Connect with us

Νέα Θάσου

Συνεχίζει δυνατά ο τουρισμός, θα φτάσει μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Παναγιώτη Αρχοντή

Συνεχίζει-δυνατά-ο-τουρισμός,-θα-φτάσει-μέχρι-και-τα-τέλη-Σεπτεμβρίου-στην-Περιφέρεια-ΑΜΘ.-σύμφωνα-με-τον-Αντιπεριφερειάρχη-Τουρισμού-Παναγιώτη-Αρχοντή

Συνεχίζει δυνατά ο τουρισμός, θα φτάσει μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Παναγιώτη Αρχοντή

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχαιρετούν την φετινή τουριστική περίοδο οι επαγγελματίες του κλάδου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Παναγιώτη Αρχοντή στην Θάσο από τα υπάρχοντα στοιχεία ο τουρισμός συνεχίζει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε δηλώσεις του ο κ. Αρχοντής επιβεβαίωσε πως «σίγουρα δεν κινείται στα ίδια επίπεδα με αυτά των προηγούμενων μηνών, σίγουρα όμως ο Σεπτέμβριος είναι ένας καλός μήνας. Τα στοιχεία θα τα έχουμε τον Οκτώβριο, σε γενικές γραμμές όμως το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ καλύτερο από το προηγούμενο και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Αντιμετωπίζουμε ένα μικρό θέμα καθώς είχαμε το παράδοξο να έχουμε πολύ περισσότερους τουρίστες απ’ ότι έσοδα, κυρίως στην εστίαση. Υπάρχουν όμως πολλές εξηγήσεις για το φαινόμενο αυτό καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, κάτι που δημιουργεί ένα αμφίβολο μέλλον και μια περίεργη γενικά ατμόσφαιρα στις Ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμα η ακρίβεια την οποία είδαμε κι εμείς φέτος σε μια αύξουσα κατάσταση σε σχέση με πέρυσι, σαν Περιφέρεια έχουμε όμως ήδη ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις και προχωράμε ώστε να δούμε πως θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την σεζόν ποιοτικά ώστε να έχουμε και πιο «ποιοτικούς» τουρίστες».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σίγουρα σύμφωνα με τον κ. Αρχοντή, το στοίχημα κερδήθηκε και με το παραπάνω, μένει τώρα να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στις υποδομές και φυσικά στην ένταξη του θεματικού τουρισμού καθώς όμως τόνισε «μόνο με τον θεματικό τουρισμό θα αυξήσουμε την τουριστική σεζόν. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας ώστε να μην έχουμε τα προβλήματα τα οποία παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας. Η λειψυδρία τόσο λόγο κλιματικής αλλαγής όσο και υποδομών είναι ζήτημα το οποίο υπάρχει όχι μόνο στην Περιφέρεια μας αλλά και σε όλη την χώρα. Έχουμε αυξημένο αριθμό ατόμων που έρχονται στους τουριστικούς προορισμούς μας και είναι φυσικό να υπάρχουν τα προβλήματα αυτά, πρέπει λοιπόν από πλευράς μας να βρούμε τρόπο ώστε να τα εξαλείψουμε και να μην τα ξαναζήσουμε σε τόσο έντονο ρυθμό όπως φέτος».

Topics

Related Articles

Προηγούμενο άρθρο

Επόμενο άρθρο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θάσο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Έλευση-της-Ιεράς-Εικόνας-της-Παναγίας-Σουμελά-στη-Θάσο-–-Το-πρόγραμμα-των-εκδηλώσεων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται την Κυριακή 26 Απριλίου 2026 η έλευση της Ιεράς και σεβάσμιας Εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο Όρος στη Θάσο, στο πλαίσιο θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Θάσου και της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δίνοντας έναν ιδιαίτερα επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 17:30, στο λιμάνι της Θάσου, παρουσία αρχών και πλήθους πιστών. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου στις 18:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί στις 18:30 με Αρχιερατικό Εσπερινό και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 27 Απριλίου, με την τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στις 07:30, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκληση. Το απόγευμα, στις 18:00, θα τελεστεί Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 07:00 θα τελεστεί ο Όρθρος και στις 08:00 θα ξεκινήσει η προπομπή της Ιεράς Εικόνας προς τη Χρυσούπολη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της παραμονής της στο νησί.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και τις 28 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να προσέλθουν για προσκύνημα.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μουσικοχορευτική βραδιά στη Θάσο με άρωμα παράδοσης και θάλασσας

Μουσικοχορευτική-βραδιά-στη-Θάσο-με-άρωμα-παράδοσης-και-θάλασσας

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση ετοιμάζεται στη Θάσο το βράδυ του Σαββάτου 25 Απριλίου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θάσου «Ο Γλαύκος» να προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και έντονα παραδοσιακά στοιχεία.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Θάλασσα δε σ’ απαρνιέμαι – Εκεί που το κύμα συναντά την πίστη και γίνεται τραγούδι», θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θάσου, φιλοδοξώντας να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους μέσα από ήχους και εικόνες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και τη θαλασσινή ταυτότητα του τόπου.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα «Έκνευσις» και η Μπάντα Τέτοια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μουσική και χορευτικές παραστάσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, ενισχύοντας τις πολιτιστικές δράσεις του νησιού και προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια βραδιά με έντονο το στοιχείο της παράδοσης.

Η είσοδος έχει οριστεί στα 7 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Άφιξη Αγίου Φωτός στη Θάσο – Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης

Άφιξη-Αγίου-Φωτός-στη-Θάσο-–-Τι-ανακοίνωσε-ο-δήμαρχος-Λευτέρης-Κυριακίδης

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά το Άγιο Φως, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης γνωστοποίησε ότι, έπειτα από αρκετά χρόνια, το Άγιο Φως θα φτάσει εκ νέου μέσω του αερολιμένα της Καβάλας, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και καλύτερα οργανωμένη μεταφορά προς το νησί.

Όπως επισημαίνεται, η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με ειδικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θάσου με τα Λιμεναρχεία Καβάλας και Θάσου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Θάσο υπολογίζεται περίπου στις 22:00 το βράδυ, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους ιερείς του νησιού, παρουσία πιστών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα