Connect with us

Νέα Θάσου

Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος: Η νέα διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου έχει σαν σκοπό της να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν

Μαργαρίτης-Μπαμπατζίκος:-Η-νέα-διοίκηση-της-Ένωσης-Ξενοδόχων-Θάσου-έχει-σαν-σκοπό-της-να-επιμηκύνουμε-την-τουριστική-σεζόν

Για τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω του αεροπορικού τουρισμού, ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Θ., Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος.
”Η νέα διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου έχει σαν σκοπό της να κάνουμε το αυτονόητο, να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν. Οι Βαλκάνιοι μας έχουν στηρίξει σε πολύ δύσκολες περιόδους, όπως της πανδημίας, μας έχουν δώσει μεγάλη ώθηση, αλλά δυστυχώς είναι περιορισμένη η περίοδος τους, από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, ούτε 3 μήνες δηλαδή”, ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαμπατζίκος.

ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΣΕ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ
”Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό για μία μεγάλη τουριστική επιχείρηση όπως είναι τα ξενοδοχεία που προσπαθούν να κρατηθούν όρθια με αυτά τα λειτουργικά κόστη που έχουν φτάσει στον ουρανό και με όλη αυτή την φορολογική λαίλαπα. Άρα σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να μεγαλώσουμε την τουριστική περίοδο στην περιοχή μας, οπότε συντονισμένα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου μαζί και με τους τοπικούς φορείς, κάναμε ένα πλάνο και στοχεύσαμε σε κάποιες χώρες που μας λείπουν και είναι αυτές οι χώρες που τους αρέσει να ταξιδεύουν off season και δεν είναι άλλες από τις βόρειες χώρες, όπως Αγγλία, Σκανδιναβία, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία και Ολλανδία”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Θ.

ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ
”Μια τεράστια καμπάνια, μια τεράστια προσπάθεια. Θεωρούμε ότι ήδη σιγά – σιγά οι κόποι μας αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς. Ήδη για το 2026 θα έχουμε δύο νέες πτήσεις από τη Γερμανία που θα ανακοινωθούν μέχρι τέλος του μήνα. Ακόμα δύο πτήσεις από την Ρουμανία, με την οποία δεν είχαμε αεροπορική σύνδεση και είμαστε πολύ κοντά σε ανακοινώσεις και από την Βρετανία, τη Σκανδιναβία και ελπίζω και από την Ολλανδία. Αυτό όμως ακόμη δεν είναι κάτι σίγουρο, δεν μπορούμε να το πούμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να υπογραφούν οι συμβάσεις, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο”, υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Μπαμπατζίκος.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θάσο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Έλευση-της-Ιεράς-Εικόνας-της-Παναγίας-Σουμελά-στη-Θάσο-–-Το-πρόγραμμα-των-εκδηλώσεων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται την Κυριακή 26 Απριλίου 2026 η έλευση της Ιεράς και σεβάσμιας Εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο Όρος στη Θάσο, στο πλαίσιο θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Θάσου και της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δίνοντας έναν ιδιαίτερα επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 17:30, στο λιμάνι της Θάσου, παρουσία αρχών και πλήθους πιστών. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου στις 18:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί στις 18:30 με Αρχιερατικό Εσπερινό και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 27 Απριλίου, με την τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στις 07:30, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκληση. Το απόγευμα, στις 18:00, θα τελεστεί Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 07:00 θα τελεστεί ο Όρθρος και στις 08:00 θα ξεκινήσει η προπομπή της Ιεράς Εικόνας προς τη Χρυσούπολη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της παραμονής της στο νησί.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και τις 28 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να προσέλθουν για προσκύνημα.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μουσικοχορευτική βραδιά στη Θάσο με άρωμα παράδοσης και θάλασσας

Μουσικοχορευτική-βραδιά-στη-Θάσο-με-άρωμα-παράδοσης-και-θάλασσας

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση ετοιμάζεται στη Θάσο το βράδυ του Σαββάτου 25 Απριλίου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θάσου «Ο Γλαύκος» να προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και έντονα παραδοσιακά στοιχεία.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Θάλασσα δε σ’ απαρνιέμαι – Εκεί που το κύμα συναντά την πίστη και γίνεται τραγούδι», θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θάσου, φιλοδοξώντας να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους μέσα από ήχους και εικόνες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και τη θαλασσινή ταυτότητα του τόπου.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα «Έκνευσις» και η Μπάντα Τέτοια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μουσική και χορευτικές παραστάσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, ενισχύοντας τις πολιτιστικές δράσεις του νησιού και προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια βραδιά με έντονο το στοιχείο της παράδοσης.

Η είσοδος έχει οριστεί στα 7 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Άφιξη Αγίου Φωτός στη Θάσο – Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης

Άφιξη-Αγίου-Φωτός-στη-Θάσο-–-Τι-ανακοίνωσε-ο-δήμαρχος-Λευτέρης-Κυριακίδης

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά το Άγιο Φως, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης γνωστοποίησε ότι, έπειτα από αρκετά χρόνια, το Άγιο Φως θα φτάσει εκ νέου μέσω του αερολιμένα της Καβάλας, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και καλύτερα οργανωμένη μεταφορά προς το νησί.

Όπως επισημαίνεται, η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με ειδικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θάσου με τα Λιμεναρχεία Καβάλας και Θάσου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Θάσο υπολογίζεται περίπου στις 22:00 το βράδυ, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους ιερείς του νησιού, παρουσία πιστών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα