Connect with us

Καβάλα

Άλλαξε όψη η ανατολική είσοδος της Νέας Περάμου

Άλλαξε-όψη-η-ανατολική-είσοδος-της-Νέας-Περάμου

Μετά από 20 και πλέον χρόνια εγκατάλειψης, ο χώρος του παλιού γυμνασίου και λυκείου της Νέας Περάμου (μετέπειτα ΚΟΡΕΛΚΟ), άλλαξε επιτέλους όψη και πλέον μπορούν να τον χαρούν κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες της περιοχής.

Η ανατολική είσοδος της Νέας Περάμου, ύστερα από πρόταση του αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ελευθερών, Χρήστου Πριονίδη και αποδοχή αυτής από τη διοίκηση του δήμου Παγγαίου, μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία, δίνοντας μια νέα αισθητική στον επί σειρά ετών εγκαταλελειμμένο χώρο.

«Στόχος μας είναι ο χώρος αυτός να χρησιμοποιηθεί από συλλόγους, αλλά και από τον δήμο για διάφορες εκδηλώσεις…»

«Για πολλά χρόνια ήταν ένας παρατημένος χώρος, που έμοιαζε με ζούγκλα. Ζήτησα από τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, να μου δώσει το ok, για να προχωρήσουμε στις εργασίες ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής, με το αποτέλεσμα δουλειάς μηνών, να είναι πλέον ορατό από όλους. Έγινε αποψίλωση χόρτων και κλαδιών, καθαρισμός γενικότερα της περιοχής, φωτίστηκε και αξιοποιήθηκε και η υπόγεια διάβαση για να επικοινωνεί άμεσα ο επισκέπτης με την παραλία, ενώ επαναλειτουργούν και τα σιντριβάνια! Στόχος μας είναι ο χώρος αυτός να χρησιμοποιηθεί από συλλόγους, αλλά και από τον δήμο για διάφορες εκδηλώσεις», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο Χρήστος Πριονίδης.

«Ό,τι κάνουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αντιμετωπίζεται με καλά σχόλια…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το ποια είναι τα πρώτα μηνύματα που έλαβε από τους πολίτες της Δ.Ε. Ελευθερών σχετικά με την παρέμβαση αυτή, ο κ. Πριονίδης απάντησε: «Πρόκειται για μια πολύπαθη γειτονιά, για την οποία κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο. Σίγουρα και μόνο που είδαν ένα μέρος που ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι, πλέον να αναδεικνύεται, είναι ευχαριστημένοι. Το βλέπουν θετικά, τα σχόλια τους είναι επίσης θετικά. Ό,τι κάνουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αντιμετωπίζεται με καλά σχόλια. Υπάρχουν και δημότες που είναι περισσότερο απαιτητικοί, δεκτό, αλλά αυτά που μπορούμε να τα διορθώσουμε, τα διορθώνουμε και με το παραπάνω».

«Προχωράμε εφεξής πολύ γρήγορα στην αυτοψία και στη λήψη απόφασης κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Πριονίδης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που συνεχίζεται εκ μέρους του δήμου Παγγαίου για την κατεδάφιση των επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων της Δ.Ε. Ελευθερών. «Προχωράμε εφεξής πολύ γρήγορα στην αυτοψία και στη λήψη απόφασης κατεδάφισης των εν λόγω κτιρίων σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες. Τα ετοιμόρροπα αυτά κτίρια εγκυμονούν κινδύνους. Στόχος είναι να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον ταυτόχρονα. Προλαμβάνουμε με αυτόν τον τρόπο οποιοδήποτε κακό θα μπορούσε να συμβεί. Υπάρχουν αρκετά τέτοια κτίρια, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίζονται στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Περάμου».

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων ενόψει της χειμερινής περιόδου, όπως και ο καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων από ογκώδη αντικείμενα

Ενόψει της χειμερινής περιόδου, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών, μίλησε και για την αντιπλημμυρική θωράκιση των δημοτικών διαμερισμάτων, η οποία όπως είπε συνεχίζεται εντατικά με τον καθαρισμό όλων των ρεμάτων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων από τα ογκώδη αντικείμενα. Όπως τόνισε το φαινόμενο διογκώνεται όταν αρχίζει το καλοκαίρι και σε δεύτερη φάση όταν αυτό τελειώνει.

«Οφείλω να τονίσω ότι μια μερίδα πολιτών έχει μάθει τη διαδικασία που απαιτείται και μας ενημερώνει για την παραλαβή των ογκωδών αντικειμένων. Υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι που το κάνουν βράδυ για να αποφύγουν να πληρώσουν το σχετικό παράβολο», κατέληξε σχετικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο κ. Πριονίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα – «Διαβάς εις Μακεδονίαν»

Ανάδειξη-της-πολιτιστικής-διαδρομής-των-Βημάτων-του-Αποστόλου-Παύλου-στην-Ελλάδα-–-«Διαβάς-εις-Μακεδονίαν»

Η ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος της Αρχαιολόγου – Μουσειολόγου και υποψήφιας Διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφίας Παπασπύρου.

Πρόκειται για μια πειραματική περιηγητική εκδρομή κατά την οποία μια ομάδα δέκα εθελοντών-πεζοπόρων θα περπατήσει μέρος της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα (Καβάλα-Θεσσαλονίκη) διανύοντας συνολικά 180 χιλιόμετρα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-31/10/2021, ενώ αφετηρία της διαδρομής θα αποτελέσει το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Καβάλας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τις 08:00.

Η περιήγηση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας της Σοφίας Παπασπύρου, με τίτλο εργασίας «Θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα. Προσλήψεις και εμπειρίες περιηγητών ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Η έρευνα εκπονείται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπάγεται στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας.

Στόχοι της ομάδας είναι:

  • να ιχνηλατήσει τη διαδρομή καταγράφοντας τις εμπειρίες της,
  • να αναζητήσει τρόπους και ιδέες ανάδειξης της διαδρομής,
  • να συνδεθεί με την τοπική κοινότητα της κάθε περιοχής

και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξή της, ώστε μελλοντικά να αποτελέσει σταθμό περιηγητών που θα ακολουθούν την πολιτιστική αυτή διαδρομή.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Θόδωρος-Μουριάδης:-Διαφωνώ-με-τις-συγχωνεύσεις-τμημάτων-σε-σχολεία-του-Δήμου-Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ακολουθώντας μια κυβερνητική απόφαση, προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε μια περιφερειακή ενότητα, όπως της Καβάλας, που βρίσκεται ήδη επί τρεις εβδομάδες στο «κόκκινο», θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα που να βοηθούν στον έλεγχο των σχολικών κοινοτήτων και να μην απαξιώνουν τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστεύω ότι μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, δεδομένου ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν, θα αυξηθεί η δυσκολία λήψης πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Ας ληφθεί υπόψη, τέλος, ότι στην πιθανή περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ

Διακοπή-λειτουργίας-αντλιοστασίων-της-ΔΕΥΑΚ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Καβάλας ότι σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και από ώρα 08:00 έως ώρα 15:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας» θα διακοπεί η λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας.

Ο Γεν. Διευθυντής

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τσακίρης Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα