Connect with us

Νέα Θάσου

Έναρξη λειτουργίας της 16ης έκθεσης φωτογραφίας “ΕΥΖΩΝΕΣ / Οι φύλακες των αφανών” στη Θάσο

Έναρξη-λειτουργίας-της-16ης-έκθεσης-φωτογραφίας-“ΕΥΖΩΝΕΣ-/-Οι-φύλακες-των-αφανών”-στη-Θάσο

Χθες 13 Αυγούστου 2021 στο Ιστορικό κτήριο “Καλογερικό” στο Λιμένα Θάσου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 16ης έκθεσης φωτογραφίας, με τίτλο “ΕΥΖΩΝΕΣ / Οι φύλακες των αφανών”, της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ.

Η έναρξη της λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κκ Στέφανο.

Στην μικρή τελετή για την έναρξη λειτουργίας της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου κ. Κωνσταντίνος Μανίτσας, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Κωνσταντίνος Βλαστάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τέως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας & Θάσου κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου κ. Πάρις Παρασχούδης.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ιστορικό κτήριο “Καλογερικό” στο Λιμένα Θάσου από 13 έως 18 Αυγούστου 2021, φιλοξενούμενη από το Δήμο Θάσου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Θέμα της εικαστικής έκθεσης είναι οι Εύζωνες, το επίλεκτο σώμα της Προεδρικής Φρουράς.

Η Δήμητρα Χατζηαδάμ ακολουθώντας τους αυστηρούς κανόνες που διέπουν τον θεσμό της Προεδρικής Φρουράς και με απέραντο σεβασμό και εκτίμηση, ανοίγει ένα «παράθυρο» στον περίκλειστο κόσμο της Προεδρικής Φρουράς.

Ιδιαίτερο σημείο της έκθεσης είναι τα 6 βασικά έργα σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρων. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο των δραστηριοτήτων τους. Ο θεατής έχει ένα πολύτιμο οπτικοακουστικό υλικό ώστε να παρατηρήσει και να αφουγκραστεί τους ήχους. Σκοπός της έκθεσης είναι να διεγερθούν συναισθήματα μέσω των αισθήσεων καθώς το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει και να αγγίξει από κοντά τσαρούχια και φουστανέλα.

Καταθέτοντας την ιστορία πίσω από κάθε φωτογραφία η δημιουργός απαντά σε ερωτήματα, με σκοπό ο Εύζωνας να γίνει πιο προσβάσιμος στο βλέμμα του κόσμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

#exhibition_evzones #evzone #evzones #dimitra_hatziadam

Διάρκεια έκθεσης: 13-18 Αυγούστου 2021

Χώρος: Ιστορικό κτήριο Καλογερικό

Διεύθυνση: Θάσος (Λιμένας) Θάσου

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 19:30 – 00:00

Φορέας Οργάνωσης: Δήμος Θάσου https://www.thassos.gr

Facebook: https://www.facebook.com/thassos.gr

Facebook: https://www.facebook.com/dimitra.hatziadam/

Instagram: https://www.instagram.com/dimitra_hatziadam/

YouTube: Dimitra Hatziadam

Ιστορικό εκθέσεων:

1η ΑΘΗΝΑ / ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ / 2016

2η ΚΑΒΑΛΑ / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ / 2016

3η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ / 2017

4η ΠΕΙΡΑΙΑΣ / ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ / 2017

5η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ / ΠΝ. ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ” / 2018

6η ΓΑΛΑΤΣΙ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΚΑΜΙΝΙ” / 2018

7η Π. ΦΑΛΗΡΟ / ΘΩΡΗΚΤΟ “Γ. ΑΒΕΡΩΦ” / 2018

8η ΣΥΝΤΑΓΜΑ / ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΑΜΑΛΙΑ” / 2018

9η ΧΑΝΙΑ / ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ / 2018

10η ΞΑΝΘΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ / 2018

11η ΒΑΡΣΟΒΙΑ / ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ “NARODOWY”/ 2018

12η ΡΕΘΥΜΝΟ / ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ / 2019

13η ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ”/ 2019

14η ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ / 2020

15η ΝΕΣΤΟΣ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ / 2021

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Από το Σεπτέμβριο προβλέπεται η λειτουργία ενός μητροπολιτικού Πρωτοδικείου στην Καβάλα και δύο περιφερειακών Πρωτοδικείων, στη Θάσο και την Ελευθερούπολη

Από-το-Σεπτέμβριο-προβλέπεται-η-λειτουργία-ενός-μητροπολιτικού-Πρωτοδικείου-στην-Καβάλα-και-δύο-περιφερειακών-Πρωτοδικείων,-στη-Θάσο-και-την-Ελευθερούπολη

Στόχος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας είναι από τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν τα Πρωτοδικεία Θάσου και Ελευθερούπολης. Ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε πως κατά την επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη είχαν την διαβεβαίωση για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Φλωρίδη στην Καβάλα, είχαμε ως Δικηγορικός Σύλλογος τις επαφές μας προκειμένου να προωθήσουμε τα θέματα που είναι σε εξέλιξη και εκκρεμότητα κι αφορούν τις κτηριακές υποδομές και τη στελέχωση σε προσωπικό των δικαστικών υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Καβάλας. Κι αυτό με δεδομένο ότι από το Σεπτέμβριο του 2024 προβλέπεται η λειτουργία ενός μητροπολιτικού Πρωτοδικείου στην Π.Ε. Καβάλας με έδρα την Καβάλα και δύο περιφερειακών Πρωτοδικείων, στη Θάσο και την Ελευθερούπολη. Εκεί λειτουργούσαν τα πρώην Ειρηνοδικεία τα οποία αναβαθμίζονται.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, είχαμε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι θα προχωρήσουν τα πράγματα όπως έχουν σχεδιαστεί και θα εξελιχθούν γρήγορα οι εργασίες, κυρίως στο θέμα της μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Θάσου στο νέο κτήριο που έχει μισθώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Γενικότερα και η στελέχωση και η πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων μέσα από τη Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων. Έχουμε καλή συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, τα αιτήματά μας γίνονται δεκτά, η περιοχή μας και γενικά η Εφετειακή μας Περιφέρεια είναι ικανοποιημένες από αυτά που έχουμε συμφωνήσει με το Υπουργείο και αφορούν το νέο δικαστικό χάρτη.
Δεν καταργείται κανένα Πρωτοδικείο στην Ελλάδα, δεν καταργείται κανένα Εφετείο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία εφόσον πλέον δεν υπάρχει αυτός ο βαθμός δικαιοδοσίας. Πολλά Ειρηνοδικεία αναβαθμίζονται σε περιφερειακά Πρωτοδικεία όπως στην περιοχή μας, οπότε δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη.
Εμείς, σαν Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, συνεδριάσαμε τη Δευτέρα, επειδή η Ολομέλεια πρότεινε στα συμβούλια αποχή μιας εβδομάδας από σήμερα μέχρι την άλλη Τρίτη και αποφασίσαμε να μην απέχουμε και να είμαστε κανονικά στα δικαστήρια και αυτήν την εβδομάδα».
ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πρόσθεσε ότι «περιμένουμε να επιλυθούν κάποια τεχνικά θέματα ενόψει της λειτουργίας των περιφερειακών Πρωτοδικείων και όσον αφορά τις υποδομές και όσον αφορά τη στελέχωση σε προσωπικό διότι θα πρέπει να υπάρχουν στην Ελευθερούπολη και τη Θάσο κάθε μέρα μόνιμοι υπάλληλοι, δικαστής, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, για να μπορούν να λειτουργούν με τις αυξημένες αρμοδιότητές τους. Αυτό αποτελεί σίγουρα αναβάθμιση για τις περιοχές. Αναμένουμε την έκδοση υπουργικών αποφάσεων αφού ψηφιστεί το Νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στις επιτροπές της Βουλής και η ψήφισή του αναμένεται τη Μεγάλη Τρίτη».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Η αποκατάσταση του ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Η-αποκατάσταση-του-ιερού-Κουβουκλίου-του-Παναγίου-Τάφου-στον-πανίερο-Ναό-της-Αναστάσεως-στα-Ιεροσόλυμα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ: Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ»

Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 100 χρόνων (1924-2024) από της ιδρύσεως της της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, η τοπική μας Εκκλησία σε συνεργασία με το τοπικό Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διοργανώνει μια ξεχωριστή ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας την ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 6.30 το απόγευμα, η οποία είναι αφιερωμένη στο ανεπανάληπτο και μνημειακό έργο της αποκαταστάσεως του ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Τις τεχνικές λεπτομέρειες και προδιαγραφές του έργου με τις συγκλονιστικές εμπειρίες που έζησαν οι μελετητές του έργου κατά την επαφή τους με τα πανάγια προσκυνήματα των Αγίων Τόπων θα μάς παρουσιάσει η ομότιμη Καθηγήτρια του Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Αντωνία Μοροπούλου, η οποία ήταν και η επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδος του έργου.

Στην πορεία μας προς τα Άγιον Πάσχα, η τοπική μας Εκκλησία μάς καλεί να συμμετάσχουμε στην μοναδική αυτή εκδήλωση, η οποία μέσα από τα συμπεράσματα και τις βιωματικές εμπειρίες της επιστημονικής γνώσης και μελέτης, θα μάς μεταφέρει νοερά, ευλαβείς προσκυνητές, στα Πανάγια Προσκυνήματα της Αγίας Γης στα Ιεροσόλυμα και θα μάς προσφέρει την πρόγευση των επερχομένων ημερών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, η οποία υποστηρίζεται τόσο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και από τον Δήμο Καβάλας, είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας όπως και το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπό­λεως και Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Στην Καβάλα βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου 20/04 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωριδης

Στην-Καβάλα-βρίσκεται-από-το-πρωί-του-Σαββάτου-20/04-ο-Υπουργός-Δικαιοσύνης-Γιώργος-Φλωριδης

Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 20/04 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωριδης.

Πρώτος του σταθμός το δικαστικό Μέγαρο Καβάλας όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο αποκατάστασης του κτιρίου.

Εκεί είχε συνάντηση με τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας , ενώ παραβρέθηκε σε σύσκεψη.

Ο κ. Φλωριδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, τόσο στο νέο δικαστικό χάρτη, όπου κερδισμένο βγαίνει το νησί της Θάσου, καθώς επίσης και στον κώδικα ποινικής Δικονομίας.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα