Connect with us

Νέα Θάσου

Στιγμές τιμής και εθνικής περηφάνιας στην παρέλαση της Καβάλας

Στιγμές-τιμής-και-εθνικής-περηφάνιας-στην-παρέλαση-της-Καβάλας

Με υψηλό φρόνημα, υπερηφάνεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Τον πανηγυρικό της ημέρας στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου εκφώήσε η Μαριάννα Λεπίδα, Εκπαιδευτικός του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Οι μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και τα στρατιωτικά τμήματα, τίμησαν τους ήρωες του αλβανικού μετώπου, παρελαύνοντας με άψογους σχηματισμούς μπροστά από τους επίσημους και χιλιάδες Καβαλιώτες!

Προηγήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, των Αντιδημάρχων Πολιτισμού, Απόστολου Μουμτσάκη, Καθαριότητας και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, Χρήστου Τσιτσιλικάκη, Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Έλσας Βακιρτζή, του Εντεταλμένου Συμβούλου Παιδικών Σταθμών και Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Ανέστη Δημητριάδη, των Δημοτικών Συμβούλων, Στέλλας Αργυρίου, Κωνσταντίνου Πεφάνη και Γιάννη Εριφυλλίδη, του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γρανά, των βουλευτών της ΝΔ, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Γιάννη Πασχαλίδη, εκπροσώπων των στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και φορέων της Καβάλας και πλήθους κόσμου.

Παρουσίαση: Κατερίνα Δράκου

Δήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη

“Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για όλους τους Έλληνες. Είναι η μέρα που ένα μικρό έθνος, αλλά πολύ μεγάλο στην ψυχή, είπε ΟΧΙ σε μία ισχυρή δύναμη.

Όταν σε όλη την Ευρώπη πολύ μεγαλύτερα κράτη, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, παραδίδονταν. Η Γαλλία παραδόθηκε σε πέντε ημέρες στους Γερμανούς. Εμείς αντισταθήκαμε και δείξαμε σε όλους ότι ο Έλληνας όταν θέλει, ποτέ δεν κάνει πίσω.

Ίσως να είμαστε το μοναδικό έθνος που γιορτάζουμε την έναρξη ενός πολέμου και όχι το τέλος του. Τούτο δείχνει πως είχαμε θέληση για αντίσταση, λέγοντας ΟΧΙ στη δολερή διχόνοια.

Χρόνια πολλά σε όλους”.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θάσο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Έλευση-της-Ιεράς-Εικόνας-της-Παναγίας-Σουμελά-στη-Θάσο-–-Το-πρόγραμμα-των-εκδηλώσεων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται την Κυριακή 26 Απριλίου 2026 η έλευση της Ιεράς και σεβάσμιας Εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο Όρος στη Θάσο, στο πλαίσιο θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Θάσου και της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δίνοντας έναν ιδιαίτερα επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 17:30, στο λιμάνι της Θάσου, παρουσία αρχών και πλήθους πιστών. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου στις 18:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί στις 18:30 με Αρχιερατικό Εσπερινό και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 27 Απριλίου, με την τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στις 07:30, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκληση. Το απόγευμα, στις 18:00, θα τελεστεί Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 07:00 θα τελεστεί ο Όρθρος και στις 08:00 θα ξεκινήσει η προπομπή της Ιεράς Εικόνας προς τη Χρυσούπολη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της παραμονής της στο νησί.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και τις 28 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να προσέλθουν για προσκύνημα.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μουσικοχορευτική βραδιά στη Θάσο με άρωμα παράδοσης και θάλασσας

Μουσικοχορευτική-βραδιά-στη-Θάσο-με-άρωμα-παράδοσης-και-θάλασσας

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση ετοιμάζεται στη Θάσο το βράδυ του Σαββάτου 25 Απριλίου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θάσου «Ο Γλαύκος» να προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και έντονα παραδοσιακά στοιχεία.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Θάλασσα δε σ’ απαρνιέμαι – Εκεί που το κύμα συναντά την πίστη και γίνεται τραγούδι», θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θάσου, φιλοδοξώντας να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους μέσα από ήχους και εικόνες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και τη θαλασσινή ταυτότητα του τόπου.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα «Έκνευσις» και η Μπάντα Τέτοια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μουσική και χορευτικές παραστάσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, ενισχύοντας τις πολιτιστικές δράσεις του νησιού και προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια βραδιά με έντονο το στοιχείο της παράδοσης.

Η είσοδος έχει οριστεί στα 7 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Άφιξη Αγίου Φωτός στη Θάσο – Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης

Άφιξη-Αγίου-Φωτός-στη-Θάσο-–-Τι-ανακοίνωσε-ο-δήμαρχος-Λευτέρης-Κυριακίδης

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά το Άγιο Φως, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης γνωστοποίησε ότι, έπειτα από αρκετά χρόνια, το Άγιο Φως θα φτάσει εκ νέου μέσω του αερολιμένα της Καβάλας, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και καλύτερα οργανωμένη μεταφορά προς το νησί.

Όπως επισημαίνεται, η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με ειδικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θάσου με τα Λιμεναρχεία Καβάλας και Θάσου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Θάσο υπολογίζεται περίπου στις 22:00 το βράδυ, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους ιερείς του νησιού, παρουσία πιστών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα