Connect with us

Οικονομία

Ικανοποίηση στη Νέα Καρβάλη από την τουριστική κίνηση φέτος

Ικανοποίηση-στη-Νέα-Καρβάλη-από-την-τουριστική-κίνηση-φέτος

Την ικανοποίησή του για την τουριστική κίνηση που καταγράφηκε στην Νέα Καρβάλη στη διάρκεια της θερινής περιόδου, εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Νίκος Καρακεϊσογλου.

«Πλέον μπορούμε να κάνουμε μία μικρή αναδρομή για το τι έγινε το φετινό καλοκαίρι. Από τις 15 με 20 Ιουνίου κι αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων τα καταλύματα στην Νέα Καρβάλη, ήταν κλειστά εκ των προτέρων στο παραλιακό μέτωπο, με αποτέλεσμα να είναι μία γεμάτη καλοκαιρινή σεζόν, κυρίως από τουρίστες από Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία και Γερμανία», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Καρακεϊσογλου. 

«Οι παραλίες μας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ήταν γεμάτες από κόσμο…»

«Αυτές οι τέσσερις εθνικότητες προτίμησαν κατά κύριο λόγο να κάνουν τις διακοπές τους στην Νέα Καρβάλη. Οι παραλίες μας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ήταν γεμάτες από κόσμο. Βέβαια έχω δηλώσει ότι θα προτιμούσα να ήταν εκεί σπίτια διαθέσιμα για ζευγάρια που θα ήθελαν να κάνουν οικογένεια στην Νέα Καρβάλη και να ζήσουν στο χωριό μας. Δεν θα είμαστε εμείς όμως αυτοί που θα σταματήσουν μία τουριστική εξέλιξη, οπότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοδεχούμενοι. Απλά θέλουμε να διατηρήσουμε και το ήσυχο της περιοχής. Πιστεύω ότι πήγαμε πάρα πολύ», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Καρβάλης.

«Νομίζω ότι ήταν μία πολύ ολοκληρωμένη καλοκαιρινή περίοδος που μας αφήνει όλους ικανοποιημένους…»

«Η εστίαση δούλεψε πολύ καλά. Έχω μιλήσει με τους επαγγελματίες, λίγο πολύ είναι όλοι ευχαριστημένοι, όπως και τα μίνι μάρκετ του οικισμού, τα καφέ και στον κεντρικό δρόμο, ειδικά το βράδυ και νομίζω ότι ήταν μία πολύ ολοκληρωμένη καλοκαιρινή περίοδος που μας αφήνει όλους ικανοποιημένους. Το θετικό είναι ότι πολλοί από τους τουρίστες που ήρθαν εδώ έχουν ήδη κλείσει και για την επόμενη χρόνια τα καταλύματά τους, επειδή έμειναν πολύ ευχαριστημένοι. Το πρώτο διάστημα το καλοκαιριού είχαμε το πρόβλημα με τα κουνούπια που ήταν σε έντονο βαθμό. Εκείνο ήταν το μοναδικό αρνητικό που αντιμετωπίσαμε φέτος. Οι προσπάθειες γίνονταν από την Περιφέρεια, αλλά δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί, δεν ξέρω για ποιον λόγο. Πιστεύω ότι θα είναι περισσότερο προετοιμασμένοι οι αρμόδιοι φορείς για την επόμενη χρονιά, ώστε να μην έχουμε το πρόβλημα των κουνουπιών σε τόσο έντονο βαθμό όπως φέτος», επισήμανε καταληκτικά ο Νίκος Καρακεϊσογλου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οικονομία

Γιώργος Βαφείδης: Θα είναι δύσκολος ο χειμώνας για όλους τους κλάδους

Γιώργος-Βαφείδης:-Θα-είναι-δύσκολος-ο-χειμώνας-για-όλους-τους-κλάδους

«Ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο. Μετά από τη θερινή περίοδο και την αυξημένη κίνηση των τελευταίων 40 ημερών, έχουμε μία απότομη αλλαγή των δεδομένων. Περιμένουμε την μεταβολή των καιρικών συνθηκών, κάτι που θα μας δυσκολέψει ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που θα κληθούμε να αφήσουμε τους εξωτερικούς χώρους και να μπούμε στη διαδικασία να μετατρέψουμε τους εσωτερικούς σε πιο φιλόξενους».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, περιγράφοντας την εικόνα που χαρακτηρίζει την τρέχουσα περίοδο τον κλάδο της εστίασης στην περιοχή μας.

«Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας, όχι μόνο για τον κλάδο της εστίασης, αλλά για όλους τους κλάδους…»

«Είναι μία περίοδος ανησυχητική για εμάς, ειδικά όταν βλέπουμε και τον χειμώνα που έρχεται, δυστυχώς τα δεδομένα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, διότι από ό,τι ακούγεται με την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα, θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας, όχι μόνο για τον κλάδο της εστίασης, αλλά για όλους τους κλάδους και τα νοικοκυριά. Τα τελευταία χρόνια η Καβάλα σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό της κεφάλαιο, εμφανίζεται ότι είναι μία επαρχιακή πόλη που στηρίζεται κυρίως στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα χρόνια με αυτόν τον οικονομικό προβληματισμό που υφίσταται η αγορά, αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα σθένος από πλευράς επιχειρηματικότητας, επειδή οι επιχειρήσεις μας είναι μικρές, μπορούμε και προσαρμοζόμαστε, προσπαθούμε να μαζέψουμε τα έξοδα, για να επιβιώσουμε λίγο περισσότερο», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Βαφείδης. 

«Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μία μεταστροφή προς το καλύτερο, οικονομική πάντα, ώστε να μην μετρήσουμε ιδιαίτερες απώλειες μέσα στον χειμώνα…»

«Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τώρα που τα πράγματα θα είναι δύσκολα αυτόν τον χειμώνα. Μέχρι πότε βέβαια μπορεί να αντέξει ο επιχειρηματίας και ο Καβαλιώτης επαγγελματίας; Αυτό είναι το ερώτημα. Υπάρχει όμως κάποιο σθένος και κάποια ανεκτικότητα, αλλά βλέπουμε και πολλά καταστήματα που κλείνουν, κυρίως στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Είναι καταστήματα που φεύγουν από την αγορά. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μία μεταστροφή προς το καλύτερο, οικονομική πάντα, ώστε να μην μετρήσουμε ιδιαίτερες απώλειες μέσα στον χειμώνα. Όχι μόνο από τον κλάδο της εστίασης, αλλά γενικότερα από όλους τους κλάδους, καθώς η αγορά μας είναι μία αλυσίδα. Δεν μπορεί να ευδοκιμεί μόνος του ο κλάδος της εστίασης ή μόνος του ο κλάδος του λιανικού εμπορίου. Είναι αλληλένδετα αυτά τα σχήματα. Μακάρι να είναι τα πράγματα όχι τόσο ανησυχητικά, όσο εικάζουν αυτή τη στιγμή», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Πάγιο αίτημα της κοινωνίας η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Πάγιο-αίτημα-της-κοινωνίας-η-μείωση-του-ΕΦΚ-στο-πετρέλαιο-θέρμανσης

«Όσον αφορά τις τιμές των υγρών καυσίμων θεωρώ ότι είχαμε ένα ήρεμο καλοκαίρι, εκτός από μία μικρή περίοδο που είχαμε μία αναταραχή στις αρχές του καλοκαιριού. Γενικότερα η θερινή περίοδος κύλησε χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες μεταβολές στις τιμές των πρατηρίων».

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι αν σήμερα ξεκινούσε η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του θα διαμορφωνόταν στα 1,10 ευρώ το λίτρο.

Λίγο πάνω από τα 1,7€ το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Π.Ε. Καβάλας

«Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 1,7€ το λίτρο, ενώ για το πετρέλαιο κίνησης είμαστε κοντά στα 1,5 ευρώ το λίτρο. Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης αν κρατηθούν οι τιμές στα επίπεδα που έχουμε σήμερα, με το άνοιγμα της διάθεσής του η τιμή του θα είναι κοντά στα 1,10 ευρώ το λίτρο. Πολλές εκτιμήσεις δεν μπορούμε να κάνουμε όμως, γιατί είναι ένα είδος που έχει πάρα πολύ γρήγορες μεταβολές, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλείς στις προβλέψεις μας για το τι μέλλει γενέσθαι μετά από περίπου 20 μέρες που θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Πούλος. 

«Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται εδώ και 15 χρόνια, καθώς έχουν παγώσει πολλές οικογένειες και έχουν φτάσει σε πολύ δύσκολο σημείο πολλά νοικοκυριά…»

«Το πάγιο αίτημα όλης της ελληνικής κοινωνίας και των βενζινοπωλών είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για να σταματήσει αυτή η παλινωδία με το κομμάτι του επιδόματος θέρμανσης. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά ακούσαμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου δεν αναφέρθηκε πουθενά στο κομμάτι αυτό. Να τονίσω για άλλη μία φορά ότι εδώ και 15 χρόνια η υψηλή φορολόγηση και ο υψηλός Ε.Φ.Κ., επιβλήθηκε για να μην καίμε πετρέλαιο θέρμανσης στις πισίνες! Όμως είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται εδώ και 15 χρόνια, καθώς έχουν παγώσει πολλές οικογένειες και έχουν φτάσει σε πολύ δύσκολο σημείο πάρα πολλά νοικοκυριά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Μεγάλο ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρηματιών για μια θέση στο ΒΙΟΠΑΚ

Μεγάλο-ενδιαφέρον-των-τοπικών-επιχειρηματιών-για-μια-θέση-στο-ΒΙΟΠΑΚ

Δημήτρης Τριανταφύλλου: Δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα οικόπεδα

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον τοπικών επιχειρηματιών για μια θέση στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα οικόπεδα! Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας, Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Παράλληλα, ο κ. Τριανταφύλλου αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που αφορούν το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα «Φίλιππος Β’ « με τους Τοξότες της Ξάνθης, καθώς μετά από απόφαση του αρμόδιου υπουργού «πάγωσε» η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

«Μπήκε το νερό στο αυλάκι μετά από πολλά χρόνια…»

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τοπικές επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ελεύθερα οικόπεδα, έχουν καλυφθεί όλα! Τώρα πλέον γίνεται η μεταβίβαση των οικοπέδων προς τους ιδιοκτήτες, καθώς μέχρι τώρα ήταν σ’ καθεστώς μακροχρόνιας μίσθωσης. Υπάρχει μία επιχείρηση που λειτουργεί, εκδίδονται άλλες δύο νέες άδειες αυτή στιγμή. Μπήκε το νερό στο αυλάκι μετά από πολλά χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά για το ενδιαφέρον στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, ο πρόεδρός του.

«Είναι σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της πόλης και το επιχειρείν, αλλά όπως εδώ και έναν χρόνο φωνάζουμε αυτό να γίνει σωστά και με ασφάλεια…»

Όσον αφορά το προσωρινό «πάγωμα» της ΜΠΕ για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης, ο κ. Τριανταφύλλου επισήμανε: «Αυτό είναι ευχής έργο και όχι να χαθεί το έργο. Από την πρώτη στιγμή λέμε ότι το τρένο είναι απαραίτητο για το λιμάνι. Δεν νοείται εμπορικό λιμάνι χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση. Είναι σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της πόλης και το επιχειρείν, αλλά όπως εδώ και έναν χρόνο φωνάζουμε αυτό να γίνει σωστά και με ασφάλεια. Αυτά είναι τα θέλω μας. Πληροφορήθηκα ότι ένα παρόμοιο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην επέκταση του προαστιακού της Αθήνας, μιλάμε για τα διυλιστήρια Ελευσίνας. Εκεί υπήρξε διορθωτική κίνηση και παρακάμφηκαν τα διυλιστήρια. Εκεί γιατί έγινε κι εδώ δεν μπορεί να γίνει; Αυτό είναι το ερώτημα. Ελπίζουμε να είναι προσωρινή η ανάκληση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ώστε να γίνει σωστά η νέα τροποποιητική χάραξη, γιατί υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις. Το γιατί δεν τις έκαναν αυτό είναι άλλο θέμα που δεν γνωρίζω». 

Δεν γνώριζαν ότι υπήρχε από κάτω αγωγός φυσικού αερίου!

«Η χάραξη μέχρι σήμερα προέβλεπε να περάσει ο σιδηρόδρομος πάνω από αγωγό φυσικού αερίου και μάλιστα δεν γνώριζαν αυτόν τον αγωγό. Μιλάμε για τον αγωγό που συνδέει τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με τα Πετρέλαια και είναι ενεργός. Δεν γνώριζαν ότι υπάρχει καν ο αγωγός. Αυτό το υποδείξαμε, το φωνάξαμε, στείλαμε τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο και προφανώς το υπουργείο για την ασφάλεια της περιοχής το έλαβε υπόψιν. Είναι θέμα καθαρά ασφαλείας. Σε λίγο καιρό θα υπάρχουν εργαζόμενοι που θα εργάζονται μέσα στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι η ασφάλεια αυτών των ανθρώπων», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα