Connect with us

Νέα Θάσου

Δημοτική Θασιακή Κίνηση : Ολιγωρία επέδειξαν η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., η Π.Ε. Καβάλας καθώς και η απελθούσα Διοίκηση του Δήμου Θάσου

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε μαζί καταγγέλλει την ολιγωρία, που επέδειξαν η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., η Π.Ε. Καβάλας καθώς και η απελθούσα Διοίκηση του Δήμου Θάσου όσον αφορά την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στο νησί της Θάσου μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Σεπτέμβρη του 2016.

Στις 13-12-2016, μόλις 3 μήνες μετά την πυρκαγιά, η προηγούμενη κυβέρνηση, μολονότι κάτω από μνημονιακό καθεστώς, έκανε το χρέος της απέναντι στους κατοίκους της Θάσου. Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτσης ενέκρινε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 τα 2 Τεχνικά Δελτία «Έργου Π.Δ.Ε.-Φυσικές Καταστροφές», που υπέβαλε η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.. Τα Τεχνικά Δελτία περιλάμβαναν έργα οδικά, αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά, δασοτεχνικά, δημιουργία μικροφραγμάτων και υδατοδεξαμενών, συνολικού ύψους 3.370.000 Ευρώ.

Όμως, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. (κ. Μέτιος) και η Π.Ε. Καβάλας (κ. Μαρκόπουλος) από τότε μέχρι σήμερα έμειναν μόνο στα λόγια. Αν και πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια δεν υλοποίησαν κανένα από τα αντιπλημμυρικά έργα! Να υποθέσουμε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας; Αλλά και η πρώην Διοίκηση του Δήμου Θάσου του κ. Χατζηεμμανουήλ χαρακτηρίστηκε από ολιγωρία και δεν διεκδίκησε δυναμικά την υλοποίηση αυτών των έργων. Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε μαζί δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πιέζει και να διεκδικεί από τη νέα Διοίκηση του Δήμου Θάσου και της Π.Ε. Καβάλας την υλοποίηση μέχρι και του τελευταίου αναγκαίου αντιπλημμυρικού έργου στη Θάσο, σεβόμενη τους κόπους μιας ζωήςτων κατοίκων του νησιού μας αλλά και το φυσικό του πλούτο.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου

Πρώτη-ημερίδα-του-Δικτύου-Τουρισμού-Θάσου

Την Κυριακή 03/10/2021 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Όνειρο Ζωής στον Πρίνο της Θάσου η πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου! Την ημερίδα την τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θάσου και οι Βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου οι οποίοι έκαναν και έναν σύντομο χαιρετισμό. Την ημερίδα παρακολουθήσαν μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και πολλοί κάτοικοι του νησιού!

Αναμεσά στα θέματα της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του Δικτύου Τουρισμού Θάσου με εισηγητή τον Λάμπρο Σακελλαρίου και βίντεο έναρξης με κεντρικό σύνθημα «Ας κρατήσουμε ότι μας ενώνει». Τα υπόλοιπα θέματα που απασχολήσαν την ημερίδα ήταν:

Μελλοντική Στρατηγική Κατεύθυνση του Τουρισμού της Θάσου σε σχέση με το ανταγωνισμό. Ο Τουρισμός τα επόμενα 10 χρόνια! Τι μοντέλο χρειάζεται το νησί;

Εισηγητής: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης Διεθνής Σύμβουλος Προορισμών

Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του νησιού σε άμεση σχέση με το περιβάλλον και την προστασία των υδάτινων πόρων

Εισηγητής: Διονύσης Θεοφιλόπουλος Γεωλόγος.

Εναλλακτικός Τουρισμός και η λειτουργία του στο νέο μοντέλο Εισηγητής: Κυριάκος Μαρκιανός

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων!

Η ημερίδα ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε μέσα στην πανδημία του Κορωνοϊού για αυτό και τηρήθηκαν όλα τα επίκαιρα υγειονομικά πρωτόκολλα!

Σαν πρώτη ημερίδα τουρισμού στην Θάσο η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, το περιεχόμενο της επίκαιρο και οι προτάσεις και τα μηνύματα που διατυπωθήκαν θα κριθούν στην συνέχεια!

Το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα προωθήσει την εμπειρία της ημερίδας και με καινοτόμες ιδέες και δράσεις θα προωθήσει την ανάδειξη του προορισμού προς όφελος όλης της τουριστικής κοινότητας της Θάσου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα