Connect with us

Καβάλα

Έργα πολλών εκατ. ευρώ σε εξέλιξη στον δήμο Νέστου

Έργα-πολλών-εκατ.-ευρώ-σε-εξέλιξη-στον-δήμο-Νέστου

Σάββας Μιχαηλίδης: Η διοίκησή μας δεν αφήνει τίποτα, είτε να παραπέσει, είτε να πάει λάθος / Πρώτιστο ενδιαφέρον μας είναι να προχωράμε και να ολοκληρώνουμε τα έργα μας

Έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα στον Δήμο Νέστου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος της περιοχής, Σάββας Μιχαηλίδης.

Πρόκειται για παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα του εν λόγω Δήμου για τα επόμενα χρόνια. Συνολικά η δημοτική αρχή έχει φέρει έργα 30 εκ. ευρώ μόνο για τον Δήμο, άλλα 15 εκ. ευρώ για την Δ.Ε.Υ.Α.Ν., ενώ εντός του έτους αναμένονται οι εντάξεις ακόμη 20 εκ. ευρώ για έργα, τα οποία έχουν υποβληθεί και αναμένεται γι’ αυτά θετική εξέλιξη.

«Πρώτιστο ενδιαφέρον μας είναι να προχωράμε και να ολοκληρώνουμε τα έργα μας – Η διοίκησή μας δεν αφήνει τίποτα, είτε να παραπέσει, είτε να πάει λάθος…»

 «Ο Δήμος Νέστου έχει έναν οργασμό έργων, άσχετα με το εάν βρισκόμαστε σε προεκλογική χρονιά. Πρώτιστο ενδιαφέρον μας είναι να προχωράμε και να ολοκληρώνουμε τα έργα μας, για να επιτελέσουμε στο καλύτερο δυνατό τον σκοπό για τον οποίο οι δημότες, μας έδωσαν τη δυνατότητα να διοικήσουμε αυτόν τον τόπο. Στον Δήμο Νέστο όλα τα έργα έχουν τη δική τους σημασία και είναι ξεχωριστά. Η διοίκησή μας δεν αφήνει τίποτα, είτε να παραπέσει, είτε να πάει λάθος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε σε αυτά που παρέλαβε η δημοτική αρχή το 2019 από την προηγούμενη διοίκηση, παρουσιάζοντας στοιχεία και αριθμούς.

«Όλος ο προϋπολογισμός των έργων της τότε δημοτικής αρχής, μαζί με το LEADER και το INTERREG, ήταν 8 εκ. ευρώ – Στα 15 από τα έργα αυτά υπήρχε δίπλα «καμία ενέργεια»

 Όπως ανέφερε αρχικά, η προηγούμενη διοίκηση είχε χρηματοδοτηθεί έκτακτα για 17 μικρά έργα, πλην δύο μεγαλύτερων που αφορούσαν τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων στη Χρυσούπολη, μετά τις μεγάλες πλημμύρες.

«Όλος ο προϋπολογισμός αυτών των έργων της τότε δημοτικής αρχής, μαζί με το LEADER και το INTERREG, ήταν 8 εκ. ευρώ. Όταν ζήτησα από την υπηρεσία να μου φέρει την εξέλιξη αυτών των χρηματοδοτήσεων, στα 15 από τα έργα αυτά υπήρχε δίπλα «καμία ενέργεια». Υπήρχαν οι χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο και από τους μηχανισμούς χρηματοδότησης 200.000 και 300.000 ευρώ από το «Φιλόδημος», όμως αυτές ήταν χρηματοδοτήσεις που δίνονταν σε όλους τους Δήμους. Ωστόσο εδώ δεν υπήρχε καμιά ενέργεια για να προχωρήσουν οι όποιοι τίτλοι των έργων αυτών», επισήμανε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης.

«Ανακαινίσαμε 15 δημοτικά ιατρεία, το παλιό νοσοκομείο που είχαν κατασκευάσει οι «ΑΧΕΠΑΝΣ», ενώ προχώρησε η ανακαίνιση του Εργατικού Κέντρου που θα παραδοθεί στις κοινωνικές μας υπηρεσίες…»

 «Ολοκληρώσαμε άμεσα, μέσα στην πρώτη χρονιά, όλα αυτά τα μικρά έργα και φυσικά από το INTERREG που ήταν 200.000 ευρώ καταφέραμε να το επεκτείνουμε και να το κάνουμε συν 1 εκ. ευρώ. Απόρροια αυτού ήταν να ανακαινίσουμε 15 δημοτικά ιατρεία, επίσης να γίνει ανακαίνιση του παλιού νοσοκομείου που είχαν κατασκευάσει οι «ΑΧΕΠΑΝΣ», ενώ προχώρησε η ανακαίνιση του Εργατικού Κέντρου που θα παραδοθεί σαν ένα κόσμημα στις κοινωνικές μας υπηρεσίες, οι οποίες θα στεγαστούν εκεί. Παράλληλα, τρέξαμε για να ετοιμάσουμε μελέτες. Τα τεχνικά δελτία που είχε υποβάλει η προηγούμενη διοίκηση για τέσσερα έργα είχαν μόνο τίτλο και ήταν χωρίς περιεχόμενο. Έπρεπε να γίνουν οι οριστικές μελέτες και παράλληλα να περάσουν από τη βάσανο της έγκρισης όλων των σχεδίων», ανέφερε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου.

«Το μνημείο της πλατείας Ηρώων για εμάς είναι ορόσημο, φροντίσαμε να κάνουμε αναθεώρηση της μελέτης, να προσθέσουμε χρήματα και όλο το έργο να δημιουργεί μια όμορφη πλατεία με πολύ πράσινο, δέντρα και νερό, πεζοδρόμηση…»

 «Ένα από τα έργα αυτά αφορά την πλατεία Ηρώων. Τροποποιήσαμε το αρχικό αρχιτεκτονικό σχέδιο που βρήκαμε, το οποίο προέβλεπε μόνο τσιμέντο, λίγο πράσινο και κατάργηση του μνημείου, στη θέση του οποίου δημιουργούνταν ένα ποδηλατοστάσιο. Θεωρώντας ότι το μνημείο για εμάς είναι ορόσημο, φροντίσαμε να κάνουμε αναθεώρηση της μελέτης, να προσθέσουμε χρήματα και όλο το έργο να δημιουργεί μια όμορφη πλατεία με πολύ πράσινο, δέντρα και νερό, πεζοδρόμηση των παρακείμενων οδών και την επέκταση πεζοδρομίων, ώστε να μπορούν τα παρακείμενα καταστήματα να εξυπηρετούν τους πολίτες που επισκέπτονται την πλατεία. Έτσι θα παραδώσουμε σε λίγο μια πλατεία και όλα τα υπόλοιπα έργα που θα έπρεπε να αναθεωρηθούν, αφού δεν είχαν ουσιαστικά τις απαιτούμενες μελέτες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

«Στο δεύτερο έργο διευθέτησης των ομβρίων, η εργολαβία παραιτήθηκε, οπότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να καλέσουμε τον δεύτερο κατά σειρά μειοδότη για να προχωρήσουμε…»

 «Δυστυχώς, τα δυο μεγάλα έργα που αφορούν την διευθέτηση των ομβρίων, από αστοχία μελέτης έπρεπε να γίνει αναθεωρητικός πίνακας, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση να θρυμματιστεί η δεξαμενή από την πίεση των υπογείων υδάτων. Έτσι αναθεωρήσαμε, κάναμε αυτό που ορίζει ο νόμος και πήραμε έγκριση, προκειμένου να προχωρήσουμε. Στο δεύτερο έργο η εργολαβία παραιτήθηκε, οπότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να καλέσουμε τον δεύτερο κατά σειρά μειοδότη για να προχωρήσουμε. Τροποποιήσαμε το πάνω μέρος του έργου, τον εξωραϊσμό δηλαδή, αφού με τίποτα δεν θα δεχόμασταν να καταργηθεί η σημερινή νησίδα και φυσικά να κυριαρχήσει το πράσινο μέσα στη νησίδα, ώστε να μην έχουμε εκεί έναν δρόμο 1 χλμ., με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και τα βράδια να γίνονται εκεί «αγώνες δρόμου» με διάφορα μηχανοκίνητα μέσα. Σύντομα θα προχωρήσει η κατασκευή κι αυτού του έργου. Αυτό με τα όσα παραλάβαμε, πως τα τρέξαμε και που προχωρήσαμε», τόνισε ακόμη ο δήμαρχος Νέστου.

«Ο Δήμος Νέστου στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας ήταν ο μόνος που πήρε 2,8 εκ. ευρώ…»

 «Από τη μεριά μας, η διοίκησή μας έχει φέρει έργα 30 εκ. ευρώ μόνο για τον Δήμο, άλλα 15 εκ. ευρώ για την Δ.Ε.Υ.Α.Ν., ενώ εντός του έτους αναμένονται οι εντάξεις ακόμη 20 εκ. ευρώ για έργα, τα οποία έχουν υποβληθεί και αναμένεται γι’ αυτά θετική εξέλιξη. Αξίζει να αναφέρω ότι ο Δήμος Νέστου είναι ένας από αυτούς που στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας ήταν ο μόνος που πήρε 2,8 εκ. ευρώ. Έχουμε δημοπρατήσει το έργο για την κατασκευή 30 χλμ. ασφάλτου στη Χρυσούπολη, ενώ θα γίνουν επίσης 40 υπερυψωμένες διαβάσεις για την αποτροπή ταχύτητας με ιδιαίτερο φωτισμό. Προβλέπονται δε πέντε κυκλικοί «έξυπνοι κόμβοι». Όλο αυτό το κομμάτι περιλαμβάνει χρηματοδότηση με δρόμους προτεραιότητας, σήματα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους για να μην έχουμε ζητήματα οδικής ασφάλειας», σημείωσε για τις παρεμβάσεις της δικής του διοίκησης ο δήμαρχος Νέστου.

Έχει χρηματοδοτηθεί με 5 εκ. ευρώ για την βιοκλιματική αναβάθμιση δυο πλατειών (Προαστίου και Εργατικών Κατοικιών) – Στο έργο της αγροτικής οδοποιίας, με 6 εκ. ευρώ θα ασφαλτοστρωθούν 90 χλμ.

Παράλληλα, όπως τόνισε, ο Δήμος Νέστου έχει χρηματοδοτηθεί με 5 εκ. ευρώ για την βιοκλιματική αναβάθμιση δυο πλατειών (Προαστίου και Εργατικών Κατοικιών), για την ανακατασκευή του 1ου δημοτικού διατηρητέου σχολείου με 1,16 εκ. ευρώ, την οδό Λευκάδος με 2 εκ. ευρώ, έργο που θα δώσει μια άλλη εικόνα της κυκλοφορίας περιμετρικά της πόλης. Επίσης, είπε ότι το παλιό Ειρηνοδικείο θα μετατραπεί σε Δημοτική Βιβλιοθήκη.

«Δημοπρατούμε το έργο της περιμετρικής με 600.000 ευρώ, ενώ παράλληλα τρέχει το έργο με 1,3 εκ. ευρώ όπου θα συμπληρώσουμε άλλες 600.000 ευρώ για την ανακαίνιση του αθλητικού κέντρου, παραδίδοντας ένα κόσμημα. Προχωρά επίσης η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έχουμε επίσης το έργο της αγροτικής οδοποιίας, όπου με 6 εκ. ευρώ θα ασφαλτοστρώσουμε περίπου 90 χλμ.», δήλωσε ακόμη ο Σάββας Μιχαηλίδης.

«Έχουμε προμηθευτεί μια πρότυπη κινητή ιατρική μονάδα, εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα κι όλα αυτά που απαιτούνται για προληπτική ιατρική, ενώ περιμένουμε την παραλαβή ενός νέου ασθενοφόρου που ο Δήμος μας θα χρησιμοποιήσει άμεσα για τα εξιτήρια των ασθενών συνδημοτών μας…»

 Όσον αφορά τέλος τον τομέα της Υγείας, του αθλητισμού και Πράσινου Ταμείου, ο δήμαρχος Νέστου επισήμανε: «Έχουμε προμηθευτεί μια πρότυπη κινητή ιατρική μονάδα, εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα κι όλα αυτά που απαιτούνται για προληπτική ιατρική, ενώ περιμένουμε την παραλαβή ενός νέου ασθενοφόρου που ο Δήμος μας θα χρησιμοποιήσει άμεσα για τα εξιτήρια των ασθενών δημοτών μας από τα μεγάλα νοσοκομεία, χωρίς να κοστίζει τίποτα στους δημότες μας. Παράλληλα, παρακολουθούμε την εξέλιξη του μεγάλου έργου του ανοιχτού κολυμβητηρίου από τη γεωθερμία. Όπως αναφέρει το ΥΠ.ΕΣ. όλα τα έργα του προγράμματος «Α. Τρίτσης», δεν αποτελούν δανειακή σύμβαση με τη μορφή της δέσμευσης των πόρων ή του κινδύνου να πληρωθούν χρήματα σε οποιαδήποτε περίπτωση από Δήμους ή Περιφέρειες. Ξεκαθαρίζει το έγγραφο ότι οι αποφάσεις που παίρνονται για τη συγκεκριμένη περίπτωση αφορούν και παίρνονται από την Οικονομική Επιτροπή κι όχι το δημοτικό συμβούλιο, με εγγυητή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου, άρα δεν υπάρχει ανησυχία για όλα αυτά τα έργα. Προχωράμε κι έχουμε αρκετά χρήματα από το Πράσινο Ταμείο και είμαστε πανέτοιμοι για εξωραϊσμό πεζοδρομίων με υπογείωση δικτύων, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Όταν βελτιωθεί ο καιρός θα έχουμε τη δυνατότητα για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο. Η ΔΕΗ θα βάλει το τεχνικό μέρος και εμείς την ευθύνη εξωραϊσμού των πεζοδρομίων με πλάκες, με δενδροφυτεύσεις και φωτισμό».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

890.000 ευρώ για την πυρασφάλεια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

890.000-ευρώ-για-την-πυρασφάλεια-στους-βρεφονηπιακούς-σταθμούς

Με ποσό της τάξης των 890.000 ευρώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πυρασφάλεια στους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο Ανέστης Δημητριάδης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας, η προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια τελικά καρποφόρησε, με ένα έργο τεράστιας σημασίας που ουσιαστικά θα θωρακίσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας.

«Συνεχής η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας…»

«Η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε μέσα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας είναι συνεχής. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να υπάρχει ασφάλεια μέσα στους συγκεκριμένους χώρους. Ολοκληρώθηκε η μελέτη βελτίωσης της πυρασφάλειας των κτηρίων των βρεφονηπιακών σταθμών, εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών και μετά από μεγάλες προσπάθειες μάθαμε ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σ. Πέτσας, εντάσσει το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι ύψους 890.000 ευρώ και αφορά και τους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

«Είναι ένα έργο που θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και θα δώσει μια νέα σιγουριά στους γονείς ότι τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε χώρους που είναι 100% ασφαλείς…»

«Ουσιαστικά ο Δήμος Καβάλας καλείται να υλοποιήσει τη μελέτη που αφορά την βελτίωση της υπάρχουσας πυρασφάλειας, ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση με τη νομοθεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Είναι ένα έργο που θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και θα δώσει μια νέα σιγουριά στους γονείς ότι τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε χώρους που είναι 100% ασφαλείς. Θα γίνουν παρεμβάσεις και όσον αφορά σε τεχνικά σημεία των κτηρίων, όπως για παράδειγμα στις πόρτες και γενικότερα ό,τι προβλέπει η αυστηρή νομοθεσία, για να φτάσουμε στο 100% της ασφάλειας των κτηρίων μας. Η προσπάθεια μας κράτησε τρία χρόνια, καθώς υπήρχαν παρατάσεις από την πλευρά του υπουργείου. Ευτυχώς ακούσαμε όλοι ευχάριστα ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και προχωράμε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης», υπογράμμισε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

«Πανταχού-παρών»-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας / Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση / Βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι ιδιαίτερα πυκνό και πιεστικό με πολλές δράσεις. Από την πλευρά μας, ως Επιμελητήριο Καβάλας, προσπαθούμε να δηλώσουμε «παρών» παντού, βοηθώντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις μας σε θέματα ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης των επιτοκίων, που συνεχώς τα συζητάμε και με κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι και πιο άμεσες και πρακτικές προσπάθειες μας για να βοηθήσουμε στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές…»

 Όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Τουρισμό, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Δηλώσαμε ενεργό «παρών» βοηθώντας τις επιχειρήσεις – μέλη μας να βρίσκονται στις εκθέσεις του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, αλλά και στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, προσπαθώντας να ανοίξουμε νέες αγορές. Το επόμενο διάστημα σκεφτόμαστε να πάμε στη Βαρσοβία, σε διεθνή έκθεση, θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού. Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Εκτιμώ ότι ίσως η φετινή χρονιά, αν δεν έχουμε κάποιο περίεργο γεγονός, θα πάει πολύ καλά».

«Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν…»

 Για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καβάλας σε εκθέσεις αγροδιατροφής, ο κ. Δέμπας ανέφερε: «Είχαμε πρόσφατα τη σημαντική και για πρώτη φορά προσπάθεια να μεταφέρουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις της Π.Α.Μ.Θ. στο μετρό του Συντάγματος. Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης πήραμε απόφαση τα έξι Επιμελητήρια της Π.Α.Μ.Θ., να την κάνουμε θεσμό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Προωθούμε γενικότερα την εξωστρέφεια και την αναζήτηση νέων πελατών σε μεγαλύτερες αγορές».

«Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος…»

 Όσον αφορά τις κινήσεις για την επιπλέον τόνωση της κρουαζιέρας στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε: «Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΟΛΚ, Επιμελητήριο) στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος, με το πρώτο να έρχεται στο λιμάνι μας στις αρχές Απριλίου. Πλέον των συναντήσεων που είχαμε οι τρεις φορείς, είχαμε μια συνάντηση με τον Αλέξη Πολίτη την Τετάρτη (22/3) για να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε κι εμείς την πίεση μας για την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς η εικόνα του θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη. Τα έργα κινούνται σε καλό ρυθμό, αλλά με καλή συνεργασία και περισσότερη πίεση, θα τα προλάβουμε όλα, ώστε ο χώρος που δένουν τα πλοία να είναι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Έγινε καλή συζήτηση, ήταν καλή η ανταπόκριση της Π.Ε. Καβάλας και μας υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες για την περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας».

«Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε…»

 Σε σχέση με το αν οι πολλές εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2023, θα επηρεάσουν γενικότερα το επιχειρείν και τον κλάδο του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε: «Είναι βέβαια μια χρονιά με εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, θα υπάρχει δηλαδή μια ένταση και ανακατωσούρα, κάτι που εμείς ως Επιμελητήρια δεν θελουμε. Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε, γιατί τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα, δεν έχουν σταματήσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά από τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες».

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες – Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν…»

 Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, αλλά και τη συνέχιση της ακρίβειας, παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες. Τα επιτόκια έχουν διπλασιαστεί με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πλήττονται ιδιαίτερα, με μεγάλη πίεση και τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις τον μήνα. Επειδή έχουμε ξαναζήσει τα ίδια το 2008, που και πάλι από την Αμερική ξεκίνησε μια παρόμοια κατάσταση και είδαμε που φτάσαμε, δεν θέλω να προβλέψω ότι πιθανώς πάλι θα μπούμε σε μια επιτροπεία και μνημόνια. Εκτιμώ ότι έχουμε θωρακιστεί, δεν θα έχουμε σημαντικά προβλήματα, όμως σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αύξηση των δόσεων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πλέον των πληθωριστικών πιέσεων. Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Αυτό πρέπει να προσέξει σε λίγους μήνες η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Να δώσουν όλοι βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα για να παραμείνει ζωντανή. Το λέω, το πιστεύω και το εννοώ, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Ξεκινούν-οι-εργασίες-ανακαίνισης-του-Γυμνασίου–Λυκείου-Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου – Λυκείου των Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση των δύο σχολείων σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία, όπου και συνεχίζουν οι μαθητές από την περασμένη Δευτέρα.

«Πράγματι η μετακόμιση δυο σχολείων ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μια ημέρα. Όλο το προσωπικό και τα οχήματα του Δήμου Καβάλας, με τη συνδρομή των καθηγητών έκαναν τη μετακόμιση την περασμένη Παρασκευή και από Δευτέρα λειτουργούν τα σχολεία στα νέα τους κτήρια προσωρινά φυσικά», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος…»

«Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο ανάδοχος μας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος, ώστε το συντομότερο δυνατό οι μαθητές να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο των Κρηνίδων. Πιέζουμε θα παρακολουθούμε από κοντά και βλέπουμε. Οι μαθητές του Γυμνασίου μεταφέρθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, στο παλιό λυόμενο που ανακαινίστηκε και στις δυο προσθήκες που έγιναν εκεί και στη Λυδία το Λύκειο, στο παλιό δημοτικό που ανακαινίστηκε και στις τέσσερις αίθουσες που ήρθαν και εκεί», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

«Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές…»

Όσον αφορά τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας στις Κρηνίδες, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές και από τα ακούσματα που έχουμε κι από τη δική μας εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένος και σύντομα θα ολοκληρώσει το έργο του. Είναι επίσης προσωρινός ανάδοχος του έργου στο Πηλοθεραπευτήριο, 2 εκ. ευρώ, οπότε θα δουλεύει στην περιοχή μας και στα δυο έργα και ελπίζουμε γρήγορα να τελειώσει και το ένα και το άλλο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα