Connect with us

Περιφέρεια

Έπεσε άσφαλτος στην είσοδο της Ν. Καρβάλης

Έπεσε-άσφαλτος-στην-είσοδο-της-Ν.-Καρβάλης

Άλλο ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε τα τελευταία χρόνια την κοινότητα της Νέας Καρβάλης επιλύθηκε, χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Πρόκειται για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της εισόδου της Νέας Καρβάλης, το οποίο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, εγκυμονώντας κινδύνους για τους οδηγούς που διέρχονταν καθημερινά από εκεί.

Α. Πολίτης: «Ήταν δεκάδες τα μηνύματα και τα δίκαια παράπονα των πολιτών και ενεργήσαμε με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά…»

Το πρωί της Τετάρτης (2/3), λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών, ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της εισόδου της Νέας Καρβάλης (από Καβάλα) μετά από συνεννόηση και συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη, Αλέξη Πολίτη με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας της Νέας Καρβάλης, Νίκο Καρακεΐσογλου.

«Την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Ιανουαρίου είχα επισκεφθεί την Νέα Καρβάλη, κάνοντας μαζί με τον πρόεδρο μια εκτεταμένη αυτοψία για την κατάσταση του οδοστρώματος. Είδαμε το πρόβλημα, το οποίο ήταν μεγάλο κι έπρεπε να παρέμβουμε. Το δύσκολο ήταν οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή μας Ιανουάριο και Φεβρουάριο, οι οποίες ήταν απαγορευτικές για σωστή ασφαλτόστρωση. Από την πρώτη μέρα που μπορούσαμε να παρέμβουμε καταφέραμε να είμαστε εδώ και να αρχίσει το έργο. Υπήρχε κίνδυνος για τα οχήματα από την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, ήταν δεκάδες τα μηνύματα και τα δίκαια παράπονα των πολιτών και ενεργήσαμε με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Έχουμε πλήρη εικόνα του έργου και της ποιότητάς του. Θα τοποθετηθεί άσφαλτος υψηλής ποιότητας», τόνισε στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Αλέξης Πολίτης.

Ν. Καρακεΐσογλου: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Πολίτη, ο οποίος με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του ασχολήθηκε με το θέμα και έδωσε τη λύση…»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Καρβάλης, Νίκος Καρακεΐσογλου, εξήρε την άμεση αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για την επίλυση του προβλήματος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του:

Νίκος Καρακεΐσογλου

«Ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα της Νέας Καρβάλης λύνεται μετά από ανάδειξη του θέματος, συνεργασία και το αποτέλεσμα είναι η πράξη που τη βλέπουμε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Πολίτη, ο οποίος με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του ασχολήθηκε με το θέμα και έδωσε τη λύση. Το έργο θα επεκταθεί μέχρι το κέντρο της Νέας Καρβάλης και πολλά προβλήματα που είχαμε με ατυχήματα, ειδικά με δίκυκλα, πιστεύω θα σταματήσουν. Η ανάδειξη της Νέας Καρβάλης είναι ένας σημαντικός παράγοντας γιατί αναπτύσσεται διαρκώς. Γίνονται ξενοδοχειακές μονάδες πρέπει η εικόνα της να είναι όσο το δυνατό καλύτερη».

Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν εργασίες ασφαλτόστρωσης και στον κόμβο του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας «Φίλιππος Β΄»

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επόμενος στόχος είναι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κόμβο του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β΄», όπου και εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα επιχειρήσουμε στο άλλο πάσχον σημείο του οδικού δικτύου της περιοχής που είναι ο κόμβος του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β΄», όπου υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι που μας απασχολεί. Θα το λύσουμε κι αυτό», ανέφερε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ποσό 4,4 εκατομμυρίων ευρώ έχει εξασφαλίσει η Π.Ε. Καβάλας για ασφαλτοστρώσεις σε εθνικό, επαρχιακό και ορεινό οδικό δίκτυο

Παράλληλα, ο Αλέξης Πολίτης έκανε γνωστό ότι γενικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει εξασφαλίσει ποσό 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και συμπλήρωσε ότι τέσσερα έργα είναι στη διαδικασία της συμβασιοποίησης.

Συνολικά, όπως είπε, 1,2 εκ. ευρώ θα δοθούν για ασφαλτοστρώσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο, 1,2 εκ. ευρώ για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, 1 εκ. ευρώ για τον ορεινό όγκο της Π.Ε. Καβάλας και ακόμη 1 εκ. ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις στο νησί της Θάσου.

«Στόχος μας είναι η προστασία και η ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται από όλους τους δρόμους της αρμοδιότητας μας…»

«Είναι έργα ζωτικής σημασίας, τα οποία είναι και η βιτρίνα μας στην ουσία. Στόχος μας είναι η προστασία και η ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται από όλους τους δρόμους της αρμοδιότητας μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα στη Νέα Καρβάλη. Υπάρχει μεγάλη οργάνωση, αν και θα υπάρξει μια μικρή ταλαιπωρία των οδηγών. Πραγματικά όμως αξίζει τον κόπο. Λίγη υπομονή, ώστε ένα χρόνιο πρόβλημα να λυθεί ουσιαστικά. Η παρέμβαση στον δρόμο της Νέας Καρβάλης είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ευχαριστώ και τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες για τη στήριξή τους», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Υποψήφιος με τον Χρ. Μέτιο ο Σωτήριος Παπαδόπουλος

Υποψήφιος-με-τον-Χρ.-Μέτιο-ο-Σωτήριος Παπαδόπουλος

Την υποψηφιότητά του με την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Χρήστου Μέτιου ανακοίνωσε ο Σωτήριος Κ. Παπαδόπουλος.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίου Χρήστου Μέτιου, να συμμετάσχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με την παράταξη: “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” για τον Νομό Καβάλας.

Η πρόταση αυτή ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τα πιστεύω μου και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο τόπος μας να ξεπεράσει τα πολλά και σύνθετα εμπόδια, προσπαθώντας παράλληλα να δημιουργήσουμε μέσω ενός κοινού σχεδίου δράσεων ένα σύγχρονο, δίκαιο και ευνοϊκό περιβάλλον για όλες τις κοινωνικές τάξεις. 

Ενωμένοι λοιπόν, με συλλογική δουλειά, αγκαλιάζοντας όλο τον κόσμο θα προχωρήσουμε με ένα στόχο, την εξέλιξη όπου θα φέρει σταθερότητα και ανάπτυξη σε κάθε επαγγελματικό τομέα στο Νομό Καβάλας.

Με Εκτίμηση

Σωτήριος Κ. Παπαδόπουλος 

 Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη:

“Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”

για τον Νομό Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Μήνυμα-του-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας-Αλέξη-Πολίτη-για-τις-Πανελλαδικές-εξετάσεις

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις κάθε επιτυχία, να έχετε  πίστη στις δυνάμεις σας και να αγωνίζεστε πάντα για τα όνειρα σας! Οι εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή σας όμως δεν τελειώνει σε αυτές. Ο δρόμος ανοίγεται μπροστά σας και είναι πάντα γεμάτος νέες ευκαιρίες και προκλήσεις!

                                                                                    Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

                                                                                                   Αλέξης Πολίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Αθανάσιος Τσώνης: Mας δικαίωσε o στρατηγικός σχεδιασμός για τον τουρισμό

Αθανάσιος-Τσώνης:-mας-δικαίωσε-o-στρατηγικός-σχεδιασμός-για-τον-τουρισμό

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας / Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη»

«Πραγματικά νιώθουμε δικαιωμένοι για τον αγώνα που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε χαράξει για τον Τουρισμό ως διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι τουριστικές αγορές έχουν αποκατασταθεί και φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, σχολιάζοντας τη μεγάλη τουριστική κίνηση που καταγράφεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

«Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας…»

«Οι αριθμοί είναι πάρα πολύ ικανοποιητικοί. Έχουμε πληρότητα στις περισσότερες περιοχές. Θα είναι ένα εξαιρετικό καλοκαίρι, τόσο στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στα δυο νησιά μας, Θάσο και Σαμοθράκη. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς βλέπουμε μια αυξητική τάση και σε τουριστικές αγορές που ανοίξαμε τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις παραδοσιακές που συνεχίζουν να μας στηρίζουν με νούμερα που είναι ανοδικά. Το πιο ευχάριστο είναι ότι πλέον μιλάμε για μια οριζόντια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Μπορεί μεν η κρουαζιέρα να αφορά την Καβάλα, όμως οι τουρίστες θα κινηθούν και στην Π.Ε. Ξάνθης. Αντίστοιχα άνθρωποι που έρχονται για διακοπές στην Αλεξανδρούπολη και δεν βρίσκουν κατάλυμα, κλείνουν στην Π.Ε. Ροδόπης. Έχουμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε σε λίγα μπορεί ο επισκέπτης να βρεθεί από τη μια περιοχή στην άλλη. Οπότε με πυρήνες κάποιες περιοχές ξεκινάμε και αναπτύσσουμε και λιγότερα τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές, ώστε να φανεί πραγματικά το αποτέλεσμα σε όλη την Π.Α.Μ.Θ.», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσώνης.

«Στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο…»

Σε ερώτηση τέλος για το σε ποιο σημείο βρίσκεται ο στόχος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θάσου – Σαμοθράκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, απάντησε: «Ασκούνται πιέσεις, κάποια στιγμή θα ωριμάσει. Είναι νωρίς θεωρώ ακόμη. Στον Τουρισμό ο σχεδιασμός γίνεται καιρό πριν, όπως συμβαίνει και με τις αεροπορικές συνδέσεις, τις οποίες δουλεύουμε, ώστε σε βάθος χρόνου να φανούν τα αποτελέσματα, να μπουν και νέες αεροπορικές συνδέσεις, όπως και ακτοπλοϊκές. Η διασύνδεση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αλλά στον Τουρισμό χρειάζεται σχεδιασμός, πλάνο, σταθερά βήματα, ώστε αυτό που θα γίνει να είναι βιώσιμο, να έχει αποτελέσματα και να μπορέσει να συντηρηθεί. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θεωρώ ότι τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φαίνονται και θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένα το επόμενο διάστημα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα