Connect with us

Καβάλα

Tο Πρόγραμμα του Wood Water Wild Festival 2022

tο-Πρόγραμμα-του-wood-water-wild-festival-2022

Πλουσιότερο από τις διοργανώσεις προηγούμενων χρόνων, με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα των φυσιολατρών, το Πρόγραμμα του φετινού Wood Water Wild Festival, που παρουσίασαν σήμερα οι διοργανωτές του.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Οικονομικών, Απόστολος Μουμτσάκης και Γιάννης Προμούσας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Τάκης Αγγελίδης, και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας, Κυριακή Παντούρη, μίλησαν για το Φεστιβάλ και το χαρακτήρισαν «πρόταση εναλλακτικού και πολιτιστικού τουρισμού, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα».

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου 2022 στο γνώριμο, πλέον, στους φίλους της φύσης και όχι μόνον, Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλαιάς Καβάλας, που διοργανώνει και φέτος o Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιάς Καβάλας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπαίθριες δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, flying fox, τοξοβολία, ιππασία κα., live stage στον Νερόμυλο με τους Gadjo Dilo καθώς και τον 10ο αγώνα ορεινής ποδηλασίας 22 χιλιομέτρων με την ονομασία OPEN MTB Race – «Σκαπτή Ύλη».

Όπως τονίστηκε, στόχος του Φεστιβάλ είναι, όχι μόνο να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά να γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της βορείου Ελλάδος και, παράλληλα, πρόταση εναλλακτικού -πολιτιστικού τουρισμού για όλους τους επισκέπτες.

Επίσης, έχει και ένα έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, καθιστώντας τον Πολιτισμό προσβάσιμο σε κάθε ηλικιακή ομάδα, και επιζητά να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση και τη σύνδεση του κόσμου με τη φύση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.woodwaterwild.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WOOD WATER WILD FESTIVAL 2022

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ 11:00-19:00 11:00-19:00

ΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 1933 & ΛΟΧ/ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΕΝΑΕΡΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ 11:00-19:00 11:00-19:00

FORESTIS/ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ 11:00-19:00 11:00-19:00

TRADITIONAL ARCHERY/ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 21:15-23:30

ΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 1933/ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ 16:00-18:00 12:00-14:00

ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ/ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 09:00-14:00

ΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 1933/ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΒΑΛΑ

ΙΠΠΑΣΙΑ 11:00-19:00

11:00-19:00

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΣΙΤΗ /ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ 10:30-11:15

STUDIO PRANA/ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 11:00-14:00

ART ATTACT/ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΔΕΝΔΡΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ 13:00-14:00

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ/ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 15:00-19:00 10:00-18:00

ΜΗΤΡΟΥΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ/ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟ 11:00-12:00, 13:00-14:00

ΚΑΛΙΝΑ ΜΠΙΖΙΑΝΑ / ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 11:00-14:00

DIANAS MEALS /ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 17:00-19:00 11:00-19:00

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ/ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ 17:00-19:00 11:00-19:00

ΒΡΕΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ 10:30-11:30

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ/ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΥΠΑΙΘΡΙΟ BAZAAR 11:00-24:00

09:00-19:00

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ/ΠΑΝΩΡΕΜΑ

10ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΒΟΥΝΟΥ 9:30

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ 11:00-24:00 09:00-19:00

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ/ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

ΡΟΚ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 13:00 – 17:00

ΩΔΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ / ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

DJ SET 17:15

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

LIVE PASTA TOMATO 20:30-21:30

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

LIVE GADJO DILO 21:45

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ημέρα Κάστανου και Γιορτή Τσίπουρου στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα-Κάστανου-και-Γιορτή-Τσίπουρου-στον-δήμο-Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Ετοιμάζονται εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες / Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν θεσμό για τον δήμο μας / Προχωρά η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών για τα γήπεδα

Για δύο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις προετοιμάζεται ο δήμος Παγγαίου. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου με την Ημέρα Κάστανου, ενώ ακολουθεί η Γιορτή Τσίπουρου την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

«Έφτασε η εποχή που κάθε χρόνο τέτοια περίοδο διοργανώνουμε αυτές τις δύο πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις για τον δήμο μας», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Ετοιμάζονται εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη και από τις Σέρρες – Παραδοσιακή μουσική και χοροί, δωρεάν κάστανα, ψητές σαρδέλες και τσίπουρο

«Η μία έχει να κάνει με την Ημέρα Κάστανου, στο υπέροχο καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου και είναι πρόγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί και η δεύτερη είναι την επόμενη εβδομάδα την 1η Νοεμβρίου με τη Γιορτή Τσίπουρου που κι αυτή έρχεται από παλιά κι έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια  στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου. Και για τις δυο εκδηλώσεις περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο, βέβαια Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος. Οι προγνώσεις δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι πολύ καλός. Ήδη από μηνύματα που λαμβάνουμε, αλλά και από επαφές που έχουμε από ταξιδιωτικά γραφεία, ετοιμάζονται εκδρομές και από τη Θεσσαλονίκη και από τις Σέρρες. Εντάσουν στα εκδρομικά τους προγράμματά μεγάλα τουριστικά πρακτορεία και την περιοχή μας και εφόσον ο καιρός θα είναι καλός και το καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου και ο παραλιακός δρόμος της Νέας Περάμου θα γεμίσουν από κόσμο, μουσική και γεύσεις. Θα προσφέρονται δωρεάν κάστανα σε κάθε μορφή, ενώ στην Νέα Πέραμο ψητή σαρδέλα, τουρσί και άφθονο τσίπουρο με παραδοσιακή μουσική», πρόσθεσε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν θεσμό για τον δήμο μας, καθώς μας έρχονται από πολύ παλιά

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του δήμου Παγγαίου, «οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν θεσμό για τον δήμο μας, καθώς μας έρχονται από πολύ παλιά, ο μεν από τον πρώην δήμο Παγγαίου, ο δεύτερος από τον πρώην δήμο Ελευθερών. Να πούμε ότι το 2016 στα πρώτα χρόνια που είχαμε αναλάβει τη διοίκηση, η Γιορτή Τσίπουρου είχε βραβευτεί ως η καλύτερη γιορτή προώθησης τοπικού προϊόντος και θυμάμαι είχαμε παραλάβει πανελλήνιο βραβείο, σε μία μεγάλη εκδήλωση για αντίστοιχες βραβεύσεις στο Γάζωρο Σερρών που αφορούσε όλη την Ελλάδα».

Προχωρά η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών, στις οποίες θα αποτυπώνονται ρητά οι διαστάσεις κάθε γηπέδου και η προβλεπόμενη ζώνη ασφαλείας

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Μποσμπότης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις σχετικά με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα επισημαίνοντας: «Αρχικά προχωρήσαμε άμεσα στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας 11 γηπέδων, προκειμένου να επανεξεταστούν οι προδιαγραφές ασφαλείας. Οι υπηρεσίες μας προχώρησαν στην αποτύπωση όλων των γηπέδων, στη νέα χάραξη των αγωνιστικών χώρων, με πρόβλεψη ζώνης ασφαλείας 5 μέτρων περιμετρικά και όπου απαιτείται, στη μετακίνηση των δοκαριών. Παράλληλα, προχωρά η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών, στις οποίες θα αποτυπώνονται ρητά οι διαστάσεις κάθε γηπέδου και η προβλεπόμενη ζώνη ασφαλείας. Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του δήμου μας για την άμεση κινητοποίηση, όπως και τα ποδοσφαιρικά σωματεία για την άριστη συνεργασία. Η ασφάλεια των αθλητών μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας, είναι ευθύνη όλων μας».

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

Καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου επισήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις, τονίζοντας σχετικά: «Πλέον το επόμενο χρονικό διάστημα δίνουμε βάση στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Παγγαίου και ακολουθεί ο Φεβρουάριος με τις αποκριάτικες. Υπάρχει μία συνεχής ροή και βασικά εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας εκεί που υπάρχει πιο πολύ ανάγκη. Τελειώνουμε με όλα και πέφτουμε με τα μούτρα όπως λέμε στον σχεδιασμό των Χριστουγέννων». 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Άγγελος Βλάχος: Στην τρέχουσα φάση κανένας πολίτης δεν μπορεί να δει το master plan

Άγγελος-Βλάχος:-Στην-τρέχουσα-φάση-κανένας-πολίτης-δεν-μπορεί-να-δει-το-master-plan

«Δεν το έχουμε υποβάλει εμείς, συνεπώς δεν έχουμε δικαίωμα να το δώσουμε»

Απάντησεις στον σύλλογο «Μονόπετρο» σχετικά με το θέμα του master plan, έδωσε με δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε, Άγγελος Βλάχος.

«Το master plan είναι ένας καταστατικός χάρτης, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα ενός εκτεταμένου σχεδιασμού και εγκρίνεται από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να γίνει νόμος του κράτους», ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος. 

Στην τρέχουσα φάση δεν έχει κανένας πολίτης τη δυνατότητα να δει τον συγκεκριμένο καταστατικό χάρτη

«Όλα αυτά έχουν διαδικασίες και φάσεις. Υπάρχει όντως ένα αίτημα του νεοσύστατου συλλόγου «Μονόπετρο» και πράγματι οι άνθρωποι επανειλημμένα έχουν ζητήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απ’ ό,τι ανταλαμβάνομαι, το σχετικό master plan. Πλην όμως εμείς απαντήσαμε, ενώ στην αρχή δεν θέλαμε γιατί είναι τζάμπα το μελάνι, ότι αυτό θα γίνει στη φάση που προβλέπεται. Στην τρέχουσα φάση δεν έχει κανένας πολίτης τη δυνατότητα να δει τον συγκεκριμένο καταστατικό χάρτη, τον οποίο έχει υποβάλει ο μέτοχος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπερταμείο. Δεν το έχουμε υποβάλει εμείς, συνεπώς δεν έχουμε δικαίωμα να δώσουμε εμείς κάτι που δεν το σχεδιάσαμε εμείς», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

Έχει καταστεί σε όλους σαφές ότι φυσικά και το master plan θα δοθεί όταν προβλέπεται

«Ασφαλώς σε συνθήκες διαφάνειας θα καταστήσουμε σαφές το περιεχόμενο του master plan, στην προβλεπόμενη κατά την νομοθεσία φάση. Δεν είναι η στιγμή, δεν έχει τελειώσει η διαδικασία αυτή για να φτάσουμε στη διαβούλευση. Στη διαβούλευση, όχι μόνο ο σύλλογος και τα μέλη του, αλλά και κάθε πολίτης της Καβάλας θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Το έγγραφο αυτό το έχουμε κοινοποιήσει σ’ ένα μεγάλο αριθμό αποδεκτών, επομένως έχει καταστεί σε όλους σαφές ότι φυσικά και το master plan θα δοθεί όταν προβλέπεται», σημείωσε ακόμη στην απάντησή του ο Άγγελος Βλάχος.

Η λογοδοσία για εμάς είναι προτεραιότητα

«Δεν μπορούμε να παρανομήσουμε, δεν θέλει κανείς να είναι παράνομος ή παράτυπος. Επιμένω όμως προς αποφυγήν παρερμηνειών ότι η λογοδοσία για εμάς είναι προτεραιότητα. Στις συνθήκες που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει. Εξάλλου δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να προτρέχει κανένας. Όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι υπό εξέταση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ούτε εμείς έχουμε κάποια απάντηση θετική ή αρνητική», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Η «απολογία» του Δημάρχου ενισχύει την δυσπιστία των δημοτών

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Η-«απολογία»-του-Δημάρχου-ενισχύει-την-δυσπιστία-των-δημοτών

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Όταν αισθάνεται ένας Δήμαρχος την ανάγκη να απολογηθεί στους δημότες του ότι από τα έργα του Δήμου του “δεν τρώει λεφτά”, το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύσει την επιφυλακτικότητα και την δυσπιστία των δημοτών του, δυστυχώς.

Ειδικά όταν η αξιοπιστία του “έχει πιάσει πάτο”.

Η παρουσίαση του προϋπολογισμού ενός δημοτικού έργου δεν αποδεικνύει τίποτα. Αυτό το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση.

Υπάρχουν έργα οι τιμές των οποίων καθορίζονται από κεντρικές αποφάσεις, αλλά υπάρχουν και έργα που καθορίζονται από τιμές… “αγοράς”… Όπως τα “έξυπνα” υδρόμετρα, για παράδειγμα….

Όπως και να ‘χει, “τα αλισβερίσια” παραμονεύουν, όταν πλέον είναι εγκεκριμένο ένα έργο και έχει αναλάβει ένας εργολάβος να το εκτελέσει. Τότε χρειάζεται χρηστή διοίκηση, διαφάνεια και δημόσια ενημέρωση, ώστε να μη γεννιούνται ερωτηματικά και φήμες.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα