Δ.Ε.Υ.Α. ή δεν διαχειρίζεται ο δήμος τους, λόγω μεγέθους, απευθείας την παροχή νερού. Παρ’ όλα αυτά όμως κάνουν προτάσεις που θα εφαρμοστούν σε μας. Διασαφηνίζουμε προς όλους ότι η μόνη περίπτωση για την αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων αυτών που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων. Με κανέναν άλλο τρόπο ή μοντέλο διαχείρισης δεν μπορεί να γίνει αναγκαστική συνένωση, η οποία θα αποφασίζει για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, την τιμολογιακή πολιτική και τις προτεραιότητες των υπολοίπων», τόνισε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε.Υ.Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα…»

«Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας πώς μπορεί να γίνει οικονομική ανάταξη, οικονομική εξυγίανση, αυτοτέλεια οικονομική των επιχειρήσεων αυτών. Με ποιες συντονισμένες ενέργειες, σε πόσο χρόνο, αρκεί να το θέλουν και να το νομοθετήσουν όλοι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν γι’ αυτό. Σε αυτήν την κατεύθυνση νομίζουμε ότι έπρεπε να κινηθεί και η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. Με την αντιπρόταση η μόνη διαφορά που κάνει είναι το μικρότερο σχήμα. Δεν είναι όμως θέμα μεγέθους. Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι όλες αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις που επιβίωσαν από την οικονομική κρίση δεν μετέφεραν τα βάρη αυτής της κρίσης στους δημότες, δεν αύξησαν τα τέλη στο νερό, όπως επίσης και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης. Εκεί λοιπόν, αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε..Υ. Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ.

«Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι – Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α…»

«Στο ψήφισμα μας έχουμε καταλήξει ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Α.Μ.Θ. θα πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι ότι δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει κανένα σχέδιο, με όποιο μανδύα κι αν έρχεται ή με όποια τυπική νομιμοποίηση, αφού εμείς οι δήμαρχοι έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε τους δήμους μας, όπως τους παραλάβαμε, χωρίς να υπαναχωρήσουμε και να παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα ή αρμοδιότητα. Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι. Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α., να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο σε όλη αυτή τη δημοτική περίοδο, στο οποίο θα συμβάλλει και η πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α. και με την ανάλογη χρηματοδότηση και με κάλυψη του ενεργειακού κόστους, αφού είμαστε οι μόνες επιχειρήσεις που δεν πήραν οποιαδήποτε ανταπόδοση για το ενεργειακό κόστος. Φυσικά να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους δήμους, που είναι μόνο οι δήμοι που διαθέτουν Δ.Ε.Υ.Α. μ’ ένα χρονοδιάγραμμα που θα λήγει σ’ αυτήν την θητεία και τότε θα δούμε όσοι δεν συμμετέχουν ή δεν προσαρμοστούν τι μέτρα μπορεί να ληφθούν. Δεν πάμε σε οριζόντια μέτρα, ώστε να πετύχουμε υποτίθεται οικονομία, γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος τακτική μ’ όλες τις παρενέργειες που προείπα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Οι-«Μοναδικές-Γεύσεις»-της-Καβάλας-ταξίδεψαν-στον-σταθμό-του-μετρό-στο-Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4) στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, η έκθεση των τοπικών προϊόντων της Π.Ε. Καβάλας και συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο (13/4).

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και την απήχηση της έκθεσης, που πλέον γίνεται θεσμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Λαμπρή η τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη…»

«Βρεθήκαμε στην Αθήνα από την Τετάρτη (10/4) ξεκινώντας την παρουσίαση των τοπικών μας προϊόντων, με τις μοναδικές γεύσεις από την Καβάλα, το Παγγαίο, τον Νέστο και τη Θάσο, καθώς και από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη, αλλά και του «δικού» μας υπουργού, Δημήτρη Καιρίδη. Επίσης παρόντες ήταν και οι τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας. δήμαρχοι από όλες τις περιοχές Περιφέρειας και πάνω απ’ όλα οι επιχειρήσεις μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας. 

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας…»

«Πρόκειται για δεκάδες επιχειρήσεις που εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Περιφέρειάς μας. Βρέθηκαν στην πρωτεύουσα με τα προϊόντα τους, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί εκατομμύρια κόσμος περνάει από το μετρό του Συντάγματος, όπου έχουμε στήσει την δεύτερη κατά σειρά έκθεση τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πλέον γίνεται θεσμός. Αυτό είναι κάτι που το κρατάμε. Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας και κατορθώσαμε τα έξι Επιμελητήρια, οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας να έχουμε αυτήν την προσπάθεια παρουσιάζοντας στην καρδιά της Αθήνας, στο μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας τα τοπικά προϊόντα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Το μεγάλο στοίχημα, είναι να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας…»

«Οι επισκέπτες της έκθεσης που έχουν δει τα προϊόντα μας, είπαν ότι πραγματικά κάποια από αυτά τα γνωρίζαμε, κάποια δεν τα γνωρίζαμε, αλλά με αυτά τα οποία βλέπουμε, αυτά τα οποία έχουμε γευτεί, θα τα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε να τα βρούμε να τα αγοράσουμε και να γίνουμε μόνιμοι καταναλωτές. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας και πραγματικά ευχόμαστε μέχρι και το Σάββατο (13/4) να κλείσει αυτή η τετραήμερη έκθεση με πολύ μεγάλη επιτυχία», ανέφερε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας. 

«Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών…»

«Η έκθεση αυτή γίνεται πλέον θεσμός και είπαμε σαν Επιμελητήρια και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια θα δηλώνουμε «παρών» γιατί υπάρχει ανταπόκριση και από τις επιχειρήσεις και από το καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει οι επιχειρήσεις μας να φοβούνται να συμμετέχουν σε αυτές τις εκθέσεις, καθώς τους δίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα το να διεισδύσουν σε άλλες αγορές, να φύγουν από τη δική μας θα λέγαμε τοπική αγορά που πολλές φορές λέμε ότι είναι μικρή. Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην αγορά της Αθήνας», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα