Connect with us

Καβάλα

Ήταν μια δύσκολη, αλλά καλή χρονιά για την ΔΕΥΑΚ

Ήταν-μια-δύσκολη,-αλλά-καλή-χρονιά-για-την-ΔΕΥΑΚ

«Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, όπως και για όλους μας, κυρίως λόγω του ενεργειακού κόστους. Αποφασίσαμε να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και φυσικά να μην μας κόβει η Δ.Ε.Η. το ρεύμα κάθε μέρα, όπως έγινε σε άλλους δήμους και Δ.Ε.Υ.Α. Το καταφέραμε αυτό, χωρίς να μετακυλήσουμε κανένα επιπλέον κόστος στους πολίτες, που ήδη έχουν ένα τεράστιο βάρος να σηκώσουν».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος επισήμανε ακόμη ότι «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ενεργειακή αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων που έχουμε κι αυτό κάνουμε ήδη, γι’ αυτό πέρα από μια δύσκολη χρονιά, το 2022 ήταν και μια χρονιά καλών ειδήσεων για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

Έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ για σημαντικές παρεμβάσεις που θ’ αλλάξουν την εικόνα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

 Στα καλά της χρονιάς που φεύγει ο κ. Χρόνης υπογράμμισε την ένταξη μεγάλων έργων, όπως τα 6,1 εκ. ευρώ, με τα οποία θα αντικατασταθούν όλες  ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, όλες οι αντλίες, ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος και φυσικά να δοθούν άλλα 30 χρόνια ζωής σε όλες τις εγκαταστάσεις.

«Παράλληλα, θα κάνουμε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ενός μεγαβάτ στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, αλλά κι ακόμη ένα 270 κιλοβάτ στο βιολογικό του Δάτου. Επίσης να πω ότι ολοκληρώσαμε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την υποβάλαμε στις αρχές του έτους, που αφορά τον υφιστάμενο αγωγό που υδροδοτεί την πόλη της Καβάλας και από αυτόν θέλουμε να υδροδοτήσουμε τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Υποβάλαμε επίσης ακόμη ένα έργο για την τηλεμετρία 4,2 εκ. ευρώ και την αντικατάσταση του αγωγού από Καβάλα προς Παληό, υποβάλαμε ένα πολύ μεγάλο έργο 18,2 εκ. ευρώ που αφορά όλα τα υδρόμετρα, τα οποία θα γίνουν ηλεκτρονικά στον δήμο Καβάλας και ταυτόχρονα θα ελέγχουμε όλες τις δεξαμενές τηλεμετρικά και θα έχουμε παροχόμετρα και άλλους τοπικούς σταθμούς ελέγχου και ρύθμισης πίεσης, ώστε να αποτρέψουμε βλάβες στα δίκτυα μας και φυσικά να αντιλαμβανόμαστε πιο γρήγορα που υπάρχει βλάβη», ανέφερε σχετικά ο κ. Χρόνης.

Ελαττώθηκαν σημαντικά οι διαρροές

Όσον αφορά τις βλάβες, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας σημείωσε: «Ήταν πολύ καλή χρονιά όσον αφορά τις βλάβες. Παρά το ότι είχαμε πολλές, κυρίως από τις εταιρείες οπτικών ινών που δουλεύουν στην πόλη μας, ελαττώσαμε πολλές από τις διαρροές μας. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι παρά το γεγονός ότι η Καβάλα είναι γεμάτη από τουρισμό, τις νυχτερινές ώρες δεν χρειάζεται να δουλεύει καν ένα αντλητικό συγκρότημα. Γεμίζουμε δηλαδή από το απόγευμα τις δεξαμενές και παραμένουν γεμάτες μέχρι το πρωί, οπότε σταματάμε και το τελευταίο συγκρότημα που σημαίνει ότι δεν έχουμε διαρροή στην πόλη, στο Παληό, στη Νέα Καρβάλη, στη Λεύκη, στο Χαλκερό και στην Άσπρη Άμμο».

«Μπορέσαμε και αποπληρώσαμε για δεύτερο κατά σειρά έτος, μετά από πολλά χρόνια, τη δόση μας στο Παρακαταθηκών και Δανείων…»

 «Αντέξαμε οικονομικά και αυτή τη χρονιά. Μπορέσαμε και αποπληρώσαμε για δεύτερο κατά σειρά έτος, μετά από πολλά χρόνια, τη δόση μας στο Παρακαταθηκών και Δανείων. Όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτή τη δόση που αφορά τον βιολογικό της Καβάλας, ένα μεγάλο δάνειο, παρακρατούνταν από το Παρακαταθηκών και Δανείων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του δήμου. Αυτό σήμαινε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. πλήρωνε κάθε χρόνο 35.000 ευρώ επιτόκιο. Γλιτώσαμε κι αυτό και γενικά συμμαζέψαμε οικονομικά την επιχείρηση. Πλέον μπορούμε και πληρώνουμε τα τιμολόγια που μας έρχονται από τους προμηθευτές, ενώ πληρώνουμε και τους λογαριασμούς Δ.Ε.Η., μόνο αυτούς κι όχι τη ρήτρα, οπότε το πρόσημο είναι θετικό στο τέλος», συμπλήρωσε ακόμη στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Χρόνης.

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και φέτος μπήκαν οι βάσεις για να αλλάξει όλη η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Πραγματικά ξαναστήνεται κι αυτό το λέω με μεγάλο καμάρι…»

 «Είναι υγιής η επιχείρηση μας, καθώς πληρώνουμε τα τιμολόγια τον επόμενο μήνα. Το 2019 όταν ανέλαβα, είχαμε βρει μια επιχείρηση που δεν είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με οφειλές σε Ι.Κ.Α. και εφορία. Βρήκαμε χρέη αρκετά, αλλά με τη βοήθεια των υπαλλήλων μπορέσαμε και συμμαζέψαμε αυτήν την κατάσταση, οπότε έχουμε μια πολύ καλή πορεία αυτή τη στιγμή και μάλιστα ευελπιστούμε ότι το 2023 από τη στιγμή που θα προχωρήσουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η αντικατάσταση εξοπλισμού, θα πάμε ακόμη καλύτερα. Μόνο από το Α5, το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων που ανακατασκευάστηκε πλήρως, έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας 55 με 60%. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και φέτος μπήκαν οι βάσεις για να αλλάξει όλη η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Πραγματικά ξαναστήνεται κι αυτό το λέω με μεγάλο καμάρι. Αυτό έγινε σε συνεργασία με το προσωπικό, που με ζήλο και αυταπάρνηση αντιμετωπίζουν άμεσα ό,τι χρειαστεί», δήλωσε ακόμη ο Απόστολος Χρόνης.

«Ζητάμε 45 άτομα μόνιμο προσωπικό, γιατί πραγματικά μείναμε λίγοι…»

 Όσον αφορά το θέμα της έλλειψης προσωπικού, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας τόνισε: «Παραμένει το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού. Περιμένουμε εναγωνίως να δούμε τι θα γίνει με την προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών. Ζητάμε 45 άτομα μόνιμο προσωπικό, γιατί πραγματικά μείναμε λίγοι και σιγά σιγά θα αναγκαζόμαστε να βάζουμε εργολάβους μέσα στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Η προκήρυξη αυτή υποτίθεται ότι θα έβγαινε τον περασμένο Οκτώβριο. Μας υποσχέθηκε ο κ. Βορίδης ότι θα βγει η προκήρυξη αυτή μέσα στον Μάρτιο του 2023. Ελπίζω να προλάβουμε τις εκλογές, να βγει η προκήρυξη πριν από αυτές».

«Οι οφειλές από τα 5 εκ. ευρώ, έχουν πέσει στα 4 και μέσα σε αυτά έχουμε 1,5 εκ. ευρώ διακανονισμένες οφειλές…»

 Τέλος, σε σχέση τα ποσά που συνολικά έχει λαμβάνειν η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας από ανεξόφλητους λογαριασμούς, ο κ. Χρόνης σημείωσε: «Ο τουρισμός πήγε καλά στην πόλη μας κι ενώ τα καταστήματα το 2020 και το 2021 είχαν καταναλώσεις 100 κυβικών, φέτος έφτασαν στα 1.100 κυβικά. Όταν λοιπόν δουλεύει η αγορά έχει χρήματα και ο δήμος και οι επιχειρήσεις του. Οι πολίτες έχουν προβεί σε διακανονισμούς. Οι οφειλές από τα 5 εκ. ευρώ, έχουν πέσει στα 4 και μέσα σε αυτά έχουμε 1,5 εκ. ευρώ διακανονισμένες οφειλές».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

20 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου

20-εκατ.-ευρώ-για-την-αξιοποίηση-του-γεωθερμικού-πεδίου-Ακροποτάμου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Ημέρα ορόσημο για τον τόπο μας

Νέα χρηματοδότηση, ύψους 20 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου.

Σχετικά, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε:

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας και την περαιτέρω ανάπτυξή του! Μία στιγμή που επρόκειτο να αλλάξει το Ρου της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής! Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν πλέον μονόδρομο! Παρά τις αντίξοες υγειονομικές συνθήκες, δεν εγκαταλείψαμε τις προσπάθειες, εργαστήκαμε σκληρά με όλα τα μέσα ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα! Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πεδίο διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη θερμοδυναμική ποσότητα, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα γεωθερμικά πεδία χαμηλής ενθαλπίας της χώρας!

Οι άξονες που θα κινηθούμε είναι:

Τηλεθέρμανση κτιρίων, δημόσιων/δημοτικών αλλά και κατοικιών,

Τηλεθέρμανση θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων

Τηλεθέρμανση μεταποιητικών μονάδων

Τηλεθέρμανση τουριστικών καταλυμάτων

Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, που μειώνει κατά πολύ το λειτουργικό κόστος παραγωγής του έργου, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό το γεωθερμικό ρευστό που διαθέτουμε.

Ήδη έχει υπάρξει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για το εν λόγω έργο και είμαστε βέβαιοι πως αυτό είναι μόνο η αρχή! Αναλυτικότερα:

•SELECTA ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ ΕΕ (Καλλιέργεια Ανθέων Θερμοκηπίου)

•MARCS Medifarms ΙΚΕ (Επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης και Παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής αγωγής)

•General Contractor S.T.A (Βιομηχανικές Κατασκευές & Εγκαταστάσεις)

•Petrov ΙΚΕ Olive 3* Resort Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων)

•Κουρτίδης Νικόλας ΜΟΝ. ΕΠΕ (Τουριστικές Επιχειρήσεις)

•Syrtaki Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Μητσόπουλος Τρύφων (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Golden Suites (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Leon Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Φ. ΜΑΡΙΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς)

•Γ. ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς & Λοιπών Αγροτικών Προϊόντων)

•ΕΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (Αγροτικός Συνεταιρισμός)

Πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε έτοιμοι ώστε το αργότερο σε δύο μήνες να δημοπρατήσουμε το εν λόγω έργο. Μέσα στο επόμενο έτος ξεκινούν οι εργασίες!

Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία .

Υιοθετώντας σύγχρονες και στοχευμένες στρατηγικές αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας την γρήγορη και ασφαλή τοπική ανάπτυξη!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Περιμένουν πολύ κόσμο το τριήμερο στη Θάσο

Περιμένουν-πολύ-κόσμο-το-τριήμερο-στη-Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια / Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο

«Τα πράγματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί της Θάσου είναι πάρα πολύ καλά. Άλλωστε αυτό το σημείο σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα υψηλά μεγέθη αυτής».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια, για όσους ενδιαφέρονται.

«Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του…»

«Μετά το Πάσχα ξεκινάνε οι προετοιμασίες των επιχειρήσεων και σταδιακά ανοίγουν τις πόρτες τους. Αυτή τη στιγμή όλες οι επιχειρήσεις και της φιλοξενίας, αλλά και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά και περιμένουμε ένα τριήμερο πάρα πολύ δυνατό, το οποίο θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί της Θάσου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επισήμανε: «Από κρατήσεις, πάμε πάρα πολύ καλά, αν και πρέπει να πω ότι για το τριήμερο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια. Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια για το τριήμερο, μιας και ακόμη δεν υπάρχει μαζική προσέλευση των Βαλκανίων τουριστών, η οποία αναμένεται για το τριήμερο, αλλά όχι στο μέγεθος που θα ξεκινήσει μετά το κλείσιμο των σχολείων στις χώρες αυτές». 

«Ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ…»

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση που αναμένεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Παρασχούδης σημείωσε: «Από άποψη προσέλευσης το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δυνατό. Ωστόσο, ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ, γιατί στις κρατήσεις εκτός σεζόν που γίνονται τελευταία στιγμή, σημαντικός παράγοντας είναι και ο καιρός. Είδαμε ότι ο Μάιος δεν μας βοήθησε καθόλου και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι να φταίει αυτό και όχι κάτι άλλο. Δεν είχαμε την αναμενόμενη προσέλευση στο νησί, κυρίως από τις γειτονικές περιοχές. Ιούλιος και Αύγουστος προβλέπονται πάρα πολύ δυνατοί μήνες, όμως αυτό που επιθυμούμε τώρα είναι να τραβήξει αυτό, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και να υπάρχει αρκετή επισκεψιμότητα στο νησί μας».

«Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο…»

Τέλος, σε σχέση με το αν μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο συνήθως έχουμε αρκετό κόσμο μέχρι και τις 20 του μήνα. Μετά σταδιακά αρχίζει το νησί να αδειάζει. Αυτό θέλουμε να γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ώστε να κρατήσει η σεζόν όπως και παλιότερα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό είναι το επιθυμητό, ώστε να μην επιβαρύνεται το νησί με τόση μεγάλη κίνηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μόνο. Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συνεχίζω μόνος μου

Ντίνος-Κλειτσιώτης:-Συνεχίζω-μόνος-μου

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου, στην οποία απέκλεισε την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, έδωσε ο Ντίνος Κλειτσιώτης με δήλωσή του. Σε αυτήν αντικρούει όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ιωσηφίδου, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζει κανονικά ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

«Είχαμε έρθει σε συμφωνία με την κ. Ιωσηφίδου για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, αφού κάνουμε μια δημοσκόπηση. Έγινε αυτή η δημοσκόπηση και έβγαλε εμένα λίγο πιο μπροστά. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Από εκεί και πέρα η συμφωνία που κάναμε προέβλεπε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 31 Μαΐου, λόγω όμως των υποχρεώσεων που είχε η κ. Ιωσηφίδου την αναβάλαμε για την Παρασκευή (2/6) ορίζοντας χώρο και ώρα. Την Πέμπτη (1/6), όλως περιέργως, η κ. Ιωσηφίδου εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν θα συμπορευτούμε. Απόψή της, σεβαστή καθ’ όλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του…»

«Ένα μόνο θέλω να πω εγώ. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του. Οι Καβαλιώτες να είναι βέβαιοι ότι από πλευράς μου ούτε θα αναφερθώ από εδώ και πέρα στο τι έγινε μέχρι σήμερα. Θα προχωρήσουμε μπροστά με τον συνδυασμό και τους συνεργάτες μου. Μέχρι τώρα σεβάστηκα απόλυτα αυτή τη συμφωνία. Αφού περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από την Τρίτη (6/6), σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε έντονα την παρουσία μας κοντά στους δημότες, όσον αφορά το τι σκεφτόμαστε για την πόλη και επιπλέον στοχεύσεις. Είμαι βέβαιος ότι οι Καβαλιώτες θα έρθουν κοντά μου, είμαι βέβαιος ότι θα αναγνωρίσουν το ποιος είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης και ο σχεδιασμός του και σιγά σιγά θα παίρνουμε δυναμική από την παρουσία και τη συμπαράσταση του κόσμου», επισημαίνει ακόμη στη δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα