Connect with us

Νέα Θάσου

Ο Δήμαρχος Θάσου για την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου για το ύψος του ανταλλάγματος της παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας

Ο-Δήμαρχος-Θάσου-για-την-ανακοίνωση-της-Λαϊκής-Συσπείρωσης-Θάσου-για-το-ύψος-του-ανταλλάγματος-της-παραχώρησης-αιγιαλού-και-παραλίας

Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου αναφορικά με το ύψος του ανταλλάγματος της παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:
«Με την υπ. αριθμ. 73/11-04-2023 (ΑΔΑ: ΨΑΓ8ΩΡΔ-3Ο2) Απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου με εισήγηση της Διοίκησης αποφάσισε ομόφωνα να καθορίσει το αντάλλαγμα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παράλιας στο ύψος που ήταν το έτος 2022, δηλαδή να μην υπάρξει καμία αύξηση.
Όταν ή ανωτέρω απόφαση εστάλη στην Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας, προκειμένου ως αρμόδια υπηρεσία να εγκρίνει το αντάλλαγμα, και παρά τις πιέσεις που άσκησε η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας ζήτησε εγγράφως στις 28-04-2023 την αύξηση του ανταλλάγματος κατά 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Με την υπ. αριθμ. 106/09-05-2023 (ΑΔΑ: 95ΙΨΩΡΔ-9ΣΦ) Απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αύξηση του ανταλλάγματος κατά 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου να είναι δυνατό να προχωρήσει εκ μέρους του Δήμου Θάσου η διαδικασία τόσο των απευθείας όσο και των διά δημοπρασίας παραχωρήσεων προς όφελος των μικρομεσαίων απασχολούμενων (ενοικιαστών).
Είναι προφανές ότι αν δεν συμφωνούσε άμεσα ο Δήμος της Θάσου, και μέχρι να συμφωνούσε, όλοι οι εν δυνάμει ενοικιαστές θα ήταν όμηροι μιας εκκρεμούς διαδικασίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, για ακόμη μία φορά, εκ του ασφαλούς και υποκριτικά καταψήφισε την απόφαση (γνωρίζοντας βέβαια ότι η απόφαση θα λαμβάνονταν). Θέλοντας, δε, να εκμεταλλευτεί πολιτικά και την προεκλογική περίοδο κατηγορεί την Διοίκηση του Δήμου Θάσου, που με αίσθημα ευθύνης έπραξε αυτό που όλοι οι ενοικιαστές επιθυμούσαν διακαώς, να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία και η ολοκλήρωση των παραχωρήσεων ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Οι πολίτες της Θάσου οφείλουν να γνωρίζουν και γνωρίζουν.
Γνωρίζουν ποιοι πραγματικά μάχονται προς το συμφέρον τους με πράξεις και έργα και ποιοι με ανακοινώσεις.
Γνωρίζουν ποιοι έχουν την δύναμη να λάβουν αποφάσεις προς όφελός τους και ποιοι κρυμμένοι πίσω από την «δήθεν» φιλολαϊκή ιδεολογία τους δίνουν μάχες με μόνο στόχο το κομματικό όφελος.
Γνωρίζουν όμως, τι πραγματικά θα συνέβαινε αν η λήψη ή μη της ανωτέρω απόφασης κρινόταν στην ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου;
Την απάντηση οφείλουν να την δώσουν στους πολίτες οι «αγωνιστές» της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Συγχαρητήρια δημάρχου Θάσου σε ναυαγοσώστη για τη διάσωση 46χρονου λουόμενου

Συγχαρητήρια-δημάρχου-Θάσου-σε-ναυαγοσώστη-για-τη-διάσωση-46χρονου-λουόμενου

Τα συγχαρητήριά του στον ναυαγοσώστη της SeaSafe Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας εξέφρασε με δημόσια ανάρτησή του ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή του σε περιστατικό διάσωσης λουόμενου.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 14 Ιουλίου 2026, στην παραλία στο Λιμανάκι του Λιμένα Θάσου, όπου ο ναυαγοσώστης εκτελούσε τη βάρδιά του στο ναυαγοσωστικό βάθρο του Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος, ο ναυαγοσώστης αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι ένας 46χρονος άνδρας, ο οποίος κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή, είχε ανάγκη βοήθειας. Χωρίς να χάσει χρόνο, έσπευσε στο σημείο, προσέγγισε τον λουόμενο και κατάφερε να τον οδηγήσει με ασφάλεια στην ακτή, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Ο κ. Κυριακίδης συνεχάρη τον ναυαγοσώστη για τον επαγγελματισμό, την ετοιμότητα και την ψυχραιμία που επέδειξε, επισημαίνοντας ότι η άμεση ανταπόκρισή του συνέβαλε καθοριστικά στην ασφαλή έκβαση του περιστατικού.

Το συμβάν αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, τη σημασία της παρουσίας εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών στις οργανωμένες παραλίες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όταν η επισκεψιμότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στις εγκαταστάσεις της Dekagro στη Νέα Καρβάλη

Θυρανοίξια-του-Ιερού-Ναού-Αγίου-Παϊσίου-στις-εγκαταστάσεις-της-dekagro-στη-Νέα-Καρβάλη

Σημαντική εκκλησιαστική και κοινωνική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, όπου τελέστηκαν τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Άγιο Παΐσιο, ο οποίος ανεγέρθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Dekagro.

Η τελετή συνέπεσε με την εορτή του Αγίου Παϊσίου και συγκέντρωσε πλήθος εκπροσώπων της Εκκλησίας, της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, εργαζομένων της επιχείρησης και προσκεκλημένων.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, καθώς και οι Μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Φλωρίνης κ. Ειρηναίος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Τη θεία λειτουργία και τη δοξολογία τέλεσε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Το «παρών» έδωσαν επίσης κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής ηγεσίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της Dekagro, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, εμφανώς συγκινημένος, χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του ναού ως εκπλήρωση μιας προσωπικής υπόσχεσης προς τον Άγιο Παΐσιο, την οποία είχε δώσει μετά την αγιοκατάταξή του. Αναφέρθηκε στη διαχρονική πνευματική σχέση που, όπως είπε, τον συνδέει με τον Άγιο, αλλά και στη σημασία που έχει για τον ίδιο η ύπαρξη ενός χώρου προσευχής μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους περίπου 1.000 εργαζόμενους της επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην ασφάλεια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην παραγωγή λιπασμάτων υψηλής ποιότητας, στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα και εξάγοντας προϊόντα σε δεκάδες χώρες.

Στον χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος συνεχάρη τον κ. Λαυρεντιάδη για την πρωτοβουλία ανέγερσης του ναού, τονίζοντας ότι η πίστη εκφράζεται μέσα από την αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, ενώ ευχήθηκε ο νέος ναός να αποτελέσει σημείο πνευματικής αναφοράς για όλους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι κάθε νέος ναός αποτελεί χώρο ελπίδας, προσευχής και ενότητας, καλώντας τους πιστούς να εμπνέονται από το παράδειγμα του Αγίου Παϊσίου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσφορά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς την Εκκλησία και το φιλανθρωπικό έργο, επισημαίνοντας τη συμβολή του τόσο στην κοινωνία όσο και στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μίλησε για τη γνωριμία του με τον επιχειρηματία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, περιγράφοντας προσωπικές στιγμές που, όπως είπε, ανέδειξαν τη βαθιά πίστη και τη σεμνότητά του. Παράλληλα, εξήρε τη διακριτική φιλανθρωπική του δράση και τη στήριξη που παρέχει σε ανθρώπους και εκκλησιαστικά ιδρύματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ακολούθησε δεξίωση στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές, σε μια εκδήλωση που συνδύασε το θρησκευτικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό στοιχείο, σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στη Νέα Καρβάλη.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Summer campus του Πανεπιστημίου στη Θάσο: Σε εκπαιδευτικό κέντρο για Έλληνες και ξένους φοιτητές μετατρέπεται η κατασκήνωση

summer-campus-του-Πανεπιστημίου-στη-Θάσο:-Σε-εκπαιδευτικό-κέντρο-για-Έλληνες-και-ξένους-φοιτητές-μετατρέπεται-η-κατασκήνωση

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τον χώρο της πρώην κατασκήνωσης στη Θάσο, καθώς, μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, θα λειτουργήσει ως summer campus του Πανεπιστημίου, φιλοξενώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για Έλληνες και ξένους φοιτητές.

Την εξέλιξη γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει διαγράψει μια μακρά πορεία, καθώς στο παρελθόν αποτέλεσε μετόχι Ιεράς Μονής, ενώ για πολλά χρόνια λειτούργησε ως κατασκήνωση της πρώην Νομαρχίας και του Δήμου Θάσου.

Ο κ. Μαρκόπουλος κάνει λόγο για μια προσπάθεια που δικαιώθηκε, αποδίδοντας την επιτυχία στη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, του ίδιου ως Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, του Δημάρχου Θάσου Ελευθέριου Κυριακίδη, του Βουλευτή Καβάλας και πρώην Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθώς και των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και προς τα στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η δημιουργία του summer campus αναμένεται να ενισχύσει τον εκπαιδευτικό και εξωστρεφή χαρακτήρα της Θάσου, προσελκύοντας φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αξιοποιώντας έναν χώρο με σημαντική ιστορική διαδρομή σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα