Connect with us

Νέα Θάσου

Δημοτική Θασιακή Κίνηση : Ολιγωρία επέδειξαν η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., η Π.Ε. Καβάλας καθώς και η απελθούσα Διοίκηση του Δήμου Θάσου

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε μαζί καταγγέλλει την ολιγωρία, που επέδειξαν η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., η Π.Ε. Καβάλας καθώς και η απελθούσα Διοίκηση του Δήμου Θάσου όσον αφορά την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στο νησί της Θάσου μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Σεπτέμβρη του 2016.

Στις 13-12-2016, μόλις 3 μήνες μετά την πυρκαγιά, η προηγούμενη κυβέρνηση, μολονότι κάτω από μνημονιακό καθεστώς, έκανε το χρέος της απέναντι στους κατοίκους της Θάσου. Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτσης ενέκρινε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 τα 2 Τεχνικά Δελτία «Έργου Π.Δ.Ε.-Φυσικές Καταστροφές», που υπέβαλε η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.. Τα Τεχνικά Δελτία περιλάμβαναν έργα οδικά, αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά, δασοτεχνικά, δημιουργία μικροφραγμάτων και υδατοδεξαμενών, συνολικού ύψους 3.370.000 Ευρώ.

Όμως, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. (κ. Μέτιος) και η Π.Ε. Καβάλας (κ. Μαρκόπουλος) από τότε μέχρι σήμερα έμειναν μόνο στα λόγια. Αν και πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια δεν υλοποίησαν κανένα από τα αντιπλημμυρικά έργα! Να υποθέσουμε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας; Αλλά και η πρώην Διοίκηση του Δήμου Θάσου του κ. Χατζηεμμανουήλ χαρακτηρίστηκε από ολιγωρία και δεν διεκδίκησε δυναμικά την υλοποίηση αυτών των έργων. Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε μαζί δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πιέζει και να διεκδικεί από τη νέα Διοίκηση του Δήμου Θάσου και της Π.Ε. Καβάλας την υλοποίηση μέχρι και του τελευταίου αναγκαίου αντιπλημμυρικού έργου στη Θάσο, σεβόμενη τους κόπους μιας ζωήςτων κατοίκων του νησιού μας αλλά και το φυσικό του πλούτο.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Νέα Θάσου

Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρης στην Παναγία Θάσου τον Δεκαπενταύγουστο

Ματαιώνεται-η-εμποροπανήγυρης-στην-Παναγία-Θάσου-τον-Δεκαπενταύγουστο

Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος της Θάσου ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα