Connect with us

Καβάλα

Βοηθήστε τα παιδιά να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους

Αυτή την στιγμή εξελίσσεται ένας διαγωνισμός, εμπνευσμένος από την Redbull με την ονομασία CanYouMakeIt 2020.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες τριών ατόμων με την προϋπόθεση να φοιτούν όλοι τους σε κάποιο πανεπιστήμιο. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο ενός λεπτού το οποίο θα δημοσιεύσουν και την στιγμή της ψηφοφορίας οι δύο Ελληνικές ομάδες με τις περισσότερες ψήφους, μαζί με τις υπόλοιπες 198 από όλα τα κράτη του κόσμου θα προχωρήσουν στην επόμενη και πιο ενδιαφέρουσα φάση.

Tην πόλη της Καβάλας την εκπροσωπούν τρεις φοιτητές του ΤΕΙ μας

Οι χρήστες μπορούν να ψηφίζουν μία φορά την ημέρα από το κάθε mail τους ή λογαριασμό facebook κάθε 24 ώρες μέχρι την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου. Ο διοργανωτής θα ανακοινώσεις τις νικήτριες ομάδες στις 9 Μαρτίου ενώ η τελική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα (21 Απριλίου – 28 Απριλίου).

Σε αυτήν την εκδήλωση (επόμενη φάση) οι νικητές εθνικών ομάδων πρέπει να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από το σημείο εκκίνησης στην τερματική γραμμή που θα βρίσκεται στο Βερολίνο μέσα σε 7 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της πορείας οι παίκτες δημιουργούν το δικό τους μονοπάτι, επισκεπτόμενοι σημεία συνάντησης (check points) σε διάφορες πόλεις, ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο της διαδρομής μέσω της εφαρμογής της εκδήλωσης από το κινητό της διοργάνωσης και των προσωπικών λογαριασμών Instagram, ολοκληρώνοντας όσο το δυνατό περισσότερες δοκιμασίες.
Οι παίκτες θα ξεκινήσουν από μια από τις πόλεις Μιλάνο, Βαρκελώνη, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη και Άμστερνταμ. Οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν ένα πακέτο με 24 κονσέρβες του Redbull τα οποία θα χρησιμοποιήσουν σαν νόμισμα. Σε αυτό το ταξίδι προσπαθούν να συλλέξουν βαθμούς μέχρι τον τερματισμό.

Τα προσωπικά τηλέφωνα, τα έξυπνα ρολόγια, οι υπολογιστές, gps και άλλες παρόμοιες συσκευές καθώς και μετρητά, πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες και άλλοι τρόποι πληρωμής θα σφραγίζονται σε φακέλους από τον διοργανωτή και θα τα επιστρέφει στο τέλος του αγώνα.

Κάθε ομάδα ξεκινάει το ταξίδι με συγκεκριμένο αριθμό redbull και πρέπει να τα εμπορεύεται για όλα όσα χρειάζεται για το ταξίδι, φαγητό, χώρο για ύπνο, μεταφορά στην επόμενη τοποθεσία και για άλλες ανάγκες που θα εμφανίζονται.

Η συνολική ομάδα νικητών θα επιλεγεί με βάση την βαθμολογία τους σε 3 κατηγορίες κοινωνικά σημεία (ποιότητα δημοσιευμένου περιεχομένου),

σημεία ελέγχου (ολοκλήρωση προκλήσεων),

σημεία περιπέτειας (αριθμός δραστηριοτήτων που ολοκληρώθηκαν).

Το τελικό αποτέλεσμα των νικητών θα αποτελείται από το άθροισμα των συνολικών βαθμών σε αυτές τις κατηγορίες.

Οι νικητές αυτής της φάσης του διαγωνισμού θα λάβουν ένα συνολικό βραβείο που θα περιλαμβάνει ένα ταξίδι μαζί με τα έξοδα του, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα 8500 ευρώ.

 

Βοηθήστε όλοι τους φοιτητές της πόλης μας να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους και ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε μια ψήφο παρακάτω. Είναι δωρεάν και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

https://canyoumakeit.redbull.com/el-gr/applications/400

Βοηθήστε εδώ

Trelotravel team

Είναι μια παρέας παιδιών 21ετών με καταγωγή από Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Αθήνα με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για τα ταξίδια και την αναζήτηση της περιπέτειας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε αν περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού να διασκεδάσουμε μαζί τους μέσα από τις αναρτήσεις τους.

 

Επιμέλεια κειμένου

Μπελεγρίνος Νίκος

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Καβάλα

Ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα – «Διαβάς εις Μακεδονίαν»

Ανάδειξη-της-πολιτιστικής-διαδρομής-των-Βημάτων-του-Αποστόλου-Παύλου-στην-Ελλάδα-–-«Διαβάς-εις-Μακεδονίαν»

Η ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος της Αρχαιολόγου – Μουσειολόγου και υποψήφιας Διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφίας Παπασπύρου.

Πρόκειται για μια πειραματική περιηγητική εκδρομή κατά την οποία μια ομάδα δέκα εθελοντών-πεζοπόρων θα περπατήσει μέρος της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα (Καβάλα-Θεσσαλονίκη) διανύοντας συνολικά 180 χιλιόμετρα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-31/10/2021, ενώ αφετηρία της διαδρομής θα αποτελέσει το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Καβάλας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τις 08:00.

Η περιήγηση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας της Σοφίας Παπασπύρου, με τίτλο εργασίας «Θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα. Προσλήψεις και εμπειρίες περιηγητών ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Η έρευνα εκπονείται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπάγεται στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας.

Στόχοι της ομάδας είναι:

  • να ιχνηλατήσει τη διαδρομή καταγράφοντας τις εμπειρίες της,
  • να αναζητήσει τρόπους και ιδέες ανάδειξης της διαδρομής,
  • να συνδεθεί με την τοπική κοινότητα της κάθε περιοχής

και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξή της, ώστε μελλοντικά να αποτελέσει σταθμό περιηγητών που θα ακολουθούν την πολιτιστική αυτή διαδρομή.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Θόδωρος-Μουριάδης:-Διαφωνώ-με-τις-συγχωνεύσεις-τμημάτων-σε-σχολεία-του-Δήμου-Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ακολουθώντας μια κυβερνητική απόφαση, προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε μια περιφερειακή ενότητα, όπως της Καβάλας, που βρίσκεται ήδη επί τρεις εβδομάδες στο «κόκκινο», θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα που να βοηθούν στον έλεγχο των σχολικών κοινοτήτων και να μην απαξιώνουν τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστεύω ότι μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, δεδομένου ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν, θα αυξηθεί η δυσκολία λήψης πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Ας ληφθεί υπόψη, τέλος, ότι στην πιθανή περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ

Διακοπή-λειτουργίας-αντλιοστασίων-της-ΔΕΥΑΚ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Καβάλας ότι σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και από ώρα 08:00 έως ώρα 15:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας» θα διακοπεί η λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας.

Ο Γεν. Διευθυντής

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τσακίρης Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα