Connect with us

Νέα Θάσου

Λευτέρης Κυριακίδης: “Δεν είναι ο δήμος αυτός που δίνει την άδεια για λατομείο”

Πραγματοποιήθηκε στην Θάσο το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Θάσου. Υπογραμμίζεται ότι στην προγραμματισμένη συνεδρίαση υπήρχαν καίρια και πολύ σημαντικά ζητήματα με τα λατομεία να βρίσκονται στο επίκεντρο των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δηλαδή οι ομάδες: Χατζηεμμανουήλ, Χρυσάφη και Θεοδωρίδη είχαν εκφράσει από καιρό την αντίθεσή τους στην έγκριση των νέων αδειών.Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνεδρίαση, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Μάλιστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης ενώ βρίσκονταν έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θέλησαν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ωστόσο σήμερα, παρ’ όλη την αντίδραση και την αποχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης το δημοτικό συμβούλιο έγινε κανονικά συμπληρώνοντας τον απαιτούμενο αριθμό 13+1 με τον ένα σύμβουλο της αντιπολίτευσης που προσήλθε να είναι από τις τάξεις του πρώην δημάρχου,Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

“Η συναίνεση του δήμου αφορά στην ενέργεια ερευνητικών εργασιών”

Η διαδικασία με το νέο λατομικό νόμο απαιτεί και την κρίση του δημοτικού συμβουλίου εκεί που υπάρχουν δημοτικές δασικές εκτάσεις. “Η συναίνεση του δήμου αφορά στην ενέργεια ερευνητικών εργασιών.Ο Δήμος Θάσου συναίνεσε στο γίνουν έρευνες για το αν υπάρχουν μάρμαρα” σημείωσε ο δήμαρχος Θάσου.

 “Δεν είναι ο δήμος αυτός που δίνει την άδεια για λατομείο”

Από εκεί και πέρα για να εκδοθεί η άδεια εκμετάλλευσης και να γίνει η τελική μίσθωση του χώρου, οι εταιρείες πρέπει να περάσουν από αρκετές υπηρεσίες, όπως είναι το δασαρχείο, η αρχαιολογία, η επιθεώρηση μεταλλευμάτων, προκειμένου να δοθεί η τελική άδεια. “Δεν είναι ο δήμος που δίνει άδεια για λατομείο” δηλώνει ο Λευτέρης Κυριακίδης, ενώ σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης σημειώνει πως: “Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του”.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Νέα Θάσου

Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρης στην Παναγία Θάσου τον Δεκαπενταύγουστο

Ματαιώνεται-η-εμποροπανήγυρης-στην-Παναγία-Θάσου-τον-Δεκαπενταύγουστο

Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος της Θάσου ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα