Connect with us

Καβάλα

Έκοψαν πίτα για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Έκοψαν-πίτα-για-το-Εργασιακό-Πρωτάθλημα-Μπάσκετ

Με την παρουσία των ομάδων που συμμετέχουν στην επιτυχημένη διοργάνωση του Δήμου Καβάλας και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», η οποία έχει αποκτήσει μεγάλη αποδοχή, γι’ ακόμη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2023, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ “ΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ”, που φέτος διανύει τον έκτο χρόνο παρουσίας του στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Παιδείας της Επιχείρησης, Αλέξης Βρεττός, αφού καλωσόρισε τα μέλη και τους υπευθύνους των ομάδων, την οργανωτική και τεχνική επιτροπή καθώς τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τη Διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, όσο και παλιούς και νέους συναδέλφους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της επιτυχούς πορείας της διοργάνωσης.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, ευχήθηκε σε όλους υγεία, καθώς είναι γνωστό ότι τα περιστατικά σοβαρών τραυματισμών δεν είναι λίγα στην διοργάνωση. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το Εργασιακό Πρωτάθλημα Καβάλας θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, όχι μόνο λόγω του πλήθους των συμμετοχών, αλλά και λόγω του υψηλού επιπέδου των ομάδων, τόσο σε αθλητικές επιδόσεις, όσο και στην ευγενή άμιλλα που επιδεικνύουν οι παίκτες κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το φλουρί έτυχε η ομάδα των Αστυνομικών, ενώ στους συμμετέχοντες δόθηκαν και ατομικά πιτάκια, με τον κ. Δημήτρη Δεδουλάρη, από την ομάδα των Μηχανικών, να έχει την τύχη με το μέρος του, λαμβάνοντας ένα συμβολικό δώρο από τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Τι-απαιτεί-ο-δήμος-Καβάλας-από-τους-δημότες-για-την-πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που οφείλουν να λάβουν οι αρμόδιοι φορείς και οι πολίτες, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων, Κυριάκος Σταυρίδης και Αλέξης Γούλας αντίστοιχα, και ο Προϊστάμενος Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, Γιώργος Τσακαλίδης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Η συνεργασία των πολιτών με τους αρμόδιους φορείς και η εφαρμογή των νόμων της ελληνικής πολιτείας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο και τις κατοικίες μας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Νομίζω ότι αν φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, όπως τα προηγούμενα χρόνια, τότε θα αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις και το φετινό καλοκαίρι”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: “Πρέπει να κάνουμε και αυτό το καλοκαίρι, όσα κάναμε τις προηγούμενες χρονιές.

Καθαρίζουμε τις αυλές, φροντίζουμε για την αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης γύρω από τα σπίτια μας και απομακρύνουμε τα εύφλεκτα υλικά, ενώ παράλληλα διευκολύνουμε την πρόσβαση στις οικίες στις πυροσβεστικές δυνάμεις, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καθαρίσει τα σημεία που βρίσκονται σχολεία ή άλλα δημοτικά κτήρια.

Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα ενημερώσουμε άμεσα τόσο τους Πρόεδρους των δημοτικών κοινοτήτων, όσο και τους Συλλόγους της πόλης, για όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΟΥΛΑΣ: “Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε το αυτονόητο. Εκτός από τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, πρέπει να εκπαιδεύσουμε την οικογένειά μας για τον τρόπο που θα αντιδράσει αν παραστεί ανάγκη.

Οι σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στη σχετική πυροσβεστική διάταξη. Η εκπόνηση ενός σχεδίου διαφυγής είναι πλέον επιβεβλημένη”.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ: “Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου (1/5/2014 – 31/10/2024), οι πολίτες είμαι υποχρεωμένοι να συμμορφωθεί με τις κείμενες διατάξεις και να προχωρήσουν στη λήψη των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας.

Για τα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε οικόπεδα ή γήπεδα, σε δάση, δασικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο, σε κηρυγμένες αναδασωτέες εκτάσεις και εντός ακτίνας 300 μέτρων από αυτές ή βρίσκονται μέσα σε πάρκα άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, οι ιδιοκτήτες τους έχουν την υποχρέωση να συντάξουν Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα μέχρι τις 10.05.2024 και εν συνεχεία, μέχρι τις 10.06.2024, πρέπει να υποβάλλουν Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας.

Όσον αφορά την πυροπροστασία των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών

Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους

Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων

Αραίωση θαμνώδους βλάστησης

Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του χώρου και θα καταλογίσει στους υπόχρεους πρόστιμο και δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέχρι τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα καταχωρίζονται το Έντυπο Αξιολόγησης της επικινδυνότητας, η Έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα και η Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας του ιδιοκτήτη, τα προαναφερόμενα στοιχεία υποβάλλονται εις διπλούν σε έντυπη μορφή στον οικείο Δήμο. Οι Πολίτες δύναται να εκτιμήσουν εάν το ακίνητο τους εμπίπτει στην εν λόγω κατηγορία ακινήτων, ανατρέχοντας στους χάρτες που βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:

ΚΑΒΑΛΑ

https://kavala.gov.gr/…/1-%CE%9A%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE…

ΛΥΔΙΑ, ΚΡΗΝΙΔΕΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΙ, ΖΥΓΟΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ

https://kavala.gov.gr/…/2-%CE%9B%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE…

ΒΟΥΝΟΧΩΡΙ, ΛΙΜΝΙΑ, ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

https://kavala.gov.gr/…/3-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE…

ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ, ΠΑΛΗΟ

https://kavala.gov.gr/…/4-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE…

ΧΑΛΚΕΡΟ, ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ, ΛΕΥΚΗ

https://kavala.gov.gr/…/5-%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Κυκλοφοριακό:-Τα-χειρότερα-έρχονται-μετά-το-Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας

«Ακόμη δεν είδαμε τίποτα με το κυκλοφοριακό στην Καβάλα. Από το Πάσχα και μετά εκεί είναι το θέμα τι θα γίνει. Ήδη είναι αφόρητη η κατάσταση και τα σημάδια είναι ότι θα είναι χειρότερα τα πράγματα από αυτό που βιώσαμε πέρυσι το καλοκαίρι». 

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αντώνης Μαστοράκης, περιγράφοντας τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί καθημερινά στους δρόμους της πόλης, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

«Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας και όλη η κυκλοφορία από Κωνσταντινούπολη μέχρι Ηγουμενίτσα περνούσε μέσα από την Καβάλα…»

«Ήδη ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας και όλη η κυκλοφορία από Κωνσταντινούπολη μέχρι Ηγουμενίτσα περνούσε μέσα από την Καβάλα. Νομίζω ότι ζούμε πλέον ξεκάθαρα τέτοιες εποχές. Είναι τόσο μεγάλη η  κίνηση μέσα στην πόλη. Όσον αφορά το κομμάτι της πρακτικής εκπαίδευσης και εξέτασης είναι πάρα πολύ δύσκολο και για μας να δουλέψουμε και για τους μαθητές να κατανοήσουν, αλλά και γι’ αυτούς που κυκλοφορούν στην πόλη γενικά. Το καλό με τις εξετάσεις είναι ότι γίνονται μετά τις 3 το μεσημέρι, οπότε θεωρητικά υπάρχει μια πτώση της κυκλοφορίας, άρα οι εξετάσεις γίνονται με καλύτερες συνθήκες. Αλλά η εκπαίδευση όσο πάει δυσκολεύει πάρα πολύ», σημείωσε σχετικά ο κ. Μαστοράκης.

«Υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στην υπηρεσία, αλλά το παλεύουν όσο μπορούν οι υπάλληλοι και είμαστε και εκεί γενικά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.  Δεν είμαστε δηλαδή σε άλλες εποχές παλιότερες…»

«Η δραστηριότητά μας όσον αφορά το κομμάτι των εξετάσεων, είτε θεωρητικές, είτε πρακτικές, είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Λειτουργούμε κανονικά και υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων. Γενικά δεν έχουμε δυσλειτουργίες σε σχέση με τις πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών. Στο άλλο κομμάτι της δουλειάς μας που είναι οι διεκπεραιώσεις, η «χαρτούρα» που λέμε πιο λαϊκά, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στην υπηρεσία, αλλά το παλεύουν όσο μπορούν οι υπάλληλοι και είμαστε και εκεί γενικά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.  Δεν είμαστε δηλαδή σε άλλες εποχές παλιότερες. Κατά περιόδους έρχονται εργαζόμενοι με διάφορα προγράμματα, είτε αυτά του Ο.Α.Ε.Δ., είτε κάποια οκτάμηνα, τα οποία με τη σωστή αξιοποίηση που κάνουν η διευθύντρια και η προϊσταμένη βοηθούν στην σωστή λειτουργία. Βέβαια αυτά είναι ενέσεις, δεν είναι η ίαση στο πρόβλημα που υπάρχει. Αυτή τη στιγμή είμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς έχουν φύγει αρκετά τέτοια άτομα και περιμένουμε να έρθουν νέα, ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά μόνιμο προσωπικό δεν έχει έρθει», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Μαστοράκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κ.-Σιμιτσής:-Δεν-ασχολούμαι-με-τον-κανονισμό-στάθμευσης-της-Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες της Παναγίας ο Κωστής Σιμιτσής, στο αίτημα τους να καταργηθεί ο κανονισμός της ελεγχόμενης στάθμευσης στην εν λόγω συνοικία.

Με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο έγκριτος νομικός και πρώην δήμαρχος απάντησε ουσιαστικά σε δημοσίευμα τοπικού μέσου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όχι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν εμπλέκομαι σε θέματα της πολιτικής του δήμου Καβάλας».

«Εγώ δεν θα μπορούσα σε αυτήν την περίπτωση να στραφώ εναντίον του δήμου…»

«Ο κανονισμός της Παναγίας, είναι μια πολιτική απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου που επιβεβαιώθηκε και από το τωρινό. Κατά συνέπεια κάτι που μένει να δοκιμαστεί είναι η εφαρμογή του. Εγώ δεν θα μπορούσα σε αυτήν την περίπτωση να στραφώ εναντίον του δήμου Καβάλας, σε άλλες περιπτώσεις έχω στραφεί, όπως για παράδειγμα τριών Α.Μ..Ε.Α. που δούλευαν με πρόγραμμα στην «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και δεν επαναπροσλήφθηκαν. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα αναλάμβανα αυτήν την περίπτωση για τον κανονισμό της Παναγίας. Απ’ όσο ξέρω ο συνάδελφος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση είναι ο Κυριάκος Ελληνίδης, αξιόλογος και αξιοσέβαστος συνάδελφος, έμπειρος που θα δει τι κάνει για το θέμα αυτό. Όχι πάντως εγώ για τον κανονισμό της Παναγίας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Κωστής Σιμιτσής. 

«Δεν μου τέθηκε καν πρόταση να την αναλάβω και δεν είχαν ούτε καν αυτήν την ιδέα – Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση πάντως…»

«Ενδεχομένως κάποιος να παρασύρθηκε επειδή έχω πελάτες μεταξύ των επαγγελματιών της Παναγίας που διαμαρτύρονται, αλλά είναι προφανές ότι ούτε «παντρευόμαστε» τους πελάτες μας, ούτε εκείνοι εμάς και αντιλαμβάνονται κι εκείνοι μέχρι που φτάνουν τα όρια για να αναλάβουμε μια υπόθεση. Δεν μου τέθηκε καν πρόταση να την αναλάβω και δεν είχαν ούτε καν αυτήν την ιδέα», συμπλήρωσε ακόμη ο πρώην δήμαρχος Καβάλας.

Για το αν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας για την εν λόγω απόφαση, ο κ. Σιμιτσής σημείωσε: «Δεν ξέρω, δεν ασχολήθηκα, δεν μπορώ να πω κάτι. Εκείνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η προθεσμία για να προσφύγει κανείς εναντίον του  κανονισμού έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό. Άρα δεν ξέρω τι θα καταφέρει να μηχανευτεί ο συνάδελφος, υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι σκέψης, θα αναμένω κι εγώ με ενδιαφέρον τι θα ισχυριστεί. Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση πάντως».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα