Connect with us

Νέα Θάσου

1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου: Ολοκληρώθηκε η δράση συμμετέχοντας στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece

1ο-Δημοτικό-Σχολείο-Θάσου:-Ολοκληρώθηκε-η-δράση-συμμετέχοντας-στη-Σχολική-Εβδομάδα-Εθελοντισμού-let’s-do-it-greece

1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου
Ολοκληρώθηκε η δράση μας, συμμετέχοντας στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece, η οποία είναι αφιερωμένη στην προστασία των δασών.

Με σύνθημα “Κανένα σκουπίδι δεν πετώ, Το δάσος Αγαπώ!!!”, τα παιδάκια μας από τη Β΄ τάξη μαζί με τις δασκάλες τους Μπίλια Ξανθούλα και Σαρακίνου Λίνα, την Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, το Δήμαρχο Θάσου, τον Δασάρχη Θάσου και τους γονείς τους, έγιναν ασπίδα προστασίας και υλοποίησαν τη δράση στο δασάκι των 12 Αποστόλων στο Λιμένα Θάσου!!!!

Συγχαρητήρια σε όλους!!!! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια!!!!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Ημέρες Καρδιολογίας «Δαυίδ Συμεωνίδη» σε Καβάλα και Θάσο

Ημέρες-Καρδιολογίας-«Δαυίδ-Συμεωνίδη»-σε-Καβάλα-και-Θάσο

Ενηµερωτικές διαλέξεις για τους πολίτες σε όλους τους δήµους ΠΕ Καβάλας

Επιστηµονική Ιατρική Ηµερίδα καρδιαγγειακών παθήσεων
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡ∆ΙΟΛΟΓΙΑΣ ∆ΑΥΙ∆ ΣΥΜΕΩΝΙ∆Η

Σάββατο 25 Μαΐου 2024
1ο Στρογγυλό τραπέζι
Πρόεδροι: Παπουλίδης Νεόφυτος Συντονιστής διευθυντής Καρδιολογικής κλινικής Γ.Ν. Καβάλας, Καµπουρίδης Νικόλαος ∆ιευθυντής Καρδιολογικής κλινικής Γ.Ν.Καβάλας. Οµιλητής: Κωνσταντινίδης Σταύρος, καθηγητής Καρδιολογίας ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης. Θέµα: Πρόοδος στη θεραπεία της θρόµβωσης και πνευµονικής εµβολής.

Οµιλητής: Γιαννόπουλος Ανδρέας, Αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής ΑΠΘ-Παιδοκαρδιολόγος. Θέµα: Παρόν και µέλλον παιδοκαρδιολογίας και καρδιολογίας. Οµιλητής: Αντωνιάδης Αντώνιος, Καρδιολόγος-Ηλεκτροφυσιολόγος ∆ιδάκτωρ Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης ΄Γ Καρδιολογική κλινική Α.Π.Θ. Γ.Ν. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Θέµα: ∆ιαχείρηση αρρυθµιών. Οµιλητής: Μήτρας Θεόδωρος, Ιδιώτης Καρδιολόγος. Θέµα: Προαγωνιστικός έλεγχος του αθλητή. Συζήτηση.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024
2ο Στρογγυλό τραπέζι
Πρόεδροι: Κροκίδης Ξενοφών Συντονιστής διευθυντής ΄Β παθολογικής κλινικής Γ.Ν.Καβάλας, Παπαντωνίου Στέφανος διευθυντής Ά παθολογικής κλινικής Γ.Ν.Καβάλας. Οµιλήτρια: Μελισσοπούλου Χαριτίνη, Ιδιώτης Γενικός ιατρός. Θέµα: Προνοσοκοµειακή αντιµετώπιση θωρακικού άλγους.

Οµιλητής: Στρατάκης Ιωάννης, Επιµελητής Ά Καρδιολογικής κλινικής Γ.Ν.Καβάλας. Θέµα: Αντιµετώπιση Εµφράγµατος µυοκαρδίου σε επαρχιακό νοσοκοµείο. Οµιλητής: Γιάµπατζης Βασίλειος, Επιµελητής ΄Β ΤΕΠ Γ.Ν.Καβάλας

Θέµα: Νεότερες εξελίξεις στη ∆υσλιπιδαιµία. Οµιλήτρια: Τριανταφυλλίδου Μαίρη, Ιδιώτης Ενδοκρινολόγος. Θέµα: Νεότερα δεδοµένα για το σακχαρώδη διαβήτη. Συζήτηση.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024, Καβάλα
Πρόεδρος: Μακρυγιάννης ∆ηµήτριος Επιµελητής Ά Καρδιολογικής κλινικής Γ.Ν.Καβάλας. Οµιλήτρια: Θεοδωρίδου Καλλιόπη, Ειδικός Καρδιολόγος. Θέµα: Αντιµετώπιση παραγόντων κινδύνου αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδαιµία στη στεφανιαία νόσο. Οµιλητής: Σωτηρόπουλος Μιχαήλ, Ιδιώτης Παθολόγος. Θέµα: Κάπνισµα, παχυσαρκία, διατροφή, άσκηση στη στεφανιαία νόσο. Οµιλητής: Μήτρας Θεόδωρος, Ιδιώτης Καρδιολόγος. Θέµα: Προαγωνιστικός έλεγχος του αθλητή, πόσο σηµαντικός είναι.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024, Ελευθερούπολη
Πρόεδρος: Καραγιαννίδου Αγάθη, Ιδιώτης παιδίατρος, Οµιλητής: Στυµπίρης Ηλίας, Ιδιώτης Καρδιολόγος. Θέµα: Αντιµετώπιση παραγόντων κινδύνου αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, δυσλιπιδαιµία στη στεφανιαία νόσο. Οµιλήτρια: Πλουµή ∆ήµητρα, Επιµελήτρια Γενικής Ιατρικής. Θέµα: Κάπνισµα, παχυσαρκία, διατροφή, άσκηση στη στεφανιαία νόσο.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024, Θάσος
Πρόεδρος: Αγγελόπουλος Θωµάς, Συντονιστής διευθυντής Κ.Υ.Πρίνου. Οµιλητής: Ζήδρος Σπυρίδων, Ιδιώτης Καρδιολόγος. Θέµα: Αντιµετώπιση παραγόντων κινδύνου αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, δυσλιπιδαιµία στη στεφανιαία νόσο. Οµιλήτρια: Πόποβα Γιάννα, Ιδιώτης Καρδιολόγος. Θέµα: Κάπνισµα, παχυσαρκία, διατροφή, άσκηση στη στεφανιαία νόσο.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024, Χρυσούπολη
Πρόεδρος: Μελισσοπούλου Χαριτίνη, Ιδιώτης Γενικός ιατρός, Οµιλήτρια: Γατούλα Μαρία, ∆ιευθύντρια Κ.Υ. Χρυσούπολης. Θέµα: Αντιµετώπιση παραγόντων κινδύνου αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, δυσλιπιδαιµία στη στεφανιαία νόσο. Οµιλήτρια: Τσουκάκη Βάνα, Ιδιώτης Καρδιολόγος. Θέµα: Κάπνισµα, παχυσαρκία, διατροφή, άσκηση στη στεφανιαία νόσο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ενώνει τη φωνή του με την παγκόσμια ιατρική κοινότητα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης στις 17 Μαΐου 2024, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με την αρτηριακή υπέρταση και την ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης για την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας.
Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί μια από τις πιο συχνές και επικίνδυνες καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την καρδιαγγειακή υγεία. Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές 1 στους 3 ενήλικες παγκοσμίως πάσχει από υπέρταση και πολλές φορές η ασθένεια αυτή εξελίσσεται χωρίς εμφανή συμπτώματα, καθιστώντας την «σιωπηλό δολοφόνο».

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την αρτηριακή υπέρταση περιλαμβάνουν:
Αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Εγκεφαλικό επεισόδιο
Καρδιακή ανεπάρκεια
Νεφρική ανεπάρκεια
Βλάβες στα μάτια και απώλεια όρασης
Για την πρόληψη και τον έλεγχο της αρτηριακής υπέρτασης, συνιστούμε στους συμπολίτες μας να υιοθετήσουν τις ακόλουθες πρακτικές:

Τακτική μέτρηση της αρτηριακής πίεσης: Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την πίεσή μας τακτικά, ειδικά εάν έχουμε ιστορικό υπέρτασης στην οικογένεια.
Υγιεινή διατροφή: Επιλέγουμε τροφές χαμηλές σε αλάτι, πλούσιες σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.
Σωματική δραστηριότητα: Η τακτική άσκηση βοηθά στη διατήρηση υγιούς βάρους και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Αποφυγή καπνίσματος και υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ: Το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορούν να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση και να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.
Διαχείριση άγχους: Η διαχείριση του άγχους μέσω τεχνικών όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός και η βαθιά αναπνοή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας καλεί όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις ενημερωτικές διαλέξεις «Ημέρες Καρδιολογίας Δαυίδ» που θα λάβουν χώρα σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Καβάλας την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 11.00-12.30

Για το Δ.Σ. του

Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΠΟΥΓΓΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΑΚΝΑΚΗ

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Εόρτιο προσκλητήριο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ΦΝΘ κ.Στεφάνου για την εορτή της Αγίας Λυδίας

Εόρτιο-προσκλητήριο-μήνυμα-του-Σεβασμιωτάτου-Μητροπολίτου-ΦΝΘ-κ.Στεφάνου-για-την-εορτή-της-Αγίας-Λυδίας

Μέσα στην ευλογημένη αυτή περίοδο κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία στην λειτουργική της ζωή ψάλλει και βιώνει την ανάσταση από τους νεκρούς του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του Υιού και Λόγου του Θεού, η καθ ημάς Αποστολική Ιερά Μητρόπολη των Φιλίππων, της Νεαπόλεως και της Θάσου αγάλλεται και χαίρει ιδιαιτέρως που η θεία πρόνοια του αγίου Τριαδικού Θεού μας, της έχει προσφέρει από το 50 μ. Χ. την παρουσία του αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου που την εθεμελίωσε και την ίδρυσε στην ειδωλολατρική τότε Μακεδονία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. η πνευματική όμως αυτή χαρά και ουράνια ευλογία συνδυάζεται και με το σεμνό, ευλαβικό, ιεραποστολικό, αγιασμένο, φιλάνθρωπο και ιστορικό πρόσωπο της αγίας Λυδίας, της Φιλιππησίας της πορφυροπώλιδος, μιας μορφής που απετέλεσε το στήριγμα του τόπου μας και της εκκλησιαστικής μας ζωής.
O απόστολος Παύλος, οι συνεργάτες του Λουκάς, Σίλας και Τιμό-θεος, οι Φίλιπποι, οι Αλέξανδροι, η ελληνική γλώσσα, το άγιο Ευαγγέλιο και ο ευλογημένος αυτός τόπος, η ευσέβεια των κατοίκων, η εκκλησιαστική ιστορία και ζωή, οι τρεις αρχαίες εκκλησίες προς τιμή του αποστόλου Παύλου, τα σωζόμενα κτίσματα, και τα κοιμητήρια των χριστιανικών και βυζαντινών πόλεων του τόπου μας, ο Ζυγάκτης ποταμός, το βάπτισμα της αγίας Λυδίας και τόσων άλλων χριστιανών μέσα στη ζωή της αγίας μας εκκλησίας, μας μεταφέρουν αυτή την περίοδο στο φως της Θείας Αναστάσεως και στο άρωμα των χαρισμάτων του αγίου Πνεύματος.
H αγία εορτή μάλιστα της ισαποστόλου και σεβασμίας γυναικός Λυδίας μας καθοδηγεί, μαζύ με την επίγεια φύση που ανθίζει κατά την εποχή αυτή της ανοίξεως, στην μαρτυρική άνοιξη εκείνων των πρωτοχριστιανικών χρόνων της Εκκλησίας του Χριστού, τότε που τα μαρτύρια, τα αίματα και η αγιότητα του μοναδικού στην παγκόσμια ιστορία των πολιτισμών πλήθους των εκατομμυρίων χριστιανών κάθε ηλικίας και τάξεως θυσιάστηκαν επειδή αγάπησαν τον Χριστό και τους συνανθρώπους τους. Αυτή, λοιπόν, η αγιασμένη μορφή της Λυδίας της Φιλιππησίας μας καλεί και πάλι εφέτος να μετάσχωμε στον παγκόσμιο αυτό εορτασμό της μεταφοράς του αγίου Ευαγγελίου της σωτηρίας των ανθρώπων μέσα στον τότε κόσμο των ειδώλων και της αποστασίας από τον αληθινό Θεό.
ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΜΕ και πάλι τους αγίους, τους μάρτυρες, τους επι-σκόπους, τους ιερείς, τους διακόνους, τους μοναχούς και τις μοναχές, αλλά και το πλήθος των λαϊκών χριστιανών, ανδρών και γυναικών, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι ωργάνωσαν την κοινωνία μας και τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και ετάφησαν στον ένδοξο αυτό τόπο μας, και ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ με δύναμη ότι κάπου στον ευλογημένο χώρο των Φιλίππων θα ευρίσκεται αναπαυμένο και το τίμιο και αγιασμένο σώμα της αγίας μας, το οποίο και ευχόμεθα να μας το ανακαλύψη η χάρη του Θεού.
Αγαπητοί μου και αγαπητές μου,
Σας προσκαλώ με την αγάπη του Χριστού μας, να έλθετε και πάλι, τώρα που έφθασε ο εορτασμός της αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας της Πορφυροπώλιδος, στον περικαλλή ιερό Ναό της μαζύ με το βαπτιστήριό της, που εορτάζει και πανηγυρίζει την ιερά μνήμη της
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Μαΐου 2024 στις 7 το απόγευμα θα τελέσωμε τον Αρχιερατικό Εσπερινό και στη συνέχεια, εκεί, στον χώρο του ιερού Βαπτιστηρίου θα πραγματοποιηθή η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την χαρμόσυνη επέτειο της συμπληρώσεως εκατό (100) ετών από την ίδρυση της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τότε, που τον Οκτώβριο του 1924, με τις πραγματικά ουσιαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ, μέσα σε δύσκολες ιστορικές στιγμές της εποχής, το σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, εξέδωσε σχετικό πατριαρχικό Τόμο για την Ίδρυση της τοπικής μας Εκκλησίας, με την νομική της υπόσταση, μέσα στην ελεύθερη πλέον και ελληνικωτάτη Μακεδονία μας της αγαπημένης μας Πατρίδος της Ελλάδος.
Tην ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Μαΐου 2024 θα τελέσωμε από τις 7 το πρωΐ, τον Όρθρο, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν τέλει το ομαδικό Βάπτισμα και το Χρίσμα ενηλίκων αδελφών μας στο υπαίθριο Βαπτιστήριο μέσα στα νερά του ποταμού Ζυγάκτη.
Είσθε προσκεκλημένοι όλοι και όλες, για να προσευχηθούμε μαζύ και να εκφράσωμε την λατρεία μας και την άπειρη ευγνωμοσύνη μας προς τον άγιο Τριαδικό Θεό, που μας εχάρισε το μεγάλο αυτό δώρο, την αγία μας Λυδία την Φιλιππησία.

Με εγκάρδιες πατρικές ευχές και πασχαλινές ευλογίες,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Ημέρες μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

Ημέρες-μνήμης-της-γενοκτονίας-του-ποντιακού-ελληνισμού

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου 2024 οι εκδηλώσεις των ποντιακών σωματείων του Δήμου Καβάλας, υπό τον γενικό τίτλο “Ημέρες Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού”, επ’ αφορμή της μαύρης επετείου εξόντωσης 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με κε περιελάμβανε τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, στο μνημείο του Ακρίτα του Πόντου, λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την παρουσίαση θεατρικών δρώμενων, με αναφορά στα γεγονότα της εν λόγω Γενοκτονίας.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις των ποντιακών σωματείων του Δήμου Καβάλας παρέστησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Δημήτρης Κιρμικίρογλου, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών, Ανέστης Δημητριάδης και πλήθος κόσμου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας
Σύλλογος Ποντίων Νέας Καρβάλης – Λεύκης
Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών ΤΕΙ Καβάλας

Αρμενική Κοινότητα Καβάλας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συντονίστρια: Σοφία Νεοχωρίτου

Αφήγηση: Βασίλης Βεργόπουλος

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα